Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Az égegyadta világon már mindent kiprobáltam h ne szaggason a gothic 3 nálam. core2quad-gtx275-4gb ram_Western Digital 500g vinyo a konfigom. Agyonpecselve win 7 64 alatt is szaggat. Fél évnél is régebb óta keresem a megoldást. Tudtok valahogy segiteni? Láttam youtubeon röccenés nélkül futo gameplayeket? Majdnem sirtam a meghatodottságtol😄

Szerintetek ezzel a solid state driveval ( SSD ) meg lehetne szeliditeni? Csak mert ez a kedvenc játékom és lehet befeccölnék rá.

Minden segitséget, tanácsot hálásan fogadnék!
Molnibalage
Te most mirõl beszélsz? Van G3 alaphoz is kieg, ami plusz dolgokat tesz be?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

nekem megvolt régebbrõl. felraktam, de sztem a questpaketban benne van ez is. hát tényleg nagyon über lett így a dolog, ami nem jó az, hogy mivel angol a verzióm, így a kiegészítõ missiókat szinkron nélkül játszsa be. mivel az angol felirat maradt a pluszküldiknél is, nyugodtan lehetne németül karattyolni alá minthogy némán tátog, és a német nyelvû introt se adja.

tegnap nem bírtam abbahagyni, ma ezért késtem munkából, annyira más lett így a játék. kiegyensúlyozott, jó lett a harc is, gyorsan fut felturbózott grafikával. lehet a forsaken godot is meg tudják így cisnálni.

Ezt te megtaláltad?: Hyper_Textures_Pack mert én sehol nem találom:-(

RoiDanton benne van és õ a G3 CP-ben is benne volt így szerintem nem lesz semmi gond! Vajon magyar nyelv is megmarad majd a G3FG-ben vagy ezt kilövi majd a Cpatch? Jó kérdés mi?

Encore
Tényleg rendesen bele kéne nyúlni, hogy a Fg jó legyen és nekem gyanús, hogy hirtelen bejelentik, hogy már fél éve csinálják és hamarosan ki is jön. Fizetnek nekik ezért szóval, nem olyan biztos, hogy minõségi cucc lesz, mint a G3 esetében, hanem olyan jowood-os vacak. De reménykedjünk a csodában.
erre vki ?

...
a content mod 2.2-t nehéz letölteni, de azért nem lehetetlen.

Molnibalage
Konkrét dolgokat nem olvastam a link alatt. Mikor posztoltam a screenshotot anno, hogy a cucc nálam hogy néz ki, mikor a G3 maga az istenkiránycsászárság el sem akarták hinni, hogy ilyen szinten el van kúrva a dolog. Pedig elvben a G3 motorjára épül.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pont azt írják, hogy ezeket javítják😊
fps-t hogy lehet kiíratni a játékban ?

hogy lehet csinálni pillanatképeket ?

telepítési útmutató part 1.:

- alapjáték
- CP1.74
- Hyper_Textures_Pack
- Questpaket_4_UPDATE2_vollerverzion
- Content mod 2.2
................

Molnibalage
Igen, ott jó volt. Az FG szeritem annyira elbaszott, hogy teljesen reménytelen. Én nem fogom kipróbálni, van más elfoglaltságom.

Akkor egyszerûbb, ha újraírják! 😊
Csak a CP-team elég komoly munkát végzett a G3-nál is, ezért reménykedtem. Mondjuk ott jó volt az alapanyag...
Molnibalage
Ha nem javítják a teljes linerizált történet hibáit, elbaszott harcrendszert és aránytalanságait, a hegyekben álló több százezer aranyas elérhetõ tárgykat, stb. akkor vicc az egész.

Ott kezõdik, hogy az én gépemen a grafikai motor sem mûkötödd rendesen! Úgy nézett ki, mint valami G2 idõkbõl származó játék. Talán megvan még a fiók mélyén valahol, de lehet, hogy már kidobtam a DVD-t. Én inkább a Risen 2-õt várom.

Most, hogy már a Forsaken Gods-nak is készítik a Community Patch-t (ugyanazok, akik a G3-hoz is), történetileg, meg úgy egyáltalán ér annyit a játék, hogy reménykedjünk lesz belõle valami értelmes? Kérdezem azt, aki többet próbálkozott vele, hogy lát-e benne lehetõséget. Én annak idején kb. fél óráig bírtam.
Forsaken Gods Enhanced Edition
na basszus, újra felrakom, de a bõség zavara játszik 😊

kis segítséget kérnék, mindjárt írom is hogy mit...

Fugitive: elég valószínû, egy próbát megér.
Steweee: 1.74-es patchet tettem fel.

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

nem néztem, de ez mikori *.ini ?

mert a legutolsó peccs után változtak a sorok, alapból nagyon jó grafikai beállításokra volt már rakvan, nagyon sok sor eltûnt a szerkesztõbõl...

MrStokes
Koszi, es bocs az off-ert mindenkitol! 😊

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Tehát ha meglenne a Speech_German.pak, akkor csak át kellene neveznem Speech_English.pak-ra, és mûködne is a dolog?

