7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • Jeffjohnson
    én fent vagyok a ventrin itt csücsülök a tanuló szobába
  • Fenrir
    Körülbelül igen. Viszont a jobban hozó ércek már 0.5 alatt vannak főként, tehát oda védelem kell melléd. Igazából csapatban érdemes menni fúrni, 2-3 fúró, 1-2 hauler meg egy rat-ező (esetleg combat drone-ok a barge-okban).
  • Venom
    hopp elnézést. most asszem mégsem megyek fel mert rohadtul vacakol a netem :S
  • Venom
    Jóreggelt. Ha gondolod felmegyek most. de nemén vagyok a főnök szal majd a többiekkel kell megbeszélni illetve leadni a jelentkezést a corp-ba.
  • Jeffjohnson
    Mikor leszel ventrin? mert akkor belépnék a corpba a game bejön és ha a trial idöszak után (még 7nap) is ennyire tetszik mint most akkor elö is fizetek majd rá
  • Jeffjohnson
    bár én még kezdö lama vagyok de ahogy én látom a furás az olyannak tünik hogy eleinte nem éri meg de ahogy több pénzed van jobb cuccra egyre jobban megéri?!
  • [Jakuza]
    Igazabol megeri ha sokat csinalod, vagy ha nem high secben fursz.
    Bar szerintem high secben jobban megeri ugynokozni, mint furni.
  • Jeffjohnson
    Ezt eddig nem is tudtam mekkora 5let ez a GTC. Akkor asszem eleinte agentezek amíg nem tudok valami komolyabb bányászhajót venni vagy megéri egyáltalán a bányászatba időt ölni?
  • [Jakuza]
    Csak egy valamire vigyazz, amikor ket karaktert csinalsz.
    Kulon accounton legyenek.
    Persze most erre lehet sokan felkapjak a fejuket, akik nincsenek tisztaban az Eve mukodesevel, foleg miutan ez egy MMo es penzbe kerul a kulon account.
    Ime a magyarazat, miert:
    Bar 3 karaktered lehet egy accounton, nem erdemes csak egy karaktert krealni ra, mivel amig az aktiv karakter tanul, a masik nem tud tanulni.
    Eppen ezert jobb megoldas egy masik accountra tenni a 2.,3. stb karaktert.
    Persze ez penzbe kerul,de....
    Van lehetoseg arra, hogy ne keruljon egy ido utan penzbe az account fizetese, legalabbis nem real cash-be.
    Ugyanis arulnak ugy nevezett GTC-t (Game Time Code), amit a jatekban talalhato fizetoeszkozert lehet venni. Ezekbol a GTC-kbol letezik 30/50/90 napos variacio. Egy 90 napos GTC 400-440 millio ISK (ISK=a jatekban megtalalhato fizetoeszkoz).
    Sajnos most megy fel az aruk, volt amikor 350 millioert is megszerezheto volt.
    Ezt a 400 millios osszeget egy kicsit oregebb karakter nehany napon belul osszetudja kaparni, ha mar tud rendesen lvl4-es ugynokozni.
    Esetleg ha szerencseje van es valami faction hajot lelo, amiben van valamilyen faction blueprint hamarabb is.

Meg egy kis kiegeszites. Lehet egyszerre ket klienst is futtatni.
    A teendo mindossze annyi, hogy az eredeti EVE klienst kimasoljuk egy masik konyvtarba. Ne akarjuk ujra telepiteni, a masolas a megoldas.
    Igy lesz egy eredeti Eve konyvtar es egy masolt.
    Ezekbol a konyvtarakbol tudjuk kulon-kulon inditani a ket klienst.
  • lammaer
    Hát igen, sokan hamar rájönnek hogy 1 karakter az kevés, kettővel sokkal több dolgot lehet művelni. :)
  • Jeffjohnson
    mert azon gondolkodom ,hogy csinálok egy full bányász karit meg egy pvpset
  • [Jakuza]
    Igen, tobb modja is van.
    1. Bemesz veluk egy allomasra, majd a karakterre nyomsz egy jobb klikket es trade.
    2. Kiteszed neki contractra.
    3. Jetisonolod az urben a hajo cargojabol a cuccot es ugy veszed fel.
  • Jeffjohnson
    ha több karid van akkor egyiktöl át lehet adni cuccot a másiknak?
  • lammaer
    Nem kérdőjelezem meg az itélőképességed, pusztán annyit tartok fenn, hogyha te megállapitod valakiről hogy bunkó, az VELED szemben bunkó. Nem feltétlenül velem szemben is az.

