Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Sajnos a játékhoz az is hozzátartozik, hogy a grafikai motorja rosszul optimalizált, még a mai modern gépektõl is kéri az erõt.
A pár másodpreces akadást azért sokallom.

Nálatok milyenek a beállitások,2 magos rendszeren?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

1280x800,és magas beállitás mellett is néha beakad egy pár másodpercre a játék,ha elérek egy uj területre.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Köszi

Molnibalage
AB + medium szinten + új MI (ez lényegetelen) 45. szint tájától (manaregen és 600 mana) csak azt kellett figyelni, hogy ne látványosan nagy seregbe szálljak bele.

60. szint táján a harcossal easy szinten vértizzasztó, közepesen lehetetlen seregerek a varázsló úgy gyakott le, hogy lassú hátrálés és fûz, tûz, tûz, tûz. Az alap fireball és eseteg fagyasztáson kívûl SEMMI sem kell.

A Gothic mágia renszere sajnos egy vicc, de a közelharc sebzés számítása is sajnos. A hangulat feledtet mindent.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Van saját topikja, ott kevésbé veszik el a kérdésed, a rajongók pedig úgyis olvassák. Egyébként az angol G1 és G2 is patchelt már. Talán ha az elõzõbõl európaid van (nem vagyok benne biztos), akkor csak 1.08j és nem 1.08k, de az is csak lényegtelen apróságot orvosolna (az inventory tárgyait szépítené vagy ilyesmi). Honosítással hajlamosabbak elõjönni a bugok.
Fantusz
Nem tudom már hányas szintû volt a mágusom, de fönt északon az orkhordákat, csontiseregeket sikerült kiirtani, a hasonló szintû harcosommal nem volt értelme a közelükbe menni.
Jócskán volt azért kihívás a mágus számára is, nem mondanám, hogy unalmas lett volna.
Bizonyos szint, tudás megszerzése után valóban kezd mindenhatóvá válni a mágus - mondjuk ez a jutalom azért, mert a játék elején volt türelmed hozzá <#nevetes1>
Ezen a szinten viszont már, ha minden igaz, fináléhoz közeli a történet, a mágus gyorsabban tarol, a harcosnak többet kell taktikázni.

Encore
Én a sivatagban használtam õket, nem volt minek nekimenni. 😄
Molnibalage
Én soha nem használtam társat, mert gátolja a gyors utazást és amúgy is minden francnak nekimennek, oszt meghalnak...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A Gothic világa a harcosokról szól. Mágussal hihetetlenül unalmas vagy nehéz a játék. A G2 és G3-ban adott szint felett a mágussal az egérgombot kell nyomogatni és mindenki meghal...

Fantusz
Alternatív kiegyensúlyozással a mágiatanulás alapfeltétele lesz az elegendõ õsi tudás megszerzése (tehát elsõ szintlépéskor még nem tudsz igazán jó varázslatot tanulni).
Varázslatoknál rengeteg variációs lehetõség lesz, nekem a fagyasztás és a villám volt a kedvenc (legagyaszottt ellenfelet a kiolvadásik fagy nem sebez tovább, de a villám, vagy tûzlabda igen).
Állatok megszelídítése: a megszelídített állat melletted harcol, jelentõs segítség lehet.
Megszelídített ragadozót (farkas, tigris, stb) a többi NPC megtámad, de a nem húsevõket (orrszarvú) a településekre is nyugodtan be lehet vinni.
A megszelídítés az állat haláláig tart, vagy elküldheted, de akkor azonnal ellenségessé válnak.
Gólemidézésem nem volt, arra nem tudom hogy reagál a többi NPC, az idézett démont viszont megtámadják (idõben el kell küldeni, ha békés emberek közé mész, harc közben nem lehet a summonnal kommunikálni)

Kösz.Lehet hogy a mágiára gyúrok majd

Fantusz
Neked kell eldönteni.
Alapvetõ kérdés, hogy milyen kartakterrel szeretsz játszani.
Ha nem kedveled a mágiát egyértelmû a harcos, ha szereted a varázslatokat, tudod, hogy a varázslók nem tankként kezdik a kalandozász, ehhez a kaszthoz kell a több türelem.

A mágus kezdetben gyenge, de késõbb irgalmatlanul erõs lehet, iszonyatos ork hordák, csontvázseregek ellen kell majd harcolni - mielõtt hozzáérnének a varázslóhoz letarolja õket.

Harcosnál némileg fordított a helyzet, kezdetben lényegesen erõsebb a mágusnál, a végére sem lesz gyenge, de ekkor már a varázstudók lazábban vívják a harcaikat.

