7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • DeviloftheHell
    ez a wentri egy szerver? és hogy tudom berakni a két alap szerver mellé?
  • kerek1224
    Bizonyos szempontból vitatkoznék ezzel. 3 éve játszom az Eve-t, és szerintem ebben az MMO-ban a legsegítőkészebbek az emberek, és itt a legkegyetlenebbek a játékos kalózok is.
    Tudniiliik elég világosan tudható, hogy mikor teszed ki magad PvP támadás veszélyének: amikor 0,4 vagy az alatti security level rendszerbe mész. És ha oda mész akkor fel kell készülnöd rá, hogy a játékos kalózok minden eszközzel azon lesznek, hogy lelőjjenek. És miért? Azért mert ők ebből élnek, egy idő után be sem tehetik a lábukat 0,4 security feletti rendszerekbe.
    Megtámadhatnak persze még, akkor is ha a céged háborúban áll, de hát ez gondolom egyértelmű.
    Igen, elég gyakori hogy 10-en 20-an gankelnek egy kaput low sec rendszerben, és amikor odaérsz, lekapnak a tíz körmödről. de ez nem "parasztság". A ganket meg kell szervezni, ott kell dekkolni órákig is akár egyetlen fogás nélkül, úgyhogy ez nem ugyanaz, mint amikor a Wow-ban 6 hülyegyerek öldösi a questet csináló, 5 hp-s szerencsétlent újra és újra.

Tehát az Eve-ben mindig gondosan mérlegelni kell a kockázatot a várható haszonnal együtt, és dönteni. Én voltam úgy, hogy egy órán keresztül csak cseteltem és filóztam, hogy undockoljak-e (háborúban álltunk, és rizikós volt a rendszer), aztán végül nem repültem ki.
  • gvarga12
    "30ezer ember van a szerveren, játssz velük."
    ne ok jatszanak veled :)
  • BEAST #1376
  • lammaer
    Istenem, bár minden jóslatom igy válna be, milliomos lennék :)
    Arra figyelj Devil, hogy ebben a játékban a nagyobb nem mindig jobb. Általában a nagy hajók elleni fegyverek alig sebzik, el se találják a kisebb hajókat.

Szinte majd minden hajóosztályból létezik egy elit verzió, aminek a vezetéséhez elég sokat kell tanulni, viszont nagyon brutálisan meg lehet szivatni a magasabb osztályú ámde alap verziójú hajót.

Pl a sima alap fregatt "überebb" verziója az assault fregatt és az interceptor - utóbbi megfelelően képzett kézben képes még egy BS-ből is kikalapálni az áldozatot (nagyon durva, de könnyen megeshet). A Cruiser nagytestvére a Heavy Assault Ship - na az garantáltan elagyalja a BS-t.

Amúgy nagyon sok múlik azon is MIT teszel a hajóra (ezt hivják fittnek). Hiába nagy a hajód, ha nincs rajta megfelelően erős, a várható célpont tipusa ellen hatásos fegyvered akkor nagy valószinüséggel kukában végzed. Például, ha játékos ellen mész szinte kötelezőa warp scrambler (megakadályozza hogy elwarpoljon az ellenfél) és a webber (jól lelassitja, kis hajók ellen nagy segitség).

Mégvalami: az EVE világában elég parasztok tudnak lenni az emberek :), ami azt jelenti, ha le tud lőni, akkor sokszor le is fog, még akkor is, ha semmi haszna nincs belőle. Sokan leszarják a lovagiasságot ("jaj, a srác még csak 2 hetes, hát 3 éves létemre nem lövöm le, hadd tanuljon" vagy "hé, a srác egyedül van, mi tizen, ne lőjük le mert nem fair"). És nem azért lő le mert haszna lesz belőle, hanem azértmertcsak. Ennél simán vannak durvább húzások is, szóval bizalommal csak akkor legyél valaki felé ha már ismered egy ideje. Addig legyél rendes de légy résen.

DE: mivel MMO-t játszol, keress társakat. Nemcsak azért, mert hatékonyabban lehet MINDENT csinálni, de egyben sokkal SZÓRAKOZTATÓBB is. Elég sok magyar corp van, ahol sokan vannak tapasztalt játékosok, de szivesen felvesznek újoncokat is - ne félj attól hogy púp leszel a hátukon, mert ez nem igy van. Igy sokat tanulhatsz, sokkal könnyebben tudsz elindulni a játékban. Használd ki, hogy esténként 30ezer ember van a szerveren, játssz velük.
  • [Jakuza]
    Eloszor is a fregatok ellen nem jo a Heavy missile, mert alig sebez belejuk, tul gyorsak es tul kicsik.
    Meg aztan lehet nem is sima fregattal talalkoztal, hanem egy Assault Fregattal, aminek a resistjei lenyegesen magasabbak, mint a natur fregattoknak.
  • gvarga12
    igen te, gyere fel wentrire aztan meselunk kicsit mit hogyan merre :)
    nem erdemes ennyit veszodni ha nem muszaly :)
  • DeviloftheHell
    másik fele ez aátkozott warp jammer
  • Culram #1371
    :) nem baj. vannak ilyen kötsögök. De ilyenkor figyelj az Aggression time-ra. Csak ez alatt az idő alatt lőheted büntetlenül.
  • DeviloftheHell
    csak szerezzem meg a csatahajot vagy ami mégjobb lenne egy Dreadnought-t caldariból 2 milliárdért láttam egyet a másik régioban aztán az összes ilyen kis szopottszáju tetvet levadászom
  • DeviloftheHell
    ki?
  • DeviloftheHell
    épp most szedtem volna le egyet egy szállitomat meg az osprey-t leszedte a gecije nem tudom milyen pajzs volt azon a faszom kis frigaten de 10 heva missile nem szedte le

