2417
megoldást keresek erre a problémára
  • Delila1
    Sok sor és A oszlop esetén:

Sub szamolo()
    Range("A1").Select
    usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
    For sor = 1 To usor
    Nev = Cells(sor, 1): sz = 1 ': szam = 0
    For k = 1 To Len(Nev)
    If Mid(Nev, k, 1) = Mid(Nev, k + 1, 1) Then
    sz = sz + 1
    Else
    szam = sz
    sz = 1
    Cells(sor, 2) = Cells(sor, 2) & szam & ","
    End If
    Next
    Nev = Cells(sor, 2)
    Cells(sor, 2) = Left(Nev, Len(Nev) - 1)
    Next
    End Sub
  • Delila1
    Ilyen függvény nincs, de itt egy makró, ami az A1 cellába írt adatot letapogatja:

Sub szamolo()
    Nev = Cells(1, 1): sz = 1
    For k = 1 To Len(Nev)
    If Mid(Nev, k, 1) = Mid(Nev, k + 1, 1) Then
    sz = sz + 1
    Else
    szam = sz
    sz = 1
    Cells(1, 2) = Cells(1, 2) & szam & ","
    End If
    Next
    Nev = Cells(1, 2)
    Cells(1, 2) = Left(Nev, Len(Nev) - 1)
    End Sub
  • fuba
    Üdv!!
    A problémám a következő lenne:
    Van egy oszlopom amibe 1-esek és 0-ák vannak pl:000111100111...
    Kellene egy olyan függvény ami megmondja hogy hány 0 és 1 es van egymás után pl: itt így nézne ki hogy 3,4,2,3...
    Remélem érthető voltam és tudtok segíteni, fontos lenne.
  • Delila1
    Szívesen.
  • zz1zolika
    Sikerűlt mégis. köszi
  • Delila1
    Azért nem működik helyesen, mert az A oszlopban nem másoltad végig a HÓNAP függvényt. Igaz, nem is írtam.
    Ha 102 sorod van, és az első adatod a 2. sorban kezdődik (mert az első sorban az oszlopok fejléce van), akkor a képlet:
    =SZUMHA(A2:D102;10;D2:D102) 'a 10. hónap adatait összegzi.
    Az A2:D102 a tartomány, amiben keresel. A 10 a hónap, az ennek megfelelő sorokat keresi A-ban, és az e a sorok D oszlopában lévő értékeket adja össze.
  • zz1zolika
    Köszi a segitséget, de ezzel a megoldással is csak úgy sikerűlt, ha egy külön oszlopba szurom be a képletet, oda kigyűjti a 11.dik hónapnak megfelelő számokat, ami pl, 9, vagy 10 ott null értéket kap. és abból a segédoszlopból összegzem az F2 cellába, viszont a beszúrt A sorral az én képletem is működik, igaz mindent összead:)
    =SZUMHA(A3:D20;10;D5:D102) így is működik, de 631el nagyobb értéket ad vissza, mint ami a cellákba szerepel, és nem jövök rá, hogy azt honnan veszi. Fog ez menni szépen lassan. Egyébbként így miért működik?
    Köszi.
    Üdv:
    Zoli
  • Delila1
    Az A oszlop elé szúrj be egy oszlopot. A2-be: =Hónap(B2)
    Az E2 a beszúrás után F2 lesz, ide: =SZUMHA(A2:Dn;11;D2:Dn), ahol az n a soraid száma.
  • zz1zolika
    Üdv.
    Van egy olyan problémám, hogy az A oszlopba dátumok vannak szépen sorba, dátumra is van formázva, a C oszlopba pedig mezei számok, amiket szeretnék ha öszeadna az E oszlop 2 mezőjébe, de csak azokat a sorokat amik az A oszlop 11. hónapjának felelnek meg
    =HA(HÓNAP(11);SZUM(C2:C15);0) ez így nem működik, azt értem is, hogy miért, csak megcsinálni nem tudom. Ha valaki tud, segitsen. Köszi.
    Zol
  • Boroskóla
    Excel problémám van. Egy pár napja, ha az intézőből meg akarok nyitni egy excel fájlt, nem történik semmi, az Excel elindul, de semmi nem nyílik meg
    már ujra telepítést is próbáltam de semmi ugyan ez a hiba :(
    ide is beírtam hátha ide többen benéznek.
  • toysoldier
    Hali
    Szeretnék énis készíteni
    ilyeneket de a függvényekhez nem nagyon értek ^^ + nemtudom h melyik függvényeket kéne használni.

