20113
  • W B
    Én alabárdot csak trollok, vízköpők és sárkányok ellen használtam, meg maximum árnyékfutók ellen még a játék elején.
  • Molnibalage
    A kétkezes 70-et sebző fegyverrel gyakorlatialg miden vadállat kordában tartható úgy, hogy meg sem tudnak ütni...
  • W B
    Gothic 3 alap harcrendszere pofon egyszerű. Legtöbb állat (trollok pl nem) karddal is kinyírható. Jobb egérgombot folyamatosan nyomni kell, és ballal klikkelgetni. Így vívással könnyű lehentelni a dögöket.
  • Molnibalage
    A G1-et egyszer toltam végig. A sima G2-őt négyszer, kétszer lovaggal, egyszer-egyszer mágussal és zsoldossal. A G2 NotR két és félszer. Mágussal nem toltam végig, szenvedés volt. Egyszer lovaggal, egyszer zsoldossal.

A G3-ban a harcrendszer teljesen más akár úgy MI-vel, akár anélkül. Egyébként a zsoldosoknál bizony alacsony kardozással kellett sokakat leverni... Azt sem értem, hogy ennek meg mi köze a G3-hoz. Semmi. Nem rég linkeltem újra egy harci videót. Új MI mellett easy szint + AB-vel készült.
  • Mr_no_NaMe
    Amúgy G2ben próbálj szétvágni egy mester egykezes npc-t, novice egykezes skillel. Kb lehetetlen, de nem a bugok miatt, hanem azért mert olyan gyorsan aprít, hogy nem tudod elég gyorsan hárítani, vagy kikerülni.
  • Mr_no_NaMe
    Akkor te szerintem nem sokat játszottál a Gothic 1-2vel, ha szerinted ennyire "könnyű" a G3. Nehéz, tényleg nehéz. De nem azért mert ügyességből kell harcolni, hanem azért nehéz, mert miközben harcolsz, az összes bugot kerülgetni kell és meg kell előzni. Ez a fajta nehézség sztem elég hangulatromboló.
  • Molnibalage
    Nam halott, csak soha nem lesz kész.
  • Molnibalage
    Akkor ezek után azt mondom, hogy tényleg nem tudsz játszani és béna vagy. AB mellett is félistent lehet összehozni, nemhogy anélkül...
  • Mr_no_NaMe
    ez a CSP nagyon igéretesnek hangzik, de nagyon halottnak néz ki...
  • Mr_no_NaMe
    WB & Molni: ezt az AB-t be sem kapcsoltam, mert csak rosszat hallottam róla. Alapból nehéz a játék, rengeteg skillt meg kell tanulni, a pont meg kevés a nehéz haladás miatt..nem kell rá nekem plusz nehezítés.

Amúgy a Gothic 2ben megtanultad a csontit, és annyit idéztél amennyit akartál. A határ csak a manád volt, vagy az, hogy eltévednek, beleakadnak valamibe, lemaradnak. A sárkányokat sima csontikkal öltem halomra, 5-6 csonti úgy szétcsapta őket mint a sicc. Feelinges volt, imádtam azt a játékstílust, hogy megszenvedek az idéző skillért, onnantól pedig helyettem aprítanak a lényeim. Dió kettőben is a csontinekro volt a kedvencem.

Béna vagyok? Lándzsával tolom, néha bottal, ha az ellenség lejtőn van, és magasabban vagyok nála alapból bukott ügy. Ha pörgök kettőt, és a bot átmegy rajta, néha még akkor sem sebez, de ha én bekapok valamit csak elugrani tudok, vagy meghalok. Block semmit nem ér. Ha megnyomtam valamit azt végigcsinálja, nem lehet a folyamatot megszakítani. G2ben ha kinyitottam egy ládát és térdelt, elővettem a fegyvert és kapásból rohant tovább, be sem csukta a ládát, ha G2ben támadást indítottam és hátraugrottam hárítani, kapásból ugrott, nem fejezte be a támadást. Ezek hiányoznak ha a közelharcot nézzük. Régen kétkezes kardossal mentem, az még úgy ahogy tűrhető volt és lehetett aprítani, de semmi, ismétlem semmi különbség nem volt az alap kétkezes harc, és a mester kétkezes harc között. Ugyan azok a lassú, lomha mozdulatok.
  • Molnibalage
    Mármint az új MI-t? Nagyon nem ajánlom. Anélkül egy szarkupac a Gothic 3. Az intelligens lények ellen, csak katt-katt a harc is. Nem ütnek vissza... Nekem soha semmi problémám nem volt vele, pedig alsó hangon kétszer toltam végig az 1.7x patchel.
  • Molnibalage
    Mnidig is egy idézett lényed lehetett, minden részben. Legalábbis én így emlékszem. Van army of darkness pl. a Gothic 2-ben, ahol 6 db csontit idézel meg.

