Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még csak most sikerült kipróbálni a megoldást, amit mutattál az igazi értékeket tartalmazó táblázatban, de sajnos valószínûleg vmit rosszul csinálok, mert ott nem akar mûködni.
Elõször megpróbáltam a saját elnevezéseimmel. A képletekben átírtam mindent, ezért gondoltam, hogy nem lesz gond, de aztán nem mûködött. Utána átírtam az elnevezéseimet azokra, amiket te is használsz (a munkalap nevét Munka1-re, a B1-t Adat_1-re stb.), de sajnos így sem jött össze.
Ezt a hibát írja ki, amikor az adatsort akarom szerkeszteni:
"A munkalapon lévõ valamely képlet érvénytelen hivatkozást tartalmaz.
Ellenõrizze, hogy a képletekben az elérési út, a munkafüzet, a tartománynév és a cellahivatkozás helyes-e."
Ellenõriztem, és nem találtam hibát, ezért szeretnélek téged megkérdezni, hogy hol követhettem el a hibát, ami ezt okozza.
Elõre is köszönöm!
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Én köszönöm.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
=HOL.VAN(B1;F:F;0)
Van egy számsorom: Pl.:
A B
11 1
22 2
24 4
23 3
Tehát azt szeretném hogy az "A"-oszlopban megadott számokat a "B" oszlopban osztályozza.
Ez nagyon megkönnyíti a dolgomat, úgyhogy köszönöm még1szer is 😊
Most nekiállok az igazi adatokat tartalmazó munkafüzetben is elkészíteni a diagrammokat. Ott több diagrammra is szükségem lesz, de a leírásod alapján könnyen fog menni az is szerintem 😊
Írok, ha kész vagyok.
Blaster, várom, mire jutottál.
Köszi szépen 😊
Neki is állok kipróbálni 😊
=MA()-10
Itt van
Innen másold be Ctrl+c, Ctrl+v módszerrel.
Sub OOCs() '-0.039 és 0.039 közöttiek darabszáma
Dim sor As Integer
Dim db As Variant
Sheets("Datas").Select
For sor = 3 To 354
If Cells(sor, 18) >= -0.039 And Cells(sor, 18) <= 0.039 Then
db = db + 1
End If
Next
Sheets("Results").Cells(2, 2) = db
End Sub
A makró elején állíts be a lapot aktuálisnak, hogy biztosan arról a lapról vegye az adatokat.
A Dim és a For sor közé Sheets("Munkalap_neve").Select
Sub OOCs() '-0.039 és 0.039 közöttiek összege
Dim sor As Integer
Dim ossz As Variant
For sor = 3 To 345
If Cells(sor, 18) <= -0.039 And Cells(sor, 18) >= 0.039 Then
ossz = ossz + 1
End If
Next
Range("Results!B2") = ossz
End Sub
És ha igen, akkor miért nem számol? Nem jelenít meg eredményt, pedig annak 43-nak kell lennie.
Gondolom, az A oszlopban vannak a dátumaid, mellettük az adatok, az elsõ a címsor.
Két oszlopnyi értékre írom le, mit kell tenned.
A példámban a $J$1 cellába kell beírni a kezdõ dátumot, írj oda egy olyan dátumot, ami szerepel az A oszlopodban. Nálam a Munka1 lapon vannak az adatok, a B1 Adat_1, a C1 Adat_2. A lenti képletekben a lap nevét, a címsort, és a dátum helyének címét írd át a saját értékeidre.
A Beszúrás/Név/Név megadása ablakban a Munkafüzetben lévõ nevek-hez beírod: Kategória.
Lent, a Hivatkozáshoz bemásolod:
=OFSZET(INDIREKT("Munka1!A" & HOL.VAN($J$1;Munka1!$A:$A;0));0;0;11;1)
A következõ név nálam Érték_1, ehelyett írhatod az elsõ adatoszlopod nevét. A hivatkozás:
=OFSZET(INDIREKT("Munka1!A" & HOL.VAN($J$1;Munka1!$A:$A;0));0;1;11;1)
Harmadik név nálam Érték_2, oda is írhatod a saját oszlopod nevét. Hivatkozás:
=OFSZET(INDIREKT("Munka1!A" & HOL.VAN($J$1;Munka1!$A:$A;0));0;2;11;1)
Ezután a szokásos módon létrehozod a grafikonodat.
Kijelölöd az egyik adatsort, jobb klikk, Forrásadat.
Az Adat_1 lesz kijelölve az Adatsoroknál. Az értékek rovatba ezt írod: =Munka1!Érték_1 (illetve az Munka1-nek és az Érték_1-nek megfelelõ neveket adod).
Átváltasz az Adat_2-re. Az értékekhez =Munka1!Érték_2 jön.
A kategóriatengelyhez =Munka1!Kategória kerül.
Figyeld meg, hogy az OFSZET függvényeknél csak 1 érték változik, jobbról a harmadik. Ez adja, hogy az A oszlopban megtalált dátumtól hány oszloppal jobbra lévõ értéket tegye a grafikonba. Ennek alapján több oszlopot is be tudsz vinni.
Kicsit macerás a dolog, de egyszer kell elkészíteni, és ettõl kezve csak a kezdõ dátumot írod a J1-be, és már mutatja is az 11 napot.
Még egyszerûbbé válik a grafikon használata, ha a J1-be érvényesítést teszel. Adatok/Érvényesítés. A Megengeve legördülõbõl a Listát választod, a Forráshoz =A:A kerül. Innen kezdve a J1-ben egy legördülõbõl választhatod ki a megfelelõ kezdõ dátumot.
ossz = ossz+1 – re.
