20113
-
bega82 #19633 Hol találok olyan mestert, aki mana regent tanítana nekem? Gothic3.hu-n néztem, ott ezek vannak:
-Guy - Bakaresh templom
-Karrypto - Vengard
-Saturas - Mora sul templom
Na most Vengardban még nem jártam. Bakaresh templomba bejutottam, de ilyen nevű fickót sehol nem találok. A Mora Sul templom pedig az, amelyiknek a kinyitásához az 5 kulcs kell? Mert akkor abba se jártam még. Pedig nagyon kéne, mert vészesen fogytán van a mana poti készletem... -
rosti #19632 Az ősi mágia fontos hogy mekorát sebzel varázslásal.7-es szinten már megtanulható a gyorstanulás.Utána 250-ig tanitanak neked 5-LP-ért.de csalhatsz is,hogy 249 után még tanulsz 5-Lp ért és akkor 254-ig is megtanulhatod ólcson.Utána már csak a könnyvek és egyebek lesznek fontosak.A mágikus botok nagyon hatásosak sámánok ellen,mindent kivédenek. -
bega82 #19631 Mert úgy döntöttem, hogy ma meló után csak elkezdek egy varázsló karit, és újra kezdem teljesen, mert rájöttem, hogy az előző karinán nem is volt nekem bekapcsolva az AB, az újat már azzal akarom tolni.
De mivel az elején ugye a kevés ősi tudás, kevés mana stb. miatt tuti nehezebb lesz, mint harcossal, ezért gondolkodtam azon, hogy a botharc az jól jöhet, viszont az erőre nem nagyon akarnék gyúrni. Ha botharcnál is az ősi tudás számítana, akkor az úgy jó lenne (meg túl könnyű), de amúgy nem tartom valószínűnek. -
#19630 Jó kérdés. Soha nem harcoltam vele. -
bega82 #19629 Ha botharcot tanulok, akkor a sebzésnél az ősi tudás számít, vagy ilyenkor is az erő, mint a kardoknál? -
bega82 #19628 Meg ugye a másik probléma, hogy unalmassá válik az egész. Megint újrakezdeni egy karakterrel, és ugyanazokat a quest-eket csinálgatni...
Habár... Ha mondjuk olyan karaktert csinálnék, amivel az orkok oldalára állok. Azt még úgysem próbáltam. Az orkoknak teszek mindig jót, és a lázadókat szopatom. Ebből lesz valami hátrány a későbbiekben? -
sanyiiiii #19627 Én skippeltem az elején a hp traininget, amíg a mana tart úgysem üt meg semmi, manaregen meg minél előbb megvan annál jobb. Igaz így jobb hanyagolni a közelharcot ami pedig a mana utánpótlás miatt nem olcsó :) -
bega82 #19626 Na majd meglátom, hogy belekezdjek-e egy ilyenbe, egyelőre folytatom a mostani karaktert, és esetleg később megpróbálok egy mágust. -
#19625 Az első pár szinten csak HP-ra tolják. Ugyanis itt nem kapsz HP-t, mint G1/G2-ben. Az elején a plusz erőn nem számít, hogy 100 vagy 120, de az, hogy 200 helyett lesz 300-340 HP-d, az igen. Nem fogy úgy a potion és képes vagy erősebb ellenfeleket is leverni. Így tudsz majd olcsón sok XP-t aratni. -
bega82 #19624 Hát... az a baj, hogy nem nagyon tudom, hogy hogy kéne elkezdeni az elején. Ugye mindenféle dolgot lehet tanulni már az elején Vörösdokkban, de varázslatokat is? Nem nagyon emlékszem, mert ezekkel sose foglalkoztam... -
#19623 Igen, ott is harcolgatni kell jó sokáig...
Én már nem is emlékszem, hogy hogyan született meg a karakterem, de 600 mana + regen +200 felett ősi tudásnál csak katt-katt-katt a játék. Röhej. -
bega82 #19622 Molnibalage, visszaolvasgattam, és írtad több helyen is, hogy varázslóval viszont hatékonyabban lehet távolról támadni, mint íjásszal. De ha varázsló karaktert akar valaki, az hogy kezdjen neki? Az elején jó darabig csak közelharc? Erőre való TP pakolgatás nélkül? Vagy hogy? Mert most ez is felmerült bennem, mágust még sose csináltam! -
bega82 #19621 Hát igen, nem Rambo-t játszottak, az tény.
Csak hát ez meg nem háborús stratégiai játék, hanem rpg, magányos hősként kell átnyilazni magunkat az ellenfeleken.
