2417
megoldást keresek erre a problémára
-
Elnora #1254 Sziasztok,
a 1248-as függő kérdésem mellett felmerült még egy - valószínűleg sokkal egyszerűbb kérdés:
milyen képlettel tudok 5000-re kerekíteni, de mindig felfelé? Megpróbáltam a függvényeket végignyálazni, de nem találtam ilyet, ami mindenképp felfelé kerekít, és paraméterezhető, hogy mennyivel. Vagy csak összetett függvény lehetne?
Köszi, Eleo -
#1253 Nem a cellákba, hanem a megjegyzésekbe írja a neve(ke)t:
Sub Térkép()
Dim x As Integer, y As Integer, sor As Integer, usor As Integer
Dim wsc As Object, sz
Sheets("Munka1").Select
usor = Range("A1").End(xlDown).Row
For sor = 2 To usor
x = Cells(sor, 7): y = Cells(sor, 8)
Set wsc = Sheets("Munka2").Cells(y, x)
With wsc
On Error Resume Next
.Interior.ColorIndex = 3
.AddComment
sz = Cells(sor, 1)
If .Comment.Text = "" Then
.Comment.Text Text:=sz
Else
.Comment.Text Text:=.Comment.Text & Chr(10) & sz
End If
.Comment.Visible = False
End With
Next
End Sub
-
BéZé2 #1252 Sziasztok
Nem tudom eldönteni, hogyan jobb, a táblázatokat kezelni, és müvket végezni, ha így használom, hogy pl.
Cells(x,y)=sheets("sheet2").Cells(i,j)*K
vagy ha a sheet2 ben levő táblát beolvastatom egy változóba,
Us=sheets("sheet2").range("A1").End(xlDown).Row
Uo=sheets("sheet2").range("A1").End(xlRight).Column
ReDim S2(Us,Uo) as Variant
Cells(x,y)=S2(i,j)*K
?
Mi a különbség a Cells(x,y) es a cells(x,y).value között?
Az 1233 kérdésre nincs senkinek ötlete?
Vagyis a második kérdés második részét megoldottam egy if el, de az nem tetszik, de ha nincs más akkor jó lesz így is -
#1251 akkor nem tudom mi lehet! hozd létre újra egy másik excelben. lehet csak valahol leakad. ez a régebbi (xp előttieknél) előfordul állítólag) -
Elnora #1250 Szia,
én is erre gondoltam, de egész oszlopok vannak a tartománynak kijelölve. (a legördülő listának külön létrehoztam a vevők_név tartományt, de nem releváns, az is oszlop... és ott látszik is az összes cégnév. Csak a képlet, ami a címet venné, az nem működik az utolsóknál.)
Adatbázis... ó igen, az álmom, de a cég ragaszkodik az excelhez még. -
#1249 Szia!
szerintem itt a legördülő fül definiálásával van a bibi! szerintem amikor ez készült csak addig lett kijelölve. legalábbis első olvasásra, nem látva az excelt ez jut eszembe.
ám ha már adatbázisnak használjátok akkor mért nem adatbázis kezelővel csináljátok? sokkal egyszerűbb lenne szvsz! -
Elnora #1248 Sziasztok,
az alábbi nagyon fura jelenséget tapasztalom, és nem értem mi történik:
táblázat egyik fülén találhatóak adatok (cégnév, cím, adószám, stb.), ez az egész tartomány (a használt oszlopok)a "vevők" tartományom.
A másik fülön a c8-as cella érvényesítve van, hogy a "vevők" tartomány első oszlopából lehessen legördülő listából választani, de újat is tudjon felvinni.
Az alatta lévő cellába képlettel automatikusa a C8 cella alapján bekerül a "cím", az alábbi képlettel:
=HA(C8=FKERES(C8;vevők;1);HA(C8>"";FKERES(C8;vevők;2;0);"");"Új partner esetés kérlek add meg!")
Azért kell így, hogy ha új partnert vesz fel, akkor figyelmeztesse a felvivőt, hogy meg kell adnia.
És tök jól is működik a "vevők" tartomány első 63 tételére. A C8as cellába a továbbiakat is ki tudom választani a legördülő listából, de a címre a képelt azt adja, mintha új partner lenne.
