Excel kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Delila1
Említetted a szûrést. Az irányított szûrõ kritériumtáblájában az 1 sorban megadott feltételek ÉS, a külön sorban megadottak pedig VAGY kapcsolatban vannak egymással.
Az autoszûrõnél egy tetszõleges cellában a =RÉSZÖSSZEG(9;B:😎 mindig az aktuális szûrésnek megfelelõen adja vissza a B oszlop összegét. A 9 függvényszám mutatja, hogy a tartomány összegét kérjük. Más függvényszámok (ha jól emlékszem, 11 db) a tartomány darabszámát, átlagát, min. vagy max értékét, stb. adják eredményül. Érdemes szétnézni a súgóban.

Régebbi verziókban a SZORZATÖSSZEG függvény segítségével könnyen összegezhetünk több feltétel alapján. Megpróbálok beszúrni egy képet errõl.

A képletek a G1:G4, a feltételek a H1:K4 tartományban vannak, minden sorban a képlet mellett találhatóak a feltételek.

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.

(((o:

Yan
MSO 'o7-ben van a =SZUMHATÖBB
mûködése ua. mint amit leírtál, csak bõvül a többi kritériummal.

¥ xfire: kistekila

Sziasztok!

Lehetséges a "SUMMHA" függvénynél több feltételt megadni?
Tehát nemcsak hogy ha A oszlop "igaz", akkor adja össze a B oszlop megfelelõ sorait / =SUMMHA(A1:A100;"=igaz";B1:B100) /,hanem csak ha az A oszlop "igaz" és a D oszlop "alma" akkor adja össze a B oszlop megfelelõ sorait?
És ugyanez esetleg "vagy" szûréssel?

Képletet tudtok segíteni ebben?

Köszönöm, Elnora

köszönöm a segítségeteket!
Delila1
Nem írtad, de vegyük azt az esetet, hogy az adataid az A oszlopban vannak. Egy üres oszlop elsõ cellája ez lesz:
=A1
A második cella: =INDIREKT("A"&SOR(A1)*20+1)
Ezt a másodikat lemásolod addig, amíg kell. Beírja neked a 21., 41., 61. ...10781. sorok adatait egymás alá.

Yan
Üres oszlopban teszel a huszadik és a negyvenedik sorba egy '1'-t.
Végig másolod sorozatként, a végén szûrés az '1'-re.

Yan
azért van ott a szmájli 😊

emlékszem, valahol pont ez a megoldás kellett vkinek. biztos mazo 😉
ezért vigyorogtam a mondat végén

sziasztok!

nekem egy olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudok olyan függvényt írni amivel minden huszadik cella elemét fogja mutatni. 1 oszlopom van kb 10800 cellával, nekem minden 20-at ki kellene mutatni akár külön táblázatba vagy ugyanoda az lényegtelen. fáradozásotokat elõre is köszönöm!
üdv: Vincze Tamás
Köszönöm. (o:

Delila1
Az n számú elemhez elég nehézkes függvénnyel megadni a "szétszedés"-t. Makróval meg lehetne csinálni, de minek, mikor az Excelnek van rá beépített menüje.

Yan
ugyan az 😊
adatok, szövegbõl oszlopok

vagy bonyolultabban 😊
=BAL(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1))
=KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)+1;HOSSZ(A1))
...

Delila1
A 2003-as verzióban az Adatok/Szövegbõl oszlopok menüpont szolgál erre a célra. Biztosan megtalálod a megfelelõjét a 2007-ben.

Sziasztok,

annak, hogy nekiállok újraszerkeszteni - frissíteni a excel táblákat, úgy néz ki, hogy egyenes következménye, hogy kérdéseim merülnek fel. (o:

Van egy adott cellám, amiben tartózkodik egy n elemû számsor.
Én azt szeretném, hogy egy az n elem n cellába kerüljön külön (mondjuk másik fülön is). Tehát az elsõ szám az A oszlopba kerüljön, második a B-be, 3. a C-be, és így tovább n számú oszlopig.

