Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Christiansen
ez ari volt:_D_D:

ez nem ér, hogy összefogtok ellenem 😊

Nem válaszoltál az "álmomban hallom" esetre. Akkor az mi?

Már azt csinálom kb két órája 😊

Christiansen
ebben igazad van

a mûvészet alkotás, attól hogy befogadod-értelmezed stb.
még nem leszel mûvész, hiába értelmezel pl. egy verset tök egyéni módon
az csak azt jelenti, hogy inspirált a mû, utána neked kell megírni a saját versed..

De van. Írok majd egy könyvet róla és neked fogom ajánlani 😊

Aquir
bármit belemagyarázhetsz, de ki kell fejezned Ez mindig kell hozzá. Kifejezni Kifejezni Kifejezni Maximum ekkor

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
mert nem az, ilyen nincs a mûvészetek között, érted?😊

csak példának mondtam mint egy példamondat például: "Olyan hülye, hogy az már mûvészet"

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Figyelj! Nagyon figyelsz? 😊
Itt most ne oly olyan konkrét dologra gondolj, mint pl a kosár. Ott meg van, hogy mit nevezünk ugrásnak, futásnak, kosárnak stb
A mûvészet egy olyan elvont dolog, hogy tulajdonképpen bármit belemagyarázhatsz.

Aquir
akarom mondani dronkZero mondta azt itten, bocsánat

Akkor persze, h el lehet 1000féle módom játszani, mégis hibátlanuk. Na itt kerül kp.ba a "sajátos elõadó mód"

Christiansen
na ez jó példa!

Ki mondta, hogy nem az?

Aquir
Nem
Csak akkor az, ha elszavalod!!4

önmagában persze mondhatod rá hogy ez milyen magasmûvészeti alkotás, de Ennyi

Christiansen
mirõl van szó? 😊

Azért nem szereted, mert nem érted. Ezt nem cikizésbõl mondom. Én Bach legtöbb darabjával vagyok így.

Christiansen
sajna bizony szar jazz is van sok😄

gondolom nem találtál benne egyetlen kiragadható,
magával ragadó motívumot se

Ja... 😊 kezdenek összekuszálódni a szálak

Christiansen
ritmikai és intonációs pontosságot

Aquir
nem, az értelmezés max akkor mûvészet, ha az értelmezés önmagában mûvészet lenne

sz4bolcs
Jazz az egyetlen zene, amit ki nem állhatok. És fogalmam sincs, hogy mitõl. :-)

A japók meg érdekesek. Tökeletesen eljátsszák, amit kell, de a végeredmény mindig olyan túl sterilnek, mûnek hangzik. Lehet, hogy ez már a MÛvészet csúcsa. xD

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Aquir
Christiansen képzelte ezt a zenérõl (amit itt leírt), nincs itt szó semmiféle kottáról

Az stimmel, de akkor sem tudják a helyét.

És ha olvasol egy verset? Az olyan, mintha egy darabot zongoráznál...

Kérdés, hogy mit nevezünk hibátlannak? A hangjegyek helyes sorrendjét? Az csak technika. A többi a lényeg.

Aquir
mondtam már, hogy az elõadó kifejezi a hozzá közelálló dalt/mûvet, kifejezi. vagyis része, hiszen õ adja elõ. Már egyáltalán az is mûvészet hogy ha valaki virtuóz módon tud zongorázni. de ekkor is Kifejez. Valaki Valamit Kifejez.
Kifejez és kifejez

Te kifejezel valamit ha hallgatod? nem. Csak ha táncolsz rá akkor.

Christiansen
az a nagy királyság, hogy 10 zenészbõl 8-an tuti máshogy játsszák el
ugyanazt a kottát, és mind hibátlan (tehát nem raknak bele, nem vesznek el)

Úgy már oké. (Fõleg, hogy én is így csinálom 😛 )

De. 😊

Aquir
1. érzelmileg érzi a sivárságot, nem tesz semmit
2. Egyáltalán nem érez semmit, a sivárságot se, ezért maga az érzelmi világa lesz sivár

ezek különbözõ dolgok

Igen, leírta. Ezt nevezik kottának 😊 Egy jó kotta teljesen hû képet adhat az eredetileg "kipattant gondolatról"

Christiansen
ha egy-az-egyben japán módon eldarálja, akkor szerintem nem az
viszont ha visz bele valami pluszt..

Aquir
az értelmezés nem a mûvészet😊

sz4bolcs
És ennek a fényében hol nem stimmel a kijelentés?:
"A pszichiátria, és a pszichiátriai kezelés arra épít, hogy a depressziónak agyi elváltozás az oka."

Akkor maradjunk a zongorista példájánál:
Tehát azt mondod, hogy ha õ egy Chopint játszik, akkor nem része a mûvészetnek? Akkor úgy gondolod, hogy az elõadása párhuzamosan fut az eredeti alkotással? Mert szerintem a játéka által õ is részese lesz.

Aquir
az más, õ csak azt képzelte. Le is írta hogy csak képzelte (múlt idõben)

Aquir
a mûvészet alkotásaival kitûzdelheted a falaidat, és hallgathatsz zenét, befogadhatod akárhogy, te attól nem lettél a része. Csupán körbeölel, de az hogy hogyan dolgozod fel az már nem egy mûvészet 😊 Az mûvészet, AMIT feldolgozol

sz4bolcs
Szerintem ez már csak nyelvészkedés. Ezért artam, hogy amennyiben - akkor.

A mûvész számára a kifejezés, de a befogadó számára az értelmezés a fontos. Még mindig nem értesz velem egyet? 😊

Aquir
Épp ezért mondtam hogy az alapja a Velõje a kifejezés (amit a Kifejezõ tett meg). A mûvészet akkor is mûvészet Az kit érdekel hogy másnak nem az Egy rocker is mondhatja hogy számára a komolyzene az nem mûvészet. Ki is röhögnék 😄

Azért érzem ez alatt a kihasználást, mert a zene nem errõl szól:"mások zenéit meg azért jó játszani, hogy legyen ihlet, meg hangszeres gyakorlás" hanem nagyon is az adott mûrõl.

De. Van, hogy álmomban hallom azt a darabot, amit éppen tanulok és akkor nagyon is benne vagyok.

Aquir
milyen kihasználás? Ha feldolgozást értesz vagy részek egy az egybe kivételét, azt értem. De én merítést mondtam 😊 motívumokat, jellegeket

Azért, mert ha eléd raknak egy képet és semmit nem gondolsz róla, csak azt látod, hogy ecsetvonások, akkor számodra az nem mûvészet, csak akkor, ha megfejted a bûvös rejtjeleit.

Aquir
az részt vesz benne, hogy megvalósuljon. Õ kifejezi érzelembõl a mozdulatokat, hogy mit kell és hogyan eljátszani. Értsd meg hogy aki nem vesz részt benne, az nincs benne a mûvészetben 😊

Hát itt most nem konszonánsról meg disszonánsról volt szó... hanem elvont tartalomról

Christiansen
látod ezért utálom a japánokat. bemagolják azt' nyomják mint a robot
30mp után altf4 ::_DD

bocs, dologgal

Igen, de nem használhatsz ki egy mûvészt ilyen közönséges dolog. Vagyis megteheted, csak nem szép dolog.

Aquir
de az már értelmezéés

nem maga a mûvészet. Miért nehéz kettéválasztani?