Milyen nehézségi szinten tolod? AB be van lőve? stb.

Ahogy már írtam. Harcossal AB + med. level + új MI, HATVANADIK szint felett is lehetetlen csalás nélkül egy közepes települést vagy 8-10-es orkcsapatot rendesen leverni. Szóval, ha a fenti beállításon vagy, akkor ne lepődj meg annyira, bár 2-3 ellenfelet - milyen ellenfél? - simán illene legyakni. Szerintem - már elnézést - szimplán béna vagy. A játék elenjén csak varázslással nem úszod meg. Tanulj botharcot, az legalább hosszú fegyver. (Soha nem próbáltam ki nem tudom, hogy mennyire használható a stílusa.)
  • W B
    Az alternatív harcrendszert kapcsold ki, azt jó. Amúgy is bug halmaz. Volt hogy az ütés nem sebezte a farkast pedig még a kard is átment rajta.
  • Mr_no_NaMe
    gothic 2ben nem volt semmi dolgom 5-6 beidézett csonti mellett...ráadásul azok mentek és aprítottak. Ez meg áll mint a fasz, még akkor is mikor rohan felém a felbőszült ellenség. Annyira szomorú vagyok, hogy ennyire szar lett ez a harcrendszer. Minden más játszható lenne, komolyan.
  • W B
    Gothic 3óta. Risenben is csak egy csontot lehet idézni, de ha jól játszol egy leidézett kitart a játék végéig.
  • Mr_no_NaMe
    Hát, most vagyok lvl 20 körül, summon skeleton spellel és a vérszomjal. Egyszerűen 2nél több ellenség legyakása mindig kétesélyes. Kezdem elveszteni a türelmemet és a játék iránt érzett kedvemet is.

Ott eldobtam az agyam mikor tapasztaltam, hogy nem lehet 1 csontváznál többet idézni. Ez mi? Mióta van ez lekorlátozva a Gothic szériákban? Az az 1 csontváz lófaszt nem ér, max figyelemelterelésnek jó...most őszintén, mit érdemes ezzel a mágussal megtanulni? Egy kibaszott lándzsával pörgök forgok, de ott is 10ből 6szor blokkolnak. Kettőt belémcsapnak kb és már meghaltam. Fasz kivan ezzel. Lehet becsitelem magamnak a sötétség serege spellt aztán balance lesz...
  • Suri hun
    Köszi majd küzdök vele aztán kiderül
  • Molnibalage
    Más program lehet, hogy nem hajtja koppra a VGA-t. Mivel régen én is szívtam ezzel ezért általában felismerem a tüneteket. A a VGA driverrel meg tudod csinálni, akkor vedd le minimumra az órajelét a karinak és vedd le a házat. Elvielg így még szutyok gyári hűtővel sem szabadna elszállni.

Nekem a 4850-es kártyámhoz olyan gyári hűtőt adtak, hogy a ház oldalát levéve is ősszel simán elszállt a VGA a túlmelegedéstől. E8500 CPU-nál dettó ugyanez. Vastagbőrős az, amit ma a hardvergyártók megengednek maguknak.
  • Suri hun
    Majd megpróbálom. Bár kétlem, hogy ez lenne a gond mert más programnál nem csinálja ezt. Már felraktam a legújabb vga drivert is
  • Molnibalage
    Szeritnem egyszerűen túlmelegszik a VGA-d. Szedd le a gép oldalát és fúj meg kis asztali ventivel. Ha így nem száll ell, akkor túlmelegedés a bibi. Ha igen, akkor más a gond.
  • Suri hun
    Help! Egy olyan gondom lenne, hogy néha egyszerűen kifagy a program. Úgy mintha lekapcsolna a vga kártya. Csak resetelni tudom a gépet.
    A gép egy 4 magos AMD a vga Ati 3870
    Gothic 3 enhanced edition és a 1.74 patch van fent.

