Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
De igazd van. Többen is így gondoljuk a dolgot itt. Minden embernek más, és ez így van rendjén :)

bár ez most felesleges szócséplés volt. és ahasonlatok is lehet hogy rosszakvoltak mert életemben nem voltam sem filozófus, sem biológus .

de azért leírtam mit gondolok errröl :)

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítõ ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

errõl a témáról lehet regényeket írni, csûrt csavart gondolat menetekel megspékelt szófizmákat, elméleteket. de igazábol egy sem lesz egyetemes.

a dolgok sokkal egyszerûbbek mint amilyennek mi gondoljuk õket. ( vagy kívánjuk inkább? mért tartunk igazabbnak egy olyan állítást amit még megérteni is nehét annyira távol áll már magátol a kérdés valódi értelmétõl?)

kinek mi az élete célja, sértelme. személyre szabott, ahány ezer annyi féle. és nem csak egy szemszögbõl.
egy biológus aki életét adta a természet tudománynak biztos ezt mondaná:
alapbol embernek állatnak, s mindennek a világon az a célja, az az élete értelme ,hogy fenntartsa faját, és azoknak elkövetkezendõ változatait, s majd beépülve a körforgásba részt vegyen a világegyetem romboló-építõ munkájába.

egy filozofus ( ha szétszedjük idõközben aszavait, és értelmezzük) vmi hasonlót mondana: az az élet értelme ,hogy boldoggá tegyünk másokat, s ezzel a tudattal hogy ezt már megtettük tegyük magunkat is. ismerjük meg ezalat magunkat stbstbstb

egy egyszerû ember így vélekedne: az az életem értelme ,hogy felneveljem a gyerekeim mindent meg akdjak neki míg képes vagyok erre, és azzal a tudattal halljak meg hogy magam mögött életképes tisztességes, utódokat hagytam.

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítõ ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

bens
Radnóti se tudja <#nemtudom><#smile>

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

Zúzmara
"Nézd, én vagyok. Nem egy, nem kettõ,
nem három és nem százhuszonhárom.
Egyedül vagyok a világon.

...

Én én vagyok. Én én vagyok,
megõrülök,
én én vagyok, én én ....
megcsúszom a végén! "

/Radnóti - Elõhang egy "monodrámához"/

*válaszolt* <#vigyor2>

>>Nem tudok gépelni, de szeretek:)

bens
én úgy fogalmaznék, hogy: nem tudom

mindennek van értelme. miért ne lenne az életnek is?

ha elárulom mindenki utálni fog:

semmi

bens

érdekes dolog ez. sztem valójában mindenki tudja, hogy hogyan kéne helyesen élni, csak nem tudják, hogy ez miért olyan fontos.

kissé ilyesztõ dolog (legalábbis számomra), hogy senik nem tudja magáról, h ki õ valójában. ha belegondolsz, sztem ez azért elég fontos dolog. mármint tudni, hogy ki vagy te, és mi az élet értelme. lehet, hogy talán túlmisztifikáljuk az egészet, és az egyész végtelenül egyszerû. pl azt is tudja mindenki, hogy Isten létezik, csak sokan azt monják, h nem, és ezért elhiszi mindenki. de azért ha bele gondolsz, Isten léte sokkal logikusabb, mint a nemléte. pl hogyan keletkezett a világ, ha nem Isten teremtette?

Hanga
És ki szeretnél lenni? V. Mi?

A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.

Én én vagyok! És ez biztos!
Hogy mi az élet értelme? Hát majd a halál után meg tudjuk volt-e értelme. Addig meg legyetek türelemmel, egyszer biztos eljön...

bens
nos?

tényleg kíváncsi vagyok, ki mit mond...

ki vagy TE?

Christiansen
most nem mondom meg.<#schmoll2>

bens
addig nem tudod mi az élet értelme, amíg nem tudod ki vagy.

ha valaki tudja a választ a kérdésre, kíváncsian várom. (ne a nevedet, foglalkozásodat, korodat..., hanem, h TE ki vagy?)

:DDD

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

neked az élet célja, nekem az élet értelme:D

Az nem inkább cél?
RoD
Régebben kellett volna romániában lottóznod. Ott már a 2-esek is milliomosok lettek. :)))

Helló, mi? ;-)

hogy nyerjek egyszer a lottón milliárdokat

Hanga
tengerbe vizet

Hanga
nap mint nap

Most hallottam: áldozatot hozni!
ivjoe
Mét?
Hanga
talán

sz4bolcs
Esõember?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Hanga
Re:jé man:)

Rejélem - olvasd: remélem!<#email>
Most akkor amin idáig vitatkoztunk, az lehet, hogy nincsen is?!
Én azért rejélem hogy van.
<#worship>
RoD
Mi az élet értelme?
õõõ...
mért....
van?
<#nevetes1>

Helló, mi? ;-)

Az élet értelme számomra a fejlõdés.

