5506
szerinted?!
-
debussy #4425 Na tényleg... A jövő gyermekét megfosztják például Csehovtól. Kevesebb lehetősége lesz azt olvasni, mivel más lesz a kötelező, ha lesz is Csehov, akkor is csak kevesebbet tanulnak majd róla. -
#4424 mondta a süni és visszamászott a súrolókefére:D:D -
#4423 jaja, pont a szingularitás topik foglalkozik ezzel az exponenciális fejlődéssel -
debussy #4422 Sőt: "Errare humanum est" -
debussy #4421 Azért rossz belegondolni, hogy amit mi részletesen megtanulunk, ha a jövőben csak egy maroknyi lesz a tudni való dolgokban. Bár már ma is ez van az ókori irodalommal, meg ilyesmikkel. -
#4420 ez van, "human nature" -
#4419 + ha létezik intelligens tervező, akkor miért csak egyedül van?..
teljesen logikátlan, egy logikus világnak logikus tervezője kell hogy legyen, és innen az jön, hogy tervezői..
mondjuk én nem hiszek ebben:) -
debussy #4418 Ez igaz. És gondolom az agysejtek száma sem lehet végtelen. -
debussy #4417 Egy másik dolog:
Múltkor azon gondolkodtam, hogy ha a bűnözési foka mindenkinek olyan lenne, mint a nem túl rossz embereknek, milyen világ lenne.
De, ha ezt levetítjük egy osztályra, valamiért törvényszerű, hogy minden osztályban van egy nehéz eset. -
#4416 tanulás nélkül nincs mindent tudás..ahogy mindent tudás sincs:)
akár létezik intelligens tervezettség akár nem, ő sem lehet mindent tudó -
debussy #4415 Miért?
-
#4414 olyan nem létezhet :) -
#4413 jahhj de fáradt vagyok, bocsi:( -
#4412 viszont Rainman óta tudjuk, hogy összeadni már nem megy:D -
#4411 viszont az érzelmek neki is bonyolultak lennének:D -
debussy #4410 Hát igen. Érdekes lenne, ha egyszer születne egy ember, akinek semmi sem bonyolult. Végülis nem lehetetlen. -
#4409 az autisták meg több 100 számjegyet képesek visszamondani fejből első ránézés után, mindenkinek más a bonyolult :) -
debussy #4408 Olvastam, hogy állítólag Bach testvérének volt egy kottája, amiből nem engedte Bachot játszani, mert lépcsőzetesen tanította. Erre Bach elcsente minden nap a kottát és lemásolta. A testvére, aki a gyámja volt, összetépte. Másnap reggel Bach mégis kívülről játszotta a műveket állítólag. -
#4407 privátban mondtad, nem nyilvánosan:) -
#4406 jogos:D:Dd
régen láttam egy Miles Davis koncertet, volt egy perkás faszi,
gyakorlatilag szegény csak dísznek volt, viszont ő lapozta Davisnek a kottátD::DD -
debussy #4405 Aha... kezdem érteni. De ennyi erővel akkor mindenki az egyszerűt szereti, olyanok vagyunk, mint az elektronok :D -
#4404 de egyszerűbb lett. ezzel csak azt mondom, hogy sikerült leküzdened azt a pillanatnyi különbséget bonyolult és az egyszerűbb között :) -
#4403 na de pl. fejből már nem tudná eljátszani az adott megmutatott darabot, akkor neki már ez a bonyolult -
debussy #4402 Lehet, hogy fáradt vagyok, de most nem értelek :) -
#4401 de igen,
ha úgy fogod fel, mintha 10 évvel tapasztaltabb zenész lennél
(átmenet lerövidítve:) -
#4400 ezt nem értem. Téged nem is látunk (akkor minek hallgatni a kort) xD -
debussy #4399 De nem lett egyszerű az által, hogy le tudom játszani. -
debussy #4398 Igen.. jó lehet nekik. Akármilyen kottát teszel elé és el tudja játszani. -
#4397 mert azt akarod hogy a bonyolultból egyszerű legyen. Nem a bonyolultságot szereted önmagában mint kifejtettem :) -
#4396 igen, mert egy ilyen dolognál átmenet van az egyszerű és a bonyolult között, ezért nem olyan jó példa
egy elméletnél a megvilágosodás csak egy pillanat
viszont ha már zene: vannak olyan zenészek akiknek nem tudsz bonyolultat mutatni, ha klónoznád és a klónja mutatna neki valami "bonyolultat"
neki az sem lenne semmiség, legfeljebb új, de attól még egyszerű -
#4395 oh, amikor mi meg koncentrációkat számolunk, meg ß-sugázási abszorpcióval mérünk intenzitást, és belőle tömegabszorpciós együtthatót, megfelelő fajlagos sűrűségű abszorbensekkel. (ugye értitek) -
debussy #4394 De az ütem még ugyanolyan összetett, csak épp, már értem és tudom. -
debussy #4393 privátban elküldtem
-
#4392 megint csak a kihívás+sikerélmény, azt élvezed, hogy egyszerű lesz
(persze még később el-elrontod de onnantól már nem bonyolult) -
debussy #4391 Létezik és mégsem.
A művészet része leszel és mégsem. -
#4390 (7..megy a matek így estelé:) -
#4389 18-25? mínusz négy?.. :_D:_D:_d -
#4388 hát igen, a közelben csak az ember "ébredt tudatra"
amúgy pont a multiverzum elmélet egyik érdekessége, hogy
léteznek olyan ősrobbanások és univerzumok, amelyben nem alakult ki élet,
mert túl nagy erősségű volt az ősrobbanás és nem állt össze az anyag
nem lettek részecskék, "üres" univerzum jött létre, megfigyelő nélkül,
ezáltal nem is lézezik! :O
-
debussy #4387 Nem rosszat akartam mondani, hanem... a koromra vonatkozóan -
debussy #4386 Én azt élvezem, amikor egy nehéz ütemet sikerül eljátszani. Egy egyszerű darabnál nem okoz örömet, mert evidens...és nem ad többletet