Ebben tudtok segíteni nekem?
Köszönöm, ELeo -
scorpiolabs #1247 Delila, így volt jó, mert még extra dolgok nem kerültek bele. Most azon gondolkodom, hogy a kiszínezett cellákba történt adatokat hogyan tudnám buboréktipp szerűen megjeleníteni. -
#1246 ha kell szerintem tudok átküldeni ebookokat. majd megnézem milyenek vannak fent :-) de nem ígérem, hogy ma megkapod, mert igen sok dolgom van :-( -
#1245 nekem működik a leszedő, de átküldöm Neked a javítottat :-) -
#1244 Van esetleg ahol bővebb ismeretek vannak leírva EXEL-ből, szájbarágós, esetleg példás módszerrel? Szerintem ez egy igen jó dolog és szeretnék többet foglalkozni vele. -
#1243 Üdv!
Nem akarok ingyenélő lenni, de amit felajánlottál angolt_tanulo.xls már nem van ott ahol, és nem tudom leszedni:(
Oldjuk meg! Kérlek!
:) -
#1242 Akkor jó.
Nem tudom, figyeltél-e arra, hogy a for-next ciklus a 2. sortól kezdődik, mert úgy gondoltam, hogy az első a címsor. -
scorpiolabs #1241 Delila, ez nagyon jó lett. Köszönöm, erre gondoltam. -
#1240 Majd kiderül, jó-e ez a megoldás.
A Munka1 lapon vannak az adatok, a Munka2-n lesznek a piros cellák, bennük a nevekkel. Ha több embernek ugyanazok a "koordinátái", akkor mindegyik nevet beírja a makró a cellába.
Sub Térkép()
Dim x As Integer, y As Integer, sor As Integer, usor As Integer
Sheets("Munka1").Select
usor = Range("A1").End(xlDown).Row
For sor = 2 To usor
x = Cells(sor, 7): y = Cells(sor, 8)
Sheets("Munka2").Cells(y, x).Interior.ColorIndex = 3
If Sheets("Munka2").Cells(y, x) = "" Then
Sheets("Munka2").Cells(y, x) = Cells(sor, 1)
Else
Sheets("Munka2").Cells(y, x) = Sheets("Munka2").Cells(y, x) & Chr(10) & Cells(sor, 1)
End If
Next
Sheets("Munka2").Rows("1:99").EntireRow.AutoFit
End Sub
-
#1239 Látom, mégis összejött a másik fórum szerinti magyarázat. -
Twicky #1238 Már megoldottam. Köszönöm. -
Twicky #1237 Sziasztok!
Olyan táblázatot szeretnék létrehozni, ahol az első cellában legörítőben kiválasztom a cég nevét és ennek hatására a jobb oldali cellákba kiírja a céghez tartozó adatokat.
Szűrő, vagy FKERES nem jó, mert olyan embernek lesz aki nem ért hozzá (igaz én se, de valakinek meg kell csinálnia :) ).
Odáig eljutottam hogy legördítőt hogy kell csinálni, csak cellacsatolást nem tudok. Segítene valaki?
2007-es excel van. Ha lehet ne űrlap legyen, mert megőrjít, vagy akkor részletesen magyarázzátok el.
Előre is köszönöm.
Üdv: Twicky
-
scorpiolabs #1236 Sziasztok!
Adott egy munkalap, minden sorban több adattal (kb 250db), ami egy-egy személyhez köthető. Van a G oszlopban egy X koordináta, a H oszlopban egy Y koordináta hozzá. Ezek a koordináták mindig 1-99 között vannak. Hogyan tudok létrehozni ez mellé egy olyan munkalapot, ami kirajzolná (2D térkép szerűen) mondjuk piros kockákkal, hogy ki hol van a térképen egy. Tehát ha pl valaki az X:1 Y:1 en van, azt a másik munkafüzetben a legelső kockába kéne berajzolnia. Ehhez kérek segítséget. Köszönöm. -
#1235 -
horza #1234 Delila: Ok
Köszi - figyelmetlen voltam
#2 működik -
BéZé2 #1233 Egy táblázt értékeinek meghatározásához, a táblázatban levő kódok szerint kell keressek egy másik munkalapon levő táblázatban. A gyorsabb keresésért "deklaráltam"(mondj egy jobb szót) egy matrix(tömb) típusú változót amely beolvassa a második táblázatot következő képpen:
Us = Range("A1").End(xlDown).Row
ReDim prodpro(Us, 4) As Variant
az első kérdésem az, hogy a prodpro(x,y) mekkorára nyújtható, vagyis mi lehet az Us maximális értéke, vagyis max. hány soros táblázatot kezelhetek vele?
