Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megpróbálom még egyszer!

Diagram, 2003 Excelben.
Kihagyások jelentek meg a vonal digrammokban:
Nem tudom mi okozhatja?
Ha van tipp, elõre is köszi!
jó Neked hogy meg teheted mind kettõ használatát 😉
¥ xfire: kistekila
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
"törölni nem kellett..." ezt nem tudtam.
amúgy ctrl+z és megint van mind 😉))
/ha jól értelmeztem mso o7, oda írhatsz 1048575-t sornak a range-be/
Sub Egyedi_rekordok()
usor = Range("A65536").End(xlUp).Row
Range("A1:A" & usor).AdvancedFilter Action:=xlFilterInPlace, Unique:=True
End Sub
Sub Minden_rekord()
ActiveSheet.ShowAllData
End Sub
sub töröl()
ActiveSheet.Range("tartomány").RemoveDuplicates Columns:="amelyik oszlop szerint keresed, számként"
End Sub
ezt nem lehet automatizálni egy függvénnyel?
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
iserror - hibás
FUNCS.XLS fájlt keress itt:
C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\1038
mso 'o7
C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\1038
mind meg lesz, angol-magyar és kereshetsz is közte
excel függvények angol megfelelõ
2. találat nerobol
xls táblában több nyelven megtalálod
üdv.
Samu
angolul meik az fkeres fügvény megfelelõje.
és a hibás fügvény is kellene angolul.
THX.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Van egy azonosító egy oszlopban, némelyik ismétlõdik Pl.:
ads23
rlh12
1324478
rfhalédfh1
2010/12
ads23
rfhalédfh1
ezekbõl szeretnék egy listát generálni úgy, hogy a listában ne ismétlõdjenek az azonosítók
Köszi
Samu
3Ds MAX :)
=NukuNév(A2:Z2)
Oszlopokban 3 sortól vannak a nevek. Fölötte érték,hogy hány név van az oszlopban. piros összesítés. hány név van összesen.
A szürkébe akarom azt kiíratni,hogy melyik betûnél nem szerepel még név egyáltalán.

Ha jól gondolom saját függvényt kéne létrehoznom ahova beírom amit elsõnek küldtél.. Ezt nem tudom, hogyan kell.
Az A2-é: =A1+1, ezt másold le.
Lehet még cifrázni egy HA függvénnyel, hogy ne írja be egy 30 napos hónap végére a következõ hónap elsõ napját.
Köszi
hogyan lehetne megoldani, hogy pl 6 cellából kiválasztunk egyet egyet 6 helyre de ne legyen 2 ugyanolyan? Elõre is köszi
=NukuNév(A1:Z1)
Ezt a képletet lemásolod az adataid mellé.
Ha nem akarod kiíratni, hogy "Nincs üres oszlop", hagy el az Else ágat.
Ez a függvény soronként megadja az elsõ oszlopot, ahol üres cellát talál.
Csináltam egy táblázatot amiben A-Z ig nevek vannak az oszlopokban.. Egy oylan függvény kéne amivel meg tudom azt cisnálni,hogy kiírja melyik oszlopban nincs név.. Csak annyit,hogy Pl: Q,P,W
Ezz meg lehet oldani?
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Pont nélkül a számok alapértelmezésben jobbra igazodnak.
elfelejtettem, hogy kell beállítani hogy a számok az oszlopokban helyérték szerint jelenjenek meg. azaz ha nézek egy oszlopot akkor egymás alá kerüljenek a helyértékek. (a 0 a számok elõtt ne jelenjenek meg. :
001.
002.
.
.
.
010.
011.
.
.
.
100.
101.
.
.
.
köszy szépen!
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Létezik még
á .--.- (akácméznyalás)
ä .-.-
é ..-.. (Elemér gyere, vagy evezõ nyele)
ö ---. (õrállások)
ü ..-- (üvegállvány)
Option Explicit
Option Base 1
Function Moorse(Betu As String) As String
Dim CMorse, CNorm, C As String
Dim M As Integer
CNorm = Array("0", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9", "A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z")
CMorse = Array("-----", ".----", "..---", "...--", "....-", ".....", "-....", "--...", "---..", "----.", ".-", "-...", "-.-.", "-..", ".", "..-.", "--.", "....", "..", ".---", "-.-", ".-..", "--", "-.", "---", ".--.", "--.-", ".-.", "...", "-", "..-", "...-", ".--", "-..-", "-.--", "--..")
