2417
megoldást keresek erre a problémára
  • ricky
    thx, már rájöttem én is :)))
  • ronny666
    Használd a DARABTELI függvényt rá...
  • ricky
    Sziasztok

Hogyan lehet azt megcsinálni excelben, hogy egy oszlppban megszámolja pl hogy hány darab olyan cella van amibe 1000nél nagyobb szám van írva?
  • peetee76
    Sziasztok!
    Sürgős segítségre van szükségem.
    üres, új munkafüzet nyitásakor, egy cellára kattintva szöveg bevitelekor nincs gond, de ha már egy korábbi cella szöveg tartalmát akarom módosítani az excel nem hajlandó á, ű, ő, ú betűt írni, viszont lehet Á,Ű,Ő,Ú -t! már javítottam, újratelepítettem.
    Win XP prof. MS office 2003 standard.
    területi, nyelvi beállítások rendben: magyar.
  • nandika22
    hello! egy gyors segítségr lenne szükségem! excelben van egy táblázatom, számok vannak benne, amik parkolási idQt jelentenek. az a feladat hogy módosítsd a parkolási perceket tartalmazó cellák formátumát, hogy a számérték mögött "perc" egység jelenjen meg.

SürgQs lenne a help
  • sagjoz
    MEgoldást keresek azon problémámra, hogy szeretnék egy táblázatot körlevél varázsló segítségével egy dokumentumba konvertálni...ami megy is és gond sincs vele! A probléma az, hogy a táblázatban szereplő dátum (év, hónap, nap) nem ilyen formátumban jelenik meg a word dokumentumban hanem a köv.képpen (hónap, nap, év) Tudja vki a megoldást???

Előre is köszönöm a segítségeteket!
  • akyyy
    Hogy lehet azt megcsinálni, hogy némelyik oszloppban, ha észleli, ha valamelyik cellába már írtam hasonló szót ami igy kezdődik, akkor automatán kitölti az egészet, ami számomra nagoyn hasznos.

De egy másik oszlopban ezt meg nem csinálja, és be kell gépelnem elég sok szöveget.

Vhol be lehet ezt, arra a másik oszlopra is kapcsolni? :SSS
  • j0nNyKa
    Sziasztok.
    Az excel defaultban "mentés weblapként" funkció használatakor átalakítja a speciális karaktereket ilyen xml kodba, vagy mifenebe, pl. a "-bol "-ot csinal, <-bol <-t, stb. Kérdésem az lenne, hogy mit tudok ez ellen tenni a programon belül, hogy defaultban úgy mentsen el mindent, ahogy van ?
    Előre is köszi
  • Klon
    NE KÉRJ WAREZT !!!!
  • kecskusz
    Valaki tudná honnan tudom le tölteni az Excel 2003-mat(az eredetit),mert amit lehúztam az frissÍtés és nem találok olyan verziót amire rá instalálhatnám a frissÍtést?

Please!
  • pedestrian
    Sziasztok.

Ezt hogyan lehet megoldani?

A oszlopban vannak termékek nevei
    B oszlopban az áraik

Feladat: egy mezőbe (pl:d1) írja ki annak a terméknek a nevét amelyikhez a legmagasabb ár tartozik.
  • retteneteske
    Helló!

Tudtok valami megoldást az alábbi problémára?
    Egy táblázat kitöltése a vizsgafeladat. Javításhoz szeretnék olyat, hogy a vizsgázó kézzel írta be a kiszámolt eredményt, vagy képletet használt-e? Ha beírta és helyes akkor ok, azt tudom ellenőrizni, de azt tudom-e valahogy, hogy képletet használt-e? Az eredménye true-false lenne.
    Pls. help!

Köszi!
  • horza
    Bocsi, de nem nyomtál hozzá egy +x betűt?
    Mi lenne, ha megpróbálnád átnevezni (.xls), majd megnyitni...
  • Tsippsy2
    Valaki help!
    VAn egy xlsx formátumú fájlom és nem képes semmi megynitni :(

Valaki nem tud valami néző progit amivel egy ilyen kiteejesztést meg lehet sasolni?
    Érdekes hogy pl én ezt 2003 office excel-ével csináltam síma mentésben....
    Valamit elbaszott a gép...
    Légyszi valaki help!
  • psg5
    Hi! Na most találtam meg az excel fórumot...

