7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • gvarga12
  • DeviloftheHell
    azt a szervert hogy tudom megtalálni? mert nekem csak kettö van ott
  • gvarga12
    mondom ventrillo, nagyon sokan jatszak akik egyaltalan nem tudnak angolul :)
    egyebkent is ennyi kihivas kell az embernek :)
  • [Jakuza]
    Olvasgass.Szinte minden le van irva,fokent a forumban.
    Eve Online, Magyar kozossegi portal
  • doncarlos
    na csak sikerült, kinn vagyok az űrben repülgetek lövöldözgetek dokkolgatok...és? tovább?...de úgy látom ehhez nem elég az én angol tudásom...
  • doncarlos
    hát nekem mindíg ezt írja ki és nem tudok tovább lépni :
    There must be a shield booster located in the Items Hangar in the current station before continuing.
  • doncarlos
    ahham..értem.. ÉS HOGYAN???
  • DeviloftheHell
    nincs vkinek fölös 30 napos time codja? :D
  • DeviloftheHell
    lödd le a francba a tutorialt orákat baszol el vele fölöslegesen 2 ora alatt kint az ürben rálehet jönni az irányitásra meg a többire amint kilötted a tutorialt beadja a neocom panelon az összes opciot és lent lesz a dokkolási gomb
  • gvarga12
    gyere fel ventrire
  • doncarlos
    Hali. Volna egy nagy gondom. Ez az első, nem FPS online játékom, és a leges legelején elakadtam (inkább ne is folytassam?) ahangárban. Hogy tudok onnan kijönni. A hang mindíg azt mondja hogy menjek trainingre, de hogyan is? help!!!
  • AdamusTorK
    fúh... ahogy elnézem ide is kell valami téma.... végigolvastam, hogy anno miket írkáltam, most így 2 év után jól jött ez a sok nosztalgia, meg amúgy is HUN POWA muhahaha, mind a rabszolgáim lesztek és messze elfelejtitek azt a szót, hogy "személyi szabdság" háháhá....

Tényleg egybként mi a helyzet itten? Tört szerver van? lol

Tudnátok egy tört szerverről? Csóró vagyok és lusta 2 oldalt is olvasni, hogy elvolvassam a választ.

De jó, hogy mondhatok már ilyet, mert csak én vagyok én én én... apropó, meg a rabszolgáim! :D
  • AdamusTorK
    Miért kéne?
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1081358789&no=671

már megvót :D
  • BEAST #1326
    Hamarosan ide is kellene valami BoD flem
  • AdamusTorK
    "We are sorry, but our logs...", hát igen, a "transzfer" közben vonó sugárban volt egy kis zavar és a hajó nekicsapódott a hangár oldalának amitől a veszélyes uránium töltények bombaként aktiválódtak a hajó raktárában :D

Újra itt \o/ Igen \o/ jeee :P
  • [Jakuza]
    Itt nincs FTW csak WTF :D
  • lammaer
    Fedezékbeee, Adamus itt!

Amúgy nem scam volt, két SAJÁT karakter közt ment VOLNA a transzfer...
  • gvarga12
    lol
  • AdamusTorK
    már nagyon rég reggelve vagyok, ... ügye Jakuza? :D

Csak nem nagyon van kedvem fejjel lefele nézni a világot... meg különben is van egy saját eve fórumom... höhö :D
  • BEAST #1320
    omg , Adamus itt az SG-n xD
  • AdamusTorK
    "két karakter közti kontrakktal történő hajóátadásnál a kontrakt elfogadása után eltűnik a hajó.. meg ilyenek. "
    -Hehe, ez úgy hangzott mint valami scam :)

Egyébként üdv Jakuza, HUN For the win, ügye? :D
  • DeviloftheHell
    kiváncsi lennék elfogadja e trial codot egyenlöre vagy ujjabb 14 napot vagy mit tudom én vmelyik jó lenne egyenlöre
  • lammaer
    Amúgy a lassúságot nem a feladat komplexitása miatt mondtam :) Amikor abbahagytam pár hónapja, napokig tartott mielőtt egyáltalán foglalkoztak egy peticióval - rengeteg volt ugyanis...
  • lammaer
    Olyan dolgok helyrehozására, amelyek programhiba miatt következtek be, tehát amiért nem az én hülyeségem/figyelmetlenségem a felelős.

