Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
a válaszom a #4203 :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Bocs nem arra válaszoltam

Aquir
ja létrehoz egy saját terméket, az az õ mûve lesz és nem a másiké :) mint mondtam, ekkor teljesül a kifejezés ezzel egyetértek ;)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Nem. Nem merítettem. Komolyan.

:D
Jaj de jó. Köszönöm. Légyszi gyõzd meg Aquirt is :)

Aquir
mit a mûvet? :D maximum merít belõle :D

A jelnek van jelentése. A zene jel és nem kommunikáció.

Christiansen
el!:)

viszont mindennemû mûvészet kommunikáció ám

Tehát elismered a véleményem? :)

Aquir
aha szóval a zenész ha szomorú darabot játszik, akkor nem közvetítõdik mások felé hogy nem vidámságot akar terjeszteni éppen ugye? :) Jelentése van hogy mit közvetít a hallgatóság felé

De azt mondtad, hogy azért nem nevezhetõ mûvészetnek, mert nem alkot újat. De az életmûvész a saját életében alkot. Megalkotja azt.

Christiansen
akkor mûvész vagy, mert létrehozol egy saját "terméket"

És ha újat alkotok? Pl egy zene hatására könyvet írok. Nem inspiráció miatt, hanem konkrétan a zene "kedvéért", "lényéért"

Aquir
a máshogy élést már tárgyaltuk, az nem mûvészet, max hívhatnak valakit esetleg "életmûvész"-nek, és ennyi, de ez nem oda tartozik

Christiansen
nem alkotsz újat, csak "mûkedvelõ" vagy akit inspirált a mû

De kommunikációt ne hasonlítsuk már össze a mûvészettel.

De létrehozok valamit, mert ez alapján máshogy élek. És az én esetemben sokszor jut kifejezésre, ha találok partnert rá, vagy mondjuk zgvizsgám van :)

Aquir
de a mûvészet áramlása (magyarán mint a kommunikáció sem) nem mûvészet, a kifejezése az (persze ha olyat alkotott)

Aquir
na, szóval ez az (egy kis összefoglalás) :)

Igen, de a befogadás és a kifejezés együtt adja a mûvészeti áramlást. Nem tudom jobban megfogalmazni.
Ha valaki ír egy verset, és senki nem érti, akkor a közfelfogású mûvészetben nem kap részt.

Aquir
a mûvészet lényegébe beletartozik a TEREMTÕ SZÁNDÉK

ennélfogva te azzal hogy egyhelyben ülsz és hallgatsz nem hozol létre semmit (max magadban, ami még nem kifejezõdés). És ha kifejezõdésre jut az, amit a mû kapcsán érzel, max az lehet mûvészet

Aquir
a mûvészet valaminek a kifejezésre juttatása valakinek az érzelmeibõl

az hogy tehozzád eljut és visszafelé történik, vagyis hogy a kifejezõdés maga hat a Te érzelmeidre, az már nem mûvészet, az a mûvészet befogadása, ami már nem mûvészet

Tehát kapcsoljuk össze a 2 véleményt:

A mûvészet lényege nem az, hogy melyik oldalról mi történik, hanem,hogy TÖRTÉNIK VALAMI.

Élet új lényege: mindig történjen valami, ergo hallgass mindig Rachmaninovot

"És a mûvészet lényege tényleg az érzelem.
Tehát mindegy, hogy az érzelem kifejezésérõl van szó, vagy befogadásáról, átélésérõl, vagy tudomisén, hogy miket mondtunk még"

ebben szerintem akkor is megegyezhetünk.

