Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hátha segít.
Ez az alap /magyar - 640kB
Ez bõvebb /angol - 3,8MB
¥ xfire: kistekila
ami hirtelen eszembe jut, törölted vagy uninstalláltad?
indítsd el a telepítõ cd-t és válaszd a repair-t
Régóta mûködõ Office 2007 egyik napról a másikra nem indul el. A Word hibaüzenete: nincs elegendõ memória, vagy lemezterület a program indításához.(eddig is ennyi volt). Az Excel hibaüzenet: Csökkentett módban szeretné futtatni az Excelt? Utána: az egyik lexikon file XLLEX.DLL hiányzik. (A dll-t a másik géprõl áthoztam, kicseréltem, de ugyanaz a hiba.)
letöröltem az Office 2007-et és újraraktam, de nemlett jó(bár sejtettem)
csak ha az XP-t is újratelepíteném akkor lenne jó az Office?
B.U.É.K!
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
Köszönöm.<#worship>#worship>
A 4 db belsõ If sorra csak akkor kerül sor, ha a bevitt érték megfelel az elsõ IF sor feltételének, vagyis a bevitt érték nagyobb nullánál.
Érdemes ezt is pontosítani, mert ha egy betût viszel be, az is nagyobb, akkor is hibára fut.
A pontosított elsõ feltétel:
If Target.Column < 3 And Target.Row < 4 And IsNumeric(Target.Value) Then
Az IsNumeric(Target.Value) azt figyeli, hogy a bevitt érték szám-e. Betû bevitelekor, vagy törléskor azonnal az End If sorra fut a makró, nem figyeli a közbensõ 4 feltételt. Törléskor a bevitt érték "", üres string, vagyis nem numerikus érték.
Egy kicsit módosítottam rajta, mert adat törlésekor hibára fut. Képként tettem be, hogy a tagolás látsszon, remélem, sikerül a feltöltés.
Hengelhoffer: A Paint-tel is lehet gif gépet elõállítani, a Mentés másként menüpontnál meg lehet változtatni a kiterjesztést.
Elõször az elsõ bekezdést elolvasva, ezt készítettem:
"Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then Cells(1, 3) = Cells(1, 3) + Target.Value
If Target.Address = "$B$1" Then Cells(1, 3) = Cells(1, 3) + Target.Value
End Sub"
Majd felfogva a többit, ez a véglegesem:
"Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column<3 And Target.Row=1 Then Cells(1, 3) = Cells(1, 3) + Target.Value
If Target.Column<3 And Target.Row=2 Then Cells(1, 3) = Cells(1, 3) - Target.Value
If Target.Column<2 And Target.Row=3 Then Cells(1, 3) = Cells(1, 3) * Target.Value
If Target.Column=2 And Target.Row=3 Then Cells(1, 3) = Cells(1, 3) / Target.Value
End Sub"
Ez egy eseményvezérelt eljárás, ami a Change eseményhez van rendelve, vagyis akkor mûködik, ha valamelyik cellában változtatod az értéket.
Az If Target.Address = "$A$1" Then sorral lekérdezzük a bevitel címét (Target.Addres). Ha ez $A$1, vagyis az A1 cellában módosítottuk az értéket, akkor növelje a Cells(1,2) (B1) értékét a bevitel értékével (Target.Value) – Cells(1,2)=Cells(1,2)+Target.Value. Ezt úgy kell érteni, hogy a B1 legyen az eddigi B1, plusz a most bevitt érték.
A Cells(1,2)-ben az 1 a sor-, a 2 az oszlop száma. A C1 cellára Cells(1,3) formával hivatkozhatunk.
Te most az A1 és a B1 változását akarod figyeltetni. Ebben az esetben 3 feltételt kell figyeltetned.
1. a bevitel az A oszlopban történt-e?
2. vagy a B oszlopban?
3. az elsõ sorban?
Ha a makróból hiányoznak a feltételek, a változtatás a teljes lap bármelyik cellájának módosulásánál végrehajtódik, ebbõl kavalkád, és végtelen ciklus jönne létre.
A két oszlop figyelését egyszerre is megadhatjuk:
If Target.Column<3
ehhez egy ÉS kapcsolattal hozzá kell rendelni a sor figyelését:
And Target.Row=1
Nem írom tovább, mert akkor megakadályozlak az önálló makróírásban.
Mindenképp írd meg, mire jutottál.
Be szoktam nézegetni ide, még ha nincs is kérdésem, hátha tanulok valamit. Ez a #683-ban leírt mûvelet jól néz ki. De nem tudtam rájönni, mi mit jelent, megpróbáltam átírni saját használatra, de nem akar összejönni. Gondoltam, ha rájönnék, hogyan mûködik, nem kéne minden kis számítást megkérdezni<#papakacsint>#papakacsint>. Arra akarnám módosítani, hogy: A1+B1=C1, bármelyikben is módosítom az összeget, adja hozzá C1-hez. De a legjobban annak örülnék, ha én tudnám megcsinálni. El lehet ezt magyarázni egy mezei halandónak?<#vigyor2>#vigyor2>
Vagy utána kéne olvasnom?
Excel beállítások => Adatvédelmi központ => (jobbra)beállítások => Makróbeállítások => pipa a VBA project ...; (esetleg a harmadik, negyedik rádiógombot választani)
Úgy látszik, nem enged önálló rajzolatot rendelni a gombokhoz, csak a saját készletébõl lehet valamit alkalmazni. A semminél ez is több, de nem értem, hogy egy jó funkciót miért kellett megszüntetni.
