Ufo: Aftershock

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Encore
Utakat csak a bázisok közé építs az elfoglalat területekrõl jön a nyersanyag útaknélkül is és a sok út sokba kerül, tiltsd le ami nem kell és meglátod jobban fogsz állni nyersanyagilag. Végre egy normális pályát generált nekem a gép, egy kikötõ volt és nagyon nagy pálya volt legalábbis nagyobb az eddigieknél, végre egy kis változatosság.
Fenrir
ilyen amikor 2 géppuskás wargotot hentel 😄

A halál csupán a kezdet...

Tono34
Nálam utak csak a bázisok között vannak.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

hmhm
Kicsit beidegeltem a szektoidokra, és sotival rohantam le õket 😮

Az még érdekes, hogy egy területre 2-3x kell kimenni egymás után hogy az enyém legyen. Persze nem baj, csak mostmár a legfõbb szempont emberfelvételnél hogy minél több HP ja legyen, hogy tovább éljen 😮

A nyersanyagom elfogyott, kb egész európa enyém kiv spanyol és portugália, utak kötik össze a bányákat, van 6 bázisom, de semmi értelme.. úgysem tudok építkezni a nyersanyag miatt. Kiírta hogy kutatásokat beszüntetik stb. nyersanyag miatt, utána a bevételek egybõl felugrottak +150 körülre. Néhány utat lebontottam / állítottam, az is segített..

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

hmhm
egy szép állás 😛

Fenrir
laborral is el lehet játszani ezt persze, de ha ott valamit kifejlesztettél akkor azt nem kell még1x, gyárakban meg állandóan replikálni kell a fegyvert, töltényt, mûszereket, páncélokat stb...

Encore
jaja, ugyanezt a lborokkal is el lehet játszani.A védelmi épületeket meg én sem tudom minek vannak
Fenrir
a bázisokon úgy vettem észre hogy teljesen felesleges védelmi épületeket felhúzni, szóval az ilyet meg lehet spórolni

minden bázison (ami már mûködésben van) fel kell húzni egy iskola-fõiskola kombinációt mert a 6-os knowledge már minden laboratóriumhoz és gyárhoz elegendõ

gyárakból érdemes többet felhúzni majd ami nem kell azt lebontani és mást a helyére építeni (1 azért mindenképpen maradjon meg minden fajtából)

hmhm
átlagban 4-5 ös szintûek az embereim, és a csapat fele mindig pihenõn van sérülések miatt.. még új fegyvert nem sikerült kifejlesztenem, olyan lassan haladnak a kutatással, mindig akció van..

Fenrir
nemtudom hogy bug-e vagy nem de megesik olyan hogyha egy kiborg basic implantját kicserélem egy advanced-ra akkor utána vissza tudom rakni a basic-et az advancedra úgy hogy az el is tünik végérvényesen

mindenesetre érdekes

Encore
Számolja nálam is 20as 21es szint felett csak már nem írja ki, ez inkább bug mint feature 😄
Fenrir
20-as szint felett is számolja még az xp-t nálam, 34000 kell a 21-hez, lassan meglesz az is jónéhány emberemnél

úgy vettem észre hogy a drone-ok nem kapnak xp-t, tehát maradnak 1-es szintûek

mondjuk így is elég jók mind hp-ban, mind tulajdonságokban

Encore
Én is megvártam, mindenki 20as szint felett van és minden ki van fejlesztve és le van gyártva ami csak létezik, a drone-om csak 1-es szintû mondjuk de nem is akar szintet lépni, vagy nem is tud? Ja és egy ideje ha valaki kap tapasztalati ponto akkor azt nem írja ki. Onna tudom hogy van hogy megjelennek a + jelek a tulajdonságai mellett, hogy hozzáadhatom valamelyikhez.
Fenrir
én még várok azzal, lassan elkészülnek a warp rifle-ök és a testpajzsok, nameg majdnem minden emberem 20-as szintû lesz

Fenrir
nemtom te hogyan csinálod de nekem küldetésekkor még táraznom sem kell, 1 tárnak alig a negyedét lövöm el 😊

persze szigorúan egyes és célzott lövéssel

hmhm
majd ?D

hmhm
Nem tudom nektek hogy megy, de nálam mostanában olyan lõszer hiányvan.. küldetések végére max egy embernek marad pár tölténye.. már átszoktam az egyes célzott lövésekre, de ez se nagyon segít. persze így izgalmasabb meg minden, csak kicsit zavaró, hogy késelhetek mindenkit 😊(

