Excel kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tangyal kérdéseire:

ha alapértelmezett tagú mozgóátlag - egy egyszerû átlagolás - képletmásolással, akkor ez nem okozhat gondot - ha nem, pontosíts...
sziveszteri napok - felvesszük az adatokat 1990.12.31 köv. cella 1991.12.31 autokitöltés... 2009.12.31 -> majd kijelölve egyéni cellformátum nnnn (ez a hét napját adja meg)
célérték keresés
1. kiválasztasz egy tetszõleges cellát
2. egy másikba úgy adod meg a képletet, hogy benne ismeretlenként az elõzõekben kiválasztott cellára hivatkozol - (szóval itt valami képlet lesz)
3. célérték keresés a képletes cellára - megadva a módosulandó cellát (1. cella) megadva az értéket -> megoldás

üres és hiba - nincs ötletem jelenleg
Nah rájöttem.

Nekem lenne 1 egyszerû kérdésem (mármint gondolom az), hogyan lehet a munkalap tetején beállítani, hogy néhány sor fixen ott marad, és csak ami alatta van az lehet görgetni.

Sziasztok,
segítségre lenne szükségem a köv. kérdésekben:
- hogyan kell alapértelmezett tagú mozgóátlagot számolni?
- hogyan számítom ki egyváltozós adattáblával, h 1990 óta a szilveszter milyen napokra esett?
- hogyan végzek számítást célérték kereséssel?
- hogyan keresem meg, h egy munkalapon melyik az utolsó kitöltött cella, ill.ha több cellában hibajelzés van, azt hogy tudom megkeresni.
Nagyon jó lenne a segítség, elakadtam.....please help
köszönöm...
Sziasztok!
Csináltam egy kis számítási faladatokat végzõ egyszerû "programot" és úgy szeretném menteni, hogy lap és füzetvédelmet teszek rá. Ezzel nincs is gond, de ha a füzetvédelemnél kipipálom az ablakok -ra vonatkozó védelmi hatáskört akkor az újbóli megnyitásnál kisebb lesz az ablak mérete, mint a tartalom. Úgy szeretném megcsinálni, hogy olyan széles legyen az ablak, mint a benne levõ adathalmaz.
Tehát azt szeretném elérni, hogy az ablak teljes méretû legyen (vagy olyan széles, mint amennyi szükséges az adatoknak)és csak éppen addig lehessen görgetni, amíg az adathalmaz tart.
Bocs, hogy hülyén fejezem ki magam, de remélem nagyjából lehet érteni mire gondolok! 😄
Delila1
Eszerint sikerült, örülök neki.

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.

lalakov
Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél.😊
Delila1
A táblázatodnak legyen címsora (pl. név, és összeg). A táblázatban állva az Adatok menübõl kiválasztod a Kimutatás vagy kimutatásdiagramot. A Tovább gombra megadja a tartományt, pl. $A$1:$H$150. Ha a táblázatodnak csak az elsõ két oszlopában vannak azok az adatok, amikbõl kimutatást akarsz készíteni, itt átírhatod. Még azt is megteheted, hogy $A:$B-re írod át - a sorokat nem adod meg -, így nem kell késõbb módosítani a területen, ha bõvül a táblázat.
A Tovább lenyomása után választhatsz, hogy új lapon, vagy egy létezõ lap valamelyik cellájában kezdõdjön a kimutatás.
Az Elrendezésben a SOR-hoz húzd a név mezõt, az ADAT-hoz az összeget (ennek az oszlopnak az értékeit kell összegezni nevenként).
Elõfordul, hogy az ADAT-nál ez jelenik meg: Darab/összeg, holott nem a daraszám, hanem az összegük érdekel. Ekkor duplaklikkre elõjön egy ablak, amibõl kiválaszthatod, hogy mi szerint akarod a statisztikát (összeg, darab, átlag, stb.). Körülnézhetsz az Egyebek lapon is, ahol például más nevet adhatsz a kimutatásodnak, mint amit a varázsló felajánlott.
A Befejezésre kattintva kész a kimutatásod.
Ha a terület kijelölésénél nem adtad meg a sorokat, csak az oszlopokat ($A:$😎, a név feliratnál a legördülõben a felsorolásban szerepel az (üres) is, ez elõl vedd ki a pipát.
Az adatok változásakor frissítened kell. A kimutatás bármelyik celláján állva megjelenik a Kimutatás eszköztár, az ikonok között van egy felkiáltójel, erre kattintva frissül.

