2417
megoldást keresek erre a problémára
  • Delila1

Köszönöm. Neked, és minden más fórumtagnak BÚÉK!
  • tigerbácsi
    Jaja igazad is van!
    Mindenkinek Kívánok én is Boldog Új Évet
  • kl24h
    Szia! Még van egy nap és itt az Új Év.
    Boldog Új Évet Kívánok neked és a többi fórumtagnak.
  • Delila1
    Szivi.

Neked, és a többi fórumtagnak is boldog újévet kívánok.
  • tigerbácsi
    KÖSZI! :-)

akkor átírom őket, mert eddig a sorszám fv-nyel csináltam meg :-)

Boldog újévet Neked! s örök hála :-)
  • Delila1
    Átírtam egy kicsit a makrót. Könnyebb követni a beírások sorrendjét, ha időpont helyett sorszám jelenik meg a beírás melletti oszlopban.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Column = 2 And Target.Row > 4 And Target.Row < 21 Then
    Cells(Target.Row, 3) = Application.WorksheetFunction.Max(Range(Cells(2, Target.Column + 1), Cells(20, Target.Column + 1))) + 1
    End If
    Select Case
    .
    .
    .
    End Select

End Sub

A sorszámot tartalmazó oszlop formátuma általános, vagy szám legyen.
  • Delila1

Szívesen, örülök, hogy sikerült.
  • tigerbácsi
    köszi szépen! már működik :-) jólett! :-) egy IstenNő vagy :-)
    örök hála!
  • Delila1
    Ha sok indítani való makród van, érdemesebb a sok If helyett a Case utasítás. Átláthatóbb, és gyorsabb.

Select Case Target.Address
    Case "$C$26"
    hétfő
    Case "$D$26"
    Kedd
    ..
    ..
    ..
    Case "$V$26"
    Lómáj
    End Select

Mindezt persze szépen tagolva a tab billentyű alkalmazásával. A Case "$ez$az" 1, a hétfő, kedd 2 tabulátorral beljebb, mint a Select Case, és az End Select.
  • Delila1
    Az End Sub fölé írd be:

If Target.Address="$C$26" Then hétfő
    If Target.Address="$D$26" Then Kedd
  • tigerbácsi
    Helló! :-)
    na még egy kérdés :-)

azt meg lehet oldani, ha egy cellába beírok valamit, majd enter nyomására elindítson egy makrót?

pl. szavazó munkalapon a a C26 cellába beírok valamit, s enter lenyomása után elindítaná a hétfő nevű makrót és ha pl a D26 os cellába írok be valamit akkor meg a Kedd neví makrót idítsa el. és így tovább.
    (a konkrét cella még nem ismert, hogy hova jönnek ki a kitöltendő cellák, de gondolom e példán keresztül át tudom írni :-) )

Köszönöm előre is!

szia!
  • Delila1
    Szívesen.
  • tigerbácsi
    ohh köszi! :-)

én azt a hibát követtem el, hogy az End Sub után írtam be újra az előzőt, ahol ezeket javítottam :-) s úgy megakadt. de így már jó :-)

köszönöm még egyszer :-)
  • Delila1
    A Target.Column az oszlop száma. B-nél ez 2, G-nél 7.
    Ezt fűzd még hozzá:

If Target.Column = 7 And Target.Row > 4 And Target.Row < 21 Then _
    Cells(Target.Row, 8) = Now()
  • tigerbácsi
    jaja működik :-) ennek örülök köszi! átnéztem de nem igen jöttem rá hogy működik :-( megtaláltam a sorokra való hivatkozást ám az oszlopokét nem :-( legalábbis megpróbáltam még azt hogy máshol is működjön, de nem jött össze :-( mit kell még hozzásfűznöm, hogy ez más oszlopban is működjön :-) pl a G oszlopban írom az 5 - 20-ig H ba is megjelenjen az időpont :-) s mit hogy kell változtatnom? Köszi!
  • tigerbácsi
    köszi szépen!

majd kipróbálom, csak nem tudom megnyitni. valami bibi lett leve. :-( így újra kell kezdeni. :-(
  • Delila1
    Ehhez egy egyszerű makró kell.
    A lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. A VB szerkesztőben jobb oldalon kapott üres lapra másold be:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Column = 2 And Target.Row > 4 And Target.Row < 21 Then _
    Cells(Target.Row, 3) = Now()
    End Sub
  • tigerbácsi
    helló!

ismét megakadtam! :-D lehet elég egy függvény de lehet makro kellene nemtom! nekem nem jön össze! :-(
    probléma:

pl B5-B20 - ig lehet különböző sorrendekben bevinni időpontokat. mellette a C5-C20 as oszlopban kellene egy sorszám (ami a bevitel időpontjával növekszik), vagy a bevitel pontos időpontja. a lényeg az az, hogy meg tudjam késöbb állapítani milyen sorrendben lett bevíve az adat.

köszönöm!

