5506
szerinted?!
-
debussy #4665 Ha az árnyékra nézel, könnyen tudsz váltani. (Nálam legalábbis így működött) -
debussy #4664 Megnéztem az emlegetett forgóábrás tesztet és érdekesnek találom, bár nem tudom, mennyire megbízható. Nekem hol erre, hol arra forgott. Néha másodpercenkét irányt váltott. -
#4663 Ja, még annyit, hogy ha még ez a szar magyar egészségügy sem lenne, vagy nem az orvostudomány eredményeit alkalmazná, akkor valószínűleg valami sarlatán már levágta volna a lábad, vagy esetleg szárazra csapolja az ereid, esetleg háromnapos, holdfényen érlelt bikaszarral gargalizáltatna, merthogy az biztos jót fog tenni.
Boncolást gondolom te sem szeretnél. Tapasztalat ilyen esetekre nincs. Akkor mit vársz, úgy mégis? -
#4662 "A fájdalom ugyan csak egy érzet és bizonyíthatatlan (már ha az említett tudományos szemellenzős nézőpontból nézzük),"
Ez nem tudományos nézőpont.
"Megalapozták azzal az abszurd reakcióval, hogy amikor szólni mertem a fájdalmakról vagy nevettek páran, vagy nem hitték, vagy a legvégletesebb reakció az volt, hogy bizonyítsam be, úgy sem tudom bebizonyítani."
Ez sem az.
Tudod mi a fárasztó? Ez ellen a szalmabáb érvelés ellen küzdeni.
Felállítasz egy ellenségképet démonizálod, aztán hadakozol ellene. Kinevezted a fasz magyar orvosi ellátást "tudományos nézőpont"-nak, aztán próbálod fikázni.
Most erre mit mondjak? Nagyon gáz...
Kb mintha elkezdeném fikázni "A Művészet"-et, mert milyen már, hogy ezek a Vlad Tepes féle arcok emberek karóba húzásával élték ki alkotói igényeiket? Kb ennyire komoly, ennyire vehető komolyan ez a puffogás, amit művelsz... -
#4661 Nem megalapozatlan más szempontól az ellenszenvem a mindenre bizonyítékokat követelő tudományos szemléletek ellen.
Megalapozták azzal az abszurd reakcióval, hogy amikor szólni mertem a fájdalmakról vagy nevettek páran, vagy nem hitték, vagy a legvégletesebb reakció az volt, hogy bizonyítsam be, úgy sem tudom bebizonyítani. Azért voltak akik elhitték. Tisztelet nekik.
Csak egy logikus kérdés: Ki tudja bebizonyítani, hogy fáj valamilye?
Ez a hozzáállás számomra a "nokomment" kategória. -
#4660 Sajna megint nem talált. Nem félek a fájdalomtól, belefáradtam.
Kíváncsi vagyok, de nem annyira, hogy az életemet leromboljam puszta kíváncsiságból. Próbáltál valaha úgy végigmelózni egy napot, hogy közben 100 helyen fájt és igyekeztél rezzenéstelen arccal kibírni, nehogy elveszítsd a melódat, mert abból éltek? Én évekig ezt tettem, belefáradtam. Az abszurd pedig az, hogy hiába küzdöttem mégis itt vagyok munka nélkül, biztos megélhetés nélkül, akkorra, mikorra elmúlt. Éveken át tartó kínlódásnak nem sok értelme volt számomra, számunkra ebből a szempontból. Nem sírom vissza.
Nem vagyok ezen a téren kíváncsi. Örülök, hogy elmúlt. Talán így jobb esélyeim vannak új melóra, újrakezdésre. Nem várom, hogy megértsd, nem tudhatod milyen. A fájdalom ugyan csak egy érzet és bizonyíthatatlan (már ha az említett tudományos szemellenzős nézőpontból nézzük), de engettesék már meg nekem, hogy évek után azt mondjam elég, de jó, hogy vége. -
#4659 Őszintén szólva hálás vagyok, hogy nem azzal kezdted, hogy lehetetlen. -
#4658 Legalább a végét jól értettem. -
#4657 A fájdalom ideiglenes, a dicsőség örök. -
#4656 Magyarul mit jelent? csak két szót értettem belőle. -
#4655 :DDDDDDDDDDDDDD -
#4654 Most komolyan, ha annyira a szívügyed lenne, akkor nem keresnél ilyen kifogásokat, vagy legalább erősebb lenne a kíváncsiságod a fájdalomtól való félelemnél. Sok tiszteletreméltó tudomány papja melegedett a máglyákon csak azért, mert a hitnél többre tartotta az igazságot. -
#4653 "Pain is temporary, glory is forever." -
#4652 Előzőekben feltett tanácsra: Miért nem jelentkezek egy laborba tesztalanynak, meg vizsgálatokra...