Mindenesetre én adok neki egy esélyt, ezzel a két kardos közelharccal kiegészítve. Aztán ha nagyon macerás lesz, akkor visszatérek a kétkezes fegyveres karakteremhez, még annak is megvan a mentése. -
#19620 A háborúkban az íjászok többnyire nem pontcélra lőttek, területtüzet adtak... -
bega82 #19619 Jaja szerintem is csak több türelem kell hozzá, mint közelharcos kari esetén. És hát arról nem is beszélve, hogy vannak az éles nyilak is, a tüzes nyilak, a robbanó nyilak stb. -
bega82 #19618 De ez is reális valamilyen szinten, hogy egy árva íjász nem szedett le 50 kardos katonát a középkorban csak úgy... tehát inkább ez, mint a Titan Quest, ahol a scatter shottal lehet aprítani.
Ezért is volt minden háborúban sok íjász, nem pedig magányos hősök voltak, mint Legolas. -
bega82 #19617 Igaz ez is, de arra gondoltam, hogy egy páncélos lovagot pl. anno nyilazhattak, de csak lepattantak róla a nyílvesszők. Ha arcon lőtték, esetleg akkor volt halálos egyből. -
#19616 Miért lenne reális? A valóságban, ha valakit eltalált egy nyílvessző és húsig ment, akkor nemigen pattogott tovább.
Haslövés esetén meg a csata utáni halálos ítélet volt, mert a delikvens gyak. 100%-ban meghalt hasártya gyulladásban... -
#19615 Ott, ahol 50-es orkhorda jön, kerekítési hiba a 4-5 db ork is... -
totya4 #19614 Általában elmondható hogy főleg az rpg játékok elején jól jön az íjászat, mert úgy tud sebezni, hogy téged a közelharcos nem tud megcsapni, neked meg az elején páncélod szinte nincs.
Lehet hogy egy páncélos orkot nehezen szed le az íj, de állatok ellen már jobb, és ha a fele erejét leveszi, már az is nagy segítség. Folyamatos hátrálással és türelemmel pedig szépen aprítható az ellen. -
bega82 #19613 Basszus, ez tényleg gáz. Bár, ha 2-3 lövésből megvan egy ork, akkor messziről elkezdve hátrálással le lehet szedni vagy 4-et, mire odafutnak, az már nem olyan rossz. És hát lássuk be, ez így legalább reális, úgy túlságosan imba lenne, ha egyetlen nyílvesszővel le lehetne lőni egy páncélos orkot.
Meg arra gondoltam, hogy az íj mellett esetleg rámennék a kétpengés harcmodorra is, amihez úgyis kell a vadászat is az erő mellett. És akkor így közelharcban sem lennék tehetetlen. -
#19612 Nem. Anno medium szinten teszteltem. Ahhoz, hogy egy sima orkot két lövéssal (!) leszedj asszem kellett 600 körül dex. Ez lehetetlen és vicc. És akkor még hol vannak az elit orkok. Persze ha easy-n tolod, akkor kevesebb, de így is teljesen irreális.
Oszt, ha egyszer nem jön össze akkor közelharc kell. Viszint amíg nem tudsz íjjal ölni, addig miből jön XP? Hát a hentelésből. Ergo arra is kell költeni. ----> Szarra sem jó az íjászat, dísz.
Az íjászkodásnak csak akkor lenne értelme, ha mindenkit le tudsz lőni. Pár lövéses gyengítésre nincs értelme gyúrni.
Továbbra is fentartom, hogy a Gotic csak közelharcosként élvezhető. -
bega82 #19611 Ne már!!! Komolyan? Én meg pont most vettel elő újra, és íjász karaktert akarok csinálni! Azért az ilyen 100-11 körül sebző íjakkal 250-es vadászat mellett már elég jó az, nem? Vagy van valami, amiről én nem tudok? -
Nos #19610 Azért a Community patchel ha jól emlékszem nem olyan könnyű a harc. Ha nem azzal játszol, akkor érdemes feltenni, mert kismillió hibát javít és a játékélményen is sokat dob.
Végigvittem a Forsaken Gods Enhanced Editiont :)
Nagyon jó volt. Sokat javítottak rajta az eredeti kiadáshoz képest. Komolyabb buggal nem találkoztam és igazán élvezhető a story.
Tudom ajánlani bátran, megér egy próbát. Inkább, mint még egyszer a Gothic storyt kezdeni előről.
Ami nekem a legjobban tetszett (minimál spoiler): A Gothic 3-ban megismert területek az eltelt időben változtak kicsit, fejlődtek. Van ahol több épületet is felhúztak azóta. Nagyon élvezetes visszamenni a régi helyekre és megnézni mi lett velük.
Egyébkén itt csak Myrtanaban kalandozol. -
W B #19609 Így kora reggel még nem volt kedvem értelmezni ezt a hosszú szöveget. -
sanyiiiii #19608 Egy tisztességes egykezessel (ami hosszabb mint egy konyhakés) bármilyen szörny kicsinálható úgy hogy meg sem tud ütni kivéve a sárkányokat és trollokat (legalábbis nekem azokat nem sikerült olyan hatékonyan, úgyhogy troll megüt sárkányokat meg lenyilaztam trükkösen mert amúgy oneshotoltak), hátrál üt hátrál üt. Ha egyszere többen vannak annak a ritmusára rá kell érezni de ha megvan sima ügy.
