7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • JuanG
    ez mi pontosabban?
  • JuanG
    bizony jó :)))...megahangulat, és több évnyi "éles" fejlesztés van mögötte, lévén nem ma jelent meg, és ez a jó benne...nem ismerek még egy ilyen kiforrott játékot :) ... a hab már csak az lenne a tortán (számomra), ha nem külsőnézetes klikkelgetős lenne, hanem cockpitenézetes szimulátor :DDD...
  • [Jakuza]
    Nem mondod, hogy nem hasznaltad. :DDDDD
    Amugy a masik amit az EVE jatekosok eloszeretettel hasznalnak az a EFT, azaz a Eve Fitting Tool.

EFT
  • Fenrir
    Vazz tök jó ez a program
  • [Jakuza]
    A skillek tanulasa atribb fuggo minden, mivel a skillek kitanulasa idohoz es illetve a hozzajuk kapcsolodo tovabbi skillekhez.
    Ha letoltod az EVEmon nevu programot akkor vilagossa fog valni, hogy mihez milyen skill kell.
    Persze ehhez egy karakter szuksegeltetik az Eve Onlinen belul, mivel azoknak a statjaival dolgozik a program.
  • Callisto
    Köszi a li9nket. Egy kérdés. Taktikázni biztos kell, sőt. Hanem skillekhez, illetve attribokhoz vannak kötve dolgok? Pl. csak bizonyos szintnél tudok ezt vagy azt gyártani, bányászni, meg hasonlók?
  • [Jakuza]
    Ja es amint tudsz tegyel 3-as implantokat a fejebe, ahhoz eleg a lvl1-es Cybernetics skill.
  • [Jakuza]
    Lassan jonnie kell, talan egy honap, de nincs meg konkret idopont kituzve. Trinity lesz a neve.
    A kezdeshez egy tanacsot azert adok.
    Ne indulj sok karizmaval, mert gyakorlatilag abbol van a legkevesebb skill.
    Balanszolt legyen eppen ezert. Probald a masik ket-ket attributumat a karinak magasabbra. (Int-Mem gyartokarinak,banyasznak ill. Harci karinak perception,willpower)

Esetleg probalgass elotte itt:
    Offline Character Creator

A masik tanacs legeloszor kizarolag a learning skilleket kezdd tanulni, abbol is az Int-Memet (lvl4-ig), es utana ezekbol mar lehet tanulni az advanced learning skilleket.
    Ezek emelik a karakter attributumjait, igy gyorsabban fog tanulni.
    Ha nem ezt teszed, gyakorlatilag egy honap alatt ellehet bukni kozel egy het tanulasi idot.
  • Callisto
    Én már egyszer próbáltam a trialt, de akkor valami miatt csak 2 napot nyomtam. Ja igen, jött a BSA :(. Na szóval csinálok majd egy új triált. Nagyon szeretem a sci-fit és az űrt. Pl. X3 eddig mindent visz nálam. A kérdésem a következő: Ha jól tudom hamarosan megjelenik egy nagyobb expansion, ami grafikai tuningot is tartalmaz (DX10 pl.). Ez mikor várható? Ez szerintetek életjáték? Mert nekem az X3 is az :)
  • Venom
    Azért nem csak PVP-nél könnyíti meg a kommunikációt :)
    Pl újjoncoknak is könnyeb segíteni úgy hogy nemkell a halom információt legépelni :)
  • [Jakuza]
    Az egesz magyar kozossegnek van ventrije.
    Eveben pedig kifejezetten fontos a kommunikacio, mivel ez egy pvpre kihegyezett jatek.
    Raadasul van, hogy csak a mi allieancenkbol, (jelenleg a legnagyobb Magyar szovetseg) egy operationjan belul, tobb mint 40en voltunk egyszerre.
    Tehat ilyenkor egy csataban kifejezetten hatrany lenne, ha gepelni kellene.