Betu = UCase$(Betu)
M = WorksheetFunction.Match(Betu, CNorm, 0)
Moorse = CMorse(M)
End Function
Function InverseMoorse(Jel As String) As String
Dim M As Integer
CNorm = Array("0", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9", "A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z")
CMorse = Array("-----", ".----", "..---", "...--", "....-", ".....", "-....", "--...", "---..", "----.", ".-", "-...", "-.-.", "-..", ".", "..-.", "--.", "....", "..", ".---", "-.-", ".-..", "--", "-.", "---", ".--.", "--.-", ".-.", "...", "-", "..-", "...-", ".--", "-..-", "-.--", "--..")
M = WorksheetFunction.Match(Jel, CMorse, 0)
InverseMoorse = CNorm(M)
End Function
Az Option Base 1 azt adja meg, hogy a tömbök pozíciója 1-tõl kezdõdjön.
Helyesen:
M = WorksheetFunction.Match(Betu, CNorm, 0)
A módosított funkció:
Function Moorse(Betu As String) As String
Dim M As Integer
Betu = UCase$(Betu)
M = WorksheetFunction.Match(Betu, CNorm)
Moorse = CMorse(M)
End Function
Az inverse-nél úgy gondoltam, hogy a CMorse()-ban kerestetem meg a jel helyét, és a CNorm() azonos helyén lévõ karaktert íratom ki. Ám valamiért a "..--" jelet, ami a 3. a sorban, a 15. helyen lévõnek találja meg a MATCH, számomra érthetetlen módon. Ezen még rágódom egy kicsit.
Egy kis segitségre lenne szükségem. Irtam egy függvényt, ami a morze jeleket irja ki, de megirtam az inverzét is de nem mükxik.
Itt az egyik: Function MORSE(ByVal Text As String) As String
Dim I, L, M As Integer
CNorm = Array("0", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9", "A", "B", "C", "D""E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z")
CMorse = Array("-----", ".----", "..---", "...--", "....-", ".....", "-....", "--...", "---..", "----.", ".-", "-...", "-.-.", "-..", ".", "..-", "--.", "....", "..", ".---", "-.-", ".-..", "--", "-.", "---", ".--.", "--.-", ".-.", "...", "-", "..-", "...-", ".--", "-..-", "-.--", "--..")
Text = UCase$(Text)
L = Len(Text)
On Error Resume Next
For I = 1 To L
C = Mid$(Text, I, 1)
If C Like "<.->" Then MORSE = CVErr(xlErrValue): Exit Function
M = WorksheetFunction.Match(C, CNorm) - 1
If CNorm(M) = C Then
MORSE = MORSE & CMorse(M)
Else
MORSE = MORSE & C
End If
If I < L And C <> "" Then MORSE = MORSE & ""
Next I
End Function
és itt a másik ami nem mükxik:
Function MORSEINVERSE(Texte As String) As String
Dim I, L, M, J As Integer
CMorse = Array("-", "--", "---", "-----", ".", "-.", "--.", "----.", ".-", "-.-", "--.-", ".--", "-.--", ".---", ".----", "..", "-..", "--..", "---..", ".-.", "-.-.", ".--.", "..-", "-..-", "..---", "...", "-...", "--...", ".-..", "..-.", "...-", "...--", "....", "-....", "....-", ".....")
CNorm = Array("T", "M", "O", "0", "E", "N", "G", "9", "A", "K", "Q", "W", "Y", "J", "1", "I", "D", "Z", "8", "R", "C", "P", "U", "X", "2", "S", "B", "7", "L", "F", "V", "3", "H", "6", "4", "5")
L = Len(Texte)
On Error Resume Next
I = 1
Do
Do
J = InStr(I, Texte, "")
If J <> I Then Exit Do
MORSEINVERSE = MORSEINVERSE & " "
I = I + 1
Loop
C = Mid$(Texte, I, IIf(J, J, L + 1) - I)
M = WorksheetFunction.Match(C, CNorm) - 1 'Hol.van(Ké,T,Et)
If CMorse(M) = C Then MORSEINVERSE = MORSEINVERSE & CNorm(M) Else MORSEINVERSE = MORSEINVERSE & C
I = J + 1
Loop While J
End Function
elöre is köszönöm a segitséget
Ha A2-bõl rögzítettél, a felsõ sor marad állandóan a képernyõn. Ha B2-bõl indulsz, akkor a felsõ sor, és az A oszlop látszik folyton.
Azt hogy lehet megoldani, hogy excelben, egy adott sor mindég látszódjon, akármeddig is tekerem le a táblázatot, azt mindég lehessen látni?
Kösszi
Üdv: ANP