Nos igen egyszerű és emberi oka van, hogy nem jelentkezek: Bár meg voltam döbbenve és lehet tudományosan kétséges, de az a szubjektív tapasztalatom életem első EEG-s vizsgálatáról, hogy miközben végezték fájdalmaim voltak. CT után meg úgy fájt a fejem, hogy életem során második alkalommal elsírtam magam a fájdalomtól. Aszem ember nem szívesen jelentkezne önként olyasmikre, amiről az a személyes tapasztalata, hogy fáj, de kib....tt módon. Meg voltam lepődve, mindenhol azt hallottam, hogy ezen vizsgálatok "fájdalommentesek". Hát nekem fájt vmiért. Csak ennyi. -
#4651 Oh, duplaposzt, bocs... Baszaxik a wifi... -
#4650 "ha megnézzük az atomi méreteket, azon a szinten hatalmasak a távolságok, furcsaképp hasonlóan viselkedik egy atommag és a körülötte keringő elektronok, a napunkhoz és a körülötte keringő bolygókhoz."
Nem akarok nagyon belegázolni a lelkivilágodba, de azzal ugye tisztában vagy, hogy azért az elektron keringése az olyan, hogy van egy gömbhéj az atommag körül bizonyos távolságban, ahol az elektron x valószínűséggel megtalálható. Nem ám szépen futja a köröket, hanem egyszerre mindenhol ott van, de igazából sehol sem.
Biztos vagy te benne, hogy a bolygók is olyan nagyon hasonlóan működnek? A Vénusz helye azért eléggé konkrétan szemmel is látható. Ja, hát nem beszélve a Földről...
Szal nem érzem túl találónak az analógiát... -
#4649 "ha megnézzük az atomi méreteket, azon a szinten hatalmasak a távolságok, furcsaképp hasonlóan viselkedik egy atommag és a körülötte keringő elektronok, a napunkhoz és a körülötte keringő bolygókhoz."
Nem akarok nagyon belegázolni a lelkivilágodba, de azzal ugye tisztában vagy, hogy azért az elektron keringése az olyan, hogy van egy gömbhéj az atommag körül bizonyos távolságban, ahol az elektron x valószínűséggel megtalálható. Nemám szépen futja a köröket, hanem egyszerre mindenhol ott van, de igazából sehol sem.
Biztos vagy te benne, hogy a bolygók is olyan nagyon hasonlóan működnek? A Vénusz helye azért eléggé konkrétan szemmel is látható. Ja, hát nem beszélve a Földről... -
#4648 Népességcsökkentés, fúziós energia, technológiai fejlesztések
amíg valami olyat nem csinálunk,ami tisztább mint a környezet :) (mert még így is vissza kéne pumpálni azt a széntöbbletet amit Eddig pumpáltunk a légkörbe... addig marad az üvegházunk) -
#4647 Erre van egy aranyos idézetem:
"-Az lenne a kérdésem hogy van-e tudomásotok olyan csapatról aki egy kisebb teljesen önellátó élettér kialakításában munkálkodik?
-Igen.. Az egész világ ilyen :) Csak még nem tudja." -
#4646 a művészet az ember legbensőjének kifejezése. Erre van, és hidd el, nélküle szürkébb lenne a világ -
#4645 ez a civilizált ember miatt van. Már nem tudnál semmit kezdeni az erdőkben -
#4644 Energia.
Az hogy 1 nap alatt a bolygó másik felén lezavarj egy tárgyalást (Globalizáció) és vissza is érj estére ez ma lehetséges. Csak éppen nem kevés energiába kerül. Le lehetne mondani róla? Le, persze, nyugodtan. Csakhogy a globalizáció nem visszafele fejlődik..
Ehhez az Atomenergia szükséges, enélkül nagyon hamar hoppon maradna az emberiség -
#4643 Amit itt felsoroltál, azokat éppen lehet művészi szinten űzni. -
#4642 ha az élet értelme nem a létfenntartás és a szaporodás hanem egy magasabb cél és a művészet sem elhanyagolható tudomány(sztem nyugodtan nevezhetem annak) akkor felmerül a kérdés h minden egyes haszontalan dolog, tárgy fontos-e? gondolok itt arra h millió féle autó, motor, repülő van már. ezek nélkül is meg lennénk, csak már a civilizáció miatt kellenek. talán ezek dolgok arra vannak h az életet kitöltsék és legyen vmi értelme (:D).
vagy pont azér találtuk ki ezeket h a célt amit kitűztünk magunk elé megvalósítsuk.
vagy ez mind csak az elkényelmesedett ember miatt van? mert ha bele gondolunk az ősembernek se volt mobilja meg buszbérlete még is élt. -
#4641 a művészet arra van h elviseljük azt a tényt hogy nem tudjuk mi az élet értelme :D -
#4640 Megszeppenve kérdezem, mert tényleg nem akarok vitát, de pl. az óriásteknős kivétel? Márhogy élethossz tekintetében.