Encore
Nem okoznak gondot az sg-k. sõt kezdett unalmas lenni mert már mindenki hüléyre van tuningolva de most a wargot anyahajón elbohockodom 😊
Tono34
A játékotokról nem raknátok be képeket?
tudom már raktatok, de jó nézni ezeket a képeket.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Fenrir
nekem soxor csinálta hogy amikor a megtámadott területet mentem védeni berakott olyan szobábkba amibe 1-2 emberem végérvényesen beszorult...ilyenkor nincs más teendõ, végignyomod annyival amennyi maradt

1 jó tanács: ha támadnak az sg-k és nagyon nem megy a harc ellenük akkor hagyd veszni azt a területet mert utána már csak mutánsok uralják azt meg 100x könnyebb visszafoglalni

Encore
Tegnap este egy küldetésben az egyik emberemet úgy begenrálta a pályagenerátor a sarokba hogy nem tudott kijönni. 😄
Fenrir
én úgy vettem észre hogy a kutatások nagy része egymásre épül, tehát valameddig el kell jutnod hogy a következõt tudd kutatni

viszont vannak olyanok amik eseményhez kötöttek, pl ilyenek a lények anatómiája vagy a különleges fegyverei amikor zsákmányolsz belõlük

Tono34
Az Advanced Human Weapon kutatása vmi eseményhez kötött vagy teljesen random, hogy mikor lehet elkezdeni a kutatást?

hmhm
franc esne a vizsgaidõszakba :C

Fenrir
átvegyem a házigazdát itt? össze kéne dobni egy játék-faq-ot is, úgyis lassan végigjátszom a játékot

Fenrir
nagyon hardcore a játék olyan szempontból hogy majdnem minden cucc benne modolható

a fegyverekre rohadt sok kiegészítõ felmegy, a páncélokra is lehet aggatni bõven bár elég soknak meg van határozva hogy milyen képesség kell hozzá

Encore
MEgoldódott a probléma, mikor az elõbb betöltöttem a mentésemet egyszercsak ott volt, gyorsan össze is szereltem 😊
Encore
Így gondoltam én is hogy úgy kell majd összerakni és a kasztnikból már mindegyiket legyártottam de nincsenek sehol. Úgy látszik kell még patch. Azért köszi hogy leírtad. 😊
Fenrir
nah megvan, leírom amit tudok a drone-okról (csak annyit írok amit eddig láttam, lehet hogy van még több is belõle)

a drone 3 (jó esetben) 4 részbõl áll úgymint:

-kasztni: lehet felderítõ(scout), támadó(fighter) és védelmezõ(defender)
-futómû: lehet lebegõ, lánctalpas, kerekes, póklábas stb.
-fegyver: mindenféle fegyvernembõl lehet választani: rakétavetõ, gépágyú, lézer vagy plazmafegyver stb.
-kiegészítõ: pajzs, detektálók, vizuális eszközök stb.

a kasztnitól függ hogy mit és mennyit lehet felépíteni a robotra, természetesen a felderítõ a legkönnyebb és a védelmezõ a legnehezebb amire már elég sok minden ráfér

összeszerelése: a devices között megjelenek a kasztni(chassis) a gyártás után, erre nyomunk egy compose-t és már állíthatjuk is össze a robotunkat, adhatunk neki futómûvet, fegyvereket és/vagy kiegészítõket...ha kész és elneveztük akkor megjelenik az összeszerelt robot a devices között, innentõl már csak annyi a dolgunk hogy behúzzuk a katonák közé és akkor meg is jelenik ott, így betehetõvé válik már a squadokban

harcban úgyanúgy mûködik mint egy katona csak éppen repair kit-tel gyógyúl és nincs inventory-ja ezért érdemes valakivel nagy harcok elõtt lõszert is cipeltetni neki

töltényt csak akkor lehet váltani a robotban ha már össze van szerelve és a katonák között van

véleményem szerint hasznos része a csapatnak mert nem lehet stunolni meg kiütni, jól bírja az ütéseket (fõleg ha pajzs is van rajta) és jól szórja az áldást

