Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én úgy értem, hogy zene és mûvészet mindig van. Mi csak felszínre hozzuk.
Mindig is létezett az az ecsethúzás-kombináció, ami az Egy világot. alkotja. És Lenz kapta a lehetõséget, hogy magából merítve felszínre hozza

Nem ér gúnyolódni! Ejnye

Aquir
az elõfeltételeit ne soroljuk, mert nem Magát a dolgot jelentik. (kit érdekel hogy az evolúciót hoztam fel, mást is mondhattam volna) 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
hát ez az😊 magadból is alkothatsz és ugyanúgy megmutathatod 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Nem biztos. A befogadás alatt is megszülethet benned valami, amit késõbb vetsz papírra.

Aquir
köszönöm

Most is! Kezdem magam sajnálni, mint szegény, védtelen...
😊

És még egy vicc:

Egy ember fuldoklik a vízben. Arra jár egy hajó. Megkérdezik. -Uram, segíthetünk? - Majd az Isten megsegít. ... Ott hagyják.
Fuldoklik tovább.
Arra jár egy másik hajó. Azok is megkérdezik: -Uram segíthetünk? - Majd az Isten megsegít. Így hát ott hagyják.
Megfullad és a Mennybe kerül.
Megkérdezi Istent: - Uram miért nem mentettél meg?
- Ostoba, két hajót is küldtem érted.

...
Aquir
igen😊

Aquir
nem, mert a befogadás csak magadban zajlik, nem hozol létre semmit. A befogadás UTÁN fejezhetsz csak ki valamit, és az már különálló dolog - ez a két mûvelet, mivel kilégzést sem végezhetsz belégzés közben ezek egymás ellentétei

De itt arról volt szó, hogy a befogadott hatás (mûvészet) másképpeni (van ilyen szó?) értelmezése és nem inspiráció általi alkotás.

Aquir
nem is, én következetes vagyok 😊

"Mindannyian vesztünk el olyanokat, akiket szeretünk. Hogy másképp tudnánk meg, hogy milyen fontosak számunkra?"

"Életünket a lehetõségeink határozzák meg. Azok is, amiket elszalasztunk."

"A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idõvel mindenki elfelejti."

"Keress valakit, aki elhiszi, hogy a nap is érted kel fel!"

"A végzetünkhöz vezetõ út nem mindig egyenes. Lehet, hogy rossz felé kanyarodunk, hogy eltévedünk és visszafordulunk. Talán az sem számít, hogy melyik úton megyünk. Talán csak az számít, hogy megyünk."

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, mûtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál."

"Olyan erõszakosak vagyunk, nem? Úgy félünk az öregedéstõl, hogy megteszünk ellene mindent. Nem vesszük észre, hogy az a legfontosabb, hogy legyen kivel megöregedni."
Elõször is: nem vittem végbe
Másrészt képletesen mondtam

Aquir
"kifejezõdést egyéni módon értelmezi"

és a kifejezõdés az aminek mindenképpen meg kell nyilvánulnia a külvilágban, ezt már tárgyaltuk 😊

Christiansen
de a lényeg az, hogy le volt írva egy szellemi termék, amit te találtál ki

Nem biztos, hogy az evolúcióval kell kapcsolatba hozni ezeket a dolgokat. A mûvészet, a mindenség, és egyben a legkisebb elemek tökéletesen szép harmóniája.

Christiansen
ha az alkotás ellentétét viszed végbe akkor bizony annyi a mûvészetnek😊

De ha te otthon írsz egy verset és senkinek nem mutatod meg, hanem elégeted, akkor az az általánosan vett mûvészetben nem lesz egy kis egység.

