Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aha... kezdem érteni. De ennyi erõvel akkor mindenki az egyszerût szereti, olyanok vagyunk, mint az elektronok :D

Aquir
de egyszerûbb lett. ezzel csak azt mondom, hogy sikerült leküzdened azt a pillanatnyi különbséget bonyolult és az egyszerûbb között :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
na de pl. fejbõl már nem tudná eljátszani az adott megmutatott darabot, akkor neki már ez a bonyolult <#idiota>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Lehet, hogy fáradt vagyok, de most nem értelek :)

Christiansen
de igen,
ha úgy fogod fel, mintha 10 évvel tapasztaltabb zenész lennél
(átmenet lerövidítve:)

Aquir
ezt nem értem. Téged nem is látunk (akkor minek hallgatni a kort) xD

De nem lett egyszerû az által, hogy le tudom játszani.

Igen.. jó lehet nekik. Akármilyen kottát teszel elé és el tudja játszani.

Aquir
mert azt akarod hogy a bonyolultból egyszerû legyen. Nem a bonyolultságot szereted önmagában mint kifejtettem :)

Christiansen
igen, mert egy ilyen dolognál átmenet van az egyszerû és a bonyolult között, ezért nem olyan jó példa
egy elméletnél a megvilágosodás csak egy pillanat

viszont ha már zene: vannak olyan zenészek akiknek nem tudsz bonyolultat mutatni, ha klónoznád és a klónja mutatna neki valami "bonyolultat"
neki az sem lenne semmiség, legfeljebb új, de attól még egyszerû

Aquir
oh, amikor mi meg koncentrációkat számolunk, meg ß-sugázási abszorpcióval mérünk intenzitást, és belõle tömegabszorpciós együtthatót, megfelelõ fajlagos sûrûségû abszorbensekkel. (ugye értitek)

De az ütem még ugyanolyan összetett, csak épp, már értem és tudom.

privátban elküldtem

Christiansen
megint csak a kihívás+sikerélmény, azt élvezed, hogy egyszerû lesz
(persze még késõbb el-elrontod de onnantól már nem bonyolult)

Létezik és mégsem.
A mûvészet része leszel és mégsem.

Christiansen
(7..megy a matek így estelé:)

Christiansen
18-25? mínusz négy?.. :_D:_D:_d

Christiansen
hát igen, a közelben csak az ember "ébredt tudatra"
amúgy pont a multiverzum elmélet egyik érdekessége, hogy
léteznek olyan õsrobbanások és univerzumok, amelyben nem alakult ki élet,
mert túl nagy erõsségû volt az õsrobbanás és nem állt össze az anyag
nem lettek részecskék, "üres" univerzum jött létre, megfigyelõ nélkül,
ezáltal nem is lézezik! :O

Nem rosszat akartam mondani, hanem... a koromra vonatkozóan

Én azt élvezem, amikor egy nehéz ütemet sikerül eljátszani. Egy egyszerû darabnál nem okoz örömet, mert evidens...és nem ad többletet

Úgy értem, hogy azáltal, hogy értelmet kaptunk a fejünkbe, csak mi keressük a válaszokat.

Christiansen
nyugodtan:P

Christiansen
attól kezdve érzed magad jól, hogy már megy, már egyszerû, már sikerül
onnantól már nem bonyolult, csak addig eljutni volt az,
de nem az eljutásnak örülsz, hanem hogy ott vagy, hogy már megy:)

Azt hiszem erre inkább nem mondok semmit :P

Miben okozott örömöt nekem az egyszerûség? Nem értelek?
Például amikor zongoradarabot választok, akkor is mindig igyekszem nehezet választani, mert nagyon jó érzés, amikor átbillensz oda, hogy megy folyamatosan

Christiansen
primitív szinten magasabb az esély bonyolult dolgokkal való szembesülésre:D

a világot meg nem mi tesszük bonyolulttá, de addig az lesz amíg nem értjük
meg teljes egészében.

Én mondjuk, magát a folyamatot is élvezem, habár végig stresszelek, hogy jó lesz-e :P

Szerintem jó küzdeni. Csak néha kicsit kifáradok, fõleg péntek felé :D
De a magasabb szinteken esély van valami újra, míg a primitivitás szintjén nem.
Mondjuk az elektronok tudnak valamit, mert ugye a legkisebb energiájú pályán igyekeznek elhelyezkedni. Sõt ez igaz a természet egészére. Akkor csak az ember ilyen lökött, hogy bonyolítja a dolgokat?

