Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
csak nem dobja be a mikroba grillezni. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Nolycsy
Mostanában néztem valamelyik discovery-féle csatornát, és azon volt, hogy már a csimpánzok is elkezdték az eszközhasználatot. Valami botot használt ki tudja mire. De ha megnézzük a vidrát(?) az is a kajáját kövekkel nyitja fel már egy jó ideje.

bens
de az állatokan is van ugyan olyan kíváncsiság. volt már kutyád?

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Zsolo007
A fejlõdés mozgatórugója a kíváncsiság. Ez hajtja az embert. Ez az ami nincs meg az állatokban.

#1367: Te enyhénszólva félreértelmezted a Bibliát...ráadásul ezt még kombináltad is elég gyengécske biosz tudásoddal.....hát nem a legjobb keresztezés annyi szent. Szerintem ilyen irányú nézeteidet ne terjeszd, mert khhmm...izé.....hogy is mondjam......nem fognak komolyan venni <#vigyor5>

csicsa
Hogy elitélték érte,pedig nem beszélt hülyeségeket.

Ne torzítsuk gyermekeinket idő előtt parányi felnőttekké. Hagyjuk őket gyermeknek, maguknak lenniök. Emberré, magukká nyílniok.

bens
pl mi?

sz4bolcs
Szerintem a fejlõdés feltétele nem a gondolkodás. :-)

Nolycsy
Már csak ha belegondolunk abba, hogy az ember is (Darvin elmélete szerint) az állatból fejlõdött ki, akkor gondolkodnunk kellett ahhoz, hogy fejlõdhessünk.

Nolycsy
Én biztos vagyok benne

csicsa
Lehet,hogy az állatok és növények is gondolkodnak.
Na meg a földönívüliek<#nyes>

Ne torzítsuk gyermekeinket idő előtt parányi felnőttekké. Hagyjuk őket gyermeknek, maguknak lenniök. Emberré, magukká nyílniok.

sz4bolcs
Ismertek olyan keresztényt, aki nem szeretne örökké élni, sõt irtózik az örök-léttõl a mennyországban? ;-)

Aquir
túl sok scifi 😊)

mi Szén alapúak vagyunk

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
sok oka van, milliárd dolog közrejátszott, szóval ilyen kérdést hiába teszel fel 😊

a milliárd közül egy pl az hogy a gerincesek fejlõdéstörténetében szerepel 2 újfajta sejtcsoport, melyek lehetõvé tették hogy a koponya az aggyal együtt növekedjen 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

A fater mindíg azt mondta: csak jó lehet a halál után, mert még senki nem jött vissza. Ígaza lehetett, mert õ sem jött vissza.

Mindenki csak a saját hibáiból képes tanulni, pedig a máséból olcsóbb!

bens
mindenki örökké él. csak a test hal meg, a lélek nem.

szerintem <#smile>

És nem lehetne fémsejtekbõl lekoppintani az embert,HOGY NE PUSZTULJANAK el sejtjei, vagy olyan anyagból, ami nem rromlandó?

Akkor örökké élhetnénk, s talán ennénk azért valami elektrondus kaját.
bens
igen, de miért fejlõdött így, meg miért csak az ember gondolkodik?

Nolycsy
Meg hát ki akar örökké élni? Én már csak azért sem, mert kíváncsi vagyok mi van az élet után.

Aquir
hülyeség ez a sejtosztódás megállásáról vitatkozni, a sejtek úgyis használódnak, meghalnak 😊

"Gyõzd le a halált, s nyersz örök életet, ezt megteheted a biblia utmutatásai segitségével." -nem úgy van hogy a lelkünk eleve örök életû, Isten útmutatásait azért érdemes követni, hogy ezt az örök életet a menyországban töltsük el?!

Ha nincs sejtosztódás, akkor nincs új élet sem, tehát mindig ugyanazok az emberek lennének a világban! Egy idõ után tök uncsi lenne a világ. És arról meg ne is beszéljünk, hogy akkor hogy lehet egyáltalán belekerülni(megszületni)!
Ha én halhatatlan lennénk akkor pl. olyan dolgokkal múlatnám az idõm, hogy létrehoznék egy hozzám hasonló de halandó emberekbõl álló világot, és mindjárt nem lenne uncsi... 😊
igen? és mindezt hogy csináljam?😊
Kérlek szépen, a Hegylakó címû film lényege pontosan ez. Egyik rész betétdalának címe is: Ki szeretne örökké élni? Ez arra utal, hogy nem jó örökké élni. A filmben is a jutalom, a választás. A gyõztes választhat, hogy szeretne-e örökké élni, vagy halandóvá válik?

Aquir
lol

Az ÉLET ÉRTELME A GYÕZELEM A HALÁL FÖLÖTT!

Gyõzd le a halált, s nyersz örök életet, ezt megteheted a biblia utmutatásai segitségével.

Jézus kezén a sebek miattun keletkeztek, s aqzok nem mulnak el, mert a halhatatlanság titka a sejt osztodás leállása, s a rákos sejtek sem osztodnak.