• maniac001
    Rendben és köszi még1x
  • Venom
    Mindenesetre játékon belül látogass el a HUN channelre és ottani ventriló beálitások szerint állicsd be a cuccost és látogass el a ventriszobánkba :)
    Igy ha most még nemis csatlakoznál csak a trial lejárta utánn legalább társaságot és segítséget is kapsz. Meg persze megismerheted a tagokat.

A corpunk oldala egyenlőre üzemen kívül van. Legutóbb valami vírus került fel az oldalra fene tudja hogyan :S
  • maniac001
    Amit elfelejtettem, Caldari deteis a karim (egyenlőre) eléggé balanszolt tulajdonságokkal.
    Elsősorban military beállítottság lesz a jellemző, de a gyártás, kereskedelem sem kizárt.
  • maniac001
    Köszönöm. A ventri természetes, a wowban is kell a hang kommunikáció. Ott ts van de tökmind1 (ventrit én is jobban szerettem).
    Szóval ez egy trial, és sokmindentől függ hogy véglegesítem vagy sem. Mindenesetre megvettem egy Kestrel-t, raktam rá 2x missile launchert bloodclaw rakétákkal és irtom a kalóznépet mert kell hogy fájjon nekik nagyon :)

Mindenképp megnézem a honlapot a corp-ról.
  • Venom
    Hali: Ajánlom a corpunkat névszerint Hungarian Space Defenders. kezdő karaktereket is felveszünk. a társaság jó.
    Viszont kötelező a ventriló használat. meg hát anélkül szerintem nemsokat ér a játék :)
    a www.eve-online.hu oldalon találsz infót a corpunkról.
  • lammaer
    Ezen nem veszünk össze, konstruktiv voltam most te jössz :)
  • [Jakuza]
    Hiaba figyeli a lokalt, manapsag mar nem csak a kalozok lovik ki a hajokat a beltekben.
    Hiaba nem 0ra warpol a beltbe, attol meg elkaphatjak ceptor,recon stb.
    Warp core stab semmit nem er mivel 1 honaposan max a learning skilljei lesznek meg es egy fregatban ul, ezert egy salvobol kiszedik.
  • lammaer
    Hááát.... persze embere válogatja, de szvsz egy hónaposan ha megkapja a pár alapvető instrukciót (figyeld a localt, beltbe ne 0-ra warpolj, hanem mondjuk 30 km-re, legyen 3 safe pontod, ha jön az ismeretlen irány a safe) és egy kisebb hajóra feltesz mondjuk egy Warp Core Stabot (NPCzésnél nem zavar a lassabb célzás és a kisebb range) akkor azért egy 0 feletti esélyt lehet kapni. Persze előbb utóbb úgyis leszedik, ez nyilvánvaló, de egyrészt izgalmat akart, másrészt egy kis mellékest a konyhára :) Aztán utána megint fogja értékelni az agentelés nyugalmát :P
  • maniac001
    na megcsináltam az accountot, most server off van de ma nyomom egy kicsit.
    Egyenlőre a wow a jelen, az EVE egy lehetséges jövő :)
    Majd kiderül. Remélem nem lesz nekem túl lassú a game. Régen az volt, de azóta változtam :P
  • [Jakuza]
    Szerintem meg ne menjem beltezni, egy honapos karakter lowba, mert kb 0 az eselye a tulelesre.
  • lammaer
    Eszembe jutott még valami: 1-2 órára lehet érdemes lenézni a környkeden lévő legközelebbi 0.4-0.3-0.2 security státuszú rendszerbe, és körbejárogatni az asteroid belteket az ott tanyázó NPCk levadászása céljából. Van egy két folyamatosan-irtó-nagy-mázlija-van haverom, akik ennyi idő alatt találkoznak értékesebb NPCkkel, amikből esnek olyan tárgyak, melyek darabja (!!!) 25-30 millió is lehet. Volt olyan nap, amikor a srác pár órán belül 3 ilyennel is találkozott (mondjuk nekem hetek alatt nem jött egy se).
    Hátha te is ilyen máker vagy :)