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

Hát vagy megszerzed valahogy a német szinkron fájlját, vagy letöltöd a játékot (vagy letöltöd a játékot és csak azt a fájlt tartod meg 😄). Mivel megvetted, ez talán már nem ütközik erkölcsi akadályokba.

az angol nyelvû verziót lehet németesíteni?

megvettem én is a boltban a Gold Editiont, ennyi pénzért nem lehet kihagyni, és feltettem a polcra az elsõ két rész mellé... (:
nade visszatérve a kérdésemre, az elsõ két részt Németországból hoztam haza, így azok alapból német nyelven szólaltak meg. Ez viszont, amit a S*turnban vettem, angol nyelvû, igaz van hozzá magyar felirat, de nyelvgyakorlási szempontból jobban szeretném, ha németül beszélne. Megoldható ez valahogy? Néztem a data mappát, Speech_English.pak van csak.
elõre is köszi, ha valaki tud segíteni!

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

Mindenesetre nekem a játék sokkal élvezhetõbb lett, miután lecseréltem a betûtípust és átírtam pár értéket. Leírom, mert szerintem sokaknak jól jön (A kis tutorial gyengébb géppel rendelkezõknek és ilyesmihez nem igazán értõknek szól, nem leszólni):

Program Files/Gothic III mappában az INI mappában a ge3.ini fájlt nyissuk meg Jegyzettömbbel és görgessünk le a ResourceCache részig. A high beállítás értékeit változtattam meg, s ezután az elõre beállított high grafikát is megváltoztattam, hogy minden maxon legyen 😛
ResourceCache-nél:

ResourceCache.u32ImageMaxMemUsage_High=256000000
ResourceCache.u32MeshMaxMemUsage_High=57000000
ResourceCache.u32SoundMaxMemUsage_High=18000000
ResourceCache.u32MaterialMaxMemUsage_High=21000000
ResourceCache.u32CollisionMeshMaxMemUsage_High=16000000
ResourceCache.u32AnimationMaxMemUsage_High=30000000

Ezekre a sorokra cseréljük le azokat aminek a vége _high, vagy az értékeket írjuk át az egyenlõségjel után. Így értelemszerûen a játékban a beállításoknál a highra kell állítani, hogy mûködjön.

Kicsit lejjebb görgetve ott vannak a Preset Values, tehát az elõre beállított értékek a grafikai beállításnál. Ha nem maxot akarsz (pl le akarod venni az árnyékokat), akkor írogasd át a táblázat alapján az résznél az egyenlõségjel után a kívánt értékekre.
Ha maxon akarod tolni az egyszerûség kedvéért bemásolom, hogy mire állítottam:

DistanceHigh=3
DistanceLow=3
ResourceCache=4
ObjectDetails=4
ShaderQuality=2
TextureQuality=3
TextureFilter=4
VegetationQuality=3
VegetationViewRange=4
ShadowQuality=3
LensFlare=1
Bloom=2
DepthOfField=1
RimLight=1
Antialiasing=2
SoftWater=1
Noise=1
Feedback=1

(Azért a hight buheráljuk, mert az volt az elsõ a ResourceCachenél, lehetne minimummal is meg lowwal is, csak egyeztetni kell a beállításokat.)

A betûtípus átállításához a Program Files/Gothic III mappában a fontfájlt (Gothic3 a neve) cseréljük le egy másikra. Innen válogathatunk: Helyi lemez/WINDOWS/Fonts
Fontos, hogy miután bemásoltunk (ctrl+c , ctrl+v) egy betûtípust nevezzük át Gothic3 -ra. Azt is nézzük meg, hogy ne legyen nagyobb a mérete, mint az eredeti Gothic3 betûtípusnak (440Kb).

Nekem nincs SSD-m, de ezzel sikerült nagyban csökkenteni az akadozást, máris van kedve az embernek játszani vele. Igaz most is meg-meg akad ha új tájba sprintelek bele stb.
A változtatásokat 1.74-es verzióval csináltam, de szinte biztos, hogy pl. 1.73-ason is ugyanígy menni fog.

rotator
Egy 50 gigás OCZ Vertex 2-t használok. Így, ahogy mondod: oprendszer + felhasználói programok + Gothic 3 (más játékoknál nekem nem volt ilyen gondom eddig, azokat rendesen wincsire teszem).

rotator
Na. A lényeg, hogy nincs olyan ini beállítás. Ha nincs SSD alatta, akkor ha megszakadsz, akkor is laggolni fog. 😞

MrStokes
Megkerdezhetem, hogy milyen es mekkora kapacitasu SSD-t hasznalsz?

Az op. rendszer is azon fut gondolom, esetleg a felhasznaloi progik is, na meg gondolom az az 1-2 jatek is, amivel eppen jatszol?

Nalam is tobbsz elofordul, hogy be-beszaggat egy-egy jatek, pedig a meglevo konfigom alapjan nem illene neki.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Köszi. Így most már nekem is elég fain lett.

rotator
SSD + 6 GB RAM + Win 7 64 bit = nulla lag

Gothic 3-hoz visszatérve nem tudtok ge3.ini-be változtatásokat, amivel a laggolást csökkenteni lehet? Olvastam ilyeneket, de nem ugyanaz van nálam ge3.ini-ben, talán a community patch miatt. Ti változtattatok valamit?