Ha van összefûz képlet, gondoltam hátha van szétszed is. (o:

Segítséget elõre is köszönöm!
Elnora

Naja, a színek formázás az röhej.
És nem csak a 2003-2007 között.
Nálunk az irodában van gép, amin magyar, van amelyiken angol 2007 van(gondolom verziókülönbség is lehet, de nem ellenõriztem), de ami a szép benne, hogy ha felválltva használunk egy filet, ami színes, akkor teljesen biztos, hogy az egész szétesik, és minimum 3 árnyalata lesz minden színnek. ))o:

Yan
pl. a menü, a színek, a stílusok,
állíts be egy normális színt 'o3-ban, nyisd meg 'o7-el, röhögni fogsz 😊
de az adatbázis hozzáadása sem olyan egyszerû.
/a többit alább sorolták/
Viszont a felt. formázásban igazad van, tényleg kellemes.
Kimutatásokat minden nap csinálok párat. Jobb is, rosszabb is van benne. Összesítve kicsit a jobb felé billen.
Szûrés viszont szokható és utána megy az 😊

Nekem az Office 2007 marad a szívem csücske, bár nagyobb tapasztalatom az World-ban van.

Viszont ami az Excelben imádnivaló, az szerintem pont a szûrés gyors és hatékony paraméterezhetõsége és pl a színre szûrés.
Szerencsére adatcsökkentés nem lesz a táblázatomban, tehát az nem fog fennállni, hogy az miatt legyenek üres sorok.

Delila1
Több fórumon többen panaszkodnak, hogy a gyorsbillentyûk érthetetlen módon átállítódnak a 2007-ben.
Nehézkesnek tartom a szûrést is, pedig ezt sokan sûrûn alkalmazzák.
Szerintem a kimutatás egyszerûbb volt a 2003-ban.
Egy gomb (ûrlap) feliratát nem lehet úgy formázni, mint az elõzõ verzióban.
A personal.xls-ben több saját makrót alkalmazok, amikhez ikont rendelek az eszköztáron (2007-ben a gyorselérési eszköztáron). Az új verzióban nincs mód az ikon egyedi megjelenítésére, csakis a saját, azonos kinézetû ábrával hajlandó ábrázolni mindet.

Megnéztem, a lista csökkenését a 2007 sem tudja követni.

joebacsi
Mi?
Nekem egyedül a solvert volt kicsit macerás belõni rajta, de azon kívül megy minden pöpecül.
Az egy kattintásos feltételes formázásokba meg beleszerettem 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Yan
Meg lehet szokni 😊
cégben kötelezõen lecserélték, elõször idegenkedtem és nem tetszett, de pár nap után kezdtem megszeretni.
/persze van ami a 'o3-ban jobb/

Delila1
Kipróbáltam, a 2003-ban is bejön a teljes oszlop nevével az érvényesítés, és csak a kitöltött cellák értékei jelennek meg.
A lista bõvülését is követi, viszont a csökkenést nem. Ilyenkor annyi üres sort ad az érvényesítés, ahány adatot töröltem az elõzõ listából.

Delila1
A 2007-ben nem lesz az érvényesítésben a lista alján egy halom név nélküli, üres sor a teljes oszlop bevitelénél? Akkor végre van valami, amit javítottak a 2003-hoz képest.
Egy pár dolgot viszont csúnyán elrontottak, nem is használom azt a verziót, csak ha nagyon muszáj.

