Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Igen a boldogság egy állapot....

Zsolo007
Szerintem is 😊

bens
sztem minden anyag, amit látni lehet szemmel...

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
a boldogságnak nincs értelme : ) boldognak lenni jó érzés, boldogtalannak lenni meg rossz.

lehet válsztani : )

de amúgy ez nem olyan egyszerû. a megvilágosodás nem egyenlõ az önzetlenséggel, csak vele jár. olyan mint egy tünet...

bens
sztem összetévesztettelek vkivel...

Aquir
miért, a tûz, láng neked csak egy anyag? lol 😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
hehe, felteszek egy Költõi kérdést

ha visszaolvasol, akkor ki fog derülni neked hogy nem mondtam ilyesmit?? 😊

hát persze 😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Vagyis akkor az ember egyik lefontosabb törekvése, hogy boldog legyen. Mindenki boldog akar lenni, de minkenki mástól lesz boldog pl.: Boldog akar lenni az is aki megvilágosodott, hiszen azért önzetlen, hogy boldog legyen. Vagyis akkor kijelenthetjük hogy célja az hogy boldogok legyünk! Nem?
Ha van valaminek célja akkor (ált.) van értelme is. Vagyis akkor az ember életének a célja az hogy boldog legyen! Na de mi az értelme a boldogságak?
Zsolo007
ISCON? Az meg mi?

bens
van olyan ember, aki attól boldog, hogy önzetlen. de ha így nézzük mégsem önzetlen teljesen, mert azért önzetlen, hogy boldog legyen.

de ez sztem nem rossz dolog.

"Lehet-e úgy élni hogy igazán önzetlenek vagyunk? "

nem. 100%.-an semmi kép. mert ha van is egy önzetlen ember, aki tényleg az az valójában azért él ilyen életet ,hogy megfeleljen a maga elvárásainak . emelett örömet okoz neki ha másoknak segíthet. és minden ember a boldogságot keresi, neki ezt jelenti a boldogság.

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

stem nem is égési folyamat, nem maga a folyamat hanem a folyamatban nélkülözhetetlen tényezõ.

de hagyjuk, ezt inkább rád bízom , mer a puskáimat már nem tom megnézni 😊))))))))))))

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

süec, helyett spec

vá. én sose csináltam belõled hülyét egy . kettõ én is azért jövök fel ,hogy meghallgassam mások véleményétmert sok minden nem világos a számomra. de ahoz ,hogy kibogozzuk a zálakat a részletekre kiterjedõen feszegetni kell a dolgot. és süec én is feszegettem itt, de úgyx látom neked inkább az idegszálaidat 😊)))))))))

bens
nem hiszek semmilyen filozófiában.

amúgy csak azért mondtam, mert asszem Te említetted, h az ISCON-nal szimpatizáltál. na az vaisnava filozófia...

bens
mindent lehet, csak akarni kell. a megvilágosodás velejárója az önzetlenség. alapvetõ lelki tulajdonság. benne van az ember alaptermészetében, csak sokan jól titkolják. megvilágosodáskor az ember elhagyja anyagi tulajdonságait, és felszínre kerülnek a lelki tulajdonságok.

Zsolo007
Nemismerem ezt a filozófiát, én másikat ismerek. Alapvetõen tuti ugyanarról szól (hisz ugyanarról van szó) csak mindenki máshogy értelmezi egy kicsit. Te abban hiszel én meg a sajátomban, nincs ebben semmi rossz 😊. Úgyis mind ugyanoda haladunk, szal 😉

Szerintem nem! Mert nem feltétlen önzetlen az aki céltalan, sõt lehet önzetlen úgy is hogy vannak céljai. Különbség: megvilágosodni inkább önzetlenség semmint céltalanság?
Lehet-e úgy élni hogy igazán önzetlenek vagyunk?
bens
céltalanság...? önzetlenség! - nem mindegy...

bens
errõl vitatkozhatnánk, de nincs kedvem.

bens
ez nem az az boldogság, amire Te gondolsz.

de ha téged úgyis érdekel a vaisnava-filozófia, elolvashatnál pár könyvet (Bhagavatam, Gíta...) sokmindent megértenél.

bens
Te aztán tudod, mi? : )

figyusz, nekem nincs kedvem ezt tovább folytatni. tudod én nem azért írok neked, hogy vitázzak, meg h hülyét csináljak belõled (veled ellentétben), csak segítõ szándékkal. de ha ez neked nem kell, akkor pá... találd ki egyedül a dolgokat ha olyan sokat tudsz.

"Ha nem érdekel mi van velem, akkor megszûnik az ember fõ hajtóereje, vagyis az élni akakrás"-- pontosan

"a tûz nem anyag hanem egy égési folyamat"
De a tûzben nem lesz anyagból energia sem!
"megvilágosodni bárhogy lehet, attól függetlenül, h mit csinálsz.
a megvilágosodás olyan, mint amikor felkel a nap. ugyan azt csinálod, mint eddig, csak tisztán látod a dolgokat."
-Szerintem amikor megvilágosodom, akkor ha úgy tetszik valamit megértek, vagyis valami változás következik be az életemben, ami kihatással lesz a további cselekedetemre, vagyis már egy csomó dolgok másképp fogok látni és csinállni, vagyis tényleg olyan mint reggel felkel a nap, én is felkelek álmomból.

