2417
megoldást keresek erre a problémára
-
Köszönöm. Neked, és minden más fórumtagnak BÚÉK! -
#1173 Jaja igazad is van!
Mindenkinek Kívánok én is Boldog Új Évet -
kl24h #1172 Szia! Még van egy nap és itt az Új Év.
Boldog Új Évet Kívánok neked és a többi fórumtagnak. -
#1171 Szivi.
Neked, és a többi fórumtagnak is boldog újévet kívánok. -
#1170 KÖSZI! :-)
akkor átírom őket, mert eddig a sorszám fv-nyel csináltam meg :-)
Boldog újévet Neked! s örök hála :-) -
#1169 Átírtam egy kicsit a makrót. Könnyebb követni a beírások sorrendjét, ha időpont helyett sorszám jelenik meg a beírás melletti oszlopban.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 2 And Target.Row > 4 And Target.Row < 21 Then
Cells(Target.Row, 3) = Application.WorksheetFunction.Max(Range(Cells(2, Target.Column + 1), Cells(20, Target.Column + 1))) + 1
End If
Select Case
.
.
.
End Select
End Sub
A sorszámot tartalmazó oszlop formátuma általános, vagy szám legyen. -
Szívesen, örülök, hogy sikerült. -
#1167 köszi szépen! már működik :-) jólett! :-) egy IstenNő vagy :-)
örök hála! -
#1166 Ha sok indítani való makród van, érdemesebb a sok If helyett a Case utasítás. Átláthatóbb, és gyorsabb.
Select Case Target.Address
Case "$C$26"
hétfő
Case "$D$26"
Kedd
..
..
..
Case "$V$26"
Lómáj
End Select
Mindezt persze szépen tagolva a tab billentyű alkalmazásával. A Case "$ez$az" 1, a hétfő, kedd 2 tabulátorral beljebb, mint a Select Case, és az End Select. -
#1165 Az End Sub fölé írd be:
If Target.Address="$C$26" Then hétfő
If Target.Address="$D$26" Then Kedd
-
#1164 Helló! :-)
na még egy kérdés :-)
azt meg lehet oldani, ha egy cellába beírok valamit, majd enter nyomására elindítson egy makrót?
pl. szavazó munkalapon a a C26 cellába beírok valamit, s enter lenyomása után elindítaná a hétfő nevű makrót és ha pl a D26 os cellába írok be valamit akkor meg a Kedd neví makrót idítsa el. és így tovább.
(a konkrét cella még nem ismert, hogy hova jönnek ki a kitöltendő cellák, de gondolom e példán keresztül át tudom írni :-) )
Köszönöm előre is!
szia! -
#1163 Szívesen. -
#1162 ohh köszi! :-)
én azt a hibát követtem el, hogy az End Sub után írtam be újra az előzőt, ahol ezeket javítottam :-) s úgy megakadt. de így már jó :-)
köszönöm még egyszer :-) -
#1161 A Target.Column az oszlop száma. B-nél ez 2, G-nél 7.
Ezt fűzd még hozzá:
If Target.Column = 7 And Target.Row > 4 And Target.Row < 21 Then _
Cells(Target.Row, 8) = Now() -
#1160 jaja működik :-) ennek örülök köszi! átnéztem de nem igen jöttem rá hogy működik :-( megtaláltam a sorokra való hivatkozást ám az oszlopokét nem :-( legalábbis megpróbáltam még azt hogy máshol is működjön, de nem jött össze :-( mit kell még hozzásfűznöm, hogy ez más oszlopban is működjön :-) pl a G oszlopban írom az 5 - 20-ig H ba is megjelenjen az időpont :-) s mit hogy kell változtatnom? Köszi! -
#1159 köszi szépen!
majd kipróbálom, csak nem tudom megnyitni. valami bibi lett leve. :-( így újra kell kezdeni. :-( -
#1158 Ehhez egy egyszerű makró kell.
A lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. A VB szerkesztőben jobb oldalon kapott üres lapra másold be:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 2 And Target.Row > 4 And Target.Row < 21 Then _
Cells(Target.Row, 3) = Now()
End Sub
-
#1157 helló!
ismét megakadtam! :-D lehet elég egy függvény de lehet makro kellene nemtom! nekem nem jön össze! :-(
probléma:
pl B5-B20 - ig lehet különböző sorrendekben bevinni időpontokat. mellette a C5-C20 as oszlopban kellene egy sorszám (ami a bevitel időpontjával növekszik), vagy a bevitel pontos időpontja. a lényeg az az, hogy meg tudjam késöbb állapítani milyen sorrendben lett bevíve az adat.
köszönöm!
üdv Zsolt!
