2417
megoldást keresek erre a problémára
-
#974 Add meg a 3 szezon kezdetét és végét. -
himi007 #973 Sziasztok! A következő feladatot nem tudom bevinni excelbe. Van előszezonom, főszezonom, utószezonom dátummal behatárolva. Szeretnék olyan függvény készíteni, ami az érkezési és távozási dátum megadásával kiszámolja az adott szezonokban töltött napok számát. Előre is köszönöm -
#972 Egyet próbálj meg: átviszed az adatokat egy másik lapra, vagy másik füzetbe, és ott állítod össze a diagramot.
Több esetben előfordult már, hogy egy-egy lap hibás volt, másik lapon jól hozta az eredményt. Diagramnál nálam még nem volt ilyen eset, de nem túl sok diagramot alkalamazok. -
dadalia #971 A nem egybefüggő adatállományokhoz oszlop diagramok tartoznak.
Ötödik éve működik így, nem volt ez gond eddig sem.
Ahol előállt a probléma az a "C°min." a "C°max." és a "Szél" oszlopokhoz tartozó vonal diagram. Ebből a "Szél" vonala a másodlagos kategória tengelyhez tartozik.
Ezeknek az oszlopoknak az adatállománya, épp a vonal diagram miatt, folyamatos.
Meg van itt is minden adatpont, tehát pl. helyes értékkel szerepel az ápr. 10. "C°max." értéke, és szerepel szintén helyes értékkel ápr. 11. "C°max." értéke.A két adatpont közti piros vonal viszont hiányzik!!!
Elkövethetek bármit az adatokkal, formátum és teljes adatrészek másolása, cseréje,vagy bármi,az értékeknek megfelelően változik a diagram, de az eddig is hiányos helyeken nem jelenik meg a vonal...
Nem tudom, hogy a ChartObjects is lehet hibás...?!
-
#970 a c.min és c.max-nál is van szakadás,
biztos jó a cella formátuma?
az előző napét másold végig /pl. 7-ét/ a formátum másoló seprűvel.
persze előtte a lukakat töltsd ki próbából.
/amúgy szép graf/ -
#969 Ahogy Yan írta a #965-ben, nem egybefüggő az adatállomány. A "Felhő" és az "Eső" oszlopokban lyukak vannak, azért nem folyamatos a két vonalad. Nincs minden naphoz érték rendelve. Ha ezekhez adhatsz pl. 0 értéket, kitöltődnek az üres helyek. Persze lehet, hogy a 0 meghamisítja az eredményt. -
dadalia #968 Diag
Az adatpontok megvannak, csak a az összekötő vonal szakad meg néhol. -
#967 Tegyél be egy képet azokról az adatokról, amik hiányos grafikont eredményeznek, vagy csak simán írd le az értékeket. Hátha többre jutunk ezeknek az ismeretében. -
dadalia #966 Igen.
A naponta bevitt adatpontok megvannak, csak az összekötő vonalak hiányoznak időnként!Adatsorok formázásánál is próbáltam már mindent...
A tengely-> Skála-> Maximum/Minimum mostani átállítása (negyed évenként rendszeres)után kb. a tizedik adatbevitelnél jelentkezett először. -
#965 egybefüggő az adatállomány? -
dadalia #964 Talán így!
Ha ez sem müxik, feladtam! -
dadalia #963 Bocsi de nálam most sincs kép....
Megpróbálom még egyszer!
-
dadalia #962 A kép lemaradt...
-
dadalia #961 Helló!
Diagram, 2003 Excelben.
Kihagyások jelentek meg a vonal digrammokban:
Nem tudom mi okozhatja?
Ha van tipp, előre is köszi!
-
#960 jaa, mert megköszönte és nem mondta, pedig odaírtam hogy 07.
jó Neked hogy meg teheted mind kettő használatát ;) -
#959 Sgsamu 2003-at használ, én meg mindegyiket, de az újabbat csak akkor, ha muszáj. :) -
#958 az övére gondoltam, a tiéd tudom, már beszéltük :) -
#957 2003-as Excel. -
"törölni nem kellett..." ezt nem tudtam.
amúgy ctrl+z és megint van mind ;)))
/ha jól értelmeztem mso o7, oda írhatsz 1048575-t sornak a range-be/ -
#955 Megtörtént. Törölni nem kellett a sorokat, csak időlegesen eltüntetni. Mint kiderült (privátban), az adatok listába vannak foglalva. Két makrót írtam, az első csak azokat a sorokat mutatja, ahol az A oszlop adatai egyediek, a másik mindent felfed.
