5506
szerinted?!
  • Goth
    Tudom hogy miről beszélsz, olvastam is a témában. Általában hetente neki is ülök meditálni, ilyenkor miután kialszom magam jobban érzem magam másnap, és több dologra oda tudok figyelni.
    Az egyetlen baj az esetemben az, hogy leülni és elkezdeni az, ami nekem nagyon nehezen megy =) Tehát amikor úgy gondolom, hogy na most leülök és meditálok egyet, eszembe jut, hogy:
    minek? Meg áhh, most nincs kedvem, meg amúgyis, felesleges.
    Pedig tudom, hogy jót tenne =) Energetikailag ki tudom egyensúlyozni magam.
    És ha már az energetikánál járunk, elég érdekes nap volt a mai ebből a szempontból.
    Kiültem a napra olvasni, és olyan 2-3 óra után úgy éreztem, a nap teljesen kiszívott, semmi energiám nincsen. A fejem fájt de qrvára, és fáradt voltam mindenhez, még a járáshoz is, teljesen leverten lefeküdtem.
    De fekvés közben úgy éreztem, hogy egyszerűen ugrálnék. Fáradt vagyok és mozdulni de még élni is rossz, de most mégis szívesen két lábra ugranék, 10x körberohannám a házat.
    És ekkor talpra álltam, elkezdtem fekvőket nyomni, felülést, edzeni, és hopp: visszatértem normálisba. Nem voltam fáradt.
    Ami ugye azért is érdekes, mert az edzés ugye energiát emészt fel. Márpedig ha kevés az energiám, hogyan töltődhetnék fel energiavesztéssel?
    Olvastam a túltöltődöttség állapotáról. És úgy néz ki, ez az egyetlen magyarázat: annyi energiám volt, hogy úgymond "átestem a ló túloldalára", és már ezért voltam kimerülve. Ezt a felesleges pluszt le kellett adnom.
    De mitől töltődhettem így fel?
    3 órát voltam a Napon... Ezek szerint a Nap a bioenergia egy óriási forrása?
    Lehet nem ide illik de le kellett írnom, érdekes téma =)
  • sz4bolcs
    ha az elméd akarod fejleszteni, akkor kimondottan jó az agyalás. :)
  • sz4bolcs
    Az abszolutummal több dolgot lehet csinálni
    -megtapasztalni
    -spekulálni róla
    -tanítani
    A tanítás nem lehet spekuláció, mert célirányos, közelebb visz az abszolutum megismeréséhez, avagy ha nem visz közelebb, akkor az nem tanítás, hanem spekuláció.
    Ebből következik, hogy beszélgetni úgy érdemes, ha az a beszélgetés tárgyának megismeréséhez közelebb visz, máskülönben hasztalan.
    A spekuláció is közelebb vihet a tárgy megismeréséhez, de olyan, mint a vaktában kilőtt nyíl. Ki tudja, kit talál meg? Az a baj vele, hogy károkat is okozhat.
  • Tikal #2408
    és általában akkor érzed magad jol mikor alszol :)
    probálj meg A jelenben maradni, és nem gondolkodni egyfolytában, a meditácio lényege is az elme lecsititása, abbahagyni a szuntelen zakatolást.... ha már az alvásnál járunk, nem véletlenul van az is ugyebár, pihentetni kell az agyunkat, na már most azt nem csak este lehet, és nem csak este kellene :D
    Ugy látom még nem nagyon olvasgattál a témában sokat, akkor talán már kapizsgálnád miről is beszélek...
  • Goth
    Az agyamra a nap 14-16 órájában szükségem van.
    Maj kikapcsolom akkor, amikor alszok.
    Egyébként ha nem járatsz valamit eléggé, az egy idő után berozsdásodik =)
  • Tikal #2406
    persze, kell egy viszonyitási alap... de ennyi nem több... nem kell midig gondolkodni, használd akkor az agyad amikor szükség van rá, egyébként meg kapcsold ki... :)
  • patiang
    Szerintem Goth-nak tök igaza van. Sajátmagad csak mások által ismerheted meg.
  • Tikal #2404
    felejtsd mmár el az agyalást :) kapcsold ki meg látod jobb, igaz nehéz de megéri :) először ismerd meg önmagad aztán jöhetnek a többiek ;)
  • sz4bolcs
    Mint a kötekedés nagymestere:

"belekötünk" :D
  • sz4bolcs
    Hátőő.. :) Nem vagyok hívő, de ez elhamarkodott volt.
  • Goth
    szerintem van értelme. Attól fejlődünk mindannyian, ha belekötünk a másikba, megmagyarázzuk, és elgondolkodunk azon, amit a másik ember erre válaszként ír. Minél összetetteb és kacifántosabb a dolog, annál jobban igénybe vesszük az agyunkat, és még ha közvetlen nem is jutunk vele sehova, de fejlődünk, és megismerjük a másikat.
  • Tikal #2400
  • SRobert
    És Tikal még mindig nem erre célzott. :)))