Fontos: a 0.4 alatti rendszerekben már mindenki szabad préda, tehát ha nem figyelsz (vagy ha figyelsz akkor is) kilőhetnek más játékosok. Ide nem kell cruisernél erősebb hajó, és úgy menj le hogy azt a hajót rögtön az elején felteszed a veszteséglistára. Ha bárkit látsz bejönni melléd az aszteroidamezőbe akkor feltételezd hogy rossz szándékú és sipirc :)
  • gvarga12
    a helyes megfogalmazas a wow volt az EvE elotti idoszak nem ? :)
  • maniac001
    Hú köszönöm az igen informatív beszámolót. Pont azért agenteztem hogy adja már a magasabb missionöket de nem sikerült azt a reput elérni. Kereskedői vénám nincs. Az építéshez és gyártáshoz meg kell a tőke. Na majd agyalok rajta, egyenlőre a wow mellett időm sem lenne. Az van, hogy egy mmo utódot keresek a wow utáni időszakra.
  • lammaer
    Kicsit bővebben: amit te csináltál az az agentezés nevü elfoglaltság a játékban, és tényleg egy idő után elég monotonná tud válni (bár ismerek olyan embereket akik ezzel is nagyon jól elvannak már vagy 2 éve). Ez a játéknak azonban csak egy nagyon kis része, és még ezt is lehet élvezetesebben csinálni:

Az agenteknek 4 szintje van, minél magasabb az agent levelje, annál erősebb küldetéseket ad. 3-as 4-es szinten már van értelme például csapatban összeállni (2-3 ember) és együtt tolni a küldiet, esetleg még bevetve egy kis teamspeaket vagy ventrillo-t is. Persze megfelelő felszereléssel és tapasztalattal ezek a küldetések is szólózhatóak, de hát a csapatmunka élménye ugye...

Aztán: ha van egy kis kereskedői vénád (nekem nincs) és némi pénzed, akkor nagy pénzeket szakithatsz a piacok böngészésével, árfolyamok figyelésével, szállitgatással - ez a stilus valakinek bejön, lehet te is ilyen vagy.

Aztán fogalkozhatsz például ürhajók és felszerelés gyártásával és forgalmazásával, az azokhoz szükséges nyersanyagok és tervek gyűjtögetésével is - vannak akiknek ez jön be :)

Aztán: ha még nem tetted volna meg, érdemes keresni egy céget (ez az Eve-ben a guild neve) - vannak tisztán magyar brigádok is, de ha nem gond az angol/francia/német/orosz :) akkor bőven találsz helyet ahova csatlakozhatsz. Sok cégben szerveznek az emberek közös tevékenységeket (pl. más játékosok levadászása egy kis PvP akció keretében) amelyek nagyon izgalmasak lehetnek.

A PvP amúgy is adrenalinnövelő (és a káromkodási szókincset is jelentősen bőviti) az EVEben. Sokat kell tanulni hozzá, ezért nem árt ha tudsz csatlakozni olyanokhoz akik már tapasztaltabbak a játékban, cserébe ha sikerül valakit kivégezned, az igazán nagy élmény tud lenni.

