5506
szerinted?!
  • sz4bolcs
    Te a naívsághoz valami elég negítav jelentést társíthattál. :D
    másrészt nem mondtam hogy állat vagy.
  • Hajnalcat
    Most már elég!
    Az előbb még eltűrtem, de most már abbahagyhatnád.
    Elöszőr is, nem sértegettelek téged, akkor te miért teszed ezt velem? Másodszor, nem vagyok állat, csak a nevem az félig, ember vagyok. Harmadszor, neked is tanulnod kéne egy kis illemet, mert ez így nem lesz jó. Vagy ezen a helyen mindenki ilyen "kedves" a másikkal? Bocs, de ehhez nem vagyok hozzászokva...
  • Hajnalcat
    Persze, hogy értem, nem vagyok vak. Csak tudod, nem úgy van az, hogy simán megnyomsz egy gombot, és csak úgy eltűnteted a Földet, ehhez kegyetlen kőszívvel is kell rendelkezned, ami nekem nincs.
    Azonkívül van rengeteg szép hely a Földön (erdők, mezők, patakok...), csak körül kéne egy picit nézni. Nem csak a nagy koszos, bűdös városban csücsülni egy irodában, és számítógépezni.
  • sz4bolcs
    Ezért vagy naív. 8)
  • SRobert
    látom, érted a lényeget. :)))
  • Hajnalcat
    "A tanulság tehát az, h ha ma felrobbanthatod a Földet, ne várj vele... :)"

Én nem lennék rá képes, nem vagyok gyilkos.
  • Hajnalcat
    Naiv? Naaaa...Azért ezt nem írnám.
    Aranyos? Azt már sokan mondták rám...
  • SRobert
    Akkor is fölöslegesen várt. :)
  • sz4bolcs
    nám! Van egy olyan külön gombja is, hogy "delete Island".
  • SRobert
    Tehát már izlandnál meg kellett volna nyomnia a del gombot.
    A tanulság tehát az, h ha ma felrobbanthatod a Földet, ne várj vele... :)
  • sz4bolcs
    Hajnalcat te olyan naív állatka vagy. De aranyos. 8)
  • sz4bolcs
    hopp eltévedtem egy topiccal. :)
  • sz4bolcs
    Másik fórumon olvastam:
    "Egyszer Tarab Rinpocse mondta nagyon találóan, hogy amikor a szenvedés egy kicsit enyhül, azt nevezik az emberek boldogságnak."
  • Hajnalcat
    Hogy a hatalmas nagy városkban nagy a bűnözés. Kezdetben még nyugis volt minden, de mihelyst felrakta azokat a nagy tornyokat, egyből az egsész bolygó a bűn melegágya lett. A tanulság, hogy kevesebb a bűnözés a kisebb, nyugisabb helyeken, persze vannak kivételek, pl. Izland. Tegnap láttam az m2-őn egy filmet, na attól kész voltam! Izlandon egy átlagos faluban akkora a bűnözés meg az alkoholizmus...
  • SRobert
    És mi ebből a tanulság? :)
  • Hajnalcat
    Azt, hogy létrehozott egy bolygót a gombjaival a fickó, és rárakott elöszőr fákat, majd állatokat, majd kis házakat és embereket, és a végén csinált egy olyan nagyvárost, ahol óriási a bűnözés. És nem tetszett neki, ezért eldobta a bolygót, megnyomta a Delete gombot. Ennyit látok.
  • sz4bolcs
    Te mit látsz rajta?
  • Hajnalcat
    Egyetértek. :)
  • Hajnalcat
    Amit látsz. Amit mindenki lát ezen a kis filmen. Szerintem nem vagy vak, hogy ne vedd észre.
  • sz4bolcs
    ez jó :D
    A tanulság, ami a Te, vagy az én fejembe fogalamzódik meg?
  • Aquir
    Bozzetto jó "rajzfilmeket" csinál :)
  • Hajnalcat
    Khmmm...A figurák aranyosak, de a tanulságot le lehet vonni...

Life
  • sz4bolcs
    magyarul azt mondod, hogy szerencse egy emberi fogalom. ;]
  • sz4bolcs
    Ha az Istenhívőknek van igazuk, akkor is k*rva nagy mák az élet létrejötte. Mert ugye szerencsés az ember, a világ, akit Isten megteremt. :D
    Ha pedig Isten okként megnevezhető, akkor ateisták miért szerencsébe keresnék a feltételt?
  • sz4bolcs
    Ősrobbanás: A világ keletkezése (létesülése(?))
    Szerinted semmiből valami hogyan létesül? Ha nem semmiből, akkor az a valami nem kezdet, mert előtte is volt. Tehát újra: Az a valami, ami még nem a világ, mert a világ belőle lett hogy létesült?

