5506
szerinted?!
-
debussy #4385 Úgy értem, hogy azáltal, hogy értelmet kaptunk a fejünkbe, csak mi keressük a válaszokat. -
#4384 nyugodtan:P -
#4383 attól kezdve érzed magad jól, hogy már megy, már egyszerű, már sikerül
onnantól már nem bonyolult, csak addig eljutni volt az,
de nem az eljutásnak örülsz, hanem hogy ott vagy, hogy már megy:) -
debussy #4382 Azt hiszem erre inkább nem mondok semmit :P -
debussy #4381 Miben okozott örömöt nekem az egyszerűség? Nem értelek?
Például amikor zongoradarabot választok, akkor is mindig igyekszem nehezet választani, mert nagyon jó érzés, amikor átbillensz oda, hogy megy folyamatosan -
#4380 primitív szinten magasabb az esély bonyolult dolgokkal való szembesülésre:D
a világot meg nem mi tesszük bonyolulttá, de addig az lesz amíg nem értjük
meg teljes egészében. -
debussy #4379 Én mondjuk, magát a folyamatot is élvezem, habár végig stresszelek, hogy jó lesz-e :P -
debussy #4378 Szerintem jó küzdeni. Csak néha kicsit kifáradok, főleg péntek felé :D
De a magasabb szinteken esély van valami újra, míg a primitivitás szintjén nem.
Mondjuk az elektronok tudnak valamit, mert ugye a legkisebb energiájú pályán igyekeznek elhelyezkedni. Sőt ez igaz a természet egészére. Akkor csak az ember ilyen lökött, hogy bonyolítja a dolgokat? -
#4377 utoljára 4 éve oldottam megy egyenletet, matek érettségin asszem:)
igaz, tisztán emlékszem, akkor ott helyben örömöt jelentett, húajajD:D:Dd
de amúgy ha általánosítjuk a kérdést: bármilyen kihívás megoldása
nem okoz különösebb örömöt, "megcsináltam, kész..más is megcsinálta"
magyarul én nem a sikerorientált személyiségtípusba tartozom -
#4376 figyelj az ilyen változásokra ezek példáján: létezik, de azelőtt nem létezett - bonyolultat mondtál, miközben az egyszerűség okozott örömöt, ezeknek a leírása nekem is érdekes volt ám xD -
#4375 háhá! Mert ha megoldod, akkor már nem bonyolult feladatot szeretsz!! Hanem akkor már valamivel egyszerűbb feladatot szeretsz! Az okoz örömet, hogy Egyszerűbb lett, ellentmondtál önmagadnak :DDD -
debussy #4374 Tényleg? Ha megoldasz egy egyenletet és visszaellenőrzöd és helyes, akkor az nem okoz örömöt? (és nem arra gondolok, hogy örülsz, hogy kész és nem kell tovább vesződni) -
#4373 Nos akkor: A bonyolultság magában foglalja, hogy nehezen látható át, vagyis ha egy bonyolultabb dolgot már átlátsz, akkor a bonyolultság fogalma a következő szintre ugrik, amit már nem annyira látsz át. Másrészt a bonyolultság fogalma nem azt hordozza magában, hogy esetleg olyan témában van jelen, amit te esetlegesen élvezel, hanem magát a bonyolultságot jelöli, mint olyan fogalmat, aminek leküzdését keményebb munka árán kísérled megvalósítani, miközben maga a bonyolultság fogalma eközben mint mondottam, magasabb szintre nő, így növekedve a végtelenségig, magyarán még ha élvezed is, sok szerencsét hozzá :DDDDD -
#4372 nem:Dd:D
de tényleg, én lusta vagyok, feladatok nem szoktak örömet okozni:D -
debussy #4371 Hát nagyobb örömöt okoz egy nehezebb feladat megoldása, mint egy könnyűé -
#4370 öö..mi? -
debussy #4369 Miért, nálatok ez nem így van? -