Az ossz változót úgy állítottam be, hogy tizedest is elfogadjon (Dim ossz As Variant). Ki is próbáltam, tudja a tizedeseket.
És ha nem egész számok a kritáriumok akkor hogy adom meg azokat, mert a vesszõt ugye nem fogadja el, ha meg ponttal írom akkor nem számol velük.
Diagrammal kapcsolatos kérdésem lenne. Nem tudom, hogy megvalósítható-e, de gondolom kevés olyan dolog van, amit ne lehetne megoldani 😊
Létrehoztam egy vonaldiagramot, ami dátum szerint jelenít meg adatokat. Konkrétan, hogy melyik nap mennyi volt a bevétel. Betettem január 5-tõl 15-ig az adatokat. Azt szeretném elérni, hogy 16-án majd automatikusan ugorjon egy napot. Tehát ne január 5-tõl 15-ig mutassa az adatokat, hanem január 6-tól 16-ig, 17-én pedig 7-tõl 17-ig, és így tovább.
Tud valaki segíteni?
Elõre is köszönöm!
köszi mégegyszer
Mégegyszer köszönöm szépen, egy csomó munkától mentettél meg😊)
Dim sor As Integer
Dim ossz As Variant
For sor = 3 To 345
If Cells(sor, 18) >= -3 And Cells(sor, 18) <= 3 Then
ossz = ossz + Cells(sor, 18)
End If
Next
Range("Q1") = ossz
End Sub
Sub FeltOsszegzes_1() '2 és 2 alattiak összege
Dim sor As Integer
Dim ossz As Variant
For sor = 3 To 345
If Cells(sor, 18) <= 2 Then
ossz = ossz + Cells(sor, 18)
End If
Next
Range("Q1") = ossz
End Sub
Szúrj be egy sort az elsõ elé.
Az EQ1 (147. oszlop, 1 sor) legyen 1, az EP1 146. Ezt a kettõr másold az A1-ig, ami ezután 147-et fog tartalmazni.
Jelöld ki a megfordítandó területet.
Adatok/Sorbarendezés, Sor 1 szerint rendezzen, nincs rovatfej. Az Egyebek ablakban Balról jobbra.
Az elsõ sort törölheted a rendezés után.
Excel 2007-ben van egy 147 oszlopos táblázatom, amit szeretnék tükrözni úgy, hogy a 147. cella legyen az elsõ a 146. a második és így tovább, az elsõ oszlop legyen az utolsó.
Kérdésem ez egyáltalán kivitelezhetõ-e az excelben??
Egy cellába (a számsor alá,vagy bárhova) tedd be a RÉSZÖSSZEG függvényt.
=Részösszeg(9;R3:R354)
A 9 függvényszám azt jelöli, hogy a tartomány összegét kéred. A súgóban megtalálod a többi függvényszám jelentését is (darabszám, átlag, szórás, stb.).
Az oszlopod címsorába tegyél egy autoszûrõt – Adatok/Szûrõ/Autoszûrõ, amivel a pillanatnyi igényeidnek megfelelõen szûrheted a tartományodat. Az egyéni kategóriában beállíthatod az elsõ kérdésnek megfelelõen, hogy azokat a sorokat mutassa, ahol a cella értéke >=-3, és <=3.
A részösszeg függvényt tartalmazó cella mindig az aktuális szûrésnek megfelelõ összeget mutatja.
Úgy, hogy megírod az összegzendõ terület címét (pl. C1:C100), és amit a feltételes formázásban megadtál kritériumként. No meg azt, hogy darabszámra, összegre, átlagra, vagy valami egyébre van-e szükséged.
A formájuk alapján nem lehet, de egy makróval meg lehet oldani.
A területet kell tudni hozzá, és a feltétel(eke)t, ami(k) alapján átformáztad a cellákat.
Az alapérték az, hogy nem adod meg külön pl. feketének, vagy bármilyen másmilyennek a betû színét, és a kitöltést sem változtadod meg, hanem úgy hagyod mindegyiket, ahogy a Jóisten és az Excel megadta.
Ha az összegzendõ tartományban ezek közül bármelyiket módosítod, azt az értéket a makró nem veszi bele az összegbe.
A makrót másolom be, csak így nem mutatja a tagolást, nehezebb követni. <#szomoru2>#szomoru2>
Sub FeltÖssz()
Dim összeg, sor As Integer
For sor = 2 To ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
If Cells(sor, 3).Font.ColorIndex = -4105 And _
Cells(sor, 3).Interior.ColorIndex = -4142 And _
Cells(sor, 3).Font.Bold = False And _
Cells(sor, 3).Font.Italic = False And _
Cells(sor, 3).Interior.ColorIndex = -4142 Then
összeg = összeg + Cells(sor, 3)
End If
Next
Cells(sor, 3) = összeg
End Sub
A lenti makróban 4 feltételt adtam meg. A karkater és a háttér színe legyen alapérték (karakter: -4105, háttér: -4142), és ne legyen félkövér, vagy dõlt.
Az összegzendõ oszlop a C, vagyis a 3. oszlop. Ezt kell módosítani a Cells(sor,3) kifejezésekben, ha más oszlopban vannak a számok.
(nem látszik jól, de a "Kisker" kék)
akkor:
Képletek => Feltételes összegzés (jobb szélen)
//ha ilyen nincs
Excel beállításai => Bõvítmények => (jobb)Excel bõvítmények, Ugrás.. => pipa a feltételes összegzés varázsló elé
¥ xfire: kistekila