Nálunk betegség a rák, de az angyaloknál öröklét forrása.

Ne légy rákos, de légy halhatatlan, s akkor a sejtjeid nem osztodhatnak tovább...

A további osztodások leröviditik a telomereket, s azok irényitják a sejtosztodást, s a rövidülés megállitható, de akkor nincs sejtosztódás, vagy lehet mégis, de akkor potolni kell a telomerek anyagát.
Ne gondol, hogy mindenki!

Zsolo007
Looool, túlzásokba ne essünk már. Én nem azt mondtam hogy vonluj barlangba, meg élj remeteéletet....

Csak annyit hogy nagyon pazarló életet élünk...

Aquir
<ért>, csak ragozásba 2. esetet használtál 😊

Mindazokra gondolok akiket zavar az, hogy ha este lefekszik, akkor nyugodtan aludhat, mert tudja, hogy reggel lesz mit ennie.

Aquir
válasz gombot nyomogasd 😊

Egyszer mi is akartunk adományozni egy csomó ruhát, de azt mondták, hogy csak vasalva veszik át a ruhákat. Ja, ha valakinek szüksége van a ruhára, akkor ne nagyon válogasson már.

Ha neked ez probléma, akkor mondj le mindenedrõl.Vannak akik szívesen fogadják az adományokat.

Aquir
"miért ennyire más az ember tudata"

?

mert gondolkodik, mert így fejlõdött? 😊

Zsolo007
Amit mi csinálunk az már nem felhaalmozás....az luxus

bens
ez jó.

bens
a mókus is felhalmozza a dolgokat. és õ is azért csinálja, mert így növeli az esélyt a túlélésre.
én most nem konkrétan erre gondoltam, hanem arra, h miért ennyire más az ember tudata, mint a többi lényé a Földön. Miért csak az ember gondolkodik el azon, h mi az élet értelme?

Szerintem az ember nem lóg ki a sorból, csak más, több mint a többi állatt. Vagyis éppenséggel lehet az evolúció utja az is hogy mi megtanultunk felhalmozni, hogy növeljük a túlélési esélyünket. Az már máskérdés, hogy ezt túlzásba visszük, és hogy lassan kicsit sokan vagyunk ez a bolygón, de ilyen létezik az állatvilágban is, hogy az élõlények felélik a táplálékot. És szerintem ez egyénkre lebontva is mûködik. Az ember azért halmoz föl dolgokat "mert késõbb még jól jöhet" vagyis próbálja növelni a saját túlélési eséllyeit, ja és az útódaiét is!
De rég irtam má ide..., de ezt most bepótolom!

Szerintem az élet olyan mint egy iskola. Aki él az ha így veszük iskolába jár. De az iskolának az az értelme hogy megtanyítsa olyan dolgokra az ember amit majd akkor fog csinálni ha elvégezte az iskolát! Vagyis akkor mindaz amit most csinálunk, itt az életünkben nem ér semmit, most még nincs értelme, majd csak az élet után...
bens
nem haragszom

csicsa
Azért nincs harag.

bens
nem barátom. én nem szoktam magyarázni. csak olyat írok le, amirõl tudom, hogy még jól jöhet másoknak, pl Neked. itt nincs szükség semmilyen magyarázatra.

csicsa
Az egészbe az a lényeg,hogy mindent meg lehet magyarázni!
Okosabb,tudatosabb emberekkel...

bens
hogy mi az értelme? ez a kérdés még nagyon korai : DD

elõször nyilvánvalóbb dolgokat kéne tisztázni...

bens
onnan, h néha szoktam okosabb, tudatosabb emberekkel is beszélgetni...
meg olvasni is szoktam, meg gondolkodni...

bens
ez világos, de vajon miért van az, h az ember ennyire kilóg a sorból? egész más, mint a többi állat...

csicsa
Ezt te honnan tudod?És,ha így is van annak mi értelme?

"Az állatok csak annyit vesznek el a természettõl amennyi kell nekik" Na és? Nekik ezért nincs is semmijük. Már az õskorban megjelent a "vagyon felesleg" Talán jobb lenne nekünk, ha egy hideg barlangba ücsörögnénk és azt várnánk mikor éhezünk meg, hogy mehessünk vadászni? Mi gondolkodunk, tehát vagyunk" Emiatt különbözzünk a többi élõlénytõl. Nincs ezzel semmi hiba. A világ így kerek. A nagyhal megeszi a kishalat......

Aquir
az öregedés a sejtek betegsége, minél többet használódnak, úgy épülnek le, és éppen a létezés miatt halnak majd meg 😊

Aquir
Vótmmá!

Zsolo007
<#eljen>

bens
tudod az igazság az, h ez a test, ami meghal ez nem Te vagy. Te az a lélek vagy, aki ezt a testet irányítja.
azért nem látod értelmeét az életnek, mert azt hiszed, h ha meghal a tested, akkor Te is meghalsz, pedig nem...