Szia,
én azt csináltam, hogy a 'vevok'lapon kijelöltem a teljes 'A' oszlopot, és az egésznek listanevet adtam (vevo) (szerkesztõléc bal szélén található Név mezõben), és az elsõ lapon a vevõ névnél a legördülõ menübe (adatok/érvényesítés/érvényesítés... beállítások fül (office 2007)) forrásnak a '=vevo'-t írtam be.
(Ahogy az excel súgója ajánlja, ha az adatok másik fülön vannak.)
Így a legördülõben benne van az összes vevõ neve, de nincsenek üres sorok, viszont ha írok újat az utolsó után a 'vevok' lapon, akkor automatikusan bõvül a kiválasztható elemek listája.
Vagy ennek nem így kellene mûködnie? <#rolleyes>

Delila1
Feltételezem, hogy a 'vevok' lapon folyamatosan nõ az adatok száma. Hogy ne kelljen állandóan módosítani az érvényesítésben a lista méretét, alkalmazz egy kis "trükköt". 2003-as verzióban adom meg.
Létrehozol egy "Vevõk" címet. Beszúrás/Név/Név megadása.
A Munkafüzetben lévõ nevek rovatba beírod a Vevõk szót.
Lent, a Hivatkozás rovatába (ahol most az aktuális cellád hivatkozása van), bemásolod az alábbi sort:

=OFSZET(vevok!$A$2;0;0;DARAB2(vevok!$A:$A)-1;1)

A2-tõl adjuk meg az adatokat, mert feltételezem, hogy az A1-ben az oszlop címe van.
Az érvényesítésnél a Forráshoz ezt írod: =Vevõk
Ezzel eléred, hogy mindig az aktuális db vevõ jelenjen meg a listában.

Delila1
Nagyon szívesen, csak ennél nehezebbet ne kérdezz. 😊

Fantasztikus, köszönöm!!!!

Delila1
Ehhez egyszerûen meg kell adni a két cellában a keresõ képletet.

C9-be: =FKERES(C5;vevok!A:B;2;0)
C11-be: =FKERES(C5;vevok!A:C;3;0)

Ha elõfordulhat, hogy a C5 üres, akkor
C9-be: =HA(C5>"";FKERES(C5;vevok!A:B;2;0);"")
C11-be: =HA(C5>"";FKERES(C5;vevok!A:C;3;0);"")

Ez alapvetõleg egy számlázást megkönnyítõ adatlap lenne, aminek az az alapelve, hogy a munkatársam csak a cégnevet választja ki (a lényeg, hogy adott listából, tehát nem tud hülyeséget adni), és a táblázat automatikusan tölti ki az adatokat (pontosan, amivel kapcs. a munkatárs szintén nem mindig megbízható).
Ugyanígy mûködne mégegy helyen, ahol a kolléga kiválaszt egy terméket, beír egy másik cellába egy darabszámot, és a táblázat a termék kiválasztásánál megadja a termék összegét egy 3. cellába (egy külön fülön lévõ árlista alapján) -> és szorzással pedig kijön a teljes összeg.
Hát ezért kérdezem. ((o:

Yan
kimutatással nem könnyebb?
egy harmadik munkalapra beszúrsz egy kimutatást, ami a 'vevok' mlapról szedi az adatokat.
Ott már könnyen tudod szûrni, fõleg 2007-ben.

&#165; xfire: kistekila

Jah, és Office 2007 is játszik, most perpillanat olyan gép elõtt ülök már.
Elnora

Kedves Delila1!

Köszönöm a segítséget, csak én vagyok a béna hogy nem megy. )o:

De talán ha konkrétizálom a dolgokat.
Két fül:
1. "form" néven
2. "vevok" néven

A "form" fül C5 cellájában a "vevok" fül A oszlopában található adatok közül lehet választani. (ilyen legördülõ listával, ami az adatok - érvényesítés menüpontból állítható be.)
Én azt szeretném, ha a "form" C5 cellájába kiválasztom a "vevõk" Ax celláját, akkor a "form" C9 cellája automatikusan vegye át a "vevok" Bx cellatartalmát (szöveg) és a "form" C11 cellám pedig a "vevok" Cx cellatartalmát. (x = bármelyik sok a "vevok" fülön)

Ez így megoldható?

