Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
pont az öntudat miatt túlmutat az egyszerû életösztönön
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A penészgomba nem önmegvalósít a budi sarkában.
Sztem ez nem "jó" válasz. Egyébként szerintem céltalan, illetve öncélú a dolog.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
ösztönösen jobb lenni mint nem😊 ez így egy önzõ dolog,
az egyéni tudat, a személyiség ego-ja
innen már meg is van az élet értelme: az egyén önmegvalósítása és ezáltal a "bódottá" 😊
az élet értelme önmaga
ezt te tudod megválaszolni. Miért élsz? Egyszerûen te sem tudsz rá válaszolni, csak azt hogy élni akarsz
ilyen módon értem hogy az élet értelme önmaga
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
a tudomány? ugyan már!
az intézményrendszer. Ma azt nem veszik észre, hogy szegény nyolcvan éves néni nem végelgyengülésben halt meg hanem 14 késszúrás áldozata lett,
akkor ne várj részletes kivizsgálást ha látszólag egészségesnek tûnsz
és ezren várnak a sorban a traumatológián.
Errõl nem a tudomány tehet, légyszíves ne sarkíts.
egészségügy, politika, ennyi
De ennek a világon semmi köze nincs ahhoz, hogy hogy áll ma az orvostudomány.
Fel vagy háborodva, hogy basztatlak, mikor olyan dolgokra vagy megsértõdve, ami kurvára alaptalan, valótlan. Hát jó, hogy megszólom, bakker...
Ez egy igen komoly tévedés, és ragaszkodsz hozzá. Így viszont nincs mirõl beszélgetnünk, amikor kimondunk egy szót, nem ugyanarra fogunk gondolni. Így nem sok értelme van a kommunikációnak.
Az meg hogy basztatlak... Értelmes embernek tûnsz, gondoltam felfogod a tévedéseidet, ha felhívom rá a figyelmed...
Én meg nem mondtam, hogy mondtad. Bocs, ha zavaros volt.
A mondandóm eleje a te gondolatod folytatása (ezért a reply): arról írtam hogy a szaporodás nem elég, ha nincs fejlõdés/alkalmazkodás, akkor a szaporodás egy zsákutca.
Aztán folytattam azzal amit én gondolok, hogy a fejlõdés ezen formájára szoktak túlélésként hivatkozni. A kérdésem csak az, hogy ha a játék kedvéért feltételezzük hogy a túlélés a cél, akkor a kérdés ami engem jobban érdekel, mert ennek nagyobb az aktualitása, az az, hogy tényleg e fele haladunk-e? Persze elõbb nem ártana tisztázni hogy mit jelent a túlélés, és ki számára jelent túlélést?
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Azért az tény, hogy egyes vallásos és nem tudományosnak tekinthetõ mûvek van ahol egyeznek a tudományos jelenlegi elképzelésekkel, még akkor is, ha azt mondják pusztán értelmezés kérdése és csak belemagyarázás. Vannak pl. jóslatok is, melyek igaznak bizonyultak. Miért baj, ha én azt hiszem, hogy van amit én igaznak fogadok el, van amiben kételkedek? Csak azért, mert nem sarkalatosítom egy területre a nézeteimet? Tisztelem a tudomány egy részét és a vallásét is. Na és?
Azt mondjátok, hogy az igazság a lényeges, de ha leírom az igazat, hogy mi történt nem reagáltok rá semmit. Kellemetlen? Igenis van ilyen, míg híres emberek egy snasz szalaghúzódással kórházba kerültek és közvetítette a média, hogy lám milyen alapos az ellátás sajnos van ilyen ellenpélda is. Belátom, hogy kellemetlen, de nem nekem elsõsorban. Na akkor most mit vesztek alapul az objektív igazságot, vagy csak azt a részét, ami a tudomány és képviselõi számára kényelmes?