Mindegy, külön nézőpontot képviselünk - én ezen a területen fenntartom a saját tapasztalatokon alapuló véleményformálás jogát, te meg szeretnél másokat megóvni az esetleges rossz tapasztalatoktól.

Mindenesetre az tény, az EVE játékmechnaizmusa miatt szerintem itt érthető hogy nagyobb indulatok is előfordulhatnak. Ugye általában egy MMORPG-ben nem szokás/lehet másoknak több napi/heti/havi munkáját füstté változtatni :) Itt ez simán megy :)
  • [Jakuza]
    Nem veletlenul nem irtam neveket es korpot.
    Latod, te nem is mered a szitut, en igen. Azt is eltudom donteni, hogy komolyan gondolja e valaki vagy sem.
    Mivel mar 2005 ota ismerem az allapotokat az EVE-n belul, igy azt is megtudom allapitani, hogy valoban ki a bunko es ki nem, es ezeket nem szubektiv iteletek alapjan.
    Ne altassunk senkit, itt is vannak, mint az elet barmely teruleten.
    Sot azt kell mondjam, hogy diszpeldanyok is vannak.
    De erre rajon a fiatal jatekos ugy is, ha az Eve magyar oldalt olvassa.
    Tehat en csak ezektol akarom megovni. Peldaul, hogy ne hulyezzek le mert uj jatekos, mert bizony lesz benne resze, mert rengetegen ugy kepzelik a jatekon belul, mert nekik sok Skill Pontjuk van mindent megtehetnek es akinek nincs, az csak egy kis idiota noob.
  • lammaer
    A dologban az a nemjó, hogy a klántagok egymást szidalmazzák mint állat, és amikor jön egy újonc, az fogja eldönteni hogy kit utál, hogy melyik klántag beszél vele előbb. Én speciel nem örülnék neki, ha mások véleménye alapján kéne eldöntenem x emberről hogy akkor az most haver lesz vagy nem.
  • lammaer
    "Jo ha tisztaban vannak azzal, hogy van par Magyar Eve jatekos, aki istennek erzi magat es emellett nem kicsit bunko." ---> ez a szubjektiv