Pl: agentezésnél ahelyett hogy kiwarpolt a hajó, elkezdett a semmi közepén forgolódni kb 1 percig, utána szétlőttek az NPCk. Vagy: agression timer nélkül (előtte kb 1 órát ültem pos alatt), safespotról történő leloggolás után 10 (!!!) perccel kilőnek.
    Vagy: két karakter közti kontrakktal történő hajóátadásnál a kontrakt elfogadása után eltűnik a hajó.. meg ilyenek.
  • DeviloftheHell
    a logban lehet benne volt nem szoktam megnézni de azota za már rég elveszett
    na mind1 tegnap összedtem 7 millát már csak 23 kell a drake hez meg egy 30 napos kod kártya min
  • gvarga12
    ezert vannak :)
    ezt kb. 5 perc alatt meg is oldjak :)
    te mire hasznalnad a peticiot ?
  • lammaer
    Hát, egyszerűbbnek talán egyszerűbb, de hogy gyorsabb? :)
    És különben is, nincs raja semmi peticióznivaló, nehogymá rászoktassuk az embereket az orrbaszájbapeticiózokmertnemigazsághogyelrontottamvalamit mentalitásra...
  • gvarga12
    ennel egyszerubb es gyorsabb megoldas a peticio :)
  • lammaer
    Háááát... volt már downtime azóta? Mert elképzelhető hogy DT alatt visszakerül a szétlőtt cucc a küldetésbe, legalábbis az NPC-k és az aszteroidiák vissza szoktak jönni a napi DT után.

Ha elbukod a küldit az se a világvége amúgy. Nem fogja kiirni hogy game over :)

------------

Devil: tudtommal minden egyes rakéta sebzése benne van a logban. Ha egyszerre csapódik be 4, akkor 4 sor lesz a logban.

Vonósugár: mivel warpolni nem tudsz vonósugárral, igen igen sok türelem kéne ahhoz, hogy az aszteroidamezőtől elvontasd az állomásig a megrakott kontit... :) tehát a válasz: nem
  • [Jakuza]
    0.5 es 1.0as rendszerekben csak olyan kalozokra (jatekos) lohetsz annelkul, hogy a Concord ne lone rad, amelyiknek a standingje minimum -5.0.
  • maniac001
    Valamit nem értek...
    Van egy 10 lépésből álló mission sorozat. A 8. lépést elkúrtam, szétlőttem amit nem kellett volna. Nem lett kész a mission, de nem történik semmi mert nincs már ott semmi. Pedig kell ez a mission sorozat a standing miatt főleg. Visszamentem órákkal később, de semmi. Most akkor buktam az egészet? nem tdoma 8. missiont újrakezdeni? Mit kell tenni ha elbukom a missiont? Nem fogom tudni újrakezdeni? ha kidobom a missiont (nem dobtam ki még) akkor elveszik. Hogy van ez akkor? Nem fogom tudni mindig teljesíteni, hibázhatok, elszúrhatom. Ilyenkor bukom végleg? Mert ugye a wowban kidobtam és felvettem újra...
  • DeviloftheHell
    lehet tényleg egy sorozat volt az de abbol vagy 4 mert ahogy nézem a sorozatban inditott rakétáknak egyszer irja ki a sebzését csak

kár pedig késöbb élvezet lett volna több hajót irányitgatni

öö van ez a vontato sugár azzal betudom vontatni az állomásra a megrakott konténert?
  • DeviloftheHell
    na tanuló pénzt megfizettem mentem egy 800E érö kalozka után aki egy gyenge hajoban üldögélt 0.7 és sectorba rálöttem nézem mi a jó isten szedi enynire a hajot szét mert cska gyenge ágyui voltak a scanner szerint
    nézem a emailt mi szedett le hát egy kurva örágyu a franc esne bele
  • maniac001
    Köszönöm a tanácsokat. Látogatom az EVE online-t. Egyébként 2 napos a karakter :)
    Fórumon is a caracal hajót ajánlották, így most arra gyúrok caldari achuraként. Azt mondták ez a caldari achura jó választás nekem. Szóval agentezgetek meg fúrok és gyűjtöm az ISK-t a caracalra. Persze még sokára lesz meg a kb. 4 millió ISK rá. Addig meg elleszek a fregattal meg a standard rakétákkal. Jól megy vele az agentezés, legalább is ezen a szinten. Már megcsináltam egy storyline-t a caldari navy-nak. Msot az ő ügynöketi hajtom és csinálom a missionöket.
  • lammaer
    Caracalra heavy missile launchereket rakva és kinetikkel megtöltve lehet a legnagyobb sebzést bevinni (elvben) mivel kinetikre - ha jól rémlik - bónuszt kap a nyavajás.

A torpedó kis hajók ellen abszolút rossz választás. Még ha el is találja,a torpedó robbanási sebessége (explosion velocity) elég kicsi, emiatt a gyorsan mozgó hajó kevesebb sebzést kap. Továbbá a robbanási rádiusza túl nagy, igy egy kis hajó megint csak kevesebb sebzést kap. Szóval kis hajón (fregatt, talán még cruiser is) két ok miatt is kisebb lesz egy torpedó által okozott sebzés mint ugyanazon a hajón egy heavy missile sebzése. Torpedókat nagy és lassú hajók (battleship, battlecruiser) ellen érdemes használni, azok ellen van kitalálva.

