5506
szerinted?!
-
PaI2tizán #2050 Nem baj majd elmúlik -
#2049 én találtam. :-) -
#2048 ha találtatok már választ akkor privizzetek :D)))) -
#2047 a válasz biztosan megvan, persze mi egyszerű halandók csak "későn" tudhatjuk meg és egyedenként. talán:) -
Matthew119 #2046 ebben is van igazság :) -
n3whous3 #2045 Mivel olyan sokan keresik az értelmét, valószínűleg az az értelme, hogy keressük -
#2044 Nem véletlenül így hívják az élet értelmét, hogy élet értelme. :D Így bonyolultabb :D -
#2043 akár, de csak akkor ha a "az élet célja" ugyanazt jelenti, mint "az élet értelme" :) -
#2042 értelme=célja? -
#2041 az ugyanaz mint pl: a pénzt nem keresni kell, hanem találni... =) -
#2040 sztem meg #2035 -
#2039 sztem erre a kérdésre soha senki nem fog tudni értelmes választ adni!! -
#2038 és ha már találtál, akkor ugyanúgy meg lehet kérdezni tőled: Mi az élet értelme? =) -
Matthew119 #2037 hupsz elrontottam :D úgy akartam, h: nem keresni kell az élet értelmét, hanem találni neki -
Matthew119 #2036 Az élet értelme... Nekem az a véleményem, amit már lentebb írtak. Nem keresni kell az élet értelmét, hanem keresni kell neki... -
#2035 sztem mindenki tudja a választ erre a kérdésre, csak a lustaság, meg az ilyen tulajdonságok miatt nem valljuk be magunknak, és inkább elkezdjük misztifikálni h ne kelljen vele foglalkoznunk. -
#2034 Minek? Ha biztosan tudod hogy mik nem az értelmei az életnek, akkor már tudod hogy mi az élet értelme (kivéve ha nincs értelme). - De ezekből végetlen van, akkor meg miért kezdjük meg nézni mik nem az élet értelmei? :) -
n3whous3 #2033 Inkább arról kellene beszélni, hogy mi NEM értelme az életnek. Mert az alapkérdéseteket úgyse fogja senki megválaszolni. -
#2032 Te nagyo jól látod ezt a dolgot. érdemes lenne vele foglalkoznod! -
#2031 és ha így fogjuk fel , végül is mindig tanít minket (a számunkra rossz is -
#2030 Szerintem, az élet értelme a tanulás. Nem a matek házira gondolok, hanem arra hogy vannak bizonyos dolgok (lelkiek), amiket még nem tudunk és azért vagyunk itt, hogy megpróbáljuk megtanulni. Azt hiszem mindenkinek van sorsa, ami persze nem szent írás, hisz döntéseinkkel változtathatunk rajta. Igazából gondolom mindenki erröl az életröl beszél amiben most van de én személy szerint azt hiszem, hogy ez csak egy része az életnek, nem akarok átmenni semmilyen vallási dologba... mivel gondolom a topik nyitója a földön lévö emberi életre gondolt és erre a témára ennyi a válasz szerintem (tanulás). -
#2029 ért elme -
#2028 Nihilista vagy. -
#2027 ezt most úgy mondtad mintha tudád mi az élet értelme. -
feketeribizli #2026 Akkor nem fogok szavazni senkire!!! -
feketeribizli #2025 Akkor jó uton járok, mert néha nincs kedvem tényleg szórakozni, bár élni igen! -
#2024 Ehh? Ha jól értem amit kérdezni akarsz, akkor:
Itt nincs politika :). Szal ebben itt nem kapsz "segítséget" :D -
feketeribizli #2023 Kire szavazzak? -
#2022 És ezt miért nagy betűvel? -
feketeribizli #2021 KEZDEM SEJTENI MÁR, HOGY NEM AZ,HOGY ÉN HISZEK, HANEM VALAMI NEMESEBB DOLOG LEHET. -
#2020 Ebben van valami :). Nem lenne semmi ami hajtana :D
Lehet, hogy nincs is, csak úgy "kitaláltuk", hogy legyen miért élni LOL. -
#2019 Ha tudnád mi az élet értelme, nem lenne kedved élni! -
#2018 -
#2017 Igen, továbbra is mókuskerék. Mi ettől a nézettől függünk. -
#2016 tovabra is. -
#2015 Uralkodni? :)
Az ember függ, nem uralkodik.