Azt írják, az agyamból eredt, meg ilyenek, találgattak, honnan hogyan, miért, de azt nem mondják, hogy egy vizsgálattal lehet, mondom lehet megelõzhetõ lett volna. Tudom, már nem segít, hogy mi volt, de az objektív igazságnak ez is része, az események sorozatának és a gondolkodásmódomon ez is változtatott. Az igazságról rólam ezen események is hozzátartoznak. Tudod, mit mondok, volt ami volt, találgassák csak nyugodtan tovább, ha akarják mitõl jöttem rendbe és mi okozta a bajt, ha már akkor nem érdekelte az orvosokat és a tudományt az "igazság". Úgy is csak találgatás, mert nem vették a fáradtságot, hogy tegyenek akkor érte, hogy valóban kideríthetõ legyen. De talán nem kellene ilyen szarvashiba után "lehúzni" engem. Az egésszégügy kideríthette volna idõben, hogy van-e bajom, ha nem tette, utólag ne aggason rám semmit. Se felelõtlenséggel, se butasággal se semmi egyébbel ne jellemezzen lekezelõen. És itt igenis aképbe lép az erkölcs. Nincs etikailag alapja, ha akkor cserben hagytak, hogy utólag kritizáljanak. Senkinek nincs szerintem erkölcsi alapja rá. Ja, és még egy megjegyzés, nem vagyok buta. Az általam para jelenségnek "titulált" dolgok nem a butaságomból eredõen voltak parák. Bocs de objektíven szemlélve nem tudom elfogadni, hogy okos emberként butának tituláljanak mások a saját felfogásuk miatt, meg azért, mert csak részigazságokat ismernek.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Na mindegy, hülye vagyok.
Kicsit megbojgattam a kedélyeket, majd igyekszem szolidabb lenni.
Az élet értelméhez kapcsolódóan: az a fejlõdés mely pillanatnyi elõnyöket tartogat csak, nem éri meg.
A fejlõdés mellett meg azért ragadtam le, mert (csak hogy #4486-ot folytassam) az ember sosem látja hogy mi lesz a következõ lépés a fejlõdésben. Csak mindig utólag. A fejlõdés vezethet olyan irányba, hogy célja a fejlõdés értelmének (az élet értelmének) a megismerése. De az olyan lépések kerülendõk, melyrõl felismerjük hogy hátráltatnak minket a fejlõdésben. Így a tudás erkölcstelen módon történõ megszerzése is ilyen kerülendõ lépés.
Remélem nem volt túl nagy ez a kör amit így hirtelen leírtam.
Hagyj már engem békén a tudomány meg annak képviselõinek objektivitásával, mert az életem cáfolata ennek.
kicsodák? és minek? ez így már nwo..
(azt még úgy zárójelbe ideírom: a múlt héten egy 70 éves bácsi kapott
egy bionikus szemet, és 40 év után visszanyerte látását..képzeld el azt az örömöt!)
max. Észak-Koreában..
Én nem arra céloztam, mire haszlálják a tudást, hanem hogy milyen módszerekkel szerzik meg, abban kellene erkölcsösnek lenni.
ami kétszer is meggondolja, hogy az objektív tapasztalatokat miként írja le. Egyáltalán nem szokása tévedni, mert az rögtön az elején kiderül, nem megy át a rostán! nem hitkérdés, ténykérdés!
A manipuláció témakör pedig a vallás és politika részbe tartoznak.
A katolikus vallás intézményesítése remek példa a középkor elején,
folytathatnám az adózáson át a keresztesháborúkig, miközben áltszentkedés ezerrel.
Az, hogy ha eldobok egy követ, és megállapítom, hogy lefelé esik, annak semmi köze ahhoz, hogy ha legközelebb ezt a tudást arra használom fel, hogy jól fejbebasszalak egy kõvel.
TELJESEN független fogalmak ezek.
Nem értem, miért kepesztesz, hogy összemosd. És nem csak ezt, így.
Szerintem erkölcs és tudomány optimális esetben nem lehetne egymás nélkül. De mint mondottam idealista vagyok. Az igazság pedig nem objektív dolog. HIába mondok igazat, ha pusztán mert nem hiszik, vagy nem tudták mérõléccel megmérni nem tekintik annak.
