Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De ugyanilyen folyamat a Föld belsejében zajló radioaktív bomlás is, amibõl is származik a Föld belsõ hõ egy része
Anyag -- energia!
pl. Nap
Hidrogén alakul át héliummá, és a folyamat során tömegvesztés történik, ami energi formájában sugárzódik szét.
Jó ezt értem! De ha én vizet akarok látni a sivatagban, egy idõ után már halucinálni fogom, mert nagyon akarom, vagyis látom azt ami valójában nincsen...
Te ismersz megvilágosodott embert?
Én igazából még mindig azt nem értem, hogy ha egyszer reggel arra ébredek -jé megvilágosodtam- azt honnan a fenébõl vehetem biztosra! Elhietem, úgy mint azt, hogy vannak véletlen dolgok, de nem fogom tudni bebizonyítani, vagyis lehet, hogy mégsem fogok mindent tudni és érteni...
bens
akkor olvass el egy fizika tankönyvet : )

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Zsolo007
Hát a tûz nem izzó levegõ.
A levegõ szükséges az égéshez, igen.
A tûz viszont magából az égõ anyagból keletkezik. De a levegõ valóban anyag.

bens
a tûz az izzó levegõ. a levegõ meg anyag, szal sztem nincs igazad. : )

bens
nézd, ezzel nem kell foglalkoznod. ezt nem is lehet így elmagyarázni szavakban, h milyen. és ha el lehetne, itt akkor se tudná senki...

de egyébként a megvilágosodott emberek már nem is foglalkoznak ezzel.

Zsolo007
a tûz szerintem nem anyag....

az egy folyamat, melyben egy anyag megsemmisülése energiafelszabadulással jár

NAh igen, de visszafelé még nem mûködik a dolog, de nembaj, eljön még a replikátorok ideje 😊

"tudni fogod, nyugi : )"
Tudni, de honnan? Honnan lehetek benne biztos, hogy amit tudni vélek az valóban igaz! Honnét lehetek benne biztos, hogy valóban ember vagyok, nem csak egy agy a tartályban, aki azt hiszi magáról, hogy ember...

bens
pl. tûz->hõenergia...

Anyagból biztosan lehet energia, és elvileg fprdítva is igaz!
bens
OFF: mit jelent a neved? (már hallottam ez a szót 1 olasz filmben, és nem találtam sehol a jelentését)

bens
mivan? <#confused>

Zsolo007
Csak kíváncsi voltam hogy jelenleg a fizika hol tart.

Idéznék egyet önmagamtól: Megvilágosodás az amikor valaki hozzáfér teljesen a körülöttünk lévõ tudáshoz, mindent megért a világon, és ennek következtében "hihetetlen nagy hatalma" lesz az anyagi világ fölött.

áttud, viszont ha rájössz a nyitjára akkor szvsz viszontlátunk a köv nobel díj átadáson 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Zsolo007
Megesik <#nyes>

e helyett de. csak folyton elnyomok mindent

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

én úgy tudom ,hogy igen. e várjuk meg a kis fizika tudósunkat 😊))))))))))))<#vigyor>

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

Zsolo007
Oh. Még egy kérdés, ha már fizikázunk 😊

Energiából lehet anyag és fordítva? 😄 Mármint át tud alakulni? 😄 Mert uyge energia munkával jön létre ahogy írtad.

Zsolo007
univerzum témában érvelni sem különösebben lehet hiszen nincsenek kornkrétumok csak elképzelések. Így fogalmaznám: " csoport van, az egyik akinek van elképzelése, a másik amelyik magasról leszarja 😄 (aztán persze a nagy csoportokon belül vannak kisebb csoportok.. 😄)

bizonyítékunk egyikõnknek sincs, csak az egyikoldalnak vannak érvei a másik emg csak állít érvek nélkül 😊

oké, csakhogy te azt írtad, hogy még viccnek is rossz, amit én úgy értettem, hogy be van bizonyítva, hogy a világmindenség nem véletlenül jött létre😊
Aquir
nem, az eneriga dehogy anyag hanem mennyiség =)

A fizika területén az energia egy olyan alapvetõ mennyigég, mellyel minden fizikai rendszer rendelkezik. Egy bizonyos állapotú fizikai rendszer energiája, azzal a munka-mennyiséggel (W) adható meg, amellyel valamilyen kezdeti állapotból ebbe az állapotba hozható, a kezdeti állapotot referencia állapotnak, vagy referenciaszintnek hívjuk.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
az univerzum, az világmindenség meg minden