Az adott szitut nem ismerem, nem tudom elsőkezes információ e, vagy csak hallottad valakitől aki hallotta... azért remélem nem rettentél meg komolyan egy ilyen fenyegetéstől :P
  • Jeffjohnson
    .....de különben meg ez legyen a játék legnagyobb problémája hogy van néhány tróger ezek szerint a játékkal minden OK
  • Jeffjohnson
    Bármely online játékba mész mindíg lesz ilyen még jó ,hogy a klántagok elmondják a véleményüket onnantól meg a te dolgod eldönteni kinek hiszel az emberek nem buták aki meg mindent elhisz az meg megérdemli.
  • [Jakuza]
    Marmint az szubjektiv, hogy valaki fenyegetozik azzal, hogy felgyujtom a hazad, ha bemered zarni a corpot ?
    Ugye ezt viccnek szantad ? :D
  • lammaer
    Hát, amiket te irtál azok tök szubjektiv dolgok - azt még aláirtam volna, hogyha mondjuk olyanokra szeretnéd felhivni a figyelmét, akik bizonyitottan átcsesztek másokat a palánkon. De az hogy bunkó? Tök szubjektiv dolog, az esetek többségében sokszor kettőn áll a vásár, amúgy is, mindenkinek van jó és rossz napja. Én pl jóban vagyok két olyan sráccal is, akik egyébkét a nyilvánosság előtt utálják egymást. Sőt, két olyan corppal is, akik egyébként mindenféle vélt és valós dolgok meg múltbeli dolgok miatt nem is beszélnek egymással. Azért mert te utálsz valakit, nem kell nekem is utálnom - ne legyen már olyan hogy aki nincs velünk az ellenünk van.
    Pont ez a rákfenéje az EVE társaságnak - jön egy újonc, és máris elkezdik traktálni a többiek hogy "fú ezzel ne beszélj mert bunkó" vagy "hát ez köcsög meg 2005-ben lekapcsolta a POSunkat".... stbstbstb.
  • Jeffjohnson
    Bunkó magyarok sajna mindenhol vannak anno WoWban a Bloodscalpon ha egy külföldivel találkoztam még véletlenül sem mondtam ,hogy magyar vagyok mert utáltak minet mint a sz*rt köszönet érte a sok 12 éves 'VérPistikének'
  • [Jakuza]
    Miert ? Jo ha tisztaban vannak azzal, hogy van par Magyar Eve jatekos, aki istennek erzi magat es emellett nem kicsit bunko.
    Legalabb azokat a korpokat elkerulik az ujoncok.
    Sok bajtol megovja ez oket kesobb.
    Ugye ha jol gondolom senki sem szeretne olyan korpban lenni, ahol fenyegetoznek, hogy felgyujtjak a korptulajdonos hazat, ha meg meri szuntetni a korpot. (megtortent eset)
  • lammaer
    Szerintem inkább ne... attól hogy valaki nem szeret másokat, ezt a hangulatát ne ragassza rá az újoncokra.
  • Fenrir
    Erről a sok "jó arcról" azért lehetne mesélni...
  • [Jakuza]
    HUN csati ? :D
    Az sem a regi mar.
    Regen mindenki azon volt, de aztan megalakultak az uj Magyar szovetsegek, es inkabb a sajat alliance csatornajukat hasznaljak inkabb.
    Nehany nagy arcrol nem is beszelve, ami eluzte a tobbseget onnan. ;)
  • maniac001
    meg kell jegyezzem, nagyon jó arcok vannak a hun csatin. Segítenek ha kérdezek mindig.

Jó lenne pár ilyen arc a wow közösségbe is :)
  • Venom
    köszi. nemtom minek kelett ezt ennyire elrejteniük.
    Na mindegy. a progi egész jó, meg legalább nemaza hülye javás mint a quickfit. agyamra ment hogy ha játék közben vacakoltam vele akkor alt tabozásn után beragadt a progi :S
  • [Jakuza]
    http://myeve.eve-online.com/api/default.asp
  • Venom
    na még annyi kérdésem lenne hogy eztaz API key-t hol a fenében talállom?
    anno mikor az evemont belőttem vele még a my accountnál volt asszem, de most sehol nemtalállom :S
  • Venom
    Aham akkor váltok arra. Amúgy a mi corpunk kezdő karaktereknek szerintem tökéletes mivel high sec-ben tevékenykedünk, és segítő kész tagokkal vagyunk elhalmozva :)
  • [Jakuza]
    "Az EFT-t mar regota nem fejlesztik, raadasul tele van hibas szamolasi adatokkal, mint pl rosszul szamol rengeteg stacking penaltyt."