"azért nem fontos ez, amit kérdezel, mert amikor megvilágosodsz, akkor egyáltalán nem az fog érdekelni, hogy mi történik veled. így arra sem leszel kíváncsi, hogy "most én megvilágosodtam, vagy mi...""
-Ha nem érdekel mi van velem, akkor megszûnik az ember fõ hajtóereje, vagyis az élni akakrás. Akkor aki megvilágosodott már nem feltétlen akakar élni? Nem akar semmit mért jó az? Mért jó egy embernek az hogy életet céltalanná válik? Lehet az élet célja, értelme a céltalanság, értelmetlenség? Vagy mégsem válik céltalanná? De akkor meg mégiscsak fog akarni élni! És akkor meg törödni fog magával, és lehet másokkal is.
<#wave><#wave><#wave>
Azért már kezdek valamit kapizsgálni a dologból! És szerintem akkor minden apró dolog "megértése" felér egy kis megvilágosodással! Viszont úgy gondolom, hogy személyenként mást jelent, Tehát teljesen más lesz az én megvilágosodásom, mint egy másik emberé! De fenntartom az a nézetem, hogy mindezt csak hihetem, mert bebizonyítani nem tudom. Hiszen nem tudom, hogy valójában tévedek-e akkor amikor azt hiszem hogy "megértettem"!
Szerintekek, be lehet bizsonyítani, hogy valóban emberek vagyunk? Nem csak egy agy ami azt képzeli, vagy elhitetik vele?
Szerintetek mit érezne az az ember akinek egy másik emberrel kicserélik az agyát? -Elvileg az lesz aki mardt egy másik testben...-
<#email><#email><#email>
Zsolo007
<#nevetes1>

tárolni. elírtam

velem mindig az volt a baj, hogy sajnáltam az idõt az alvásra. azt valottam ,hogy az alvás csak "lopja" az idõt az életembõl. így mivel nem aludtam az információkat nem tudtam endesen árlni. szal maradt a puska 😊))))

Aquir
én csak figyeltem a tanítási órákon 😄

😊))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

aquir te szakma beli vagy? vagy cak mezein tanutál suliba puskázás helyett? én az utobbin foglalatoskodtam folyton 😄DDD

Zsolo007
Nah, egész okosnak érzem magam 😊

Köszi az infót!

Aquir
és te? 😊 a tûz nem anyag hanem egy égési folyamat 😊

Aquir
izzó levegõ? az egy égési folyamat

kell hozzá pl szén, meg oxigén, lesz belõle egy másik anyag

C + O2 --> CO2

Aquir
na hé, az anyag nem vész el, csak átalakul, nem semmisül meg😊

Aquir
milyen átalakulás? energiája az anyagnak van.. 😊 meg van elektromos energia, helyzeti energia, mozgási energia, magenergia, sugárzási energia stb.. teneked is van belsõ energiád 😊

Aquir
és még nem is figyelt??

-2 pont 😊

környezeti függés pl: a körültted lévõ emberek, és egyéb gondolkodás módot befolyásoló tényezõk.

Zsolo007
Hát attól függ mit értünk környezeti függés alatt 😄

a bens általi félreértelmezett formára reaáltam. abban a formációban a környezettõl is függ a boldogság. ( sõt) így a nmegvilágosodás is

egyébként sztem ilyen megvilágosodás nem létezik, de ha létezik is akor az adott szmélytõl is meg a környezettõl is függ. de ez evidens 😊

Zsolo007
A megvilágosodás az adott személytõl függ, nemigazán a környezetétõl. (legalábbis szerintem)

#1549: Szerintem is félreértelmezte 😊

de sztem félre értelmezted. a megvilágosodás messze nem egy a boldogsággal 😊

akkor a skizofrén és szellemi fogyatékos emberk többsége már megvilágosodott.
de inkább lássam reálisan a világot szomorúan, mint vigyorogjak tejbetök ként a sárgaházba.

akkor ezek szerint, nem tõlünk függ mikor vilûgosodunk meg hanem a környezetünktõl.

bens
nem tud többet, mint Te, v én, v bárki más.
csak Õ igazán boldog : )

megvilágosodás nem = a tudással, v értelemmel. egy szellemi fogyatékos is megvilágosodhat...

pffffff. és mindent tud? 😛 vagy inkább csak mindent ért?

bens
azért nem fontos ez, amit kérdezel, mert amikor megvilágosodsz, akkor egyáltalán nem az fog érdekelni, hogy mi történik veled. így arra sem leszel kíváncsi, hogy "most én megvilágosodtam, vagy mi..."

ismerek, de csak ritkán találkozok vele. kb egy évben 2×. úgy 7 éve ismerem.

bens
megvilágosodni bárhogy lehet, attól függetlenül, h mit csinálsz.
a megvilágosodás olyan, mint amikor felkel a nap. ugyan azt csinálod, mint eddig, csak tisztán látod a dolgokat.

Zsolo007
Nem fogsz egy nap arra ébredni hogy megvilágosodtál, ez nem így mûködik <#awink>

Zsolo007
Noh akkor csak én vagyok hülye fizikából. LEborulok a nagy fizikatudósok elõtt 😊 <#worship>

A legjobb anyag -- energia folyamat az ha egy anyag találkozik egy antianyaggal, ebben az esetben az anyag és antianyag teljes tömege energiává alakul.