Aquir
>>[/off]

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Zsolo007
Ez is egy vélemény :)

Hanga
szerintem semmi

:)
Zsolo007
Ez olyan gyerekes...

UI.: Ha elköszöntél és már nem vagy itt akkor hogy lehet téged provokálni? :O

Ne provokálj... ...már elköszöntem...

Aquir
és visszajöttél...

[/off]

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

...már elköszöntem...

Aquir
nem látod hogy én pontosan ezt mondtam? ;))

te nyavalyogtál hogy nem tudsz így beszélni, vagy már elfelejtetted?
ja, meg különben is elköszöntél :)

egyébként ha van még mondandód, nyugodtan térj rá a topik címével kapcsolatos témákra, mert sok lesz az off

Nem kötelezõ... ...nem is kaptál érdemi választ...

... a szokásos "tudományos" viták, vagy inkább csak egy sima veszekedés... nem is tudom, de ebbõl szempontból azt hiszem már elég tudományosak vagyunk.

Szerény véleményem mindössze annyi, hogy jelenleg nem lehet jobbat találni a az élõlények fejlõdésénél, és kialakulásuknál, mint az evolúció, de ha valaki ezt mégis meg találja, még mindig igen nehéz dolga lesz, hiszen jelenleg igencsak bele van verve belénk ez az egész, és ezt meglehetõsen nehéz kirobbantani, már ha majd egyáltalán kell.
Szóval lehet próbálkozni, de senki sem legyen elkeseredve ha majd jól belekötünk...

Vitatkozunk valamirõl, egy idõ után már azt sem tudjuk mirõl, csak vitázunk...
Aquir
"Rádhagyom"

mit, hogy csak kérdeztem? :DD (költõi k.)

"Ennyi."

Ezt mondtam. nem kötelezõ válaszolni, ezt te döntöd el :)

"Még két hete se vagy itt, de te akarod megmondani, hogy ezen fórum mirõl "

Nem akarok én megmondani itt semmit.

Voltszerencsém!

"úgy látszik nem tudsz válaszolni pár kérdésre a te mondandóddal kapcsolatban "

lehet, hogy a te szemszögedbõl úgy látszik. Rádhagyom. Azt hiszel amit karsz.

"ha pedig nem tudsz beszélgetni akkor nem kell :)"

Szerintem nem kell a végére a vigyorka. Nem tudok. Pedig szerettem volna. Ennyi.

[NST]Cifu
Még két hete se vagy itt, de te akarod megmondani, hogy ezen fórum mirõl szól, és mirõl szólhat, leszólsz mindenkit, képtelen vagy normálisan válaszolni mások hozzászólására, de még ezután is nekiállsz fölényeskedni, sértegetni.
Hát nem jósolok neked nagy jövõt az SG.hu-n... :)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Aquir
úgy látszik nem tudsz válaszolni pár kérdésre a te mondandóddal kapcsolatban (egyébként ha nem akarsz, nem kötelezõ válaszolni rájuk) De akkor ne írj összefüggéstelen mondatokat, mert az utolsó kérdésem csupán arra ment, hogy mit akartál kezdeni azzal a mondattal ;)

ha pedig nem tudsz beszélgetni akkor nem kell :)

Aquir a sötét mágia legtisztább nyelvezete, tegyél nekem meg egy szívességet. Hagyj engem békén! Vígasztaljátok egymást inkább a szintén zenész Cifu fórumtársaddal. Összeilletek. Két sötét mágiás nyelvû, pont egy pár...

Aquir
detto :))

[NST]Cifu
Hát úgy tényleg nehéz beszélgetni bárkivel is, hogy ostobaságokat állítasz, majd úgy próbálod beállítani, mintha mindenki hülye lenne itt rajtad kívûl... <#nyes>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

"Elakadtál, én azt kérdeztem ha Nem normál a körülmény."

Hát én nem értem. Miért van az, hogy egy tudományos fórumban nem olvassák el amit az ember ír? Sajnálom, de én így nem tudok beszélgetni...

Aquir
"A mutáció nem kényszeríthetõ ki. Mármint normál körülmények miatt"

Elakadtál, én azt kérdeztem ha Nem normál a körülmény.

Vagy ha nem erre gondolsz fogalmazz érthetõbben, hogy mit akartál azzal hogy a normál körülmények miatt nem kényszeríthetõ ki mutáció