Előre is köszi!
  • Molnibalage
    Így is lehet. Csak akkor engedélyezem az piálást, ha tényleg van rá idő és nem kell elfutni. Így azért tényleg fel kell nőni a feladathoz. Anno az alapjátéknál 22. szintűként szabadíttotam fel Monterát. Röhej. Most 50. szint táján futottam neki. Trelis a legdurvább. Mindkét oldalon őrök a hídon, brutálosk ork kis helyen. Monterában az ellent lekötik mások is és van komoly segítséged. Amíg az MI őket üti, addig én leverem a többit. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Ez tényleg szomorú (és a játék nagy hibapontja), de mágusként is állíthat fel magának az ember szabályokat. Ha már te harcosként is úgymond csalás nélkül szoktál játszani.
  • Molnibalage
    Még annyit a videóhoz. A G2 NotR-ban a játék végén egykezes fegyverrel össze lehetett hozni, hogy 1 ütés legyen a sima ork és kettő az elit és hasonló orkok. Itt easy szinten 400 feletti erővel - asszem a szuper kétkezes ork fegyverel toltam - kell 3 ütés a legerősebb orknak. Szóval szerintem az easy reális. Láthatod, hogy már 3-4 ork is blokkol, mint állat. Képzelt el, hogy mi van, ha 20 jön szembe...

Az új MI nélkül semmi értelme játszani, totál béna az ellen.
  • Molnibalage
    Varázslónak lenni semmi értelme. Kell 250 feletti ősi tudás, 600 mana és manargen. Fagyasztás alap varázslattal és első tűzvarázslattal mindenki legyakható. Klikk, klikk, klikk. Ennyi a játék.

Sajnos a PB és más sem erőlteti meg magát, hogy normális harc és mágiarendszert csináljon. Legszívesebben fepofoznám már az összes RPG fejlesztőt, hogy erőltesse már meg egy kicsit magát, mert szánalmas, hogy mit hoznak össze..
  • Molnibalage
    A nehézségi szint / AB / új AI használatát kell elsősorban eldönteni. Új MI és AB mellett közepes szinten lehetetlen, ismétlem, lehetetlen csalás nélkül kipucolni egyes városokat és fent Nordmarban ezt-azt. A csalás alatt értem azt, hogy "elfut-gyógyít". Még úgy sem nagyon... A hatalmas orktömegben mindig blokkol valaki, bezzeg az MI folyamatosan pörögforog...

A társaidat is úgy hentelik le, hogy ehaj. A következő nehézségi beállításokat javaslom.

- új MI
    - easy
    - alternate balance

A kétkezes fegyvernél szard telibe a sebzést. A fegyver mérete számít. A legjobb kétkezes fegyver az orkoké vagy a sildenki ork őr fegyvere. Ingyen van, a legnagyobb sebzésű - a szuperkovácsolt Innos haragjánál is erősebb - csak 390-es erő kell hozzá asszem, a sebzése 250, ha jól emlékszem.

Régen játszottam, de le kellene tesztelnem, hogy 390-es erőnél mekkora difi van a 70-es és a 250-es sebzésű kétkezte szálfegyver között. Asszem nem sok. Sajnos elkövették azt a hibát emlékeim szerint, hogy nincs kritikus ütés és az erő dominál. A G2 NotR-ban bizony számított a fegyver sebzése is még brutálnagy erőnél is. Itt nemigen...

Itt nagyon magas szintű vagyok és a fenti beállításokkal is ilyen a harc.

http://www.mediafire.com/?odeiu70n1nn9v4r

Easy-n a kisebb csoportokat és 1:1-ben már igen hamar leversz. A hordák ellen így is 30+ szint kell, de inkább 40+.
  • Mr_no_NaMe
    Az a pajzs + egykezes nagyon elcsépelt lenne már :/
  • W B
    Lehetsz, de akkor nagyon ügyesen kell a tanulási pontokat elosztanod.

