5506
szerinted?!
-
debussy #4585 Ez sajnos igaz. -
debussy #4584 Azt akarod mondani, hogy minden nőnek ez a kategória jön be? Hát ha így lenne, akkor a kevésbé izmos fiúcskák szomorkodhatnának egész életükben...
-
#4583 célzás: itthon művészetből nem tudsz megélni ha nem adod el magad. -
#4582 #4502, 4507 -
#4581 hiába tiltakozol, na mindegy nem megyek bele mert egy másik topikban
már balhéztak egyszer Zool-ék:D
+ a szőke haj és kék szem is az evolúció csodája:) -
debussy #4580 Ha célzás akart lenni, akkor nem nagyon értettem...
"az emberi léthez viszont mellékesen hozzá tartozik"
??
Épp azt mondogatjátok, hogy az egyetlen létcél az evolúció és a fennmaradás. De, mint mondtam, akkor mindennek konkrét funkciója kell, hogy legyen, tehát nem lehet olyan, hogy "mellékesen hozzátartozik".
Ergo, nálam már megdőlt ez a gondolat. -
debussy #4579 Azért van az emberek közt különbség. A mai nők egy része az őskor modern változatában él, tehát nem bír férfi nélkül lenni, mert kell neki valaki, aki megvédi és megmondja, hogy mit csináljon. Viszont nem minden nő tartozik ide.
Ha jól tudom a szőkeség és az agysejtszám közt nincs összefüggés, ezért valószínűbbnek tartom, hogy ezek a fent említett első kategóriába tartozó nők szőkére festik a hajukat, hogy azok a "tipikus férfiak" jöhessenek és előadhassák a megmentő, majdénmegmondommitcsinálj,nekednemkellgondolkodni szerepét. -
debussy #4578 Ez ellen meg én tiltakozom! :) (Ezt csak az izmos, magukat jó képűnek tartók mondják :P, meg a hozzájuk illő cicaleánykák)
De nem téged akarlak bántani. -
debussy #4577 És akkor hová teszel egy olyan embert, aki csak a maga örömére zenél, de közben normális emberi kapcsolatai vannak?
És hová teszed az olyan irodalmi alkotásokat, melyeknek nem a nő elcsábítása a céljuk. (Bár nem gondolom, hogy egy értékes műalkotás ennyit hordozna önmagában.) -
#4576 a művészet nem segíti az életbenmaradást (hazai példa_:D:_D:_DD)
az emberi léthez viszont mellékesen hozzá tartozik -
#4575 (nekünk meg ezért tetszenek a szőke nők, de nem kezdem mert már volt belőle flame:) -
debussy #4574 Tehát azt mondod, hogy a bonyolult agy miatt jöhetett létre a hatásos alkalmazkodás, az érzelmek és a művészet pedig ezt segítik?
Én nem gondolom, hogy így lenne...
Életünk egy része annyira földhöz ragadt és közönséges, hogy nem lehet, hogy mindez az evolúciót szolgálja. Másrészt ott van az e kis rész, ami viszont teljesen túlmutat minden létkérdésen, így nem hozhatjuk kapcsolatba csupán a biológiai fennmaradással. -
#4573 viszont akkor dug meg, ha izmos és jóképű(evolúció:) -
#4572 De most komolyan nagyon is segít a túlélésben a művészet: Attól nem borul egy nő sem egy pasi karjába, hogy elsorolja a relativitáselméletet, de egy lassú szám közben..hm. Bocs fiúk!
Naná, hogy a túlélést segíti. -
#4571 Tiltakozom!!!!!
4569:
Hát szerintem részben igaz. A túléléshez tartozik az érzelem világ is, végül is már nem a legerősebb pasi taglózza le a kőbunkójával a nőt, másképp működnek a dolgok. -
#4570 A Szeretnéd kérdésre a válasz: fogalmam sincs, nem ismerlek ez a pár mondat nem alkotott bennem képet rólad. Hát, édes öregem, ez nálam kevés egy tánchoz...
Csak poén, mielőtt megsértődnél! -
debussy #4569 Igen. Szóval azt hiszem, nem a "túlélés-elmélet" lesz a jó megoldás. -
#4568 Nem csak értelmes lények vagyunk, hanem érzelmeink is vannak. Szerintem a művészet a legszebb módja ezen érzelmek kifejezésének. Például a zene, az éneklés, a festészet...stb.