Hogyan tudom elővarázsolni a képet mely egy excel fájl cikkszámaihoz van rendelve, vagyis ha rákattintok akkor meg kéne hogy jelenjen, de ehelyett azt írja hogy nincs hozzá program rendelve?

• horza
    Próbáld elfogadni, hogy csak 256 oszlopod van...
    Sorod viszont elég... forgasd el és oldd meg azzal...
  • JoeFromHun
    Sziasztok!
    Nem tudja valaki, hogy tudom elérni, hogy ez Excelben legyen 9-10ezer (vagy több)oszlopom függőlegesen????
    Segítséget köszi!

Üdv:Joe!
  • Cujo01
    a x-re hogy raktátok? :)
    ugyanúgy csináljátok y-ra :)
  • horza
    Bocsi - ezek szerint félreértelmeztem a feladatot...

Szerintem ez így nem fog menni, ha mindenképp a pontos érték kell - akkor az egyes pontok fölé tudjatok íratni ezeket, s szerintem nem a skálára...
    A pontok fölé a konkrté érték - üres terület - helyi menü - diagram beállításai - felirat és itt bekapcs ezt
    Skálára nem tudom rávarázsolni :-(
    Esetleg az index fórumán vannak okosak excelből...
  • KeKKSZike
    Hali!

Flygirl barátja vagyok, próbálok neki segíteni, de egyszerűen nem tudom én sem! #190-be írtam le a problémáját...

Nézzetek már rá, erre a képre; KLIKK

Termésátlag oszlopát le tudtuk vinni a X tengelybe, de az Y-ba nem tudjuk tenni a Terület oszlopába lévő számokat. Próbálgattam, írogattam de nem megy... Mit/hogy írjunk oda? Hogy azok a számok szerepeljenek az Y tengelyen?? Köszönjük a segítséget!
  • horza
    Flygirl:
    Dupla katt a módosítandó tengelyen
    ott skála...
  • flygirly
    Igen, arra! Hogyan kell?!
  • Atika :o)
    Koszi
  • horza
    Vandit:
    ablaktábla felsztása, szűrés?

I Love You:
    Skálabeállításra gondolsz?
  • flygirly
    Sziasztok!
    Segítségre lenne szükségem, diagrammoknál akadtam el, kéne csinálnom egy pont és oszlo diagramot. De sehogy nem sikerül beállítanom az y tengelyre az értékeket ahogy azt kéne, magától ír oda kerekített értékeket. De nekem a konkrét számokra volna szükségem. Úgyanez az x tengelynél is.
  • Atika :o)
    Sziasztok tudja valaki hogy tudom azt megcsinalni hogy pl az elso sor olyan legyen hogy ha lapozok akkor az mindig legfelul maradna es a tobbi lapozodna? Es meg azt szeretnem megkerdezni hogy hogy tudok olyan filtert csinalni hogy ha kivalasztok benne valamilyen kriteriumot akkor az szerint kiszuri nekem a tablazatot? Elore is koszonom.
  • horza
    gmi:
    Kutatnak azért volt előnye, hogy köztes értékekkel is dolgozott...

Az Fkeressel az a baj, hogy csak a legbalra esőbb oszlopba keres - vagyis a melletti hivatkozás csak jobbra eshet töle :-(
  • Cujo01
    Arra tökéletes az fkeres(vlookup) függvény! 2 sheeten a 2 oszlop cikkszám.. (vagy 1. 3. oszlopban :)) az egyiken (a nagyobb listán) rákeresel és rögtön kidobja, hogy melyek azok, amik a másik sheet-en (oszlopban) nem találhatóak meg
  • 12346
    Ahha, köszi. Igazándiból az index vs hol.van kombó nekem is ésszerbűbbnek, és használhatóbbnak tűnt. Ezek szerint nem is érdemes ezzel foglalkozni túlzottan:)
  • horza
    Sequor:

Véleményem szerint az excel nem igazán alkalmas olyansmire, mint amire használni akarod - szerintem a cella képet nem képes befogadni... a cellák fölött van értelmezve a kép...