Kimutatással rengeteg dolgot meg lehet oldani, javaslom, hogy a súgóban keress rá a kimutatás készítése címszóra.

lalakov
Bocs, ez nekem így kínai.😊
Delila1
Nem figyeltem a második kérdésedet.
Legegyszerûbben kimutatással oldható meg, azt ilyen feladatokra találták ki.

lalakov
Nagyon köszönöm.
Delila1
C2-be (feltételezve, hogy az elsõ sor címsor):
=SZUMHA(A:A;A2;B:😎

Ezt lemásolod az adataid mellé úgy, hogy a C2-n állva a jobb alsó sarkában lévõ kis négyzetre duplán klikkelsz. Minden név mellé beírja a teljes összeget.

lalakov
Sziasztok!

Hogyan tudnám ezt megcsinálni?
1."A" oszlopban vannak nevek, egyformák és különbözõek, össze-vissza következve. "B" oszlopban pedig számok. Szeretném összeadni az egyforma nevekhez tartozó számokat.
1/a Bonyolítva, bizonyos nevek (különbözõ nevek) végösszegeit összeadni.

Köszönöm.
Delila1
Erre a régi kérdésre most két helyen is találsz kétféle választ:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?cmd=Article_showArticle&t=9019621%3Fcmd%3DArticle_showArticle (#165)
és
http://prohardver.hu/tema/excel/friss.html (#4798)

Hi! FKERES függvénnyel szenvedek. Egy másik munkalapról kerestetek vele egy értéket és az, az melletti oszlopból kérem a benne lévõ szöveget. =FKERES(1;'Table'!$A$4:$B$19;2;HAMIS). Ez mindaddig remekül mûködik amíg nincs két egyforma érték. Itt a példámban az egyes számot kerestetem. Mivel ez egy sorrend lehetséges az, hogy kettõ elsõ van. Így az fkeres a 2. helyezettre már nem talál semmit, viszont elvesztem az egyik elsõt. Hogy lehet azt megmondani neki hogyha nem találja az értéket akkor keresse az elõzõ értéket újra, de ne ugyanazt az elsõt találja meg, amelyiket elsõre megtalált?
Delila1
Szívesen.
Melyik volt igaz? A 123-34, vagy az =123-34?

Nagyonszépen köszönöm!

Delila1
Ha csak ennyit írsz az A1-be, hogy 123-34, akkor azt az Excel szövegként értelmezi. Ebben az esetben a másik cella képlete:
=BAL(A1;SZÖVEG.KERES("-";A1)-1)-KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("-";A1)+1;20)

A végére azért írtam 20-at, mert valószínû, hogy nincs 20-nál több számjegybõl álló összeged.

Ha viszont az A1-ben ez van: =123-34, vagy +123-34, akkor a másik cellába elég:
=A1

Köszi, de a mûvelet amit el kellene végezni egy cellában van.
A1=123-34
ennek az eredményét kellene egy másik cellában megjeleníteni.

Delila1
Lehet, hogy a formátumokkal van baj. Ha a cellák általános, vagy szám formátumúak, akkor rendesen kell mûködniük.
Példa:
A1> 189
A2> 504
C1> =A2-A1 > eredmény 315
D1> =C1 > erdmény 315

"Hi
Ha egy cellában van egy matek mûvelet Pl.:kivonás, akkor annak eredményét megtudom jeleníteni egy másik cellában?

A másik cella képlete:
=mûveletet_tartalmazó_cella_címe"

Kedves Delila1 nekem ezzel a másik cellában az elõzõ cella másolata jelenik meg nem pedig annak az eredménye.

Delila1
Az adatok kijelölése után a diagram varázslóban az Oszlop diagramtípuson belül a jobb oldalon megjelenõ ábrák közül a felsõ sorban a harmadikat jelöld ki. Az a két oszlopod adatait egymás fölé teszi, együttesen ábrázolja.
Az ábrák alatt találsz egy hosszú nevû gombot (Minta megtekintéséhez tartsa lenyomva). Ezzel megnézheted, melyik minta milyen eredményt hoz majd.

Delila1
A másik cella képlete:
=mûveletet_tartalmazó_cella_címe

Hi
Ha egy cellában van egy matek mûvelet Pl.:kivonás, akkor annak eredményét megtudom jeleníteni egy másik cellában?

Sziasztok

Segítséget kérnék excel grafikus diagram készítés ügyben.
Egy munkalapon belül szeretném megoldani hogy pl. "A" függõleges oszlop + "B" függõleges oszlopból ha csinálok hozzá egy diagramot ne vegye ketté a két oszlopot, tehát ne két csíkot csináljon csak egyet, folytatása legyen az "A" oszlopnak a diagramja (csíkja) a "B" oszlop..
Remélem érthetõen írtam le :-)

Köszönöm elõre is a válaszokat
Delila1
Szivi 😊

Ez tényleg jó lesz, köszi a segítséget ! 😊
Delila1
A C21 cellában az =DARABTELI(C1:C20;2) megadja az egyezõ számok darabszámát.

