Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az autoszûrõnél egy tetszõleges cellában a =RÉSZÖSSZEG(9;B:😎 mindig az aktuális szûrésnek megfelelõen adja vissza a B oszlop összegét. A 9 függvényszám mutatja, hogy a tartomány összegét kérjük. Más függvényszámok (ha jól emlékszem, 11 db) a tartomány darabszámát, átlagát, min. vagy max értékét, stb. adják eredményül. Érdemes szétnézni a súgóban.
Régebbi verziókban a SZORZATÖSSZEG függvény segítségével könnyen összegezhetünk több feltétel alapján. Megpróbálok beszúrni egy képet errõl.
A képletek a G1:G4, a feltételek a H1:K4 tartományban vannak, minden sorban a képlet mellett találhatóak a feltételek.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
mûködése ua. mint amit leírtál, csak bõvül a többi kritériummal.
¥ xfire: kistekila
Lehetséges a "SUMMHA" függvénynél több feltételt megadni?
Tehát nemcsak hogy ha A oszlop "igaz", akkor adja össze a B oszlop megfelelõ sorait / =SUMMHA(A1:A100;"=igaz";B1:B100) /,hanem csak ha az A oszlop "igaz" és a D oszlop "alma" akkor adja össze a B oszlop megfelelõ sorait?
És ugyanez esetleg "vagy" szûréssel?
Képletet tudtok segíteni ebben?
Köszönöm, Elnora
=A1
A második cella: =INDIREKT("A"&SOR(A1)*20+1)
Ezt a másodikat lemásolod addig, amíg kell. Beírja neked a 21., 41., 61. ...10781. sorok adatait egymás alá.
Végig másolod sorozatként, a végén szûrés az '1'-re.
emlékszem, valahol pont ez a megoldás kellett vkinek. biztos mazo 😉
ezért vigyorogtam a mondat végén
nekem egy olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudok olyan függvényt írni amivel minden huszadik cella elemét fogja mutatni. 1 oszlopom van kb 10800 cellával, nekem minden 20-at ki kellene mutatni akár külön táblázatba vagy ugyanoda az lényegtelen. fáradozásotokat elõre is köszönöm!
üdv: Vincze Tamás
adatok, szövegbõl oszlopok
vagy bonyolultabban 😊
=BAL(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1))
=KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)+1;HOSSZ(A1))
...
annak, hogy nekiállok újraszerkeszteni - frissíteni a excel táblákat, úgy néz ki, hogy egyenes következménye, hogy kérdéseim merülnek fel. (o:
Van egy adott cellám, amiben tartózkodik egy n elemû számsor.
Én azt szeretném, hogy egy az n elem n cellába kerüljön külön (mondjuk másik fülön is). Tehát az elsõ szám az A oszlopba kerüljön, második a B-be, 3. a C-be, és így tovább n számú oszlopig.
Ha van összefûz képlet, gondoltam hátha van szétszed is. (o:
Segítséget elõre is köszönöm!
Elnora
És nem csak a 2003-2007 között.
Nálunk az irodában van gép, amin magyar, van amelyiken angol 2007 van(gondolom verziókülönbség is lehet, de nem ellenõriztem), de ami a szép benne, hogy ha felválltva használunk egy filet, ami színes, akkor teljesen biztos, hogy az egész szétesik, és minimum 3 árnyalata lesz minden színnek. ))o:
állíts be egy normális színt 'o3-ban, nyisd meg 'o7-el, röhögni fogsz 😊
de az adatbázis hozzáadása sem olyan egyszerû.
/a többit alább sorolták/
Viszont a felt. formázásban igazad van, tényleg kellemes.
Kimutatásokat minden nap csinálok párat. Jobb is, rosszabb is van benne. Összesítve kicsit a jobb felé billen.
Szûrés viszont szokható és utána megy az 😊
Viszont ami az Excelben imádnivaló, az szerintem pont a szûrés gyors és hatékony paraméterezhetõsége és pl a színre szûrés.
Szerencsére adatcsökkentés nem lesz a táblázatomban, tehát az nem fog fennállni, hogy az miatt legyenek üres sorok.
Nehézkesnek tartom a szûrést is, pedig ezt sokan sûrûn alkalmazzák.
Szerintem a kimutatás egyszerûbb volt a 2003-ban.
Egy gomb (ûrlap) feliratát nem lehet úgy formázni, mint az elõzõ verzióban.
A personal.xls-ben több saját makrót alkalmazok, amikhez ikont rendelek az eszköztáron (2007-ben a gyorselérési eszköztáron). Az új verzióban nincs mód az ikon egyedi megjelenítésére, csakis a saját, azonos kinézetû ábrával hajlandó ábrázolni mindet.
Megnéztem, a lista csökkenését a 2007 sem tudja követni.
Nekem egyedül a solvert volt kicsit macerás belõni rajta, de azon kívül megy minden pöpecül.
Az egy kattintásos feltételes formázásokba meg beleszerettem 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
cégben kötelezõen lecserélték, elõször idegenkedtem és nem tetszett, de pár nap után kezdtem megszeretni.
/persze van ami a 'o3-ban jobb/
A lista bõvülését is követi, viszont a csökkenést nem. Ilyenkor annyi üres sort ad az érvényesítés, ahány adatot töröltem az elõzõ listából.
