Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az én álláspontom: Nincs felelõsség, következmények vannak.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Örkény István: Az élet értelme
Ha sok cseresznyepaprikát madzagra fûzünk, abból lesz a paprikakoszorú.
Ha viszont nem fûzzük fel õket, nem lesz belõlük koszorú.
Pedig a paprika ugyanannyi, éppoly piros, éppoly erõs. De mégse koszorú.
Csak a madzag tenné? Nem a madzag teszi. Az a madzag, mint tudjuk, mellékes, harmadrangú valami.
Hát akkor mi?
Aki ezen elgondolkozik, s ügyel rá, hogy gondolatai ne kalandozzanak összevissza, hanem helyes irányba haladjanak, nagy igazságoknak jöhet a nyomára.
Ne torzítsuk gyermekeinket idő előtt parányi felnőttekké. Hagyjuk őket gyermeknek, maguknak lenniök. Emberré, magukká nyílniok.
Vagy úgy is mondhatjuk, hogy én leragadtam a saját verziómnál, és az nekem tökéletesen megfelel...
Ne torzítsuk gyermekeinket idő előtt parányi felnőttekké. Hagyjuk őket gyermeknek, maguknak lenniök. Emberré, magukká nyílniok.
Nem beindul, hanem pont leáll 😊. Azért öregszünk mert leáll egy két folyamat a sejtekben (mittomén mi, nem vok biológus).
Az öregedés és a leépülés NEM EGYENLÕ!!! Attól, hogy öregszünk még nem biztos hogy le is épülünk...
Neked szakértõre van szükséged. Gyorsan.
Még az abszolút materialista felfogás szerint is van értelme az életnek: Utódok nemzése, gondozása...
Gondoljunk csak bele: Mit ér az a ház, amit arra építünk, hogy felrobbantsuk, mit ér az a szövet, amit arra szõttünk, hogy lebontsuk, s mint az a vers, amit azért írtunk papírra, hogy elégessük?
Semmit!
Az élettel ugyanígy áll a dolog. Értelmetlen!
A fogantatás után az élet elkezdi felépíteni önmagát, s mikor eléri élete teljét és erejét (kb. 30 év körül), beindul a genetikus program ami az öregedésért, a leépülésért és a halálért felelõs…
Minden ami felépült, lebomlik, elpusztul, sírba száll…
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Avriddal értek egyet. A világ folyamat alakul, lehet kipusztul minden élõlény velünk együtt, miattunk, és akkor? Az is ez a világ lesz.
Én azt gondolom, hogy az emberek azt hiszik, hogy a világ csak ilyen lehet amilyen most pedig ez nem így van! Folyamatosan változik, az egész világ, de változik a társadalom is, sõt az emberek is.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Egyébként most járok fõsulira és koliban kell lakjak és a szobatársam borzasztó...(najó annyira nem)...szerinte az öregség betegség...és még ilyen apróságok
\"Meet me in Montauk...\" \"Előtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)
Én az idõs kort nem szeretném megélni,inkább gyorsan kiégni,mint lassan elhervadni.
hogy miért van univerzum? na ezt ki tudnám fejteni 1-2 oldalban, de inkább szólok, ha találok vmit a neten, ami errõl szól : )
De szerintem Õ nem szorul védelemre.<#wave>#wave>
Jó,hogy nem azt mondod,hogy még kérdezni sem lehet!
Ezt mondja meg nekem valaki?
A másik dolog, a szabályok: Undorító dolognak tartom: pl. nagyon nem érdekel valamelyik tantárgy. Ha azt nem tanulod meg, nincs jövõd! Megbuksz belõle, ha buksz, nem vesznek föl normális helyre és elmehetsz valami olyan munkát csinálni, ami egyáltalán nem érdekel és érzéked sincs hozzá. Pedig lehet, hogy értesz valamihez, csak akadályozva vagy a másik tantárgy miatt.
Én azt mondom: legyenek szabályok, csak ne akadályozzák az emberek életének az élvezetét. Csinálja mindenki azt, amit tud és amit szeret, korlátozások nélkül.