Aquir
az hogy evolúciósan kifejlõdött az ember, azért lehetett mûvészetté - Szóval ne soroljuk hogy miért lehetett, nem ide tartozik 😊 ez az egész hozzászólás feltételezett cáfolását maga után vonja

Ó, igazán nagylelkû vagy 😄

Christiansen
nem! az alkotónak nem kell befogadó feltétlenül, saját boldogságára is
alkothat, és az ugyanúgy mûvészet

Aquir
hiszen ezért is mondtam hogy "ebben a pillanatban" 😊 és már mondtam ha megkérsz rá, akkor talán "örülök egyet" xD

Aquir
nem örülök, tudomásul veszem 😊 de ha nagyon akarod örülök (de nem ezért csak a kérés miatt) xD

Együtt jelentik.

Ne legyél szenvtelen! 😛

Christiansen
ezért nem értetek egyet, mert te kifejezõdés szót használsz az alkotásra,
õ pedig a kifejezõdést egyéni módon értelmezi, zenei élmény hatásának

Aquir
igen, és az érzelem kifejezése (az alkotás) jelenti a mûvészetet, a befogadás nem 😊

A befogadás által lehetett mûvészetté. Ha nem fogadod be, nem tudsz kifejezni és nem lehet mûvészet. Sem egyik, sem másik momentum nélkül.

Aquir
igen én mondtam 😊

Aquir
az már lényegtelen hogy saját vagy más érzelme indít el benned valamit, csak a kifejezõdése a mûvészet 😊

A kommunikáció és a jel jelentésében adtam igazat, ne legyél túl elégedett! 😛

igen 😊

Aquir
végre ebben a pillanatban ezt elfogadod amit én xD

Oké, ebben tényleget igazat adok. Örülsz? 😄

Christiansen
akkor összeértek az álláspontok, bár immár a legnépszerûbb topik
lett a témából😊

Aquir
az információcserének (akár egyoldalú legyen) szerinted nincs jelentése? omg hát azt ne mondd hogy az hogy hogyan cserélsz információt, az információcsere jellege (gorombán vágod hozzá a másiknak a mondandód, ami a szövegben is megjelenik) nem jelent semmit 😄

a zene semmiképpen nem jel, hanem jelek sorozata. A jelentése sem egy jel 😊

Értem én a kommunikáció lényegét...

És ezt meg megbeszéltük, hogy én arról beszéltem, hogy alkot a befogadás hatására.

TE! 😄

Christiansen
annyiban lesz mûvészet a befogadás, ha alkotsz is a hatására.
pl. beállsz jammelni egy koncerten😊

a kommunikáció=/= párbeszéddel..
minden mûvészeti egységnek üzenete van, csak más a jelrendszer
és a csatorna

De nem merítés. Mert nem a jelentését írod le, vagy ilyesmi, hanem az egészet megszólaltatod és a befogadás élménye alapján születik a mû.

Aquir
nekem jó persze mert végig ezt mondtam és te is ezt mondtad épp most😊

Végre 😊

Aquir
nem az, mert a másikból (ami a mûvészetet képviseli), csak merítesz, és a te kifejezéseddel jön létre a másik mû ami megint csak a mûvészetet képviseli 😊

Az hogy hasonló jellegeket hordoznak, vagy hogy egy ötletet merítettél csak belõle, ez nem mûvészet része 😊

Hidd el nagyon is.
De jelentése nem a kommunikációnak van.
Én mondok cserébe egy definíciót: Jel: önmagán túlmutató tárgy, vagy jelenség
Lehet a zene jel és kommunikáció is? hát végülis miért ne?

Aquir
akkor a válaszom a #4209

Aquir
akkor is kifejezõdésre juttat = mûvészetnek tekintem, nem mondsz ellent ezzel nekem 😊

Aquir
mondok neked egy Definíciót: "A kommunikáció az információcsere folyamata egy közös jelrendszer segítségével."

jel -> kommunikáció, már érted? xD

Akkor jó 😊

De te azt nevezted mûvészetnek, ha létrehoz valamit. Tehát, ha valaki egy zene befogadására hoz létre valamit, akkor ott a befogadás is mûvészet.