Errõl az oldalról:
http://www.gothic-sorozatok-fanclubbja.eoldal.hu/oldal/patch1.6

Rakjam fel mindegyiket?

Ok.És szerintetek melyik kasztra érdemes fejleszteni a legjobban? Harcos legyek inkább vagy mágus?

A gothic 1-hez melyik javítást érdemes felrakni?

Fantusz
Alternatív kiegyensúlyozást szerintem érdemes bekapcsolni, sokkal realisztikusabbá teszi a játékot.

Kiegyensúlyozás nélkül szinte mindent megtanulhatsz, félistenként, unatkozva sétálhatsz az ellenséges hordák között.
Az új pontelosztással is mindent megtanulhatsz a választott kasztod képességeibõl, a többi képességbõl is keveset, de ha harcos vagy kizárt, hogy varázslásban felvedd a versenyt egy mágussal (nem is lesz rá szükséged, annak nem sok értelme volt, hogy az összes lehetõ képességet képes volt használni egyetlen karakter)

Érdemes bekapcsolni az alternativ kiegyensúlyozást,és az mit jelent a játék folyamán? Amúgy a Gothic 4-ben csalódtam nagyon.

Hú,az még messze lesz.Elkezdem elõlrõl az egészet.

Molnibalage
Grafikailag tényleg avítt, de a hangulat mindenért kárpótol. A G1 rákfenéje, hogy van egy hely, ahol egy bug a teljes végigjátszást megakadályozhatja. Majd, ha odaérsz, akkor szólunk. 😊

Molnibalage
A CEP elõttieket nem, nem felfelé kompatibilisek.

Sziasztok.Felraktam a Gamestar féle Gothic 3-at,és a Community patch 1.74-et,magyar is lett a játék miután az ini fájlokban hungarian-ra állitottam a text szöveget.Kérdésem:a régi mentést sehogyan se lehet visszahozni?

Köszi,az 1-et leszedem valahonnan megnézem milyen,2001-es nem tudom mire számítsak.A Witcher és a Risen nagyon tetszett.

Molnibalage

Molnibalage
Ha a 3. eredeti, akkor ezeket ne szégyelld letorrentezni szerintem. A G2 esetén a kérdés az, hogy a kieggel akarod e tolni vagy sem. Kicsit kibõvíti, de iszonyatosan nehézzé is teszi a játékot az elején.

Köszi a gyors választ,igyekszem beszerezni az elsõ két részt.Megnéztem a cdgalaxis meg az 576KByte oldalán de sajnos csak a 3.rész van meg.

Molnibalage
Az én javaslatom a következõ.

1. Igen, AB-t lõdd be. Így nem leszel hamar istenkirálycsászár.
2. Az új MI-t is lõdd be.
3. A nehézségi szint legyen easy. Igen, easy.

Én találn ezt találtam a legbalanszírozottabb beállításnak, ha közelharcos vagy. A szóló lényeket viszonylag gyorsan lenyomod, de azért a falkában levõkkel - fõleg humanoidokkal és orkokkal - azért még így is küzedni kell.

Minden más esetben vagy túl könnyû a játék, vagy teljesíthetetlenül nehéz benne pár rész.

Az elsõ két résszel játszottál? Ha nem, akkor melegen ajánlom azokat végigtolni, mert anélkül messze nem teljes az élmény sõt, szinte semmit nem fogsz érteni. Mintha a Gyûrûk Ura 3. részét olvasnád vagy néznéd meg.

Sziasztok!

Én most kezdeném a játékot és azt szeretném kérdezn,hogy új játék kezdésekor az alternatív kiegyensúlyozást be kell-e kapcsolni? Illetve mi is az pontosan?

Nálam is szaggatott a Forsaken Gods,2 magos procival.

Ati kártyád van?

Rakd fel ezt.
Gothic 3 Community Patch v1.74

link:
http://www.worldofgothic.com/dl/?go=dlfile&fileid=166

Ez javitja a hibát..

C64,C128,A500,PC - I5 8600K Sapphire Radeon RX 470 4gb D15 Nitro 16Gbyte DDR4 + SSD,Xbox360 + Kinect,PS3 Slim.Nintendo WII,Xbox One X,PS4 PRO

Broafka
üdv, nálam valamiért ilyen erõsen csíkozott, sávos az egész grafika, ez mitõl lehet? :-/

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

rotator
Azt gyorsan javították, viszont a 12 serleges fõküldetés valóban bugos volt, ez volt az elsõ nagy community javítás, amire felkapta a fejét az ember, a folytatást már ismerjük. 😊

Az a bug elvileg az volt hogy miután elõször beszéltél Leevel... az fogta magát és kisétált a játéktérrõl.