Na meg fejleszti a kreativitást. -
debussy #4567 Itt mindenkit fiúnak néznek :) -
#4566 1-0 ide alkalmazkodóképességből -
debussy #4565 Szerintem ez így akkor is túl egyszerű. Ha megnézed, a természetben mindennek megvan a jelentősége, funkciója.
Ha valóban csak ennyi lenni az értelmünk, akkor például miért jött létre a művészet? Ez nem nagyon segíti a túlélést ilyen értelemben, sőt nagyon sok más is értelmét vesztené.
Az emberi agy túl bonyolult ahhoz, hogy olyan primitív besorolást kapjon, mint bármelyik többi faj.
És különben is, ha már föltesszük azt a kérdést, hogy "miért", akkor ott már kell lennie valaminek. (Bár lehet, hogy a kérdés nem helyes... /Tolsztoj/) -
#4564 hát nem nagyon tudom, hogy bóknak vegyem-e, hogy férfinak képzeltél.
Egyébként ezt a hülyeségemnek, vagy az értelmes mivoltomnak köszönhettem?
Az a határozott véleményem, hogy a levegő elektromos töltése okozott nálam pl. kék szikrák látását. Mindig vihar, vacak idő előtti napokban, pl. délelőtt kék szikrákat láttat velem az agyacskám, felhő egy deka sem az égen, délután meg zutty jégeső. Szerzett szenzibilitás volt időleges szerintem. Magánvélemény és szubjektív tapasztalat.
Tessék mondani mérnökbácsi, mostmár jól fogalmazok? -
#4563 "Csak azért lenne tudat, intelligencia, magas fokú tudomány, hogy minél hatékonyabb legyen a "túlélésünk"?"
Hát, végülis jól működik, nem? Nincs még egy faj, ami ilyen elterjedt lenne ezen a bolygón, ami gyakorlatilag _minden_ természeti viszonyhoz tud alkalmazkodni... És ez a fejlett agyunk eredménye.
Egyébként nekem meggyőződésem, hogy a tudat/öntudat is szükségszerű. Egy élőlénynek a világ pontosabb megértéséhez szükséges, hogy el tudja magát helyezni benne. Ehhez meg az kell, hogy különbséget tudjon tenni a világ többi része, és önmaga közt. Ami meg már öntudat. -
debussy #4562 Ha a teljes élővilágot nézzük, ott szerintem sem beszélhetünk önzőségről, amiért egy állat, esetleg a másik élőlény kárára életben akar maradni.
DE az emberiség szituációja más szerintem. Csak azért lenne tudat, intelligencia, magas fokú tudomány, hogy minél hatékonyabb legyen a "túlélésünk"? (Mindegy is, hogy ez önző, vagy nem) -
#4561 Ezen nem nagyon csodálkozom. A GV előtt és után hasonló fényjelenségeket láttam. Totál nem vagyok meglepődve, hogy elektromossághoz, meg kisüléshez van köze. És a későbbi földvillám is stimmel, az trafálta el a bokámat. Hát ezzel nem mondtak sok újat, csak én nem olyan magasan láttam, de mindegy, de hasonló színe volt az tuti. Mindenesetre arra magamtól is elég hamar rájöttem tapasztalatból, hogy köze van a levegő elektromos töltéséhez, meg egyebekhez. -
debussy #4560 Így már érthető és egyetértek veled. Valóban fölmerül a kérdés, miért kell túlélnünk és élnünk. Túl egyszerű lenne és primitív, hogy csak a fönnmaradás legyen a lét célja, ez tényleg zsákutcát jelentene.
Persze az evolúció során volt már néhány zsákutca, de akkor ez a teljes élet zsákutcáját jelentené, ha csak nem nevezzük fejlődésnek a technikai fejlődést. -
#4559 A lényeg, hogy a vélemény nem tudományos. Egy tudós véleménye sem tudományos. Az semmi más, csak vélemény, mint a tiéd, vagy az enyém. -
#4558 Konkrétan milyen lehülyézésre gondolsz? Feltételes módban hülyéztem csak, úgy rémlik. Az olyankor rajtad múlik... :)
"Megvizsgálnál? Remélém ez nem "felkérés egy táncra"?"
:))) Szeretnéd? :)
Bevallom őszintén, most másodszor rémültem meg. De megnéztem az adatlapot, és megnyugodtam, már ki van töltve. Okozott néhány kellemetlen pillanatot, ahogy elképzeltem, hogy incselkedik velem egy férfi... :P :D -
#4557 pl. a MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézete
vörös lidérc jelenség tudományosan -
#4556 ja, szó sincs küldetéstudatról, csak javítani szeretnék a helyzetünkön. Már annyit nevettek rajtam, hogy naon meguntam. Inkább úgy fogalmaznék, pontot tenni a végére. -
#4555 És kezitcsókolom hol vannak ilyenek Mo-on?