A saját makróimat a Gyorselérési eszköztárra tettem ki, az ott lévõ gombok képét így módosíthatom:
Office gomb/Az Excel beállításai/Testreszabás. A Gyorselérési eszköztáron kiválasztom a saját makrómat, ekkor elérhetõ lesz a Módosítás gomb, amivel az Excel saját rajzai közül kiválaszthatom a nekem tetszõt (akkor is, ha nem tetszik <#hehe>#hehe>).
Megpróbálom érthetõen leírni az elérést.
- Bal felsõ sarok - excel nagy kerek gomb
- Alul - "Az Excel beállításai"
- Testreszabás
- A jobboldali panelen a kívánt sor kijelölése
- Amennyiben a gombkép cserélhetõ, pl. makróknál, az "Alaphelyzet" melleti gomb elérhetõvé válik "Módosítás..." néven
Az is jó lenne, ha leírnád a menük útvonalát.
Köszönöm.
If Target.Address = "$A$1" Then
Cells(1, 2) = Cells(1, 2) + Target.Value
Cells(1, 3) = Cells(1, 3) + 1
End If
End Sub
Ez a makró a C1-ben gyûjti a beadott összegek darabszámát.
Sikerült a "makrós" mentés?
A gombkép szerkeszthetõségérõl még nem találtam infót. Úgy látszik még senki nem találta meg, és a guruk röstellik ezt beismerni . Ha pontosan tudnák, már írták volna.
de kompatibilis módban, 2003-ként mentve jó lett.
Office gomb/Az Excel beállításai/Bõvítmények
A Kezelésnél: Excel bõvítmények/Ugrás
Itt az Analysis ToolPak és az Analysis ToolPak–VBA négyzetét jelöld be.
Új függvények állnak ezután a rendelkezésedre, és makróban is több dolgot tudsz végrehajtani. Lehet, hogy a Target is csak a bõvítmény bekapcsolása után mûködik, de akkor biztosan. 2007-es, makróbarát füzetként is mentheted.
A súgóban nézz utána a biztonsági beállításoknak, és a megbízható helyek létrehozásának.
ha újra megnyitod, lesz a táblázat felett egy makró beállítás rész, ott engedélyezd.
Biztonsági figyelmeztetés => Beállítások... => Tartalom engedélyezése
Hogy kell mindezt elmenteni? Mert sima excel ként nem hajlandó a makrót is elmenteni, makró barát excel munkafüzetként elmenti, csak úgy meg nem mûködik a makró.. ?????
(2007-es Excel-t használok)
A lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. Bejutottál a VB szerkesztõbe, és jobb oldalon kapsz egy üres lapot. Oda másold ezt be:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then Cells(1, 2) = Cells(1, 2) + Target.Value
End Sub
Én eddig sem jutottam el.
A 2007 excelben a makrókhoz lehet gombképet társítan, szerkeszteni, ill. kitenni a menüre?
Lehet e saját eszköztárat létrehozni?
Bevallom ezeket a funkciókat nem találom sehol, a help sem említi.
kiválasztod a szabályt és szerkeszted kedvedre 😊
=HA(K55/15000<>KEREKÍTÉS(K55/15000;1);"SZERVIZ!!";"")
Ez akkor kiált szervízért, ha a hányados 2 tizedesjegyet tartalmazó szám. 7,8-nál, 7,9-nél csendben marad, de 7,86-nál jajgat.
A hosszú képleted alapján jutottam erre a gondolatra.
(HA annyi nõ közt dolgoznál, mint én, ilyen jelölõket nem használnál (már)) <#awink>#awink>
Feltételezésem szerint ez kell:
=HA(VAGY(ÉS(K55/15000>7,8;K55/15000<7,9);ÉS(K55/15000>7,9;K55/15000<8);K55/15000>8);"SZERVÍZ!!";"")
A =HA(K55/15000=egész szám;"SZERVÍZ!!";"") helyett ezzel próbálkozz:
=HA(K55/15000=INT(K55/15000;"SZERVÍZ!!";"")
+HA(G21>10;HA(G21<>20;"Punci"))
Annyira nem ismerem az excel szintaktikáját, de normális nyelvekben megadható rendesen több feltétel, && (és), ||(vagy) operátorokkal.
Hirtelen nem látom, hogy a ha függvény tudná e ezt.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A feltételes képletben meg lehet adni több feltételt is? Valami ilyesmire gondolok 1 képleten belûl(így írtam be, de nem tetszik neki):
=HA(K55/15000>8;"SZERVÍZ!!";"")+HA(K55/15000>7,9<8;"SZERVÍZ!";"")+HA(K55/15000>7,8<7,9;"SZERVÍZ";"")
Illetve lehet olyan képletet megadni, hogy:
=HA(K55/15000>egész szám;"SZERVÍZ!!";"")
feltételes formázás => cella kijelölési szabályok => egyenlõ
vagy csinálsz rá új szabályt.
(MSO 'o7)
Ebben a képletben(vagy persze bármiben), hogy lehet színnel ellátni az eredményt?:
=HA(K55/15000>8;"SZERVÍZ";"")
Köszönöm
A képlet helyesen:
=SZORZATÖSSZEG(($A$2:$A$20=H1)*($B$2:$B$20=I1)*($C$2:$C$20=J1);$E2:$E20)
Akárhány feltételt meg lehet adni ilyen módon, végül a pontosvesszõ után az összegzendõ oszlopot. Nem lehet vele más lapon lévõ adatokra hivatkozni, és nem megengedett a $A:$A forma sem, pontosan kell megadni a tartományokat.