Aquir
elolvastam, de minek olvassam el kétszer ugyanazt, amikor ráadásul válaszoltam is rá? :)

Aquir
nem ugyanazt mondtuk.
Ezt felismered? :)

"a mûvészet "általános fogalomként használható az összes teremtõ szándékra, amit emberi törekvés mozgat" ezzel engem igazolsz :)"

ugyan dehogy igazollak, a befogadásoddal nem hozol létre semmit, csak hatással van rád a zene, és Max azután teszel valamit :)

:D

Akkor olvasd el újra a 4169et, mert abban megmondtam a tutit

Christiansen
tudom, bocsi, ráadásul kétszer is:)

Christiansen
szerintem éles határ van a kettõ között, befogadás általi "részesnek levés":) vs. alkotás

"Az átélés nem mûvészet, hanem a mûvészet része." ezt írtam, szóval nem értem miért írtad "az átélés a már létrejött mûvészet befogadásának része, nem a mûvészeté önmagában" ezt. Nyugi ebben véletlen megegyezik a véleményünk :)

a mûvészet "általános fogalomként használható az összes teremtõ szándékra, amit emberi törekvés mozgat" ezzel engem igazolsz :)

hallgasd meg ezt és érted... Érted?

Aquir
ekkor pedig rossz hozzászólásra válaszoltál, mert amit mondtam az igaz azt nézve mire válaszoltál :)

Aquir

Christiansen
de már kicsit összekavarodtam

Christiansen
"az azonosulás nem azt jelenti ".. -> hát nem:)

Aquir
az átélés a már létrejött mûvészet befogadásának része, nem a mûvészeté önmagában :)

a mûvészet "általános fogalomként használható az összes teremtõ szándékra, amit emberi törekvés mozgat"

dedede :)

Az átélés nem mûvészet, hanem a mûvészet része.
Az emberi érzelem kifejezõdése tényleg az.
És a mûvészet lényege tényleg az érzelem.
Tehát mindegy, hogy az érzelem kifejezésérõl van szó, vagy befogadásáról, átélésérõl, vagy tudomisén, hogy miket mondtunk még :)
A lényeg az érzelem akár innen, akár onnan.

Aquir
MIT NEM?

amiket mondtam:
kifejezéssel hatást teszel a külvilágra
és egy kérdésem volt

ebbõl mi a hibás?

értelmezés rulez :D

Christiansen
hát nem! ha annyira érezzük az egész lényünkkel, hogy
éneklünk-dobolunk stb. rá azaz már-már alkotunk is, az sem mûvészet,
csak átélés és inspiráció.
de ha másnap írsz egy hasonló saját dalt..

Aquir
az azonosulás nem azt jelenti hogy azonosultál a vélt mondandójával és akkor hopp a része vagy

Aquir
az hogy kifejezel, azt azzal éred el hogy hatást teszel a külvilágra. Mondd mit adsz a külvilágnak vagy milyen hatást teszel rá ami mûvészetnek számít vagy akár csak mûvészeti hatással bír? :)

Aquir
az átélés nem egy mûvészet
az emberi érzelem kifejezõdése az, ez nem csak a születése, hanem maga a mûvészet lényege :)

Nem.. szerintem õ is arról ír mint én. Vagy nem? :)

De egy például egy ember, mondjuk te, kifejezel az értékrended, egy világnézetet a teljes egészeddel. Mégsem foglalod szavakba.
Abban tényleg igazat adok, hogy nem magunkban történik a kifejezés a mûvészetben.
DE azonosulni próbálsz, tehát részévé válni.

Christiansen
de, mert te az átélésrõl és belsõ leképzésrõl õ pedig az új alkotásáról ír:)

Aquir
én mindenki javára kértem azt, hogy legalább az alapvetõ dolgokban értsünk egyet :) az hogy kifejezésre juttatsz valamit, az nem magadban történik, hanem a külvilágra tett hatással magyarázható :)

ha a mûvészek nem fejeztek volna ki semmit a külvilág felé, a fene ette meg volna a mûvészetet mert létre sem jött volna :)

Nem is igaz :(

Christiansen
annyira jó ahogy végig elbeszéltek egymás mellett D:D:d

Szólhattál volna hamarabb... Habár a zongora az egészen más :P
"kérlek a valóságtól jobban eltérõ dolgokat nem fogalmazz meg legközelebb"
...hát
Ez nem volt szép tõled.
Na, sebaj én továbbra is boldogan élek abban a tudatban, hogy néha a része lehetek Valaminek. :)

Aquir
én gitározok szóval hasonló helyzetben lehetünk :)
a vélemények ütközése az oké, csak kérlek a valóságtól jobban eltérõ dolgokat nem fogalmazz meg legközelebb (pl a kifejezés magadban c. része értem) :)