Sok ufójelenséget is GV-nek tartanak, így lehet egy kicsit több is.... -
#4554 Sok a de, meg a lehet, meg a nem mindig követelmény...stb.
Ettől nem lettem okosabb....nem reprodukálható, de elfogadható....oké, nekem ezen nem sikerült eligazodni. -
#4553 elvileg(!) az emberek 1%-a találkozott már a GV jelenséggel,
ez csak Mo-n 100.000 ember, hát elég nagy szám(szerintem túl sok)
de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ez csak egy természeti jelenség
amire egyelőre nincs tudományos magyarázat. A sima villámlásra már van,
a gömbvillámra is lesz.
Ha küldetéstudatot érzel a dologgal kapcsolatban, vedd fel a kapcsolatot
valódi tudósokkal, kutatókkal, akiknek ez a szakterülete, ne pedig hétköznapi orvosokkal, akiknek a legkisebb bajuk is ezerszer több ennél. -
#4552 Semmit nem várok el. Csak beszélgetünk. A tesztalanyok nem kapnak fizetést, úgyhogy nem köszi.
Építőmérnök...milyen kár, hogy az emberi test felépítése nem éppen ez a kategória.
Csak nehezményeztem, hogy az elején lehülyéztél. Onnantól kezdve, kicsit más hangnemet használtam, sajnálom. Kicsit "sokat kaptam" ehhez hasonló véleményeket, azért reagálom le érzékenyen néha. Ezt készséggel beismerem.
Megvizsgálnál? Remélém ez nem "felkérés egy táncra"? -
#4551 "Ha egy tudós elvégez egy kísérletet és leírja mit tapasztalt akkor is ezt teszi és alátámasztja mérésekkel, vagy egyebekkel,"
Ekkor ezt nevezhetjük "eredmény"-nek
"vagy nem."
Ezt meg "vélemény"-nek.
Nem a személytől lesz valami tudományos, hanem a módszertantól, amivel az eredményt kaptuk. Pont ez a lényege. Ha a "tudós" nem az elvárható gondossággal végzi a kísérletet, akkor az a kísérlet értéktelen.
Ha Pista bácsi disznyóganajozási kísérlete megfelel a kritériumoknak, akkor az meg tudományos eredmény. Ennyi.
Ja, a kritériumok (sokadszor, bár lehet, hogy konkrétan neked még egyszer sem):
A tudományos módszer -
#4550 A jelenséggel nem, egyébként az is volt pár nappal a GV után...de mindegy. Tudományosan feltételezem az élő emberi szervezetre gyakorolt hatása lehetett volna érdekes. Ha már arról van szó, mi érdekes a tudománynak, meg mi nem. Főleg, hogy túléltem. De juszt se mondok róla semmit. -
#4549 Na, akkor rajta, menj el egy olyan orvosi kutatólaborba jelentkezni tesztalanynak, ahol van is erre pénz!
Nem tudom, hogy mit vársz tőlünk... Mit csináljak? Én szívesen megvizsgállak, csak hát én építőmérnök vagyok, sokkal előrébb nem leszünk tőle... :D -
#4548 NOs ebben van igazság, csakhogy az ember képes arra, hogy bizonyos esetet objektíven elsoroljon, minden fantáziálás és következtetés nélkül. Nem anekdotizálva, hanem mintegy kivüllálóként tekintve az eseményekre, bár vitathatatlanul kevesen tudnak elvonatkoztatni ha szükséges az érzelmeiktől, de vannak kivételek. Szerintem. Ha egy tudós elvégez egy kísérletet és leírja mit tapasztalt akkor is ezt teszi és alátámasztja mérésekkel, vagy egyebekkel, vagy nem. -
#4547 ha belédcsapott volna egy hétköznapi villám akkor se lehetne tudományosan mit kezdeni a jelenséggel. -
#4546 Ja, én nem tudok levitálni, pedig olcsóbb lenne, mint egy jegy egy repzajra.....
De édes vagy, a lényeg, hogy a GV-ről nem tudtok meg semmit, az ember is lényeg, nem?
Jól adod a fanatista tudóst. Még nem dőltem be a látszatnak...Pesti vagy?