és még lenne 1 olyan kérdésem, h pl: x-y 1-0 akkor az x-et emelje ki, vagy ha 0-1 akkor az y-t. eddig csak arra jöttem rá h az eredményt emelje ki

de az lenne a legjobb ha azokban a fájlokban a védelmet fel lehetne törni vhogy

remélem érthető voltam és tudtok segíteni :)
  • Delila1
    Szia Edi!
    Ha arra gondolsz, hogy el lehet-e tüntetni az összegző sorokat, hát igen.
    A Kimutatás/Mezőbeállítások/Részösszegeknél válaszd a Nincs gombot
  • Edi80
    Hali!
    Nem tudja vki, a sor és oszlopösszegeket mindig számíttatni kell a kimutatás varázslónál???
  • tigerbácsi
    köszy szépen! ez így menni fog! :-)
  • ffxi
    Akkor makrót írsz és hozzárendeled ezekre a bill.kombókra
  • tigerbácsi
    azt ismerem, de azzal nem lehet kiiktatni a ctrl+c-s verziót! az csak azt csinálja, hogy az adott lapon nem lehet írni, még a jelszót be nem írják! ezt használják is!, de magát a szerkezetet, a beírt képleteket ki tudják lopni! :-( dehát legyenek vele boldogok! elrejtettem benne egykét hibát, majd keresgessék csak! :-)
  • lalakov
    Kaptam választ, de gondoltam beírom, ha másnak is kéne. A $ jeleket kell kivenni és lehet normálisan másolni. Hogy mi a fa**ért teszi bele magától azt nem értem.
  • lalakov
    Sziasztok!

Másolási problémám lenne.
    Normál esetben, ha kijelölöm mondjuk a C1-et és megadom neki, hogy A1*B1, akkor ha ezt másolom C2-re, akkor automatikusan A2*B2-re vált. A gondom az, hogyha két file-beli adatot akarok összeszorozni ( =SZUM([munka.xls]Normál!$G$2*B2) ) és ezt akarom másolni, akkor ezt kapom ( =SZUM([munka.xls]Normál!$G$2*B14) )vagyis a G2 nem alakul át G14-é.
    Van erre valami beállítás?
  • ffxi
    Nemtom pontosan hol de kutakodj, van olyan hogy védelem. Ott megvédheted jelszóval, így írásvédetté teheted.
  • tigerbácsi
    igen ez yoooo ötlet lenne, de azt nemszeretném, hogy a excégnél ahol dolgoztam, ne tudják használni a tábláimat, mert nem fizettek érte!
  • ffxi
    De mért? Nem kell használni oszt kész nem?
  • tigerbácsi
    ekkolákko!

hogy lehet azt excelben megoldani, hogy ctrl+c ctrl+v re ne reagáljon, azaz ne tudják kimásolni belőle az adatokat? előre is köszy!
  • Delila1
    A HA függvény első paramétere a feltétel (D5>0), a második, hogy mi legyen, ha igaz a feltétel (D5*4%+6000), a harmadik, hogy mi legyen a cella értéke, ha nem igaz a feltétel (0).
  • Delila1
    Te írtad a #227-ben, hogy ez az alapbéred.
  • Adi
    köszi sikerült. Csak annyi, h a D5+D5 az nekem nem kell:D így van most a képletem:
    =HA(D5>0;D5*4%+6000;0)
    viszont ez a 6000;0 ez mi?
  • Delila1
    Az előbb csak bemásoltam a képletedet a HA függvénybe, de szerintem a helyes egy napi képlet:
    =D5+D5*4%+6000
    Ez beépítve a feltételbe:
    =ha(d5>0;D5+D5*4%+6000;0)
  • Delila1
    Így módosítsd az S5 képletét:
    =ha(D5>0;szorzat(d5;0;04)+6000;0)
  • Adi
    Sziasztok!
    Lenne egy olyan kérdésem:
    Van nekem egy táblázatom, azt szeretném, h egy adott sorba vannak számok(fizetés),függölegesen 31 nap. Pár cellával arréb pedig az adott nap bérét + 4% az az napi forgalombol kiszámítsa. Ezt így oldottam meg: =SZORZAT(D5;0,04)+6000alapbérem. Viszont nem mindennap dolgozok. De viszont azt, h tudnám megoldani, h ne minden napnál számítson?!