Függ nézeteitől, berögződéseitől, megkülönböztetéstől.
Ha nem így lenne, fel sem merülne túlélés gondolata.
Ami keletkezik, elpusztul, ez az élet rendje. -
keshy #2014 az éle érték, viszont, sajnos, vagy nem sajnos, az embernek megadatott, hogy uralkodjon rajta. s itt vizsgázunk le, hogy ki tudjuk e ezt használni.
hallottam egy ilyet, hogya Föld történelmében, ez nem ide való szó, szóval a Föld "nem ritkán pucolja ki magát", pl dinoszauruszok. nekik esélyük sem volt. nos az embernek megvan arra az esélye, hogy túlélje a Földnek ezt a "mechanizmusát". ez egyetlen gond, hogy az ember legnagyobb ellenfele, saját maga az, aki hátráltatja abban, hogy egy természeti katasztrófát tökéletesen túléljen. (a természetiben itt az egész Földre kiterjedő, pusztító, mint pl egy meteor-ra gondoltam). s ha esetleg mégis túlélünk egy ilyet, ott már nem ez az emberiség lesz, s reméljül, hogy gyerekeink tanulnak majd hibáinkból, amit személy szerint nem tartok valószínűnek... -
#2013 Teremtettünk atombombát. :-)
Saját magában mindenki olyan biztos abban az ösvényben, csak a többi nem jár rajta. Nem gondolod, hogy épp ez a betegség? Tennél ezért magad, saját magadban?
Az élet érték... ja és amég így van, addig mindenki védi a sajátját. -
keshy #2012 szerintem sajnos(vagy nem sajnos) az élet érelme nem ilyen egyszerű.
azt most nem írom le, h mi az élet értelme szerintem, viszont most eszembe jutott egy jó ötlet: Isten ugyebár már az ősidők óta foglalkoztatja az emberi fantáziát. szerintem, ha talán van is teremtő, csak azért tudunk róla, hogy ő legyen a példa számunkra. ennyi. az ember már több mint 2000éve azon van, hogy élet-halál ura legyen. nem hiába adták a tudást. az ember tud egyedül ilyen mértékben az életről és a halálról dönteni. csak az a gond, hogy ez a negatívabb irányba megy, a pusztitásba, ahelyett hogy a teremtés lenne az ember célja. most gondolj bele, ahelyett, hogy mindenhol a pusztítást keresnék, atombomba, stb. ha ezt az időt teremtésre használtuk volna, ki tudja mit lehetne kihozni az őslények csontjaiból pl, nem tudnánk-e már terraformálni viszonylag gyorsan, nem lenne az ember már tartósan a Holdon... ha ezt a párszáz évet teremtésre használtuk volna, már olyanokon gondolkodnánk, amin most fantáziálunk...
az út, az ösvény megvan, csak saját betegségünk, a hatalomvágy miatt nem tudunk rálépni, hogy egy egységes fajként egy cék érdekében tudjunk egyesülni.. egyébként ezért lenne jó idegen létforma megjelenése: végre rájönnék, hogy nem csak mi vagyunk élet halál urai, s rájönnénk, hogy felettünk is dönt vlki, s ha mi egymás gyerekes ellentéteivel vagyunk elfoglalva, akkor nem mehetünk semmire. ha jönne vlki kintről, akkor hirtelen leesne mindenkinek a tantusz: bakker, nem csak mi vagyunk a világon, s ha mi nem leszünk, úgy az megy tovább. nem fog senki minket megmenteni, nincsenek őrangyalaink, ha kikészítjük magunkat az otthonunkal együtt nem lesz mégegy özönvíz, nem lesz kegyelem. még múló emlék sem leszünk, egyszerűen eltűnünk az univerzum sötét fényében, mint példa arra, hogyan lehet rosszul kihasználni az egyetlen, hatalmas értéket, az életet... -
yeti666 #2011 Jó is az!