-
#19607 Akkor inkább így, kösz még 1x -
#19606 Kicsit visszább olvasva irományaidból végül is úgy döntöttem, hogy kétkezes lesz 3. szintig meg egy kezes 2. szintig. Köszönöm a segítséged -
#19605 Én mindkettőt feltoltam III-ra. Az elejn tanuld meg az egykezeset III-ra és amint megy a kétkezes húzd fel. Amíg a kétkezes ninsc II. szinten, addig Normard ne erőltesd, mert ott teli van olyan szörnnyel ami ellen egykezessel kínszenvedés, kétkezessel gyerekjáték. -
#19604 Hmm akkor szerinted ha 2 kezesre megyek(III szintig) és mellette még 1 kezes(nem tudom lehet e, hogy az is II esetleg III szintig) akkor viszonylag már el lehet éldegélni? Ja és még annyi, hogy gondolom az ember/ork páros ellen az egy kezes fegyver használat főleg a sebessége miatt fontos, így az ellen mire csapna addigra én megint csapok. Ám így nem éri meg jobban csak az egyik ág kitanulása? (persze ha egyáltalán lehetne mind 2-t) -
#19603 Igen. Persze ez a mennyisétől is függ. Ha sok kétkezes fegyveres ork van, akkor bizony őket le kell verni.
Íjászkodással ne fáradj, szarra sem jó szokás szerint. 600 dex táján lenne talán értelme... -
#19602 "...szörnyek ellen a kétkezes harc az igazi." ezt úgy érted, hogy az ember/ork ellenfelek ellen a pajzs/kard kombináció használhatóbb? -
#19601 Egyértelműen a kard és pajzs vagy a kétkezes harc, de inkább mindkettő, mert szörnyek ellen a kétkezes harc az igazi.
Varázslóval a játék elehe nehéz, de a közepétől nem vicccelek, csak kilikk, klikk, kilikk. Fagyaszt, tűzlabda, ennyi.
Valamilyen szinten ordító, hogy HÁROM Gothic rész alatt sem tudtak egy normális mágiarendszert kitalálni, de a harcrendszer is elképesztően primitív. KB. 1 éve kifejtettem, hogy minimális munkával hogyan lehetne sokkal jobb... -
#19600 Rendben akkor lehet kezdek még egy harcost :P Am. szerinted a 2 kezes harcmodor vagy az kard/pajzs a jobb? Első végigjátszásomkor pajzs/kard kombinációt használtam (nem is volt gondom) csak hát szeretnék valami változatosságot is ne legyen minden ugyan az :) -
#19599 Nekem nem jött be a kétfegyveres harc. A kétkezes fegyver alapkövetelmény egyes szörnyek ellen. Sőt, olyan fegyverek is vannak, amiket jól használva lényegében meg sem tudnak ütni...
http://www.mediafire.com/?79aaj7j7rd89s
Itt vannak videók arról, hogy easy + új MI-n milyen a harc.
A játék legerősebb kétkezes fegyvere ingyenes, a sildeni ork őr fegyvere. Ne add vissza neki. Mondjuk asszem 410-es erő kell hozzá és AB-n a 250 feletti erő 2LP = 1 erő. -
#19598 Rendben kösz. Am most úgy tervezem, hogy 2 egykezes fegyverre megyek, korábban harcos voltam. Szerinted van esélye ilyen körülmények közt? -
#19597 Igen, lehet. MI-t is lehet. Az AB/nem AB amit indításkor ell kell dönteni.
Az easy azért kell, mert új MI mellett a nagy orkhordákat csak így lehet leverni, de így is +50 szinűtként és 100% harcosságra kell gyúrni.
(Varázslóval uncsi és gyak. két varázslatot kell tudni. Az alap tűz és jégvarázst. Ennyi....) -
#19596 Rendben, am még annyi kérdésem lenne, hogy játék közben lehet nehézséget állítani? Csak mert nem tudom, hogy könnyű és közepes közt mekkora a különbség. Könnyű fokozaton is van elég kihívás? -
#19595 Egyértelműen. Már többször leítrtam és linkeltem, hogy milyen beállításon élvezhető a játék. A legideálisabb talán az új MI + easy + AB. -
#19594 Üdv.
Most fogom másodszor elkezdeni a játékot és lenne 1 kérdésem. Első végigjátszáskor ha jól emlékszem az "alternative balancing" opció ki volt kapcsolva. Nem is néztem úgy annyira utána mit is takarna ha be lenne nyomva. Ám most másodjára felkeltette a figyelmem és érdekelne a véleményetek, hogy szerintetek, hogy jobb a játék?