Ufo: Aftershock

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

OFF:
486, PG, UFO1, érettségi <#rinya>
nálam még a warlord 2 ütött.
asszem ma rendezünk egy nosztalgia sörözést a haverokkal :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Van valami ebben a megöregedésben. Emlékszem az elsõ gépem egy 486-os volt. Az ehhez kapott játékok között volt az UFO1 is. Azonnal etalonná vált nálam.
Csak egy játok volt, ami még ezt is überelte (szigorúan magánvélemény, nem mérvadó), a Panzer General elsõ része. Oh be szép idõk is voltak! Még a fizika érettségi elõtti nap is ezeket nyomattam. (gondoltam ha eddig nem tanultam, ezután már úgy se sikerül magamra szedni semmi okosat)

Ennek ellenére én ezzel az UFO-val is meg vagyok elégedve. Talán az a titok, hogy egy teljesen független játékként tekintek rá, minden elõzmény nélkül. Le tud kötni akár órákra is, és pihenés az egész napos gályázás után.
Tényleg megöregedtünk és a régi játékok "feeling"-jét keressük, vagy nem tudnak manapság jó játékokat készíteni? Ez is jó de meg sem közelíti az eredetiket. A terror küldetések nagyon hiányoznak, meg életszerübb volt, hogy nem 1 hónap alatt "kolonizáltuk" újra a földet, meg akár hosszú hetekig pihengetett a katonánk, ha kilõtték és valahogy túlélte. A terror from the deepnek kikötõ terrornál volt egy olyan háttér zenéje, hogy az ütõ megállt bennem néha.
Vagy ez már szentimentalizmus? <#confused>

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Fenrir
mi az istenért lép ki néha magától a játék? és mindig csak az osztagbeállító képernyõnél, hirtelen összeugrik a kép és leáll a játék hibával

rohadt idegesítõ :|

A halál csupán a kezdet...

hmhm
Ebbõl hiányolom a rendes civileket.. mert jó hogy local human és akkor katona.
lakóépületek, város terror, hajó terror, kikötõ rendesen kidolgozva.
Itt meg eddig vonat, ipartelepi tartályok, raktárhelyiség, félig leszakadt híd, sátor, némi növényzet. Nekem ezekkel együtt is nagyon tetszik, jópár hónap óta az elsõ játék amivel több órát töltök el..

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Encore
De a pályák változatosabbak voltak
hmhm
az egyben is csak az északi sarkon volt jeges ..

Encore
Kinél mennyire változatosak a pályák? Csak mert kezdek aggódni, hamarosan vége és eddig volt 10-12 féle pálya tipus és azonbelül generálta a mapokat. Nem volt sivatagos, havas, szóval elég szegényes a pálya választék.
Tono34
Én erre gondoltam.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Fenrir
végülis megcsináltam a küldetést 4 emberrel, mindegyiknél desert eagle volt, úgy már nem öltem meg a szerencsétleneket 😄

btw hogyha kifejlesztem bármibõl az advanced lab-ot akkor ha az ugyanolyan típusú de sima labot ledózerolom nem fog elveszni a sok kutatási eredmény?

No és az Airgun bénítólövedékkel?
Tono34
Mintha lenne benne vmi ilyesmi ...

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

hmhm
bénító kilövõ a zöld labdákkal 😊

Encore
Jogos, nem néztem 😄 Akkor legyen a putonyodban valami gyengébb is azzal lehet. Ilyenkor hiányzik az ufo1-es bénitó pálca meg bénitó rakéta 😄
Ha késsel, vagy shurikennel támadod, az is nagyot sebez?
Cobra.
Van sokkoló is a játékban, csak azzal közel kell menni. Esetleg tényleg egy gyenge fegyverrel kell meglõni, hogy elájuljon, majd utána odamenni lebénítani.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Tono34
Ha arra a küldetésre adsz neki egy "gyengébb" fegyvert?

Fenrir
ha jól megnézed akkor látod hogy a sniperem már 3-as szintû de hiába lövök kézre vagy lábra ha a barrett akkorát sebez hogy pl egy reticulan rögtön beledöglik 😊

Encore
tuningold a sniperedet 3-as szintüre és válszd ki a kezét vagy lábát célpontnak akkor nem hal bele
Fenrir
egyik emberem:

mondjuk szívok is velük rendesen mert az elfogó küldetésekben már nem tudok olyan kicsit sebezni a célszemélybe hogy ne haljanak bele, most is lõtt a mesterlövészem 3000-et fejbe, dobott is egy hátast a kiborg kultista 😊

Encore
Minnél több van az adott laborból vagy gyárból annál gyorsabban megy a dolog, ez nem ugyannaz mint amikor tudosókat meg mérnököket vesz az ember de azért valami
hmhm
igen ezt játszom most énis..

azt sajnálom, hogy tudósokat és mérnököket nem külön kell venni / toborozni, és attól függõen menne gyorsan a kutatás / termelés ..

Encore
akkor marad az eddig bevált csere taktika. Amibõl sok van abból küldök a szövetségeseimnek aztán meg kérek olyat amibõl kevés van.
hmhm
nekem 2. es hiányom van

Encore
Ez érdekesm ert enyém a földgömb nagyrésze és nekem meg a 3. tipusú nyersanyagból egyszerûen nincs. Abból összesen 4-5 terület van, viszont pszibõl annyi van mint a szemét, nem igazán egyenletes a szórás. 😞
Fenrir
ha bekötöm minden tartományt ahol van bánya akkor az is betermel vagy pedig ez így is jó?