2000-et nem sebez egy torpedó semmilyen körülmények közt se, esetleg nézd meg a logokat hogy mi talált el - gyanitom hogy vagy egy sorozat heavy-t kaptál, vagy egy adag cruiset. Ha egyszerre inditotta őket, könnyen lehet hogy csak 1 rakétának láttad azt ami valójában 3-4-5 volt :)

maniac: az hogy specializáció gyanitom csak annyit jelent nálad, hogy ezeket TUDOD használni. Ám EVE szóhasználatban a specializáció egészen mást jelent: rengeteg tanulással specializálódhadsz a fegyverekre, és ennek eredményegén használhatod egy fegyver tech 2-es változatát (pl Heavy Missile Launcher II), ami némileg jobb paraméterekkel bir, persze többe is kerül. Lényegében minden hajóra aggatható modulból létezik T2-es változat, és mindegyik - relative - sok tanulást igényel.

A te esetedben (pár hetes karakter) azonban szinte semmi időt nem jelent hogy megtanulj egy másik fegyvert is olyan szintre ahogy a rakétákat tudod használni - mivel Caldari vagy, nekik a másik fegyverrendszer a hybrid fegyverek (railgunok és blasterek). A destroyerek kimondottan ezekre a rendszerekre készültek.

DE: tudni kell, hogyha nem játékos karakterek (NPCk) ellen harcolsz (pl agentek illetve aszteroid beltekben az NPck levadászása) akkor a rakéták a lehető legjobb választás mivel bármelyik sebzésfajtával tudsz operálni (minden NPC más és más sebzésre érzékenyebb), nem kell törődnöd a manőverezéssel (a rakéták mindig találnak, ellentétben a többi fegyverrel, ahol számit hogy a két hajó milyen irányba és milyen sebességgel mozog). Gallenteként annó agentezős koromban átáltam Caldari hajók és rakáték tanulására, sokkal-sokkal könnyebb.

Ha NEM játékosok ellen gyúrsz, tanulásban javasolt a Caracal (Heavy missile) - Drake (Heavy missile) - Raven (Torpedo majd esetleg cruise) hajók vezetésének kitanulása, illetve a T2-es shield booster minél előbbi elérése. Persze utána/közben, told az általános skilleket is (pl fitteléshez electronics), ja és ha hosszú távon játszol, minél hamarabb a learning skilleket, mivel ezek növeli a tulajdonságaidat, ergó gyorsitják a tanulást.

Végül: ha még nem tetted volna, irány a www.eve-online.hu oldal, azon belül a fórum ahol több FAQ is van magyar nyelven sok hasznos tanáccsal, meg rengeteg olvasnivaló.
  • gvarga12
    egyszerre egy hajot tudsz iranyitani
    azok a szkillek a gangekhez kellenek :)

a torpedo sem sebez am akkorat :) meg EM-be se :) szal megneznem en megegyszer azt a logot :)

igen a raketaknak ez a keresztje le lehet oket hagyni :)
    szkilezzel meg egy kicsit :)
  • gvarga12
    harpoint novelo nincs
    tanulj ki nagyobb hajokat
    vagy ha fregatt maniad van akkor ceptor assault fregatt de azokon se lesz tobb hardpoint csak jobban fittelheto

a specializacio alatt pontosan mit ertesz mert hasznalatos ez a kifejezes csak nem tom vagod e hogy pontosan mit is jelent :)
  • DeviloftheHell
    én caracal-al mentem egyenlöre arra futja és a trial miatt azt is tudom még használni amugy hogy egyszerre két hajot tudjak irányitani a fleet command skill kell vagy elég a wing command?

inkább torpedoval lött a tetüje mert egyetlen rakéta vitt 2000 pajzsot legalább 3 rakéta volt a osprey- 3 pajzs növelö modullal amekkorát csak megtudtam venni

de a caracal on jól irt a 3 nehéz rakéta föleg ha nem mellette robban fel gyors kis vadászokat nem kapja el mindig
  • maniac001
    Van ám még kérdés csakhogy ne unatkozzatok :D
    Szóval rakétákra vagyok specializálódva. Most van egy Kestrel fregattom amin 4 rakéta hardpoint van. Ez jó is, de néztem egy jó destroyert ami árban számomra elérhető. De mint kiderült, a destroyereken max 1 ilyen rakéta hardpoint van. Így ugye nekem nem érdemes ezt a hajót választani. A következő karegóriás hajó amin 4 rakéta hardpoint van mer több millió ISK. Így jártam, vagy van megoldás. Van valami hardpoint upgrade. Ez erre van kitalálva hogy esetleg bővíthetem a rakéta hardpointok számát esetleg vagy a destroyert felejtsem el?
  • gvarga12
    a dereken nehezraketak voltak :)

egyebkent lowsecben inkabb csak olcso hajoval kozlekedj :)
    ugy viszont fun