Másik kérdés: mi van, ha nem mi találjuk meg őket, hanem fordítva? Például meghajlítják a teret és hipp, hopp megnéznek minket? -
#4639 na ebben legalább maximálisan egyet értünk, én sem akarok szerelmes lenni. Eldöntöttem. Majd meglátjuk, az élet közbeszól-e. -
#4638 Én még szívvel sem akarok szerelmes lenni. :-) -
#4637 a szerelem :)
amúgy viccet félretéve. van egy érdekes dolog amit most elmesélek... :)
ha megnézzük az atomi méreteket, azon a szinten hatalmasak a távolságok, furcsaképp hasonlóan viselkedik egy atommag és a körülötte keringő elektronok, a napunkhoz és a körülötte keringő bolygókhoz.
amennyiben minket elér egy nagy meteor, akkor a naprendeszerünk kampó.
de ha mi vizsgálunk egy atomot elektronmikrszokóppal akkor annak az atomnak is kampó...
ergó. ha ezt a hasonlóságot vesszük alapul akkor minden atom egy külön naprendszer, így mi is egy atom része vagyunk tulajdonképpen. és ahhoz hogy az ember eljusson pl. egy másik naprendszerbe, fénysebességgel kéne utazzon hogy esélye legyen, namost ez lehetetlen ugye. (mai ésszel)
ez azért van így megalkotva hogy véletlen se tudjuk pl. megnézni a felettünk lévő életformákat.
érdekes továbbá az idő kérdése, ahogy haladunk a méretekben lefelé úgy lesz egyre rövidebb az élet. egy bálna sokáig él, míg egy szúnyog kevés ideig és így tovább...
amíg mi az atomunkban élünk évmilliárdokon át, az a fentebbi (nagyobb) életformának, csak egy pillanat, pl. amíg elejti a tollját, mi a tollban voltunk egy atom csupán, és ezzel a felsőbb életforma milliárdnyi galaxist irtott ki, azonban ez a mi mértékünkel nézni évmilliárd :) hoppá.
szóval az időnk meg van számlálva, a kérdés hogy rájön-e erre az emberiség és képes lesz-e felülmúlni önmagán és kapcsolatot teremteni egy másik életformával (ami az elméletem alapján ugye lehetetlen)
ez csak az én véleményem a világról :) jó filozofálgatást :P -
#4636 Nem ér, ironizálni én szoktam!!!
Az érzelmek lényegesek számomra is, de nem mindig egyezik a "szív" meg az "ész" szava. Néha nem tudom, melyikre hallgassak. Nem lehet csak erre, mag csak arra. Csapongok, de valszeg más is, nem csak én.
Sokminden érdekel. Hit, művészet, tudomány, de szelektálok.
Hogy is mondják, az ember hol az eszét használja, hol meg a szívére hallgasson. Ésszel még senki nem lett pl. szerelmes. -
#4635 Szólj, ha sikerül. :-) -
#4634 Én úgy érzem, hogy így van. Már erre az érzésre is többet adok, mint hogy racionálisan megmagyarázzam, hogy miért gondolom így. -
#4633 Cirka annyi beírásodból, ahányat elolvastam. :-)
A helyzetedhez jobbulást kívánok.
Az meg elég irónikus, hogy ne vonhatnék le ilyen következtetéseket. Majd a következő 'jelenésnél' megbeszéljük, ki milyen következtetéseket von le. :-) -
#4632 És tényleg érzelem központúbb vagy? -
#4631 azzal kezdem.. :Ddd
még gyakorlom:D -
#4630 áááá megvan a tökéletes módszer a váltáshot!!!
Koncentrálj a melleire!!! xDDDD
...na de tényleg kitaláltam egy könnyű módszert.
Zárd ki a látómeződből, tudatodból, akárhonnan a testét, és koncentrálj egyedül arra a lábfejére, amin forog. Csak a lábfején kell meglátni hogy másik irányba forog, és utána automatikusan az egész figurát úgy fogod látni. -
#4629 Cirka mennyi beírásból vontad le ezt a következtetést?
Logikai rejtvényekben vagyok a legjobb. És a logikai rejtvényeket szeretem a legjobban.
Az, hogy kicsit csapongok, lehet annak is köszönhető, hogy baromi nehéz helyzetben vagyok jelenleg és kicsit ideges vagyok szinte folyamatosan.
Pár nap alapján nem nagyon vonhatsz le ilyen következtetéseket. Egyébként érzelmes vagyok, még ha ez nem is nagyon jött le, nagyon jól rajzolok, imádok énekelni, de matekból se voltam rossz meg ráadásul szerettem is. A fizikát meg pont nem. -
#4628 Ahogy Anaid is írja, eröltetős módszerrel is el lehet érni, hogy másik felé forogjon. El kell képzelni, hogy nézhet az alak, ha az ellenkező irányba forog, és akkor egy idő után arra áll rá a szemed. Engem hátráltat, ha becsukom a szemem, mert ha meglátom újra ezt a figurát akkor minden esetben jobbrafele forog. -
#4627 Igen, én is éppen ezen gondolkodtam. A logika nem az erőssége, akkor valósszínűleg jobbos. :-))) -
#4626 Hát nemtom, én csak nézem, nem koncentrálok, hogy erre forogjon, meg arra. Passz. Valszeg - mivel szöveges tesztek alapján is kevert vagyok -onnan eredhet, de mindez csak vélemény, nem tudományos tény. Kéretik csak szubjektív véleményként értékelni.