Megjegyzes: Elnezest elirtam es nem az EFT-t, hanem a Quickfittet nem fejlesztik mar regota.
  • [Jakuza]
    Azoknak pedig akik valamilyen corphoz akarnak csatlakozni, javaslom elobb tajekozodjanak.
    Persze nem mindig fognak kapni elfogulatlan ajanlatokat, mert azt tudni illik, hogy a PVP korpok illetve a 0.0-as rendszerekben elok eleg agresszivan akarjak feltolteni a letszamukat, tehat eleg eroteljes toborzasi strategiat alkalmaznak, mivel a tulelesuk mulik a dolgon azokban a rendszerekben amiket mar leirtam.
    Fontos dolog, hogy aki beakar lepni az eldontse mit is akar valojaban csinalni a jatek keretein belul, es mik a kesobbi celjaik.
    Eppen ezert erdemesebb olyan korpot valasztani az elejen, ahol meg van az onzetlen segitokeszseg (ez azert altalaban mindenhol meg van, bar a 0.0as cegek inkabb a sajat erdekeiket nezik) es ahol meg van az osszes jatekon belul elerheto lehetoseg. Pl kerbirkedes (high secben eles), low sec es 0.0as PvP szekcio.
    Azt tudni kell, hogy a jatekba ugymond bele kell erosodni, kulonben nem lesz sikerelmeny.
    Tehat, ha azonnal bedobjak a melyvizbe a 0.0-ban low sectorban, rengetegszer fogjak kiloni, mert a skilljei nem vetekednek az oreg karakterekevel. (Mondjuk ez az osszes MMO-ban igy van, de itt meginkabb igaz)
    Tehat en inkabb olyan helyet javaslok nekik, amik eloszor megfelelo biztonsagot adnak. Persze lehet egybol bombaznia magat a kezdo karakternek az adrenalinnal a 0.0 pvp portyakon, de akkor szamitson arra, hogy anyagilag nem fog megerosodni, sokkal tobb ido kell akkor hozza, mint ha az elso honapokat a high secben tenne.
  • [Jakuza]
    Az EFT-t mar regota nem fejlesztik, raadasul tele van hibas szamolasi adatokkal, mint pl rosszul szamol rengeteg stacking penaltyt.
  • Jeffjohnson
    Sztem PiTBS böl eleinte még nem lesz trial bár ki tudja :).
    Héten ahogy idöm engedi felnézek hozzátok. Így elsöre bejön a játék csak baromi bonyolultnak tünik :D az már most látszik hogy nem egy Lineage 2 :)de majd belejövök.
  • Venom
    ez az EFT jobb mint a quick fit? mert ha igen akkor áttérek erre :)

Jeff: persze van még hely :) www.eve-online.hu oldalon megtalállod a Hungarian Space Defender infóját és hogy hol illetve kinél lehet jelentkezni.
    Meg nemárt ha feljössz ventrire kicsit összeismerkedni a tagokkal.
    Ventrin én EnVenom néven vagyok jelent de majd kb csak 20:00 körül leszek fent.
    a magyar eve ventriló szerver adatait megtalálod játékon belül a HUN channelre fellépve. Ezt irja ki azonnal miután joinolsz a channelre :)

Jó hallani hogy január végére már lessz PotBS, erre már énis kiváncsi leszek. bár csak trialt fogok majd próbálni mert kétlem hogy addigra megunom az eve-t :)
  • Jeffjohnson
    Ha van még szabad hely én is csatlakoznék a corp-hoz Eve ben baromi kezdő vagyok trialt nyomom. A WoWba,L2 be beleuntam és valami olyan játékot keresek ami a Pirates of the burning sea ig (asszem januar vége) vagy a Warhammerig kitölti az idömet és jó vele játszani nem csak non-stop fejlödés/farm az egész mint a Wow. Játékidöm egyenlöre elég hurka meló miatt napi max.3 (inkább csak 1-2) óra remélem ahhoz ,hogy élvezni lehessen a gamét ennyi is elég :P
  • JuanG
    értem, köszi!
  • [Jakuza]
    Az EFT egy program, amivel a hajokat feltudod fittelni az meglevo skilljeiddel es kiirja a sebzest es a tovabbi statisztikakat az adott modulokrol illetve a hajorol.
    Igy nem a jatekban is megtudod nezni, hogy milyen modulokkal a legjobb a felfittelt hajo.
  • Fenrir
    Nem használtam, annyira nem ástam bele méga játékba pedig van már egy több mint 2 éves karakterem :)