-
#1156 Sajnos a probléma nem ilyen egyszeru és majdnem 100%-ig biztos vagyok abban, hogy a hiba az Excelben keresendo. Utánanéztem a hibaüzenetnek, és úgy tunik, hogy ez egy bug. A probléma az, hogy ezt a bug-ot elvileg SP2-vel kiirtották Excel 2003-ból. Én eddig Excel 2003-at használtam SP3-al, de csak azért, hogy elkerüljem a hibaüzenetet upgreadeltem a szoftvert 2007-re, feltettem SP2-t is, de a bug továbbra is jelentkezik... Nem baj, azért köszönöm a segíto szándékot. -
#1155 Csak egy próbálkozás volt részemről, nem ismerem a matlab-ot. Annak a makró kezelését kellene kutatnod. -
#1154 :(
A VBA-t kiegészítettem, a bővítménykezelőben az Analysis toolpak-ot és toolpak -VBA-t bekapcsoltam, de ugyanazt a hibaüzenetet kapom változatlanul. -
#1153 Próbáld meg az Excelben a bővítményeknél bekapcsolni a két Analysis kezdetűt.
Az End Sub elé mindenképp be kell tenni egy Application.DislpayAlerts=True sort. -
#1152 Egy kereskedelmi forgalomban kapható szoftvert szeretnék programozni matlab környezetben. A közös platform, amin keresztül a programozás megy: excel. Nem vagyok járatos VBA-ban, ezért a szükséges makrót simán felvettem ’makró rögzítése’ paranccsal. Ha excelből futtatom ezt a makrót, simán lefut, ha matlabból futtatom ugyanezt a makrót, akkor azt a hibaüzenetet kapom, hogy: 'A makrólapon nincs sem VISSZA(), sem MEGÁLL() függvény.' Próbáltam már kikapcsolni a hibaüzenetet, de nem értem el vele semmit. A teljes makró ennyi:
Application.DisplayAlerts = False
Application.Run "MenuRunAnalysis" (ez futtatja a másik szoftver makróját)
End sub
Valami ötlet?
Köszönöm
-
#1151 Szívesen. :) -
kukucska525 #1150 Delila !
Köszönöm a segítséget.
-
#1149 Szívesen. -
#1148 igen, fkeres volt a megoldás.
köszi szépen -
#1147 http://data.hu/get/3270409/nevtelen.JPG -
#1146 Ha igaz, a képen láthatod a megoldást.
-
#1145 Rájöttem, hogy végülis az kellene, hogy a az aktuális dátum legyen = az aktuális dátumnak megfelelő váltásnak. pl. 2001.01.04=200
ezután már csak össze kellene szorozni az eurot a dátummal és meg lenne az eredmény.
de ezt vajon, hogy lehet megcsinálni? -
#1144 Tehát arra kellen függvény, hogy először keresse meg a megegyező dátumot és az eurós összeget szorozza meg a váltás oszlopban szereplő Ft-tal. -
#1143 Sziasztok
Meg vannak adva bizonyos pénzösszegek és hogy melyik nap kapta meg az egyes cég euróban. ezt kellene átváltani egy másik táblázatban szereplő napi árfolyamnak megfelelően. Tehát két oszlop a dátum azonos, az egyikben van egy olyan oszlop, hogy összeg (€-ban), a másikban, h váltás (Ft-ban). A dátumok 2001.jan.1-től 2001.febr.28-ig vannak. Milyen függvénnyel kellene szerintetek ezt megoldani?
Nem tudom, h érthető volt-e a feladat. -
#1142 Az =ÁTLAG(tartomány) jó eredményt ad.
Ellenőrizheted az =SZUM(tartomány)/DARAB2(tartomány) képlettel. -
kukucska525 #1141 Sziasztok.
Átlagot szeretnék számítani, pozitív-negatív számmal. A talált képlet nem ad jó eredményt.
Tud ebben valaki segíteni? -
#1140 Eléggé érintőleges téma, de nem tudtok egy megbízható, free .dbf to .csv konvertert, ami tudja a következőket:
- minden dbf-et tudjon átkonvertálni
- be lehessen állítani a separator karakterét (,/;)
- konvertálható sorok száma ne legyen korlátozva
Elvileg excel/access is meg tud nyitni dbf-et, gyakorlatilag sok fajtát nem. Átmeneti (konkrétan 30 napos :)) megoldásom van, de az nem az igazi. -
#1139 Megoldottam. -
#1138 Üdv! Nekem az egyik oszlopban lévő számokat kellene csökkentenem, mindegyiket ugyanannyival. Erre le tudja valaki írni a képletet? -
zmrzlina #1137 Van egy kicsit szebb megoldás is. Ebben már nincsen az a ronda feltétel nélküli feltételes ciklus meg pár másik csúnyaság. Szerintem használd ezt!
Sub rendez()
Application.ScreenUpdating = False
Dim machine As Byte
Sheets("Szűrésre").Select
Range("A1").Select
Do Until IsEmpty(ActiveCell.Offset(1, 0)) = True
ActiveCell.Offset(1, 3).Select
machine = ActiveCell.Value
Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlToLeft)).Select
Selection.Cut
Sheets("Machine " & machine).Select
Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Select