szerinted?!
-
Igazad van ell kell fogadni, nekem, hogy mi más emberek szemlélete és másoknak, hogy az én szemléletem másmilyen. Ez oda-vissza dolog.
Azért az tény, hogy egyes vallásos és nem tudományosnak tekinthető művek van ahol egyeznek a tudományos jelenlegi elképzelésekkel, még akkor is, ha azt mondják pusztán értelmezés kérdése és csak belemagyarázás. Vannak pl. jóslatok is, melyek igaznak bizonyultak. Miért baj, ha én azt hiszem, hogy van amit én igaznak fogadok el, van amiben kételkedek? Csak azért, mert nem sarkalatosítom egy területre a nézeteimet? Tisztelem a tudomány egy részét és a vallásét is. Na és?
Azt mondjátok, hogy az igazság a lényeges, de ha leírom az igazat, hogy mi történt nem reagáltok rá semmit. Kellemetlen? Igenis van ilyen, míg híres emberek egy snasz szalaghúzódással kórházba kerültek és közvetítette a média, hogy lám milyen alapos az ellátás sajnos van ilyen ellenpélda is. Belátom, hogy kellemetlen, de nem nekem elsősorban. Na akkor most mit vesztek alapul az objektív igazságot, vagy csak azt a részét, ami a tudomány és képviselői számára kényelmes?
Azt írják, az agyamból eredt, meg ilyenek, találgattak, honnan hogyan, miért, de azt nem mondják, hogy egy vizsgálattal lehet, mondom lehet megelőzhető lett volna. Tudom, már nem segít, hogy mi volt, de az objektív igazságnak ez is része, az események sorozatának és a gondolkodásmódomon ez is változtatott. Az igazságról rólam ezen események is hozzátartoznak. Tudod, mit mondok, volt ami volt, találgassák csak nyugodtan tovább, ha akarják mitől jöttem rendbe és mi okozta a bajt, ha már akkor nem érdekelte az orvosokat és a tudományt az "igazság". Úgy is csak találgatás, mert nem vették a fáradtságot, hogy tegyenek akkor érte, hogy valóban kideríthető legyen. De talán nem kellene ilyen szarvashiba után "lehúzni" engem. Az egésszégügy kideríthette volna időben, hogy van-e bajom, ha nem tette, utólag ne aggason rám semmit. Se felelőtlenséggel, se butasággal se semmi egyébbel ne jellemezzen lekezelően. És itt igenis aképbe lép az erkölcs. Nincs etikailag alapja, ha akkor cserben hagytak, hogy utólag kritizáljanak. Senkinek nincs szerintem erkölcsi alapja rá. Ja, és még egy megjegyzés, nem vagyok buta. Az általam para jelenségnek "titulált" dolgok nem a butaságomból eredően voltak parák. Bocs de objektíven szemlélve nem tudom elfogadni, hogy okos emberként butának tituláljanak mások a saját felfogásuk miatt, meg azért, mert csak részigazságokat ismernek.