2417
megoldást keresek erre a problémára
-
#934 Tegyél ki valami példát, mert ebből nem lehet érteni, mit is szeretnél. -
mg14 #933 hello!
hogyan lehetne megoldani, hogy pl 6 cellából kiválasztunk egyet egyet 6 helyre de ne legyen 2 ugyanolyan? Előre is köszi -
#932 A függvény alkalmazása:
=NukuNév(A1:Z1)
Ezt a képletet lemásolod az adataid mellé.
Ha nem akarod kiíratni, hogy "Nincs üres oszlop", hagy el az Else ágat. -
Ez a függvény soronként megadja az első oszlopot, ahol üres cellát talál.
-
#930 Hali.. Egy kérdésem lenne..
Csináltam egy táblázatot amiben A-Z ig nevek vannak az oszlopokban.. Egy oylan függvény kéne amivel meg tudom azt cisnálni,hogy kiírja melyik oszlopban nincs név.. Csak annyit,hogy Pl: Q,P,W
Ezz meg lehet oldani? -
#929 Nincs mit. -
#928 ok köszi. csak lényeg az hogy a pont fontos :-) de sikerült megoldanom :-) -
#927 Ha a számok után pontot teszel, már szövegként értelmezi az Excel. Igazítsd az oszlopot jobbra, és helyiértéküknek megfelelően jelennek majd meg.
Pont nélkül a számok alapértelmezésben jobbra igazodnak. -
#926 helló!
elfelejtettem, hogy kell beállítani hogy a számok az oszlopokban helyérték szerint jelenjenek meg. azaz ha nézek egy oszlopot akkor egymás alá kerüljenek a helyértékek. (a 0 a számok előtt ne jelenjenek meg. :
001.
002.
.
.
.
010.
011.
.
.
.
100.
101.
.
.
.
köszy szépen!
-
#925 Szívesen.
Létezik még
á .--.- (akácméznyalás)
ä .-.-
é ..-.. (Elemér gyere, vagy evező nyele)
ö ---. (őrállások)
ü ..-- (üvegállvány) -
#924 Köszi, sikerült -
#923 Ezek működőképesek:
Option Explicit
Option Base 1
Function Moorse(Betu As String) As String
Dim CMorse, CNorm, C As String
Dim M As Integer
CNorm = Array("0", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9", "A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z")
CMorse = Array("-----", ".----", "..---", "...--", "....-", ".....", "-....", "--...", "---..", "----.", ".-", "-...", "-.-.", "-..", ".", "..-.", "--.", "....", "..", ".---", "-.-", ".-..", "--", "-.", "---", ".--.", "--.-", ".-.", "...", "-", "..-", "...-", ".--", "-..-", "-.--", "--..")
Betu = UCase$(Betu)
M = WorksheetFunction.Match(Betu, CNorm, 0)
Moorse = CMorse(M)
End Function
Function InverseMoorse(Jel As String) As String
Dim M As Integer
CNorm = Array("0", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9", "A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z")
CMorse = Array("-----", ".----", "..---", "...--", "....-", ".....", "-....", "--...", "---..", "----.", ".-", "-...", "-.-.", "-..", ".", "..-.", "--.", "....", "..", ".---", "-.-", ".-..", "--", "-.", "---", ".--.", "--.-", ".-.", "...", "-", "..-", "...-", ".--", "-..-", "-.--", "--..")
M = WorksheetFunction.Match(Jel, CMorse, 0)
InverseMoorse = CNorm(M)
End Function
Az Option Base 1 azt adja meg, hogy a tömbök pozíciója 1-től kezdődjön. -
#922 Megvan a hiba. Az M = WorksheetFunction.Match(Betu, CNorm) utolsó paramétere kimaradt.
Helyesen:
M = WorksheetFunction.Match(Betu, CNorm, 0) -
#921 Kicsit túlbonyolítottad a függvényeket. A CNorm()-nál a "D" és "E" között hiányzik egy vessző, a CMorse() csoportból pedig kimaradt egy morse jel. A MORSE funkciód nálam magát a betűt, ill. a számot adta eredményül.
