Excel kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Delila1
Nézd meg az elõbbi "Kép"-et.
A makrókat ahhoz a laphoz kell rendelned, amelyiken mûködtetni szeretnéd.
Mindkettõ a C:E tartomány celláira hat. Az elsõ jobb klikkre, a második duplaklikkre hajtja végre a feladatot.

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.

Delila1

köszi a gyors választ bejött(azt hittem nem fogjátok érteni XD)
Sziasztok! A következõ feladatban szeretném a segítségeteket kérni.
1.esemény: tetszõleges mezõbe kattintva beszínezi pirosra a cellát, és beír egy szöveget. pl.: "FALSE"
2.esemény: tetszõleges mezõbe duplán kattintva beszinezi zöldre a cellát, és beír egy szöveget. pl.: "OK"
Ezt a funkciót nem az egész táblázatra szeretném alkalmazni, csak 3 oszlopra.
Sajnos csak úgy tudom megoldani a fealdatot hogy billentyûparancsra fusson le a macro.

Üdvözlettel: ANP
pl.:
Sub Macro2()
'
' Macro2 Macro
' Macro recorded 2010.03.31 by ANP
'
' Keyboard Shortcut: Ctrl+k
'
ActiveCell.FormulaR1C1 = "OK"
With Selection.Interior
.ColorIndex = 4
.Pattern = xlSolid
End With
End Sub

Yan
nekem kiírja végig.
cella formázásnál esetleg válts át egyéni-<ó>:pp:mm -re

&#165; xfire: kistekila

gergely1991
idõ adattípusként van beállítva az meg ugyebár 1 nap= 24 óra😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Hello
Hogyan lehetne például 244:00:00 kiírni mert csak a 24:00:00 - ig írja ki?
Delila1
Nincs mit.

Köszönöm Delila!
Delila1
A VBA-ban a pontosvesszõ helyett vesszõt kell írnod (a VBA angol nyelvû).

Cella-képletet szeretnék makróból vezérelni. Ez mûködik:

ActiveCell.FormulaR1C1 = " =SUM(R<-1>C<-1>:R<-2>C<-1>)

Akkor a B2 cellába beírja a SZUM(A1:A2) képletet.

Ugyanilyen elgondolással egy BAL(A1;2) képletet szeretnék a B2 cellába beírattatni:

ActiveCell.FormulaR1C1 = "=Left(R<-1>C<-1>;2)"

de „Run-time error ’1004’: Application-defined or object-defined error” hibaüzenetet kapok.

Tudna-e valaki segíteni?

Yan
megnyitod openoffice-al és elmented *.xls-be.
érdekes hogy az oo tudja kezelni az *.xlsx fájlokat az mso nem 😊
saját magával nem kompatibilis 😄

Hülyeséget írtam itt a nagy sietségemben (találtam egy file Format convertert) az rátelepítettem a 2003-asra és most már átkonvertálta.) köszi mégegyszer.
Igen 2003 as szervizcsomag van benti gépen,az otthonin meg 2007-es. Végül sikerült. Köszi a gyors válaszokat.<#worship>
tigerbácsi
ha jól értelmeztem van egy szervízpack 3 a 2003 as office-hoz amit ha telepítesz meg tudod nyitni. olvasd át azért Te is, mert csak fél szemmel futottam át.
link

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

tigerbácsi
kell keresni egy 2007.es excelt, s visszamenteni.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Sziasztok.Lenne egy kérdésem,hátha tudtok segíteni.(fontos lenne)
Otthon a 2007-es Excel be lett csinálva valami itt a benti gépen melóban 2003-as van,nem bírja megnyitni,hogyan lehet konvertálni vagy mit kell csinálni hogy a 2003-as megnyissa. Elõre is köszönöm(fontos lenne).
Sajnos azt hiszem annyira kezdõ vagyok, hogy még a választ sem értettem meg. Bocs<#circling>Azonban közben rájöttem, hogy egyszerûen =A1*B1 nullát ad eredményul, ha valamelyik nulla. A probléma az lehetett, hogy én szorzat függvénnyel próbálkoztam így:=SZORZAT(A1;B1)és érdekes módon ebben az esetben valamiért az egyik argumentum cella üresen hagyása estén azt 1-nek veszi. Ezt ugyan nem értem, de a lényeg, hogy sikerült. Azért köszönöm a segítséget
Delila1
=HA(DARAB2(A1:B1)=2;A1*B1;"")

feltéve, hogy az adataid az A1 és B1 cellákban vannak.

Sziasztok!
Sajnos elég kezdõ vagyok az excelben ezért segítséget kérnék egy probléma megoldásában. Egy táblázatban szorzatokat kell létrehoznom, de az volna a cél hogyha az egyik szorzandó cella üres marad akkor a végeredmény vagyis a szorzat cella 0 legyen ill. üres maradjon. Most ugyanis az történik, hogy az üresen hagyott cellát 1-nek veszi a program.
Delila1
Jó tipp, bár most sem értem, a Vlookup-ra miért nem változik.

Hátha valakit érdekel, megoldottam bár nem túl elegánsan úgy, hogy egy listbox-hoz rendeltem egy egysoros makrót. A listbox változása után kell frissiti a feltételes formázást, úgy, hogy a jelzõcella képletét felülirja:

Sub ListBox2_Change()
Cells(1, 13) = "=+VLOOKUP($D$17,'Invoices 2010'!$B$4:$H$60,5,FALSE)"
End Sub
Yan
próba, másik gépen csinálsz vele vmit, mented, visszaviszed felülírod. hátha

Delila1
A calculate a saját, VB-ben írt függvényedre vonatkozott volna.
A beépített függvénnyel nem tudom, mi baja lehet. Talán az Office-ra kellene egy frissítést küldened.