Én eddig Innos oldalán lovagi páncélban vittem ki. Pajzs + egykezes, íjászat + mágia (annyi mannával, hogy 3 tűzesőt eltudjak egymás után nyomni) Ez így egy jó mindenes kari volt.
  • Szaruman
    Lehetsz, csak nem lesz értelme. Army of darkness kell hozzá, ami elég magasan van beliarnál (=sok AK). a 2kezes fegyverekhez viszont sok str kell. szóval vagy-vagy.
    főleg, ha fölteszed a comm quest modot (meg még vmi patchet, amire nem emléxem :D), ott már a nehéz páncélnak is str követelménye van.
  • Mr_no_NaMe
    tehat akkor nem lehetek ketkezes harcos akk idezett csontikkal harcol?
  • W B
    eh?
    Mámint... Beliar oldalon nehéz páncélban kétkezes fegyverrel démont és élőholtakat idézve? (Egyszerre csak egy démont lehet megidézni, ha újat idézel akkor meghal. Ez igaz a többi idézett dögre is.)

Íjászat ott bugos, hogy a vessző jó párszor átmegy a modelleken. Pl. a farkasnál a csípőjénél. Ugyan ez vonatkozik a közelharcra, hogy a penge át megy a modellen, de nem okoz sérülést, de ez csak a kiegyensúlyozott harcrendszernél van.
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok! Holnap elkezdenem a jatekot, mert eddig egyszer sem volt gyomrom vegigvinni. talan a community patch segit vmit. mindenesetre elkotelezett vagyok.
    a kerdesem az lenne hogy megerne mondjuk ketkezes bardos vagy kardos harcost keverni summon necro stilussal?
    ez a stilus tetszene iazan, de a kozelharcrol azt hallottam h bugos, a nekro kasztrol semmit nem hallottam, az ijaszat meg elvileg bugos.
  • Molnibalage
    Gothic 3 CSP Nem túl sok valami, de mégis életjel.
  • rotator
    Marvin módban írd be a konzolba, hogy goto hauke, és ha a pályán kívülre dob, akkor sajna elhalálozott...
  • IchigoSachi94
    Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Van egy karakter a Pörölyklánba. A neve Hauke. Neki kell vinni 10 ércrögöt, ő kísér el a bányakutatók táborához. Találtam városi térképet, néztem videót is, képet is arról, hogy hol van, de nincs ott. Hiába várok. Van a háza előtt 2 vadász és egy harcos. Pont a lépcsője előtt kéne lennie. Szétnéztem az egész táborba nincs sehol. Ez valami bug?
  • boos
    Átfogalmazom. Régen nekem sem volt, de biztos én buzeráltam valamit, és nem sikerült visszaállítanom.
    Viszont az új peccs megoldotta. Szebb, gyorsabb, habár kicsit vicces, hogy még mindig meg-megtorpan.
    E8200, 4gb ram, 5770 1gb videókari. Optimalizálás rulez:)
  • Molnibalage
    Nekem soha semmi bajom nem vol a grafikával. Kivéve az FG alap kiadását.

Maxra húzva ennél randább volt. Gyakorlatialg nem működött. A G3 mindig maga volt a tömör gyönyör.
  • boos
    Na szóval a gugli barátom segített. Nyelvtanuláshoz elég király.
    A Gothic_3_EE_Patch_v1.75.14_Int_Full.exe- nél menüből állítható a felirat "gyárilag"

Töltsétek:) Végre megjavult a grafika is, eddig olyan volt a talaj, mintha boronálva lett volna, most ismét normális.
  • steweee
    mit tudni róla ? a cp meg egyéb nagymod most is van hozzá, egy full finalt emlegettek kb. egyéve....
  • boos
    Sziasztok,

konkrét választ várok. A játék eredetiben van meg, Az installt engedi több nyelven, a magyarítást is meg tudom oldani.

DE! Most azt szeretném, ha a hangok németül mennének, és a feliratozás magyar lenne. Na ezt nem tudtam eddig összehozni, mert ilyenkor feliratom egyáltalán nincs. Sőt, ha németül installálom, akkor az 1.73 CP vel sincs semmiféle felirat.

Szóval valaki konkrétan meg tudja-e mondani, hogy megoldható e a dolog?