Vazz!
Enyém a fél bolygó, de eddig alig akadt psi nyersanyag! Már nem is kötöm össze a bázisokat, hogy ne legyen nagyobb a hiány 50-nél. Neked meg szép kiegyensúlyozott a szórás!
Fakk!
hmhm
nekem se enged..

Fenrir
nah már alakul, a nyersanyaggondjaim is megoldódtak

Encore
Mármint a két sziget egyként van jelen
Encore
Korzika és szardinia szigeteknél (ez egy sziget a játékban) van egy kis gondom, a sziget az enyém de sehonnan sem vezet út oda, és onnan sem tudok utat építeni sehova se vizit se szárazföldit. Ilyenkor mi van? Másnak is van ilyen problémája?
Fenrir
nemtom, én a székemben szoktam

hmhm
nyugaton egyszeruen nincsenek missziok.. algeriaba mentem legutobb 😊

haloban nem lehet jatszani?

Fenrir
még én is csak európában járok, nah jó van 1-2 tartományom afrikában és a közel-keleten is de az elenyészõ

hmhm
egyelore meg csak keletre sikerult terjeszkednem es igy csak ember nyersanyag folyik be pluszban.. baratsag koolaj vezetek 😄DD

Fenrir
mindenképpen kösd össze a nagy bázisokat egymással, lehet õket vízi úton is összekötni

ha kapcsolatban vannak egymással akkor mûködnek és elkezdik a szomszédos tartományokból a nyersanyagot behozni, nekem most minden pluszban van, emberektõl 100k feletti nyersanyagom van, a többi 2 is szépen gyarapodik

hmhm
csak a kabin kozeleben mar kilepeskor ottvoltak :C
azert mesterlovesz utan nezek ..

ja meg egy kerdes. kiirta hogy keves a nyers anyagom, stb. es hogy a fejlesztesek es az epitkezesek megalltak, az utakkal kapcsolatban is irta hogy baj van..
azota sikerult szereznem mind a 3 bol elegendot, de a munkak meg allnak.
mit kell csinalni a folytatashoz, illetve utakkal mit csinaljak?

Fenrir
1 mesterlövész szép aratást tud csinálni közöttük, mindenképpen szerezz be egyet

hmhm
local cyborgokhoz ertem, azoknal is meglepodtem, raketat kaptam rogton a pofamba, fel csapat kifekudt, dobtam rajuk egy granatot, hat az sem hatotta meg oket tulzottan, odaertek 5 meterre es szarra lottek a fekvo embereket + egesz csapatot. hm, azert tetszik, hogy neha rendesen kuzdeni kell. bar veteranon ez elvarhato 😊

Tono34
wargot-os képet nem tudna vki benyomni?

Encore
Én nemrég futottam össze velük és meglepõdtem nagyon, sokat kibírnak a mocskok de azért elbánok velük 😄
Rettenthető
Majd ha megérkeznek az sg-k, akkor azokat imádni fogod. Az majd nem lesz ilyen egyszerû sztm, bár lehet ronggyá-huggyá fejleszted szét magad és csont nélkül veszed azt az akadályt is.

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Fenrir
a kultista templom elõtt kommandóztam ki a kapszulából, sajna csak eddig futotta mára, majd reggel lenyomom 😊

Fenrir
azt kell hogy mondjam hogy nagyon jó a laser sniper rifle, 13-as szintû 3-as sniper majdnem 3000-et lõ fejbe bárhonnan 99%-os pontossággal, 1 lövéstõl fexik a wargot warrior 😊

hmhm
keresd meg a faqot

Tudna valaki segíteni, az aftershock futtatásában
Fenrir
akkor lesz majd érdekes amikor a kultista-wargot felállás jön, nah akkor már sûrûn kell gyorsmenteni a küldetésekben 😊

Hyder

Steam: [HUN]Feriggno

Üdv Mindenkinek!

Nekem a hétvégén jött meg. No nem a mikulás, hanem a wargot hajó. Amikor megláttam a felállást, görcsbe rándult a gyomrom. 1-1 emberem a pálya két pontján, és közvetlen melletük 4-4 wargot katona nagy ágyúkkal. A többi emberem, pedig a bázis másik felében. Magamban elkönyveltem a két fõ veszteséget, de gondoltam, amíg bírják, megküldöm õket mindennel ami a csövön kifér. Az egyik mókus egy szál mesterlövész puskával három ellent szedett le, mire a segítség oda ért, a másik pedig egy M60 gépágyúval kettõt kaszált le a felmentõ sereg megérkezéséig. Nagy meglepetésemre mindenki túlélte a kalandot, és 1 napnál nagyobb pihenõidõ senkinek sem kell.
Gondolom azért lesznek még keményebb csaták is, de ez eddig nem volt valami meggyõzõ. Eddig nekem a kultisták nagyobb fejtörést okoztak az agyturkászaikkal. Fõleg akkor, ha el kell kapni egyet, és nem lehet csak úgy Rambo üzemmódban hentelni õket.

Van e itt valaki, aki tudja mit és hogy kell megnyitni, hogy le lehessen fordítani a magyarra a játékot?
Valaki már végigtolta a gamét?
Hogy lehet végigvinni, elakadtam. Minden lab-ot és gyárat építettem, mindent kifejlesztettem, mindent legyártottam. 1 cultist tartomány kivételével minden területet elfoglaltam, ha azt is elfoglalom, akkor 5-6 tartományt, ami az enyém volt szó nélkül átszinez lilára. 😊

Mit kell csinálni, hogy végre rájöjjön hogy gyõztem?