Sub Egyedi_rekordok()
usor = Range("A65536").End(xlUp).Row
Range("A1:A" & usor).AdvancedFilter Action:=xlFilterInPlace, Unique:=True
End Sub
Sub Minden_rekord()
ActiveSheet.ShowAllData
End Sub
-
#954 talán makró, de ebben Delila segít.
sub töröl()
ActiveSheet.Range("tartomány").RemoveDuplicates Columns:="amelyik oszlop szerint keresed, számként"
End Sub -
sgsamu #953 köszi!
ezt nem lehet automatizálni egy függvénnyel? -
#952 thx. -
#951 mso 'o7:
Adatok - Ismétlődések eltávolítása -
#950 vlookup - fkeres
iserror - hibás
FUNCS.XLS fájlt keress itt:
C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\1038
mso 'o7
C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\1038
mind meg lesz, angol-magyar és kereshetsz is közte -
sgsamu #949 google:
excel függvények angol megfelelő
2. találat nerobol
xls táblában több nyelven megtalálod
üdv.
Samu -
#948 hy nekem angol az office 2010.
angolul meik az fkeres fügvény megfelelője.
és a hibás fügvény is kellene angolul.
THX. -
sgsamu #947 Sziasztok!
Van egy azonosító egy oszlopban, némelyik ismétlődik Pl.:
ads23
rlh12
1324478
rfhalédfh1
2010/12
ads23
rfhalédfh1
ezekből szeretnék egy listát generálni úgy, hogy a listában ne ismétlődjenek az azonosítók
Köszi
Samu -
#946 ment is a file... -
#945 Küldd el privátban a fájlodat. -
#944 Így is nullát ír vagy pedig valami Név problémát. Ha =nukunév írom be akkor nem történik semmi. Viszont ha a függvényeknél megkeresem akkor a felhasználóinál megtalálható de akkor is név hiba.. és ez a függvény neve: =névlista.xls!Module1.NukuNév() -
#943 Feltöltöd a képet (Pl. http://imagerz.com/), itt a KÉP BESZÚRÁSÁnál megadod a direkt linket. -
#942 C1-be jön a képlet:
=NukuNév(A2:Z2) -
#941 Az Alt+F11-gyel bejutsz a VB szerkesztőbe. Bal oldalon kiválasztod a saját fájlodat (nálam Munkafüzet1). Insert menü, Module. A jobb oldalon kapott üres lapra másold be, amit a képen látsz.
-
#940 Na.. bedobtam egy képet,hogy néz ki az egész..
Oszlopokban 3 sortól vannak a nevek. Fölötte érték,hogy hány név van az oszlopban. piros összesítés. hány név van összesen.
A szürkébe akarom azt kiíratni,hogy melyik betűnél nem szerepel még név egyáltalán.
-
#939 Sikerült elvileg megcsiálni de nullát ír ki akár melyik sort adom meg neki. ha van név benne ha nincs -
#938 Hali.. Köszi a helpet de excelből nagyon láma vagyok. Kb tudok szöveget írni a kockákba meg pár laap függvényt használni :)
Ha jól gondolom saját függvényt kéne létrehoznom ahova beírom amit elsőnek küldtél.. Ezt nem tudom, hogyan kell. -
mg14 #937 nem tom beszúrni ide a képet :) XD -
#936 Az A1 képlete: =DÁTUM(ÉV(MA());HÓNAP(MA());NAP(1))
Az A2-é: =A1+1, ezt másold le.
Lehet még cifrázni egy HA függvénnyel, hogy ne írja be egy 30 napos hónap végére a következő hónap első napját.
-
Styrex #935 Egy oszlopban szeretném egymás alatt megjeleníteni az aktuális hónap napjait. Pl: 2010.04.01 ... 2010.04.30 formában
Köszi