üdv Zsolt!
  • Penatesz
    Sajnos a probléma nem ilyen egyszeru és majdnem 100%-ig biztos vagyok abban, hogy a hiba az Excelben keresendo. Utánanéztem a hibaüzenetnek, és úgy tunik, hogy ez egy bug. A probléma az, hogy ezt a bug-ot elvileg SP2-vel kiirtották Excel 2003-ból. Én eddig Excel 2003-at használtam SP3-al, de csak azért, hogy elkerüljem a hibaüzenetet upgreadeltem a szoftvert 2007-re, feltettem SP2-t is, de a bug továbbra is jelentkezik... Nem baj, azért köszönöm a segíto szándékot.
  • Delila1
    Csak egy próbálkozás volt részemről, nem ismerem a matlab-ot. Annak a makró kezelését kellene kutatnod.
  • Penatesz
    :(
    A VBA-t kiegészítettem, a bővítménykezelőben az Analysis toolpak-ot és toolpak -VBA-t bekapcsoltam, de ugyanazt a hibaüzenetet kapom változatlanul.
  • Delila1
    Próbáld meg az Excelben a bővítményeknél bekapcsolni a két Analysis kezdetűt.
    Az End Sub elé mindenképp be kell tenni egy Application.DislpayAlerts=True sort.
  • Penatesz
    Egy kereskedelmi forgalomban kapható szoftvert szeretnék programozni matlab környezetben. A közös platform, amin keresztül a programozás megy: excel. Nem vagyok járatos VBA-ban, ezért a szükséges makrót simán felvettem ’makró rögzítése’ paranccsal. Ha excelből futtatom ezt a makrót, simán lefut, ha matlabból futtatom ugyanezt a makrót, akkor azt a hibaüzenetet kapom, hogy: 'A makrólapon nincs sem VISSZA(), sem MEGÁLL() függvény.' Próbáltam már kikapcsolni a hibaüzenetet, de nem értem el vele semmit. A teljes makró ennyi:

Application.DisplayAlerts = False
    Application.Run "MenuRunAnalysis" (ez futtatja a másik szoftver makróját)
    End sub

Valami ötlet?
    Köszönöm
  • Delila1
    Szívesen. :)
  • kukucska525
    Delila !

Köszönöm a segítséget.
  • Delila1
    Szívesen.
  • SASboy
    igen, fkeres volt a megoldás.
    köszi szépen
  • Delila1
    http://data.hu/get/3270409/nevtelen.JPG
  • Delila1
    Ha igaz, a képen láthatod a megoldást.

• SASboy
    Rájöttem, hogy végülis az kellene, hogy a az aktuális dátum legyen = az aktuális dátumnak megfelelő váltásnak. pl. 2001.01.04=200
    ezután már csak össze kellene szorozni az eurot a dátummal és meg lenne az eredmény.
    de ezt vajon, hogy lehet megcsinálni?
  • SASboy
    Tehát arra kellen függvény, hogy először keresse meg a megegyező dátumot és az eurós összeget szorozza meg a váltás oszlopban szereplő Ft-tal.
  • SASboy
    Sziasztok

Meg vannak adva bizonyos pénzösszegek és hogy melyik nap kapta meg az egyes cég euróban. ezt kellene átváltani egy másik táblázatban szereplő napi árfolyamnak megfelelően. Tehát két oszlop a dátum azonos, az egyikben van egy olyan oszlop, hogy összeg (€-ban), a másikban, h váltás (Ft-ban). A dátumok 2001.jan.1-től 2001.febr.28-ig vannak. Milyen függvénnyel kellene szerintetek ezt megoldani?
    Nem tudom, h érthető volt-e a feladat.
  • Delila1
    Az =ÁTLAG(tartomány) jó eredményt ad.

Ellenőrizheted az =SZUM(tartomány)/DARAB2(tartomány) képlettel.
  • kukucska525
    Sziasztok.

Átlagot szeretnék számítani, pozitív-negatív számmal. A talált képlet nem ad jó eredményt.
    Tud ebben valaki segíteni?
  • joebacsi
    Eléggé érintőleges téma, de nem tudtok egy megbízható, free .dbf to .csv konvertert, ami tudja a következőket:
    - minden dbf-et tudjon átkonvertálni
    - be lehessen állítani a separator karakterét (,/;)
    - konvertálható sorok száma ne legyen korlátozva

Elvileg excel/access is meg tud nyitni dbf-et, gyakorlatilag sok fajtát nem. Átmeneti (konkrétan 30 napos :)) megoldásom van, de az nem az igazi.
  • TreDoR
    Megoldottam.
  • TreDoR
    Üdv! Nekem az egyik oszlopban lévő számokat kellene csökkentenem, mindegyiket ugyanannyival. Erre le tudja valaki írni a képletet?
  • zmrzlina
    Van egy kicsit szebb megoldás is. Ebben már nincsen az a ronda feltétel nélküli feltételes ciklus meg pár másik csúnyaság. Szerintem használd ezt!

Sub rendez()

Application.ScreenUpdating = False
    Dim machine As Byte
    Sheets("Szűrésre").Select
    Range("A1").Select

Do Until IsEmpty(ActiveCell.Offset(1, 0)) = True

ActiveCell.Offset(1, 3).Select
    machine = ActiveCell.Value

Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlToLeft)).Select
    Selection.Cut

Sheets("Machine " & machine).Select
    Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Select