Több szám is egyezik, ezért írtam metszetet. Olyan mint két halmaznál. Valami olyasmi kellene, amely megszámolja mennyi a közös elem. Ha öt azonos van, akkor írja ki h 5, ha nyolc akkor 8...
Delila1
Azt nem írtad, hogy egy-egy tömbön belül vannak-e azonos számok. Ha nincsenek, akkor a DARABTELI függvény segíthet.
Vegyük, hogy az elsõ tömb helye az A1:A30, a másodiké a B1:B20 tartomány.
C1-> =DARABTELI(A:B;B1)
Ezt lemásolod C20-ig. Amelyik sorban 2 az érték, ott a B oszlop száma megtalálható az A oszlopban is.

Sziasztok!
Volna egy exceles kérdésem. Van egy rendezett tömböm 30 számból, meg egy másik 20 számból áll, meg kéne adnom a két tömb metszetét, azaz hány szám közös a két tömbben. Halvány elképzelésem sincs melyik függvénnyel lehetne.
Elõre is köszi a segítséget!
Delila1
Az elsõre a SZUMHA függvény jó, a másodikra a DARABTELI.

Sziasztok!

Segítségre volna szükségem.

A oszlop = idõértékek
B oszlop = számértékek (1-tõl 92-ig összevissza)

Össze szeretném adni a B oszlop pl. "5" számértékû celláival azonos sorban lévõ A oszlop idõértékeit.

Megszeretném számoltatni a B oszlop pl. "5" számértékû celláinak darabszámát.

Nagyon megkönnyítenétek a dolgom, ha segítenétek.

tigerbácsi
igen csere funkcióval mûködik! szerkesztés/csere s ott csak . s a , kell beírni, majd a mind-re klick. jah s ki kell jelölni melyikre akarod! :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Delila1
A csere funkcióval próbáld meg.

Sziasztok!

2007-es office excelben van egy olyan problémám, hogy van több száz adatom, amiben a tizedesjegy nem vesszõ, hanem pont. Nekem viszont mindenképpen vesszõ kéne. 2003-asban kb 2 kattintás az egészet átrakni, de a 2007-esben egyszerûen nem találom. Help!!!

Köszi
Delila1
Ha így kell kihozni az eredményt, a cellaformázásnál az egyéni kategóriában # ##0" darab" formátumot adj meg.

de pont ez a lényeg hogy ilyen formában legyen megoldva!

Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.

tigerbácsi
szerintem nem is fogja összeadni, mert egy cellában van a szám és a darab szöveg!
javaslat: a darabokat vidd ki másik oszlopba, vagy az oszlop fölött jelezd hogy db-értékrõl van szó

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

sziasztok!

Van egy excel táblázatom amiben negyedéves termelési adatok vannak megadva, de ilyen formátumban hogy pl 245 darab. És ha szummázni akarom ezeket akkor 0-t ad eredményként. Ha valakinek van valami ötlete rá, az segítsen pls!

Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.

Delila1
A legegyszerûbb dolgok a leghasznosabbak.

Köszi Delila1!
Valóban mûködik!Gondoltam hogy egyszerû,dehogy ennyire!
Köszi mégegyszer!
Delila1
A címsor alatti sorba állsz (egy sor rögzítéséhez A2-be), Ablak menü, Ablaktábla rögzítése.
Ha bal oldalon 1 oszlopot is akarsz rögzíteni, akkor B2-be, vagyis mindig a rögzítendõ sor(ok) alá, és a rögzítendõ oszlop(ok) mögé.

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy hogy lehet megcsinálni Excel-ben hogyha görgetem az oldalakat akkor a legelsõ sor mindíg látszódjon,hogy ne kelljen mindíg visszalapoznom,hogy melyik oszlopban milyen adatok szerepelnek.
Köszönöm!
Voldi
Köszi, ügyes vagy!

Delila1
Igen, csak egy feltételt kezel. Állíts be autoszûrõt. Egy cellába írd be: =Részösszeg(2;tartományod)
A szûrésnél az egyéni kategóriában megadod a két feltételt.
A részösszeg függvénynél a 2 jelenti, hogy a szûrt tartományban lévõ értékek darabszámát kéred. Az összeget a 9-es függvényszám adja, és ezeken kívül átlagot, minimumot, maximumot, szórást, és egyebeket is elõállíthatsz vele. A súgóban rákereshetsz.

Voldi
Olyat hogy lehet, hogy meg akarom számolni, hány darab olyan összeg van, ami 500 és 1000 közé esik? A darabteli az 1 feltételt kezel ha jól tudom.

Delila1
Az Eszközök/Beállítások Számolás fülén az Automatikus legyen bejelölve, nem a Csak kérésre. Az utóbbi beállításnál F9-re frissít.

bakker a kördiagramm nem változik dinamikusan a cellák tartalmával, pedig a grafikon igen... ááá sírok :S
xD

thx!