Én úgy örülök, mert most először egyetértek vele valamiben. :D
  • SRobert
    "Jobb semmit sem tenni, mint nagy vesződséggel semmire sem jutni"
    (Lao-Ce)

:)
  • Tikal #2397
    nem éppen... jo ezekről elmélekdni, de néha már olyan kacifántos dolgokrol van itt szo aminek semmi értelme, spekulácio, szofacsarás, vitatkozások egy egy szon napokig... na szvsz ennek nincs értelme :)
  • Tikal #2396
    nem éppen... jo ezekről elmélekdni, de néha már olyan kacifántos dolgokrol van itt szo aminek semmi értelme, spekulácio, szofacsarás, vitatkozások egy egy szon napokig... na szvsz ennek nincs értelme :)
  • Kmarha
    Ohh, az teljesen lényegtelen :) Látom nem érzitek a lényegét a dolognak. A cél bár megvalósíthatatlan, törekedni kell rá. Ha egy csomót a végére hagysz és egy csomó az elejéről rád se bagzik, akkor mi van? azokat is a végére hagyod :) (de csak poénos hülyeségnek kezdődött ne csináljunk már belőle vérkomoly vitatémát :D)
  • patiang
    Nem biztos hogy az "elejének" pont Te kellesz.
  • patiang
    Végülis igazad van!!
    Csak az a problémám ezzel, hogy akkor az oktalan állatokhoz leszünk hasonlatosak. Persze senki nem old meg semmit, dehát oly jó eldumálgatni bizonyos dolgokról. Nem ?!
  • Aquir
    az élet értelme a lecsó! ...vagy nem? =)
  • Kmarha
    figyelj, egyszerü a megoldás.. a végére kell hagyni azokat akikhez nincsen túl sok kedved :) ugysem jutsz el hozzájuk. :)
  • SRobert
    azért nem mindet...
  • Kmarha
    gondolom valaki már megemlítette hogy nekünk férfiaknak az élet értelme az a cél beteljesítése, hogy (húú, előre is elnézést minden nőnemütől.. ez csak olyan buta pasi duma :P) megkettyintsünk minden nőt. Valószínüleg nem lehet teljesíteni, de mindenáron törekedni kell rá :P
  • Tikal #2388
    uhh, azt hiszem nem értesz :) agyalással, spekulálással, logikával sosem fogod meg érteni az életet! ÉLJ!!! :D
    most nem tudok mit mondani, még korán van nekem :)
  • SRobert
    helyes. :)
  • SRobert
    Tikal nem vegetálásról beszél. :)
    a csak éljben a csak erősen idézőjeles. :)
  • patiang
    Csak kérdezem: Honnan tudod az IGAZSÁGOT, vagy más honnan ?! Elintézed azzal, ne törd a fejed ilyenen ? Csak vegetálj, majd mások megmondják az igazat!!
  • Tikal #2384
    nem lett mert mindig is volt :D egyébként ezen meg ne is törd a fejed mert az ehhez hasonlo dolgokon valo elmélkedés nem vezet sehova, ugyis mindig a saját korlátainkba utkozunk :) csak élj, ennyi :)
  • Goth
    Egyetlen teremtő erő létezik, a hit. Hite csak az embernek van-> Az Istent az ember teremtette =)
  • Goth
    Számomra összefüggések nélkül is elviselhető :p
  • sz4bolcs
    Nem... mert ő az örökkévaló. :D Meg a legnagyobb.. nála hatalmasabb nincs. :D
  • fsgh
    de valahogy ő is lett nem?;) valamikor ő is elkezdődött..és ha van nála hatalmasabb?:DDDs ő csak egy "alválalkozó" akiek kiadták a földet?:PP
  • sz4bolcs
    Istent senki nem teremtette, ő örökkévaló, nincs alávetve idő és tér korlátainak, nem? :)
  • fsgh
    mondjuk egy magyarázat az élet értelmére felvetne még kérdéseket és ennek sose lenne vége..pl: egy változat:Isten teremtett és megfigyel minket ez egyfajta gondolat de ez felveti azt hogy isent ki teremtette vagy honnanm jöt stb..
  • SRobert
    nem tudom, de ez speciel sztem semmin sem. :D
  • sz4bolcs
    Mi változtatna valamin?
  • SRobert
    Nem, attól elviselhető lesz. ;)
    És semmin sem változtat, h van-e értelme, avagy nincs. :)
  • sz4bolcs
    Nem attól lesz értelmes az élet, hogy meglátjuk az ok-okozati összefüggéseket, ezáltal értelmet találunk benne? :-)
  • Aquir
    jaja, megvan az is :)
  • Ron Ragm
    Igaz nem tartozik bele a "trilógiába", meg már erősen off, de a Dirk Gently Holoisztikus nyomoizóirodája se rossz.