debussy #4368 Jól van na! :D -
#4367 #4365 xD -
debussy #4366 Majd :) -
#4365 na majd a SOTÉn is mondd el ezt ;P -
debussy #4364 Ebben van valami :) De az az igazság, hogy a bonyolult szórakoztatóbb :P -
#4363 túlbonyolíthatod a dolgokat (magyarul nagyon bonyolult dolgokat is létrehozhatsz), csak a kezdő alapok és eredményeik ne veszítsenek annyira a kezdeti szilárdságukból, és akkor oké:) (magyarul lépésről lépésre mint mondtam:) -
#4362 érdekeset mondtál szépen megfogalmazva (az oksági hurokra gondolok) -
#4361 elméleti, emberi értelmezés által létrehozott dolgokról beszéltünk, ne keverd a szezont a fazonnal :) -
debussy #4360 Jó, de ez csak azt jelenti, hogy nem lenne belőlem jó "feltaláló", habár az nem túl jó... 40%ban kutató orvos szeretnék lenni. :( -
#4359 amint létrejött az oxigén "egyből" lett gyakorlatilag víz,
mert kapcsolódott az első anyaggal a hidrogénnel
Aquir érvelését úgy próbáld értelmezni, hogy most elképzelsz egy teljesen abszurd dolgot, ami lehetetlen, és erre azt mondod, hogy hm mégsem az, mert "ott van rá a lehetőség (valójában ebben az univerzumban nincs) csak még nem jött el az ideje -> ezáltal nem létezik, de amint eljön az az idő, hogy létezhet megszületik, ez egy zárt oksági hurok -
#4358 ilyesmit nem mondtam (és megmondtam hogy nem támad senki) :) hanem a bizonyítások kapcsán még ha csak "általában" is, de bizonyítottan az egyszerű kézenfekvő megoldások álltak közelebb a valósághoz, mint utóbb kiderültek -
debussy #4357 De amíg nem létezett Föld, és víz sem, addig is ott volt a lehetőség, hogy az oxigén és a hidrogén ilyen módon hozzon létre kötéseket. -
#4356 teljesen jogos:D
amúgy az egész elmélet logikusan azt teszi fel, hogy ha volt nekünk egy ősrobbanásunk, miért ne lehetne másnak is..és megint csak másnak..
utána már csak kvantummechanika és kész:D_D:d
-
debussy #4355 Meg volt rá a lehetőség, de ne aggódj az én elméletem szerint egy másik univerzumban úgy van, ahogy te szeretnéd :D -
#4354 nem volt lehetőség mert nem volt mire!! Csak a te számodra létezik a lehetőség!! A múlt idejében ez még nem létezik!!
Tudom nehéz elképzelni hogy amiről gondolkodsz, az a múltban, egyszerűen ahogy mondom: nem létezik -
debussy #4353 Értem. Tehát azt akartad kifejezni árnyaltan, hogy túlbonyolítom a dolgokat? Alsóban már megmondta az egyik tanító nénim, de nem hittem :P -
#4352 +és -
debussy #4351 :D
És most is ott lebeg a lehetőség, hogy elolvassam. Nem tudom, hogy meg fogom-e a kódot, mert épp egy 1000 oldalas Dosztojevszkijt olvasok és még elég sok más tervem van :D -
#4350 nem tűnik el a dob mint olyan nincs vallásos áhítat, tiltott dolgokkal.. -
#4349 A "könnyebb" út nem azt a "könnyebb" utat jelöli a kapcsán amit mondtam, hanem a felesleges és a bizonyítatlan alapokon nyugvó túlbonyolítás elkerülését, ami egy könyv esetén nem létezik :) -
debussy #4348 Miért gondolod? -
#4347 akkor viszont ajánlom Mitchio Kaku - Hipertér c. könyvét:)
mondjuk egy másik univerzumban már olvastad:D -
#4346 ez lehet csúnya lesz de szerintem sokkalsokkaljobb zene lenne ma ám, ha maradnak a "gaz lómaiak" pogány kutyák:D