erre oda megyek egy caracallal rálövök a szájbakurt npc biztonsági szolgálat szed le hogy rohadna meg és még az 4 millionyi ércet is elvitte a gecije hogy rohadt volna le
  • lammaer
    Ja, majd elmeséli ahogy kifosztották, és utána még le is lőtték :)
  • lammaer
    Ja, majd elmeséli ahogy kifosztották, és utána még le is lőtték :)
  • kerek1224
    Majd írd meg első élményedet, amikor Ore-thief-fel találkozol :)
  • gvarga12
    ventrin vagy ?
    ha igen akkor mikor ?
  • DeviloftheHell
    na mind1 mostmár akkor oránként ujjat csinálok és ugy pakolom
    még igy is kevesebbb kör kell és több iö van bányászatra
  • lammaer
    Olvastad volna a kezdő FAQ-t a www.eve-online.hu oldalon :), akkor nem estél volna bele ebbe. Más kárán tanul az okos...
  • gvarga12
    kis kellemetlenseg :)
    nekem Bristottal teli veszett oda
  • DeviloftheHell
    jü tudni televolt scordittal épp mire oda értem a badgerrel akkor semmisült meg kb 2-3 millányi pénzem veszett oda meg a fél asteroid öv :D
  • [Jakuza]
    1.5 ora es megsemmisul.
  • DeviloftheHell
    bazz kibasztam magammal gondoltam a badgerrel viszem el kevesebb körrel a bányászott ásványokat kidobtam a hajobol egy adagot jettison al azt tel raktam mentem volna a badgerér hogy azzal viszem vissza 5 körrel erre eltünt a francba az a szar konténer azt nem emlitette hogy megfog semmisülni
  • [Jakuza]
    Pssssszt. Ne fesd az ordogot a falra. :DDD
  • AdamusTorK
    Jajj, bocsi Jakuza, nem is te vagy az antikrisztus, hanem a szupersztár Fenrir... látom nagyon bejött neki, hogy összemocskolódott mindenen aztán elment babázni.

Szeretettel várom az eve-o.hu-ra egy kis flame-re.
  • DeviloftheHell
    értem sajnos megkell várnom amig aktiválják mert hiába kértem az interbankon át (budapestbank) nem küldtek azonnali visszajelzést hogy aktiv lenne addig meg nem probálkozok vele és addig nem is tudok játsza a franc vinné el öket
  • kerek1224
    Minden internetes vásárláskor meg kell adni a lejárat dátumát, ez is egy adat, a kártyaszámmal együtt. Így elkerülhető, hogy vki random kártyaszámmal felhasználja mondjuk pont a te kártyádat.
  • DeviloftheHell
    valoszinü :D anynira nem hülyültem meg kül frissen igényelt kártya sztem nincs lejárva
  • Culram #1352
    nehogy lejárt kártyával szórakozz
  • DeviloftheHell
    de a kártya lejárati dátumát mért kell ehez megadni csak azt furcsálom
  • gvarga12
    igen az a kartya-e
    meg soha nem hallottal rola ?
  • DeviloftheHell
    Expiry date:
  • DeviloftheHell
    a bankkártyáé?
  • [Jakuza]
    De. Az a kartyajanak a lejarati datuma.
  • lammaer
    Véletlenül nem a kártya lejárati dátumát? Mi van odairva?
  • DeviloftheHell
    van a kártyás fizetési opcio annál lent lehet választani évet és honapot na azzal mi az eget adok meg?
  • gvarga12
    ezt meg fejtsd ki egy kicsit
  • DeviloftheHell
    a kártyás fizetésnél az eve oldalán az idövel azt adom meg hogy meddig akarok befizetni?
  • DeviloftheHell
    én egyáltalán nem kezdtem bele
  • gvarga12
    ez erdekes a storyline nem tul fontos de ha nem csinalod meg akkor nem kapsz fanction standinget ami pedig hidd el jo :)

egyebkent meg majd megcsinalod a kovetkezot, viszont ventrire nyugodtan gyere fel mostanaban siman szohoz fogsz jutni a kerdeseiddel, nem gond ha kerdezel :)
  • maniac001
    na kérem...
    kaptam egy agenttől levelet, hogy azonnal húzzak oda mert fontos storyline missiont ad. Odamegyek, kérdezem a lányt, semmit nem tud adni, és nem elérhető státuszban van. A levél meg ott van nálam WTF???

Amúgy ha kihagyok egy storyline missiont valamiért az nem olyan nagyon végzetes ugye?

Amúgy amióta EVE-ezek, a wow pihen :D