Egy pár dolgot viszont csúnyán elrontottak, nem is használom azt a verziót, csak ha nagyon muszáj.
én azt csináltam, hogy a 'vevok'lapon kijelöltem a teljes 'A' oszlopot, és az egésznek listanevet adtam (vevo) (szerkesztõléc bal szélén található Név mezõben), és az elsõ lapon a vevõ névnél a legördülõ menübe (adatok/érvényesítés/érvényesítés... beállítások fül (office 2007)) forrásnak a '=vevo'-t írtam be.
(Ahogy az excel súgója ajánlja, ha az adatok másik fülön vannak.)
Így a legördülõben benne van az összes vevõ neve, de nincsenek üres sorok, viszont ha írok újat az utolsó után a 'vevok' lapon, akkor automatikusan bõvül a kiválasztható elemek listája.
Vagy ennek nem így kellene mûködnie? <#rolleyes>#rolleyes>
Létrehozol egy "Vevõk" címet. Beszúrás/Név/Név megadása.
A Munkafüzetben lévõ nevek rovatba beírod a Vevõk szót.
Lent, a Hivatkozás rovatába (ahol most az aktuális cellád hivatkozása van), bemásolod az alábbi sort:
=OFSZET(vevok!$A$2;0;0;DARAB2(vevok!$A:$A)-1;1)
A2-tõl adjuk meg az adatokat, mert feltételezem, hogy az A1-ben az oszlop címe van.
Az érvényesítésnél a Forráshoz ezt írod: =Vevõk
Ezzel eléred, hogy mindig az aktuális db vevõ jelenjen meg a listában.
C9-be: =FKERES(C5;vevok!A:B;2;0)
C11-be: =FKERES(C5;vevok!A:C;3;0)
Ha elõfordulhat, hogy a C5 üres, akkor
C9-be: =HA(C5>"";FKERES(C5;vevok!A:B;2;0);"")
C11-be: =HA(C5>"";FKERES(C5;vevok!A:C;3;0);"")
Ugyanígy mûködne mégegy helyen, ahol a kolléga kiválaszt egy terméket, beír egy másik cellába egy darabszámot, és a táblázat a termék kiválasztásánál megadja a termék összegét egy 3. cellába (egy külön fülön lévõ árlista alapján) -> és szorzással pedig kijön a teljes összeg.
Hát ezért kérdezem. ((o:
egy harmadik munkalapra beszúrsz egy kimutatást, ami a 'vevok' mlapról szedi az adatokat.
Ott már könnyen tudod szûrni, fõleg 2007-ben.
Elnora
Köszönöm a segítséget, csak én vagyok a béna hogy nem megy. )o:
De talán ha konkrétizálom a dolgokat.
Két fül:
1. "form" néven
2. "vevok" néven
A "form" fül C5 cellájában a "vevok" fül A oszlopában található adatok közül lehet választani. (ilyen legördülõ listával, ami az adatok - érvényesítés menüpontból állítható be.)
Én azt szeretném, ha a "form" C5 cellájába kiválasztom a "vevõk" Ax celláját, akkor a "form" C9 cellája automatikusan vegye át a "vevok" Bx cellatartalmát (szöveg) és a "form" C11 cellám pedig a "vevok" Cx cellatartalmát. (x = bármelyik sok a "vevok" fülön)
Ez így megoldható?
Köszönöm a türelmet! (o:
Elnora
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 Then
Cells(Target.Row, 2).FormulaR1C1 = "=VLOOKUP(RC<-1>-1>,'Második lap'!C<-1>-1>:C,2,0)"
Cells(Target.Row, 3).FormulaR1C1 = "=VLOOKUP(RC<-2>-2>,'Második lap'!C<-2>-2>:C,3,0)"
End If
End Sub
Az alábbi problémámban kérnék segítséget (office 2003):
Adott egy táblázat. Elsõ lapon egy kitöltendõ adatlap.
Második lapon ehhez adatok segítségnek. (minden adat mátrix jelleggel soronként összetartozók minden adata külön oszlopban (nevesítve cégnév, cím, adószám egymás mellett, külön oszlopban)).
Az szeretném, hogy ha az elsõ fülön kiválasztom az egyik cellában a cégnevet (ezt sikerült még megoldanom legördülõ választéklistával), akkor ugyanazon a lapon másik két cellában töltse ki a másik fülön a cégnévhez tartozó másik két adatot. (amik ugye relatíve állandók a kiválasztott cégnév cellájához viszonyítva)
Nem tudom mennyire sikerült megfogalmaznom a kérdést, de remélem.
Megoldható a problémám szerintetek?
Köszönöm a segítséget:
Elnora
Ezt a képletet aztán "húzdatod" oldalra, és fel-le is.
Chaos Anno Domini
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Chaos Anno Domini
Az év ünnepnepjainak dátumát vidd be egy tartományba, és ezt a tartományt írd be a függvény harmadik paraméterébe.
Adhatsz nevet is a tartománynak – kijelölöd, Beszúrás/Név/Név megadása –, akkor ezt a nevet írhatod be a függvénybe.
máér csak hátteret s címereket szeretnék beszúrni :-) lehet véleményezni :-)
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
If Target.Address = "$E$1" Then sort.
de ennek a magyar megfelelõléje is felraktam, s pmben elküldtem Neki :-)
told a cuccot :-)