Van ennek egy fejletteb változata is, a 0.0-ás élet. Szóval a kezdők az Empire nevű biztonságos "homokozóban" kezdenek és ott ismerkedhetnek a játékkal. Itt alapesetben a játékosok nem bánthatják egymást.
    Az EVE közel 5000 naprendszerből álló világának jelentős része azonban az úgynevezett low-sec vagy 0.0 rendszer, ahol megengedett egymás gyapálása, plusz lehet állomásokat épiteni, hatalmas alliancékat létrehozni, ahol aztán megy a politikai szarkeverés, kémkedés, óriási hadjáratok egymás ellen, intrika, mindenféle harci akciók stb. Mint a valós életben, ahol a birodalmak gyapálják egymást, ráadásul ez már teljesen játékosok által uralt terület. Persze lehet nagy pofonokat kapni, hiszen előfordulhat hogy a te szövetséged van ostrom alatt, de hát egyszer fenn, egyszer lenn. Az élet is nehezebb ezen a részen, mert például nincs minden naprendszerben 5-6 állomás, a piac sem olyan gazdag mint ott ahol eddig éltél, ráadásul folyamatosan figyelni kell az ellenségre is - cserébe jobban rá vagy utalva a társaidra és általában nagyobb az összetartás is.

Itt egy térkép arról, hogy is néz ki most a galaxis:
    http://dl.eve-files.com/media/corp/Verite/influence.png
    (középen a nagy "üres" terület az Empire, azt nem lehet elfoglalni :) )

A sok szines paca mind egy-egy játékosok által létrehozott szövetség területe, amely akár több ezer játékost is magában foglalhat. A határok persze folyamatosan változnak, hiszen emberek alakitják.

Hirtelen ennyi. Szóval van sokféle lehetőség a játékban, az agentezés csak egy pici töredéke az egésznek. A legfontosabb: csatlakozz másokhoz - a corpok többsége örömmel fogadja az újoncokat.

Ja, és olvasd át a www.eve-online.hu weboldal fórumában a FAQ-kat :)
  • gvarga12
    pont akkor mikor elkezded :)
  • maniac001
    Van pár kérdésem...
    Régen toltam 1 hónapig. Kezdetben nagy volt a lelkesedés, de amikor 1 hónap után is azt kellett csinálnom gogy vigyek el valamit agent A-tól agent B-nek, vagy öljek meg x kalózt, feladtam. Több rendszerben próbálkoztam de mindenhol ezeket a feladatokat adták. Hát dögunalom volt. Mellette bányásztam ami megint csak unalmas. Mikor kezdődik az igazi tartalom?
  • Culram #1512
    Jeh elfelejtettem. Hovatalosabb főrumunk.
    EVE
  • Culram #1511
    Igen. Elegen vagyunk hogy jó sok céget kitegyünk. Szívesen látunk újoncokat.
  • Jeffjohnson
    Sziasztok!
    Sok magyar játszik az Eve-el? vannak magyar klánok ahova kezdöknek érdemes/lehetne csatlakozni?
  • Kaziking
    lehet azt nem figyeltem :)
  • JuanG
    ha jól kiveszem akkor ez csak egy 2. account-ra vonatkozik...
  • Kaziking
    most van 6 havi akció ha jol tévedek 50$, az elég baráti. bár én isk-bol jáccom állandoam :)
  • Culram #1506
    Olcsóbban kijöttök, ha itt veszetk egy Game Time Card-ot.
    ETC
    Nem kell megvenni a licenszet. Ezzel is tudjátok aktiválni az accot.
  • kerek1224
    igen az a havidíj. Ha 3 vagy 6 hónapot fizetsz egyszerre, akkor olcsóbbra jön ki egy hónap.
  • JuanG
    én is gondolkodom hogy fizetek, már hiányzik :)))...a trial lejárta előtt vettem meg egy nagyobb hajót (neve most nem ugrik be) amihez még egy skill kifejlesztése épp folyamtban volt, most meg már tudnám vele tolni :))

Kiváncsi leszek a Trinity-re, mennyivel lesz nagyobb a gépigénye :)
  • JuanG
    sztem igen ...
  • zeus
    mármint minden hónapban 19.99Eurót kell fizetni?
  • zeus
    Szevasztok!

érdeklődnék hogy trial után a 19.99 euro az egy hónap.
    és utána mi lészen?

Üdv: béci
  • JuanG
    köszi srácok, megvan!! :)