A második kérdésem az, hogy ha egy üres oldalon futtatom akkor Az Us a fenti képlettel milyen értéket vesz fel? Vagyis lehet-e valamit megadni, hogy akkor 0(zéró) leyen?
-
#1232 A cella elejéről kihagytad az = jelet. -
BéZé2 #1231 Ahogy Delila leírtad, nekem sem működik, de a 2007 angol excel ben van olyan kritérium, hogy Above Average és erre kiadja, amit szeretnél -
horza #1230 -
horza #1229 #1
Morgó és Szundi adatsorában Hófehérke növekménye fals "üres cella" - s ezt szeretném helyettesíteni tulajdonképpen 0 értékkel... -
horza #1228 Nekem nem müködik irányított szűrőre
-
Tyco #1227 Kell a makró mert ez csak egy része lesz egy nagyobb makrónak. Megnéztem a RÉSZÖSSZEG függvényt és tulajdonképpen azt is meghívhatom makróból. ráadásul 101-111-ig függvényszámmal figyelmen kívül hagyja a rejtett cellákat. Tehát pont az ami nekem kell. -
#1226 Még a C1 segédcella sem kell. A kritérium legyen =">" & átlag(A:A) -
Egy cellában az =ÁTLAG(A:A) kiszámolja az A oszlop átlagát. Legyen ez a cella pl. a C1. A kritérium tartományban a cím alatti cellába ezt írd:
=">" & C1
-
#1224 #1
légyszi valami példát adj, mert amint látom nem értjük a feladatot. szerintem ha van példa akkor meg tudjuk majd oldani.
még gondolkodom, csak kevés az időm sajnos :-( -
horza #1223 Bézé2:
Köszi, hogy foglalkoztál vele - végszükség esetén + oszloppal ok, de ha lehetne anélkül oldanám meg... -
BéZé2 #1222 Egy favágó módszert ajánlhatok a #2. kérdésre, egy plusz oszlobba tegyél be 1 et ha az érték nagyobb és zérót ha az érték kisebb, és szürjél az szerint. Pl.
=IF(AVERAGE(R:R)>R1;1;0) -
horza #1221 Kérdéseim lennének - amelyre még nem kaptam választ...
Halmozott oszlopdiagramot kell ábrázolnom, ahol az egyik
oszlop három komponensű, a másik pedig csak egy.
Hogyan lehet azt megvalósítani, hogy az értékbevitelnél - a második oszlopnál a növekménynél - nullát adhassak meg, ne egy fals (0 értékkel rendelkező cellahivatkozást...)
Itt még nem kérdeztem, de
Hogyan lehet Irányított szűrésnél megadni, hogy az átlagnál nagyobb értékekkel rendelkező sorokra lenne szükség...
-
#1220 Komoly munka! -
#1219 köszi :-) -
#1218 nagyon jó -
#1217 angol excel -
#1216 Első kérdésedre:
A szavakat tartalmazó oszlop mellé véletlenszámokat viszel be [pl. =INT(VÉL()*100)], másolod az új oszlopot, és ugyanoda irányítottan, értékként beilleszted, majd e szerint az oszlop szerint rendezed az adataidat.
Második kérdésre:
A laphoz rendeled az alábbi makrót (lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése, a VB szerkesztőben jobb oldalon kapott üres lapra másold be).
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Row = 50 Then Cells(1, Target.Column + 1).Select
End Sub
-
#1215 én írtam már egy tanulós excelt
ha kell odaadom
kicsit összetettebb mint amit Te kérsz
de ha kell odaadom!
tartalma:
angol magyar szótanuló (10 szó)véletlenszarű
magyar - angol szótanuló (10 szó) véletlenszerű
saját adatbázis szótár:
angol - magyar