Tehát csak annál ahol én a D oszlopba beírok egy számot.
    Mert összeviszza dolgozok a hónapokba és úgy kénne, h én fogom mondjuk az S sorba végig írom a képletet: =SZORZAT(D5;0,04)+6000 utána =SZORZAT(D6;0,04)+6000 és így tovább és csak akkor számítson, h ha a D sorba beírtam az aznap dolgozott forgalmamat. Mert így a végén mindig 6000,04FT-t írbe ahol én nem dolgoztam[MERT ügye:(nulla;0,04)+6000=6000,04] és így nem tudom megkapni a valós havi fizetésem számát.

Tömören:
    D oszlopba a napi fizetéseim vannak, de nem mindennap vagyok és az S sorba a képletem mindig ad a kitöltetlen "D" cellához 6ezer pénzt. Tehát vhogy úgy kénne megoldani ha én a D sorba nem írok semmit akkor ő ne számoljon semmit az S sorba. Ha kitöltetlen vmelyik D cella ő semmit se adjon az S sornál össze hiába van 6000ft a napi bér. Mert ügye azzér nem töltötem ki mert nem dolgoztam.
  • Delila1
    Nem jött össze az Excel tábláról készült képek beszúrása.
    Az elsőn ez látszott: A1->1:56 B1->2:12 C1-> 116 D1-> 132 E1-> 16 perc
    A második képen a képletek:
    C1-> =ÓRA(A1)*60+PERC(A1) D1-> =ÓRA(B1)*60+PERC(B1) E1-> =D1-C1
  • Delila1
    Még nem kaptál erre választ?

"A" és "B" idő formátumú, "C" és "D" általános,
    "E" egyéb: ##" perc"
  • AndrásBandi
    Hali!

Biztos nagyon meglepő de egy excelhez kapcsolódó kérdésem lenne:
    nagyon különböző számokból (pl.: 1,2,10,1.000.000, 25.000) szeretnék diagramot (oszlop) készíteni de úgy,hogy az normálisan nézzen ki. Tudom,hogy lehetséges (mert már láttam) az adatokat (és így a tengelyt) megtörni,hogy használható legyen az ábra csak éppen nem tudom hogyan?
    Ebben kérném a tisztelt nagyérdemű :) segítségét!

Előre is köszi,

üdv

AndrásBandi
  • joebacsi
    az excel nem képszerkesztő, előtte egy erre alkalmas programmal kicsinyítsd le (pl irfanview, az még ingyenes is), és mentsd el, majd utánna illeszd be
  • LoVePrOgReSSiVe
    csá! lenne egy kérdésem: excel dokumentumba beilleszetett fotónak h lehet a méretét tömöríteni, vagy akárhogy kissebbíteni, h mikor elmentettük , kisebb legyen a fájl mérete(byte-ra) (ugyanis igy könnyebben tudnám e-mailbe küldeni,meg tárolni stb.)
    -ja és 2003-2007es a program.Sürgős lenne a segítség.köszi
  • Nem3sis At Work
    Hi

arra keresek megoldást hogy több különálló ablakot is meg tudjak nyitni egymás mellett excel 2003-ban. jelenleg minden ablakot 1 ablakba nyit ki és így elég nehéz vele dolgozni, van erre valamilyen beállítás? (ablak -> elrendezés -> egymás mellett szintén egy ablakba pakol) vagy valami segédprogram ami megcsinálja ezt?esetleg registry buherálás?

segítségetek előre is köszönöm.
  • arkkansas
    nekem a hisztogrammal gyűlt meg legutóbb a bajom: létrehozott vagy 4 kategóriát, holott kb. 10-et kellett volna. hol lehet beállítani a kategóriák számát?

(bármit tettem a varázslóval, nem tudtam beállítani)
  • ronny666
    Ez egy jó kérdés, csak nem érteni mit szeretnél...
  • tobias88
    hello, lenne egy kérdésem, ha még valaki nézi ezt...
    Hogy tudok olyan diagramot csinálni, amin egy koordináta rendszer, és megjeleníteni rajta a nevet hozzá a jelmagyarázatban, x és y koordináták külön vannak... (Office 2007)
  • ronny666
    Az excel táblázat nemigazán a megosztásra van kitalálva. Mit kéne megoldani, ez egy kicsit homályos így........
  • mixk
    Sziasztok egy nagy problémám van az excel táblázatot megosztva szeretném használni több gépen ami hálozatba van kötve ez a tegnepi napig müködöt is de most nem müködik ezt hol tudnánk beállitani köszönöm a segitséget.
  • Atika :o)
    Sziasztok hol tudom azt beallitani hogy pl nekem egy pontos meretu keret kell mm megadva pl 120x30 as ?