Christiansen
utoljára 4 éve oldottam megy egyenletet, matek érettségin asszem:)
igaz, tisztán emlékszem, akkor ott helyben örömöt jelentett, húajajD:D:Dd

de amúgy ha általánosítjuk a kérdést: bármilyen kihívás megoldása
nem okoz különösebb örömöt, "megcsináltam, kész..más is megcsinálta"
magyarul én nem a sikerorientált személyiségtípusba tartozom

Aquir
figyelj az ilyen változásokra ezek példáján: létezik, de azelõtt nem létezett - bonyolultat mondtál, miközben az egyszerûség okozott örömöt, ezeknek a leírása nekem is érdekes volt ám xD

Aquir
háhá! Mert ha megoldod, akkor már nem bonyolult feladatot szeretsz!! Hanem akkor már valamivel egyszerûbb feladatot szeretsz! Az okoz örömet, hogy Egyszerûbb lett, ellentmondtál önmagadnak :DDD

Tényleg? Ha megoldasz egy egyenletet és visszaellenõrzöd és helyes, akkor az nem okoz örömöt? (és nem arra gondolok, hogy örülsz, hogy kész és nem kell tovább veszõdni)

Aquir
Nos akkor: A bonyolultság magában foglalja, hogy nehezen látható át, vagyis ha egy bonyolultabb dolgot már átlátsz, akkor a bonyolultság fogalma a következõ szintre ugrik, amit már nem annyira látsz át. Másrészt a bonyolultság fogalma nem azt hordozza magában, hogy esetleg olyan témában van jelen, amit te esetlegesen élvezel, hanem magát a bonyolultságot jelöli, mint olyan fogalmat, aminek leküzdését keményebb munka árán kísérled megvalósítani, miközben maga a bonyolultság fogalma eközben mint mondottam, magasabb szintre nõ, így növekedve a végtelenségig, magyarán még ha élvezed is, sok szerencsét hozzá :DDDDD

Christiansen
nem:Dd:D
de tényleg, én lusta vagyok, feladatok nem szoktak örömet okozni:D

Hát nagyobb örömöt okoz egy nehezebb feladat megoldása, mint egy könnyûé

Christiansen
öö..mi?

Miért, nálatok ez nem így van?

Jól van na! :D

Aquir
#4365 xD

Majd :)

Christiansen
na majd a SOTÉn is mondd el ezt ;P

Ebben van valami :) De az az igazság, hogy a bonyolult szórakoztatóbb :P

Aquir
túlbonyolíthatod a dolgokat (magyarul nagyon bonyolult dolgokat is létrehozhatsz), csak a kezdõ alapok és eredményeik ne veszítsenek annyira a kezdeti szilárdságukból, és akkor oké:) (magyarul lépésrõl lépésre mint mondtam:)

Aquir
érdekeset mondtál szépen megfogalmazva (az oksági hurokra gondolok)

Aquir
elméleti, emberi értelmezés által létrehozott dolgokról beszéltünk, ne keverd a szezont a fazonnal :)

Jó, de ez csak azt jelenti, hogy nem lenne belõlem jó "feltaláló", habár az nem túl jó... 40%ban kutató orvos szeretnék lenni. :(

Christiansen
amint létrejött az oxigén "egybõl" lett gyakorlatilag víz,
mert kapcsolódott az elsõ anyaggal a hidrogénnel

Aquir érvelését úgy próbáld értelmezni, hogy most elképzelsz egy teljesen abszurd dolgot, ami lehetetlen, és erre azt mondod, hogy hm mégsem az, mert "ott van rá a lehetõség (valójában ebben az univerzumban nincs) csak még nem jött el az ideje -> ezáltal nem létezik, de amint eljön az az idõ, hogy létezhet megszületik, ez egy zárt oksági hurok

Aquir
ilyesmit nem mondtam (és megmondtam hogy nem támad senki) :) hanem a bizonyítások kapcsán még ha csak "általában" is, de bizonyítottan az egyszerû kézenfekvõ megoldások álltak közelebb a valósághoz, mint utóbb kiderültek

De amíg nem létezett Föld, és víz sem, addig is ott volt a lehetõség, hogy az oxigén és a hidrogén ilyen módon hozzon létre kötéseket.

Christiansen
teljesen jogos:D
amúgy az egész elmélet logikusan azt teszi fel, hogy ha volt nekünk egy õsrobbanásunk, miért ne lehetne másnak is..és megint csak másnak..
utána már csak kvantummechanika és kész:D_D:d