A Naphoz, mint élet feltételéhez:
    Még mindig nem értetted meg, hogy a Nap csak ugyanolyan egyenrangu feltétel, mint bármi más, ami okként szolgált az élet kialakulásához. Tehát minden, ami élet feltétele -egyenrangu oknak tekintendő.
  • tormy
    Ez a konyv ebben a temaban a legjobb:

• SRobert
    pedig ez legalább jóvótt...
  • Ron Ragm
    nem csodálom.
  • Goth
    Ha az ataistáknak van igazuk akkora véletlen egybeesés az előfeltételek létrejőtte, de nem feltétlenül szerencse. Ha nem jönnek létre az előfeltételek nem létezünk, és ha nem létezünk, nem lehetünk szerencsétlenek. Vagyis ha a szerencsét okozó tényező, ez esetben a létfeltétel nem-megvalósulása esetén nem vagyunk nem-szerencsések, akkor annak megvalósulása esetén nem lehetünk szerencsések, mert a szerencse magában hordozza a saját nem-megvalósulásának nem-szerencséjét, ami ránk nézve nem létezhet ha nem létezünk, ezért nem lehet ezt az állapotot szerencsésnek hívni.
    Nah ebbe belefáradtam :D
  • Ron Ragm
    ja, amúgy meg 42
  • Ron Ragm
    EGYIK feltétele. Ha az ateistáknak van igazuk tény hogy kurva nagy mák ami ezen a sárgolyón itt előfordult.
  • Goth
    Nap nélkül valóban nem létezhetne élő szövet a Földön. De ettől még nem lesz a Nap az élet értelme. Legfeljebb az földi lét feltétele, te szerintem erről beszélsz.
  • Hajnalcat
    Nem vagyok naiv. Igenis tudom, hogy miről írok.
    Annyit írok, hogy ősrobbanás.
    Így már valami dereng?
    Amúgy a Föld keletkezéséről volt szó, szarok rá, hogy hogy keletkezett, az a lényeg, hogy Nap nélkül nem létezne élet a Földön és kész.
  • sz4bolcs
    Felőlem csillagporból is keletkezhetett. :-)
  • Goth
    Jaj te kis naív =))
    Ne egy dokumentumfilmtől várd az egy és élő igazságot.
    Ha 3 dokumentumfilmet megnézel a Föld keletkezéséről, 3 különböző folyamatról fognak meggyőzően beszélni. 2 meteorit egybecsapódása... ez is olyan feltevés mint a többi, lehetséges hogy így volt. Igaz egyáltalán nem érdekel hogy hogyan keletkezett, mert a keletkezés a végtelenségig visszavezethető. Anyag csak anyagból keletkezik, ezért az anyag, amiből az az anyag keletkezett ami a Földet létrehozta, szintén valamilyen anyagból keletkezett, és az is, így tovább. Ha azzal foglalkozunk hogy mi miből keletkezik, belekerülünk a emberi logika végtelen-csapdájába, ami minden ilyen kérdésnél előjön.
  • Ron Ragm
  • Hajnalcat
    Nem egyet láttam, csak azt szoktam nézni veled ellentétben. Tudod, engem érdekelnek a természetfilmek, téged meg, nem hiszem. További kellemes ócsáródást kívánok, remélem, hogy egyszer bemész majd egy illemtanórára is.
  • Ron Ragm
    Meteorid: kisbolygónál kisebb, szilárd anyagdarab; meteor: ha ugyanez hullócsillagként elég; meteorit: az a hullócsillag, amely leér a földfelszínre szvsz
  • sz4bolcs
    "meteorid"? csak az én fülemet báncsa?
  • Ron Ragm
    Wow, láttál egy dokumentumfilmet. EZek után kétségbe sem merem vonni az állításodat.
    Amúgy többször is átolvastam a linket amit mutattál, és sehol sem találtam benne utalást a a meteoridok (vagy kisbolygók? el kéne már dönteni) egymásba csapódása és a Föld keletkezése közötti összefüggésre. És nem ez az egyetlen ilyen irodalom.