5506
szerinted?!
  • Anaid
    Miért nem az tűnik, fel, hogy bár nem minden résszel értek egyet én sem a Bibliával, azért alapvetően helyes értékrendeket közvetít sok vallás. Egyébként a világot vezető mai emberek között mennyien papok?
    Csak intelemként kellene felfogni szerintem, hogy ne ilyenek legyünk, mert önzésünkben elpusztíthatjuk magunkat.
    Még mielőtt megkérdeznéd nem vagyok imádkozó, templombajáró fajta, de a vallásból is elfogadom, ami szerintem helyes. Még csak nem is válogatok külnböző vallásokban is találtam már követendő "intelmeket". Az erkölcs az nem tudomány kérdése.
    Kérdés: Mint tudóst tisztelni tudnád Mengelét meg a hozzá hasonlókat (nem voltak buták, ugyebár), vagy a módszereik miatt nem? Én nem.
    Te minden eszközt bevetnél a tudomány érdekében, ha a tudományban hiszel, vagy van erkölcsi értékrended, mely hasonló bizonyos vallási tézisekhez, még ha nem is fogadod el az összeset?
    Szelektálva olvasom a tudományos és valláso műveket is, amit én "jónak" találok elfogadom, mindegy milyen szemléletű ember írja. Te nem?
    Megint nem akarok elhamarkodott következtetést levonni, de a hasonló hozzáállásra szokták azt mondani, hogy előítélet.
  • Anaid
    Nem olvastam végig, de nem annyira elvont. Tapasztalt vmit, választ keresett, hogy oldja meg, megtalálta. Nem ott ahol mások elvárták, hogy megtalálja. Nekem tetszett, bár a legvégét még nem olvastam el.
    Érdekes amit a pszichológiáról ír és elgondolkodtató.
  • dronkZero
    "Van egy érdekes rész a jövőről, remélem mellétrafált:"

Valószínű, mert ők még a saját életükben várták a második eljövetelt, meg a végítéletet.

Amiket leír, az meg mind az alapvető emberi önzésből indul ki, és a történelem egészére jellemző. Az ember ilyen és kész. Ebből konkrét időpontot nem vezetsz le... Egyébként direkte van így megfogalmazva, hogy bármikor lehessen vele riogatni az embereket.
    Kurvasok manipulatív geciség van egy-egy vallásban, nyilván, mert a cél az emberek feletti korlátlan hatalom megszerzése, ami cél eléréséhez ugye semmilyen eszköz sem túl erkölcstelen...
  • Anaid
    Íme pár idézet Pál apostoltól:
    "Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez.(...) A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok."
    "Az ifjakat ugyanígy intsd, hogy legyeenek józanok mindenben, te magad légy példaképük a jó cselekedetekben, mutass nekik a tanításban romlatlanságot és komolyságot, beszéded legyen feddhetetlen és egésszéges."
    Van egy érdekes rész a jövőről, remélem mellétrafált:
    "Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek, szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, árulók, vakmerők, felfuvalkodottak(...)Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak erejét megtagadják. Fordulj el tehát ezektől."
    Csak olvasgattam egy kicsit. Alapjában nem tűnnek vacak erkölcsi téziseknek. A jövőt meg nem tudjuk. Nem erre haladunk, ugye?
  • sz4bolcs
    Van benne egy idézet Pál apostoltól, ami különösen megfogott:
    "Ahol a bűn túlsúlyra jut, ott elárad a kegyelem."

Nagyon misztikus ez az egész. Főleg amit a turbáról, és a fekete imaginációról ír.
  • sz4bolcs
    A napokban találtam egy írást Hamvas Bélától. Sokszor találkoztam a nevével, mert rengetegen hivatkoztak rá (valahogy hasonlóképp vagyok Nietzschével is), mégis csak most jutottam oda, hogy olvassak tőle.

Kérlek titeket, olvassátok el, kíváncsi vagyok a véleményetekre: Egy csepp a kárhozatból
  • Aquir
  • Aquir
    ki mondta hogy nem ez a célja? :)
  • IMYke2.0.0.0
    :))))
    Douglas Adams már ezelőtt 32 évvel megmondta a tutit :)
  • NeverwinterKING
    az egész világot nem ismerjük és nem is értjük még, akkor honnan tudnánk az értelmét és a célját?
  • nearo
    akkor ezt meg is beszéltük =)
    viszont a 42-vel teljes mértékben egyetértek :P
  • IMYke2.0.0.0
    42
  • debussy
    Hát az elég szomorú lenne és teljesen átértelmeződne minden.
  • nearo
    és ha tényleg ennyi az egész, és nincs is semmiféle "hátsó szándék"?
  • debussy
    De akkor azt is mondod ezzel, hogy nincs értelme az egésznek, csak, hogy legyen.
  • nearo
    és ki mondta, hogy előrébb kell jutni? ^^
  • debussy
    Ezáltal azt mondod, hogy azért élünk, hogy szaporodjunk, hogy új élet legyen, aminek ugyancsak az lesz a célja, hogy szaporodjon. Ez viszont egy bezáruló kör, ami nem juttat előrébb.
  • 5c0rp330n
    hát igen, egy emberi élet célja a szaporodás. mi viszont az egész faj/egész világ célja? lényegében ez a kérdés.
  • nearo
    Mi az élet értelme?
    Az, hogy számokat növeljünk. Leszámítva egy két kivételes esetet, de azokba is bele lehet magyarázni.
    Szerintem. =P
  • NeverwinterKING
    hát ja. az élet értelme a fajfenntartás. minden állat azért él h szaporodjon.
  • Aquir
    önmagával magyarázás, nono
  • zvaragabor
    Miért élünk? Hogy legyünk(evolúció). És ezt hogy érhetjük el? Fajfenntartás.
  • Aquir

:p

• Verseghy
    42
  • BiG G
    "A boldogság az élet egyetlen mentsége."
  • Aquir
    oké, azt láttam is :)
  • debussy
    Ez bennem is megvilágosodott tegnap :)
  • hungary27
    kihasználni ami másnak nincs
  • Aquir
    ~ Vita nihil aliud quam ad mortem iter est ~
    Az élet nem más, mint utazás a halál felé
  • Aquir
    mert nincs annyi sejtünk :)
  • savior
    az elet ertelme az eves es a szaras. aki ezeket nem csinalja az meghal.
  • 94mike
    az anyád
  • 5c0rp330n
    a pina.
  • tugyiti
    az hogy még 90 évesen is bele tudjak hugyozni 2 méterről a budiba
  • MR ME
    a szarás
  • debussy
    Én is élveztem :)
    Jó éjt
  • Christiansen
    ez a polgárosodással járt..na meg a sznobizmus

na fekszek mára,
    ez jó kis "vita" volt veletek:D
  • debussy
    Na igen...
    A másik meg, alapműveltség... Jó kis találmány.
    Kitalálták, hogy ciki legyen ne tudni ezeket a dolgokat és az emberek azért tanulják meg, hogy ne legyen nekik kellemetlen, hogy nem tudják. Elég undorító.
  • Christiansen
    A humán dolgok egészen háttérbe fognak kerülni, az biztos..ma alapműveltség, 100 év múlva csak szórakozás..
  • debussy
    hahaha...