GMI
    Kutat fvény már felejtős - én pl. a 2003-ban nem látom...
    Ha PONTOS adatokal dolgozol az index(hol.van()) hasznosabb...
    ha ilyen innen vesszük s eltoljuk jellegű problémád van próbálkozz az index függvénnyel + a sor és oszlopindexekkel...
    pl. példádban:
    a legtöbb ->> =INDEX(A4:A8;HOL.VAN(MAX(E4:E8);E4:E8;0);1)
    hogy hol használsz abszolút és relatív hivatkozásokat már izlés dolga
  • 12346
    Halihajó^^

Mostanában ecdl példákat hegesztek, ha épp perverzitásom ezt kívánja, és a kutat függvény kifogott rajtam^^ Helpet szeretnék kérni a használatához.
    Ahhoz, hogy ez a függvény lefusson elméletileg a keresési tartománynak, és az eredmény tartománynak azonos méretűnek kell lenni. Egy sor magas, egy oszlop széles. Ez eddig okés is. Viszont a keresési tartományban szereplő adatoknak növekvő sorban kéne lenniük. Nah ezt hogy oldajam meg, hogy a növekvő sorrendbe állított adatokhoz kapcsolódó többi sor is a megfelelő helyre kerüljön? Vagy hogy van ez? El nem tom képzelni 0.0

A képlet ugye így néz ki:)
    =KUTAT(keresett_érték;keresési_tartomány;eredmény_tartomány)

És itt a hozzá tartozó xls is a félkész példával, hátha vki megszán, és hajlandó akár szemléltetni is:))

Előre is köszi:)
  • sequor
    Segítséget szeretnék kérni (remélem jó helyen járok) nagy bajban vagyok egy tanáromnak olyat feledatot vállaltam, amit úgy tűnik saját erőből nem tudok teljesíteni. A feladat/kérés/kérdés a következő
    Adva van töménytelen mennyiségű jpg file (320x452x24BPP) és ezeket a képeket bele kéllene illeszteni az excel rublikáiba 3 oszlopban egymás alá. a problémám az hogy egysezrűen csak bedobom az excelbe ezt a 4000db kis kártya-képet, egymásra rakja a program, de én aszt szeretném, hogy mindegyik kép egy külön rublikát foglaljon el és a méretük se változzon. mit tegyek? :( Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
  • Oblio
    hello! lenne egy kérdésem. egy boltban dolgozom ahol minden terméknévhez tartozik egy kod. van 4 oszlopom. az 1. oszlop tartalmazza a bolt összes cikkének kodját, a 2. oszlop az 1. oszlop kodjaihoz rendelt termékneveket tartalmazza. Kaptam egy listát ami ezeket a kódokat és neveket tartalmazza de nem mindet szal nem a teljeset csak pár terméket! egyszóval a 3. oszlop tartalmazza a keresni kívánt kódokat a 4. oszlop pedig az ezekhez rendelt neveket! a feladat h a teljes listából szűrje kia rendszer a nem teljes lista adatait és megoldásul a különbséget kapjam.
  • horza
    Meglehet kivonás van z SQL lekérdezésben - s nem A-B hanem A-B+1 képlettel kellene számolni...
  • horza
    highoo:
    Nem tudod korrigálni? Pl. +1 hozzáadásával?
    Bár ez csak ötlet?
  • horza
    makro indítása:
    Azt hiszem van egy autoopen makro, vagy készíteni kell, s ami ebben van - indításkor elindul...
  • ronny666
    please
  • ronny666
    ez így nagyon kevés infó...
    ha egy kicsit többet mondanál esetleg....
    vagy ha a példalekérdezést is leírnád...
    esetleg tudnánk segíteni...
  • highooo
    Hy!!!

Az lenne a kérdésem, hogy Excelben csináltam egy lekérdezést (SQL), de van egy kis bibi vele. Az a gond, hogy az adatbázisban amiből lekérdeztem, és az excelben a hetek el vannak csúszva 1 el. szal ami az adatbázisban mondjuk 33. hét, azt az excelben 32 hétnek írja ki. mi lehet a probléma?
  • pedestrian
    köszi. Az abszolut értékes jó lesz.