Molnibalage
A BG2 SoA 7,5 éve van a polcon. Anno nem tudtam eléggé angolul - talán most sem - de idõm meg végképp nincs rá.

Az alap NWN1-et SHOA nem toltam végig. Mindig meghalt a vinyó vagy rendszer újratelepítésnél elfelejtettem ahíválni a mentést. Csak a HotU-ot toltam végig, de azt kétszer is. Kemény mi? 😊 A bátyus azért elmesélte a 4. fejezet végét.

u.i. Aribeth angol szinkronja olyan ütõs volt, azóta is berosálok rajta..

😊

a sou-t nem csak a legelejét, a hou-t már majdnem teljesen végigjátszottam. az alapjátékot is majdnem. nos van annyira jó a dolog, hogy januárban megveszem a 107cm-es lcd tévét, és azon végignyomom, a baldur's gate 2-vel együtt...

Molnibalage
Én az NWN két kiegjével vagyok így. 1 éve várnak a sorukra. Szerintem még egy évet fognak... 😊

hát te, én már féléve tervezgetem hogy megint jáccok vele. vhogy mindig van más... pedig jó játék, kár hogy ennyit kellett várni amíg kiforrott lett a dolog

DonnieBrasco
Hát ez az, nekem HD4890 van 😞
Emiatt egyedül pedig nem fogok újat venni, ez a kártya a legbrutálabb nem SLI vagy crossfire DX10-es kártya, még pár évig minden normálisan megírt játék maxon vagy közel maxon fog rajta futni (Crysis enthusiaston 4xFSAA-val átlag 35-40 fps, min 25 volt)...

DB

A ti kung-futok nem erős!

Az új CP-ben van élsimítás lehetõség, csak nem nagyon mûködik, ha élet talál elvileg mossa. Én kikapcsoltam. Az új ATI 6xxx kártyáknál van egy újfajta élsimítási mód ami elvileg a G3-al is kéne mûködjön, registry módosítással elvileg ATI 5xxx kártyákon is megy. Szóval akinek ilyen kártyája van az kipróbálhatja 10.10-es catalyst-el MLAA nevû eljárás, Win7 alatt (DX11 kell neki).
DonnieBrasco
Nem bizony. Nvidiáknál volt valamilyen trükközés, ahogy meg lehetett oldani (nemtommilyen segédprogrammal, de csak ugyanolyan ál-FSAA, mint a Stalkernél), viszont ATI-nál semmilyen módon nem ment.

DB

Miért? Driverben beállított élsimítás nem működik?
DonnieBrasco
Ha végre meg lehetne oldani a teljes élsímítást a G3-ban, újra végignyomnám. De valahogy ma már reszeli a szemgolyóm a sok fûrészfog, ahol nincs FSAA az nálam nem focizik!

DB

Jajj de jó kijött a Gothic 4 !!! És mit kell csinálnom ??? Fel kell tennem újra a a Gothic 3-mat <#eplus2> Most várhatok a Risen 2-re...
Nem is baj az új 1,74-es patch-et úgysem próbáltam,még 1.5 vagy 1.6-nál járt mikor végigtoltam.
Fantusz
Éri a pénzt, de a kiegrõl még jót nem hallottam.

Gubberx
Na megvettem ma a gothic 3 gold editiont, a kieg miatt, 890 Ft a cd galaxisban^^

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Molnibalage
Vagy teleportkövet használ.

Ne várj azért csodát a +2GB ramtól, de egész kicsit segíthet. Új területre érve néha meg szoktam fordulni magam körül hogy mindent betöltsön. Kíváncsi lennék ha mondjuk SSD-n lenne az egész Gothic könyvtár akkor is akadna-e új területre érve. Ez az akadás fõleg akkor feltûnõ, ha a karakter szalad.
Lehet hogy megint beruháznom kell?<#vigyor4>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Csodákban én régóta nem hiszek 😊
Molnibalage
És olyan grafikával, ami mai napig oda*asz és még fejlesztették is itt-ott? 2 giga RAM már 2006 végég alap volt új játékhoz -fõleg, ha csúcskategóriás a grafika - nemhogy 2010 végén. Aki ma 2 giga RAM-mal - milyen RAM paraméterek? - magas elvárásokat támaszt az ne lepõdjön meg, ha csalódni fog...

A G3 eszi a memóriát, mert ugyebár folytonos táj van, nincs töltögetés.

Mondjuk ez csak akkor van,mikor megyek elõre.Idõvel minden helyszint betölt a memóriába,és utána már folyamatos a játék.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Hát az most hirtelen nincs nekem.Régen még a Pentium 4-en toltam,ott nem lepõdtem meg a laggoláson,de így 2 magos proci mellett,meg 2 giga ramon,egy 2006-os játékon ez már fáj.

Molnibalage
Nem árt a 4GB ram és 1 GB-os VGA. Nálum úgy még a "felinizett" grafika mellett sem igazán reccent meg soha.

Akadni is fog.