Csak Vlookup van benne, de az értéke frissül.

=+VLOOKUP($D$17,'Invoices 2010'!$B$4:$H$60,5,FALSE)

Ez a calculate ez új, hogyan kell?
Excel options ban mindent megpróbáltam, iterations 200-on és enable, calculation automatic stb
baaka
thx!

Delila1
Ha saját készítésû függvény van abban a bizonyos cellában, akkor az nem frissül úgy, ahogy az Excel beépített függvényei. Próbálj meg beletenni egy calculate utasítást.

Delila1
A képlet a tetszõleges cellába:
=INDIREKT("A"&HOL.VAN(MIN(B:😎;B:B;0))

Indirekt->indirect
hol.van->match

Csinálsz egy cellát, ami megadja A oszlop minimumát. Majd FKERES/VLOOKUP A, B oszloptartományon belül keresés a minimumra, találat második oszlopra.

Sõt, vagy pedig egyszerûbben:
=+VLOOKUP(MIN(A1:A16),A1:B16,2,FALSE)

baaka
Sziasztok!
A következõ lenne amit valahogy meg kellene csinálni de egyszerûen nem tudom:

A oszlopban megyék neve Mellette a B oszlopban pedig adatok.Egy tetszõlege cellába azt kellene kiírni, hogy melyik a minimum(a B oszlopban ) az adatok közül, de nem a számot írja ki hanem a vele egy sorba lévõ(A oszlopba) megye nevét.

nem változik. egyébként calculation automatic ra van állitva.
Yan
f9-re változik ilyenkor?
mert akkor excel beállításokban => képletek => számítási feladatoknál nézz szét

Igen, egy konkrét cellára hivatkozik az összes formázás.
Valami automatikus frissités beállitással lehet a gond, mert általában mûködik, csak néha elakad. Ha a jelzõ cellát frissitem függvényfelülirással akkor megint jó, de ha csak szimplán az érték változik meg, akkor nem mindig.

Szivesen elküldöm mailre, ha gondolod.

Kösz
Delila1
Nézd meg, hogy a feltételbe tettél-e $ jel(eke)t, ahova kell.

Sziasztok,

egy feltételes formázással kapcsolatos kérdésem van 2007 -es Excelben.
Beállitom 3 db rule-al azt, hogy egy cella attól függõen változtassa a devizanemet a formázásban, hogy egy másik jelcella értéke milyen devizanemet ad ("USD", "HUF" stb).
A gondom az, hogy nem mindig vált át a formázás a jel változásakor, néha igen, néha beragad és többé nem, akkor csak a rule megnyitása + apply paranccsal tudom újra aktiválni.
baaka
csak le szerettem volna ellenõrizni pár feladatot amiben nem voltam biztos, de már mindegy.

Yan
gondolom a ecdl-hez kell neki, de mire a több ezer feladat megoldókulcsát bemagolja vagy csinál belõle vmit, annyi idõ alatt meg is tanulhatja az excel kezelését. és hasznára is válna
😉

Delila1
Esetleg ha pontosítanád, mit is szeretnél...

baaka
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy a 4. modulhoz(táblázatkezelés) hol találhatom meg a megoldókulcsokat?

gergely1991
Nem sok esély van rá hátha
Nyisd meg az excel-t(start>futtatás>excel.exe) majd a munkaablak(ctrl+F1) megkeresed a "Elsõ lépesek"-et vagy a fájl menü legalulra...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Kösz!

Más. Eltûnt egy excel fájlom. Megnyitottam módosítottam - beírtam egy x-et - el akartam menteni azt ,mondta a fájl nem lehet menteni. Mondom le vagy szarva bezárom majd újra megnyitom. Erre eltûnt a fájl. Kész sehol nincs. Keresés nem találta, lomtárban nincs, legutóbb megnyitott dokumentumok alatt szerepel de megnyitni nem tudja. Ez most...
Delila1
Angol nyelvû az Exceled? Nézd meg a Vezérlõpulton a területi beállításokat.
Ha ott a magyar szokásnak megfelelõen vesszõ van megadva tizedesjelként, akkor a beírt 2.15-öt dátumként (2010.02.15.) értelmezi az Excel, és átállítja a cellaformátumot. A megjelenített 40224 azt mutatja, hogy a máig ennyi nap telt el 1900.01.01 óta.
Ha számként akarod bevinni, vesszõvel írd: 2,15
Ha viszont szövegként van rá szükséged, mint például egy fejezet címe, akkor a bevitel elõtt adj a cellának szöveg formátumot.

Egy kérdés emberek. Miért van az, hogy egy cella formátumát beállítom számra. 2 tizedes jegy és ha beírom pl:2.15 akkor 40224,00 csinál belõle.
2.05re meg ezt: 40214,00
Mit tehetek ellen?
Egyéb iránt még a régi 97est használom.
Delila1
Mikor kitettem ezt a vigyori pofát, nem vettem észre, mit mutat. Elnézést.

Delila1
Nincs mit. Különös lelkülete van az Excelnek.<#mf1>

Köszönöm!!

(Hasonló megoldásokat is végig próbáltam, és nem tudom hogy hagytam ki a két & et....<#falbav>
Delila1
Félreértettem.

kezd = 5
ucso = 10
Rows(kezd & ":" & ucso).Delete Shift:=xlUp

megadhatod 1-1 cella értékeként is:
kezd=cells(1,1)
ucso=cells(1,2)

?????

Nyilván rosszul kérdeztem?!?
Tehát törlök egy tartományt:
Rows("5:10").Delete Shift:=xlUp
De legközelebb a törlendõ tartomány a ("5:25") lenne...Aztán megint más...
Ezért kellene a változó a második helyre.

Delila1
Rows("5:10")=10

Delila1
Szívesen.