Egyébként igazatok van. Nem szerencsés mindig leírni sem az igazat, sem a saját nézeteinket. Szerintem a tudomány sem minden esetben bebizonyított tételeket vesz alapul, tehát arra apellál, hogy elhiggyék a szakszerû tudományos "levezetéseket". Magánvélemény, mint sok alkalommal kifejtettem. Ennyi.
A tudomány a világról megszerzett objektív ismereteink összessége.
Mi a tökömet lehet benne hinni egyáltalán? Hiszed azt, hogy kék az ég, meg hogy a dolgok lefelé esnek? Nem, kurvára nem hit, hanem megfigyelés, és tapasztalat.
Sztem ne emlegesd túl sûrûn, ha nem akarod, hogy folyton hülyének ill. vallási fanatikusnak nézzenek...
de sajnos a fegyverkezés viszi elõre a tudományt ebben a beteg világban
atomerõmû, rádió, golyóstoll, internet
ez mind a haditechnológiából jött..
Nem kötekezõ a hit. Se a vallásos, se a racionális.
Csak intelemként kellene felfogni szerintem, hogy ne ilyenek legyünk, mert önzésünkben elpusztíthatjuk magunkat.
Még mielõtt megkérdeznéd nem vagyok imádkozó, templombajáró fajta, de a vallásból is elfogadom, ami szerintem helyes. Még csak nem is válogatok külnbözõ vallásokban is találtam már követendõ "intelmeket". Az erkölcs az nem tudomány kérdése.
Kérdés: Mint tudóst tisztelni tudnád Mengelét meg a hozzá hasonlókat (nem voltak buták, ugyebár), vagy a módszereik miatt nem? Én nem.
Te minden eszközt bevetnél a tudomány érdekében, ha a tudományban hiszel, vagy van erkölcsi értékrended, mely hasonló bizonyos vallási tézisekhez, még ha nem is fogadod el az összeset?
Szelektálva olvasom a tudományos és valláso mûveket is, amit én "jónak" találok elfogadom, mindegy milyen szemléletû ember írja. Te nem?
Megint nem akarok elhamarkodott következtetést levonni, de a hasonló hozzáállásra szokták azt mondani, hogy elõítélet.
Érdekes amit a pszichológiáról ír és elgondolkodtató.
Valószínû, mert õk még a saját életükben várták a második eljövetelt, meg a végítéletet.
Amiket leír, az meg mind az alapvetõ emberi önzésbõl indul ki, és a történelem egészére jellemzõ. Az ember ilyen és kész. Ebbõl konkrét idõpontot nem vezetsz le... Egyébként direkte van így megfogalmazva, hogy bármikor lehessen vele riogatni az embereket.
Kurvasok manipulatív geciség van egy-egy vallásban, nyilván, mert a cél az emberek feletti korlátlan hatalom megszerzése, ami cél eléréséhez ugye semmilyen eszköz sem túl erkölcstelen...
"Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedõket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erõtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez.(...) A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok."
"Az ifjakat ugyanígy intsd, hogy legyeenek józanok mindenben, te magad légy példaképük a jó cselekedetekben, mutass nekik a tanításban romlatlanságot és komolyságot, beszéded legyen feddhetetlen és egésszéges."
Van egy érdekes rész a jövõrõl, remélem mellétrafált:
"Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idõk jönnek. Az emberek ugyanis önzõk, pénzsóvárak lesznek, dicsekvõk, gõgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek, szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, árulók, vakmerõk, felfuvalkodottak(...)Az ilyenek a kegyesség látszatát megõrzik ugyan, de annak erejét megtagadják. Fordulj el tehát ezektõl."
Csak olvasgattam egy kicsit. Alapjában nem tûnnek vacak erkölcsi téziseknek. A jövõt meg nem tudjuk. Nem erre haladunk, ugye?
"Ahol a bûn túlsúlyra jut, ott elárad a kegyelem."
Nagyon misztikus ez az egész. Fõleg amit a turbáról, és a fekete imaginációról ír.
Kérlek titeket, olvassátok el, kíváncsi vagyok a véleményetekre: Egy csepp a kárhozatból
Douglas Adams már ezelõtt 32 évvel megmondta a tutit 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.