Fenrir
akkor megnézem majd jobban, nekem most gyártják a drone alkatrészeket

amint sikerül 1-et összeraknom és beüzemelnem akkor leírom hogy hogyan csináltam

Fenrir
igazából csak lehúztam a dvd írót fizikailag és bemountoltam daemonba, semmi extrát nem csináltam

Cobra.
Durva a snipered. <#eljen>
Januárban azt hiszem megveszem a játékot, nem fogok a warezzel kínlódni (meg talán addigra jön mégegy patch <#vigyor4> )

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Encore
Nincs ott semmi ami a drone rész lenne 😞
Fenrir
device-ok között találtam meg a részeit

Encore
Legyártottam mindegyik tipusu drone-ból egyet de egyik sincs ott a squad menüben, hova teszi õket?
Fenrir
a mesterlövészem, õ nem szokott viccelni 😊

lassan meglessz a személyi testpajzs és az álcázó, akkor már nem lesz aki megállítsa

Mint amikor fegyvert raksz össsze!
Fenrir
erre meg rájöttem, a glossary mindent leír:

-a 3-as medic-ek a laputa-n tudnak besegíteni a gyógyításba, így kevesebb idõ alatt gyógyulnak fel a sebesültek mint rendesen

-a halott katonát ami nem régóta halott és nem ért valami speciális sebzés (sav, tûz stb.) úgy lehet feltámasztani hogy egy advanced medkit-tel kell gyógyítgatni, akkor magához tér

Fenrir
jah, plazmafegyverek meg a lézermesterlövészek nagyon jók bár a hagyományos fegyverek is sebzik õket, kivéve az sg cloud-ot, azt csak energia viszi át

drone-t hogyan kell összerakni?

De a sg.ék elen csak az energia fegyverek jók!
És némelyik energia fegyvert is lehet módósitani!
Néha csak egy távcsõvel!
Fenrir
elvileg a 3-as medic már fel tud támasztani halottakat és tudja gyógyítani a permanens sebesüléseket, nade hogyan? simán heallel vagy kell valami speciális kit hozzá?

hmhm
Azt bírom, hogy minden néger karakter feje egyforma.. 😄DDD
A 4. csapatnak mi lesz a szerepe? ember, cyborg, psionics, kultisták

nosztalgia:
A warlolrds 1 ben volt az igazi, egyetlen fix pálya, azzal a pár csapattal, és reménykedni hogy a felkutatott romban a hõs ne haljon meg 😊
Még ufo 1 idejében elterveztük hogy majd valós idõben fogunk játszani, azaz 1999 ben január elsején elkezdjük, és minden nap csak egy napnyit játszunk vele, saját nevekkel, stb.. 😛 De nem így alakult :C

Fenrir
jobban szeretem a hagyományos fegyvereket a modolhatóságuk miatt 😊

Encore
Plasma fegyverek jól sebzik õket, 3-4 lövés és kész
Fenrir
egy pillanatra meglepett az alábbi dolog, semmi nem sebezte a dögöt és a többi SG-t is alig sebeztem...állás visszatölt, tölténycsere: a páncéltörõ és robbanófejes gyönyörûen kaszált utána köztük, a 2 mesterlövészem barrettjeit is lézer mesterlövészpuskára cseréltem, így már nem volt esélyük

Fenrir
európában volt

Encore
Hát nekem eddig nem volt ilyen 😞
Fenrir
pedig van benne városrészlet, tegnap voltam olyan küldetésben ahol lerombolt bérházak és kiégett hipermarketek között mászkáltam

Encore
Szerintem is hosszú idõk óta a legjobb game, és tudjuk hogy semmi köze az eredeti ufohoz de az ember ugyis összehasonlítja az etalonnal ez tény. Az AS király game csak a pályák egyhangúsága zavar, nem láttam városokat pedig az aftermathban volt, nem láttam hajón játszódo mission-t pedig a bétából mutogattak screenshotokat. Szoval a pályagenerátor lehetne változatosabb, na majd a következõ részben 😄
Tono34
Hát igen, PG mekkora progi, azóta sem találtam még ahhoz foghatót.
Még mindig játszom vele 😊