Jaka923
Én olyat hallottam, hogy amikor megjelent a játék, végig sem lehetett tolni, mert a fõsztoriba becsúszott egy olyan bug, amely megakadályozta a továbbjutást. Azóta kiadtak hozzá patcheket...

Sajnos nem sokáig bírtam a Forsaken gods-ot. Kb játszottam vele 1-2 órát, mentettem, másnap betöltöttem és úgy akadt mint a gta 4. Hiába vettem le közebesre minden beállítást (eddig majdnem maxon volt) ugyanúgy akadt.
Levettem minimumra, majd memóriára hivatkozva kilépett a játékból.
Uninstall lesz valszeg.
Így ér véget a 2-3 éve elkezdett Gothic...

akkor nyugta köszönet mindenkinek 😄
Jó8
Molnibalage
Nem csak az a baj, hogy bugos. Egyszerûen SZAR. Nincs meg a G3 szabadsága sztoriszinten, de mégis bárhova elmehetsz. 0. szintûként is szarrá verhettem lovagokat és elszedtem méregdárga cuccaikat.

A ládákat ott nyitottam, ahol akartam, millós cuccokat szedtem elõ, stb.

A játék egy alfa teszt változat szintjét sem érte el. Az én szememben konkrétan bûncselekmény történt. Egy be nem fejezett, nem mûködõ valamit adtak el.

MrStokes
Eredeti neve Forsaken Gods, de csak Forsaken Bugs-nak becezik. 😊

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Molnibalage
Hagy a francba. Egy rakás szar az. Nálam konkértan nem ment a grafikai motor és úgy nézett ki, mint a G2. Mondjuk 2 óra után játszani sem akartam vele. Az elsõ eredeti játékom volt, ami kibasztam a kukába, de elõtta még ízzé porrá törtem. Csak azért nem hugyoztam le, mert úgy nehéz lett volna kidobni...

Fantusz
Nem játszottam a kieggel, de sok jót nem is hallottam róla.
A többség nemes egyszerûséggel bughalmaznak titulálta - én meg ki sem próbáltam.

üdv
a Forsaken Gods ugy akad mint a szemét😞 arra nincs megoldás? peccs v. valami?
Molnibalage
A támadásnál prioritás lehet. Elõször ellenséges szörny és aztán azokat, akik vétenek a "törvények ellen".

Fantusz
Nekem meg úgy rémik, ha az arénában mágiát használsz, azonnal támad az egész falu - ezért is furcsállottam, hogy csak a démont támadták az említett esetnél.
Mágiával a békés npc-ket is meg lehet bolondítani, elég ha csak megsejtik, hogy varázsolni készülsz, azonnal támadnak (pl ha ködbe burkolózva próbálnál ellopni valamit)

Molnibalage
Rémlik. 😊

MrStokes
Mar regen jatszottam vele, de ugy remlik, hogy egy tuzlabda - egy korbefutkoraszas taktikaval sikerult nagy nehezen leolni oket, fegyveres harccal nem probalkoztam naluk.

En ugy tudom, hogy nem tilos a magia, csak nem szabad vele megolnod az ellenfelet. Amugy mintha korabban mar mas is irta volna ezt.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Fantusz
Arénában elvileg tilos mágiát használni, a két tamplomharcossal viszont nem bírt a mágusom.
Idéztem egy démont, mire fél Bakaresh berontott az arénába...
Szerintem bug is volt benne, hogy engem nem támadtak, leverték a démont, de közben az egyik templomharcos elszállt, a másikban alig marad élet, azt gyorsan levertem, miután helyreállt a rend - így lett a mágusom Bakaresh bajnoka, hozzá megkaptam az "állj, valaki öldösi az emberteinket, mit tudsz te errõl?" díjat is.

Molnibalage
Ezzel egyetértek. Az elsõ igazi olyan kardozós játék ahol tényleg számított a skill ÉS a tehetséged is. Ha ügyes voltam, akkor 5-6 lizardot is levertem. Ha elbambultam vagy elvesztettem a fejem, akkor kettõt sem...

Reméle, hogy a Risen 2 még jobb lesz és végre a fegyverek sebzése is számítani fog, nem csak az erõ.

Ráférne valami szofisztikáltabb rendszer / modellezés az összes RPG-re.

Tehasut
A Risenen túlvagyok. Hard fokozaton, közelharcos karakterrel. Sokkal szofisztikáltabb volt a közelharc, mint a G3-ban.
Molnibalage
Engednek varázsolni arénában?

Én medium szinten, új MI + AB-vel letoltam õket. Nem futottam el, nem gyógyítottam magam. Vérbeli küzdelem volt.

MrStokes
A 2 templomszolga meg mage-vel is eleg mokas tud lenni. 😄