Köszönöm a türelmet! (o:

Elnora

Delila1
Az Elsõ lap fülén jobb klikk, Kód megjelenítése. A kapott üres lapra másold be:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 Then
Cells(Target.Row, 2).FormulaR1C1 = "=VLOOKUP(RC<-1>,'Második lap'!C<-1>:C,2,0)"
Cells(Target.Row, 3).FormulaR1C1 = "=VLOOKUP(RC<-2>,'Második lap'!C<-2>:C,3,0)"
End If
End Sub

Sziasztok!
Az alábbi problémámban kérnék segítséget (office 2003):

Adott egy táblázat. Elsõ lapon egy kitöltendõ adatlap.
Második lapon ehhez adatok segítségnek. (minden adat mátrix jelleggel soronként összetartozók minden adata külön oszlopban (nevesítve cégnév, cím, adószám egymás mellett, külön oszlopban)).
Az szeretném, hogy ha az elsõ fülön kiválasztom az egyik cellában a cégnevet (ezt sikerült még megoldanom legördülõ választéklistával), akkor ugyanazon a lapon másik két cellában töltse ki a másik fülön a cégnévhez tartozó másik két adatot. (amik ugye relatíve állandók a kiválasztott cégnév cellájához viszonyítva)
Nem tudom mennyire sikerült megfogalmaznom a kérdést, de remélem.
Megoldható a problémám szerintetek?

Köszönöm a segítséget:
Elnora

Delila1
Nincs mit.

zvaragabor
Köszönöm!

Chaos Anno Domini

Delila1
=Másik_lap!A1
Ezt a képletet aztán "húzdatod" oldalra, és fel-le is.

zvaragabor
És azt akkor hogy tudom megoldani, hogy egy munkalapon egy másik munkalap adott cellaértékeit jelenítsem meg?

Chaos Anno Domini

gergely1991
huhh elméletileg csak 1 munkalapról lehet különbözõ adatokat megjeleníteni(több cellatartományból is)...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

zvaragabor
Hi! Több különbözõ munkalapról származó adatokat tudok egy diagramban megjeleníteni? Ha ige, hogy? Légyszi segítsetek, mert fontos lenne. Köszi!

Chaos Anno Domini

Delila1
Ahogy az elõttem szóló írta, a networkday függvénnyel oldhatod meg. A 2003-ban az Eszközök/Bõvítménykezelõ menüben kell bekapcsolnod az Analysis ToolPak bõvítményt ahhoz, hogy ott is rendelkezésedre álljon. Egy halom más függvényt is kapsz ezzel.
Az év ünnepnepjainak dátumát vidd be egy tartományba, és ezt a tartományt írd be a függvény harmadik paraméterébe.
Adhatsz nevet is a tartománynak – kijelölöd, Beszúrás/Név/Név megadása –, akkor ezt a nevet írhatod be a függvénybe.

Yan
Itt is mûködik
NETWORKDAYS(kezdõ_dátum;vég_dátum;ünnepek)

Magyar nyelvû excel 2003-ban hogyan tudok két dátum között eltelt munkanapokat számolni? A 2007-esben ott van a networkdays függvény.
tigerbácsi
majdnem végleges táblázat

máér csak hátteret s címereket szeretnék beszúrni :-) lehet véleményezni :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

tigerbácsi
ment válasz

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Delila1
Az If Target.Row = 1 And Target.Column = 5 Then sor helyett írd a rövidebb
If Target.Address = "$E$1" Then sort.

Delila1
Privát üzenet ment.

pedestrian
Beolvasni nem probléma (mivel van olvasóm). A makrót kipróbálom köszi.

tigerbácsi
köszy. de még meg szeretném oldani egy makróval a kimutatásfrissítést, s a legfelsõ táblázatot valahogy, hogy sorrendbe tegye. eddig még nem sikerült, de nem adom fel :-) jah s a felsõ táblázatot még rendeznem kell mert nem jó az oszlopok sorrendje :-)

Yan
jó lett, ügyes munka 😊
<#eljen>

tigerbácsi
http://depositfiles.com/files/io3ir0i9v

de ennek a magyar megfelelõléje is felraktam, s pmben elküldtem Neki :-)
told a cuccot :-)