és a 42 az az értelme az elõbbieknek, pont az nem jött létre (mint ahogy montad 😄)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Zsolo007
Próbáld meg igazolni az ellenkezõjét 😄

Értelmetlen (nah ez tényleg az) jelenlegi tudásszintünkön arról vitatkozni, hogy hogy jött létre az univerzum az élet (meg a 42 😊 ), úgysem tuzdjuk sem bizonyítani, sem cáfolni a dolgokat 😄

Zsolo007
Az energia anyagnak számít? (azé kérdem mert hülye vok fizikából 😄) Gondolom igen, mivel az is részecskékbõl áll..

e egyáltalûn megkelett neki teremtõdnie? ha istennek nem kelett az univerzumnak mért kell feltétlenül? az anyag nem vész el maximum átalakul, a semmibõl nem jön létre. még ha egy akorra akarat erõ is akarja létrehozni mint amilyen egy istené. viszton anyagi dolgokban már keletkezhetnek anyagtalan dolgok, mint pl: érzések, érzetek, gondolatok stb.

"Miért szerinted az élet/az univerzium (meg a 42 😊 ) létezése véletlen? Csak úgy hipp hopp megteremtõdött az egész véletlenül? Hát ez még viccnek is rossz.."

próbáld meg megcáfolni😊
"(persze, tudom, ott hülyeséget írtam...)"-bezony

neki ment a fának 😄DDDDDD na ez én vagyok. tehnap elõtt egx villanyoszlopnak mentem neki fejjel mert pofáztam az egyik barinõmnek 😄

Aquir
Tehát hited van benne hogy mindennek értelme van, legfeljebb nem értjük meg, igaz? 😊

Zsolo007
Alapvetõen nem függ az ok az értelemtõl. De szerinted van olyan dolog aminek nincs értelme? Max nem érti meg az ember...az még nem jelenti azt, hogy nincs értelme.

(persze, tudom, ott hülyeséget írtam...)

Aquir
bens, smity, #1463, #1483 : Külö n bség 😊

Aquir
akkor miért van értelme ha van oka? 😊

Zsolo007
Mondtam én olyat hogy ugyanaz? hmm? 😄

Aquir
Ön 0 pontot ért el

nem válaszolt a kérdésre, másról hablatyolt amit nem is kérdeztem 😊

Aquir
nekiment a fának és meghalt.

Aquir
Oka és értelme valaminek nem ugyanaz 😊

Zsolo007
ebben igazad van 😊

nem baj 😊))))))))

bens
igen, de ezt nem neked írtam : )

ami érdekel azt megértem. ami nem azt is, csak mondom más az ,hogy elis hiszem e vagy nem

én nem ironizáltam. csak renthgeteg variációt haottam már ezzel kapcsolatba és kiváncsi vltam ,hogy zsolo melyikr gondolt pontosan.

és ha már erõl van szó,egészen más midnet érteni, mindent tudni. mi értehtjük a bibliát. tagadhatjuk, melette kiálhatunk. de azt nem tudhatjuk biztosra ,hogy igaz e vagy nem. másrészt a világ nem bonyolult. mi bonyolítjuk. mindent csoportosítunk, neveket adunk nekik, és csûrünk csavarunk mindet.

már ,hogyne lennének. az egy dolog ,hogy te a biológiai, fizikai, és egyéb erõk hatását isten vagy a sátán által hiszed vezéreltnek még pedig aszerint ,hogy pozitív e vagy negatív. ( csak míg az egyiknek pozitív adig a másiknak negatív a legtöbb esetben, tehát már innen nézve is képtelenség)

bens
tudni fogod, nyugi : )

nem kell mindent megérteni. csak azt, ami érdekel...

bens
attól még, h vmit nem tudsz/nem értesz, nem kell ám ironizálni. ezt óvodában szokták így csinálni : )

bens
igen, és ilyenek nincsenek : )

bens
ki mondta, h nem tudom?

Na most akkor nekem az a véleményem, hogy valaki mindent megértsen lehetetlen! De az lehet csak azé van mert túl bonyolultnak tûnik most nekem ez a világ, mindenesetre ha olyan mint amilyennek most látom, szerintem nem lehet megvilágosodni. A másik lehetõség, hogy sokkal egyszerûbb, mint gondolnám, de ezt észrevenni és elfogadni máshogy kell! -Nem?!
Tegyük fel hogy az egyik igaz, honann fogom és azt tudni, hogy melyik az, és kérdés ez még akkor is amikor már meg vagyok világosodva, honnan a fenébõl fogom tudni, hogy tényleg meg vagyok-e világosodva, vagy csak azt hiszem...?
Zsolo007
LOL