A módosított funkció:
Function Moorse(Betu As String) As String
Dim M As Integer
Betu = UCase$(Betu)
M = WorksheetFunction.Match(Betu, CNorm)
Moorse = CMorse(M)
End Function
Az inverse-nél úgy gondoltam, hogy a CMorse()-ban kerestetem meg a jel helyét, és a CNorm() azonos helyén lévő karaktert íratom ki. Ám valamiért a "..--" jelet, ami a 3. a sorban, a 15. helyen lévőnek találja meg a MATCH, számomra érthetetlen módon. Ezen még rágódom egy kicsit. -
Gimre #920 Sziasztok
Egy kis segitségre lenne szükségem. Irtam egy függvényt, ami a morze jeleket irja ki, de megirtam az inverzét is de nem mükxik.
Itt az egyik: Function MORSE(ByVal Text As String) As String
Dim I, L, M As Integer
CNorm = Array("0", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9", "A", "B", "C", "D""E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z")
CMorse = Array("-----", ".----", "..---", "...--", "....-", ".....", "-....", "--...", "---..", "----.", ".-", "-...", "-.-.", "-..", ".", "..-", "--.", "....", "..", ".---", "-.-", ".-..", "--", "-.", "---", ".--.", "--.-", ".-.", "...", "-", "..-", "...-", ".--", "-..-", "-.--", "--..")
Text = UCase$(Text)
L = Len(Text)
On Error Resume Next
For I = 1 To L
C = Mid$(Text, I, 1)
If C Like "[.-]" Then MORSE = CVErr(xlErrValue): Exit Function
M = WorksheetFunction.Match(C, CNorm) - 1
If CNorm(M) = C Then
MORSE = MORSE & CMorse(M)
Else
MORSE = MORSE & C
End If
If I < L And C <> "" Then MORSE = MORSE & ""
Next I
End Function
és itt a másik ami nem mükxik:
Function MORSEINVERSE(Texte As String) As String
Dim I, L, M, J As Integer
CMorse = Array("-", "--", "---", "-----", ".", "-.", "--.", "----.", ".-", "-.-", "--.-", ".--", "-.--", ".---", ".----", "..", "-..", "--..", "---..", ".-.", "-.-.", ".--.", "..-", "-..-", "..---", "...", "-...", "--...", ".-..", "..-.", "...-", "...--", "....", "-....", "....-", ".....")
CNorm = Array("T", "M", "O", "0", "E", "N", "G", "9", "A", "K", "Q", "W", "Y", "J", "1", "I", "D", "Z", "8", "R", "C", "P", "U", "X", "2", "S", "B", "7", "L", "F", "V", "3", "H", "6", "4", "5")
L = Len(Texte)
On Error Resume Next
I = 1
Do
Do
J = InStr(I, Texte, "")
If J <> I Then Exit Do
MORSEINVERSE = MORSEINVERSE & " "
I = I + 1
Loop
C = Mid$(Texte, I, IIf(J, J, L + 1) - I)
M = WorksheetFunction.Match(C, CNorm) - 1 'Hol.van(Ké,T,Et)
If CMorse(M) = C Then MORSEINVERSE = MORSEINVERSE & CNorm(M) Else MORSEINVERSE = MORSEINVERSE & C
I = J + 1
Loop While J
End Function
elöre is köszönöm a segitséget -
#919 mso 'o7-ben
Nézet menü; Panelek rögzítése;
a folyamat ugyanaz -
#918 A sor alá és az oszlop mögé állsz, amiket állandóan látni akarsz. Ablak menü, Ablaktábla rögzítése.
Ha A2-ből rögzítettél, a felső sor marad állandóan a képernyőn. Ha B2-ből indulsz, akkor a felső sor, és az A oszlop látszik folyton. -
#917 Sziasztok
Azt hogy lehet megoldani, hogy excelben, egy adott sor mindég látszódjon, akármeddig is tekerem le a táblázatot, azt mindég lehessen látni?
Kösszi -
#916 Szívesen. -
ANP #915 Köszönöm a gyors választ Delila!!!
Üdv: ANP -
#914 Nézd meg az előbbi "Kép"-et.
A makrókat ahhoz a laphoz kell rendelned, amelyiken működtetni szeretnéd.
Mindkettő a C:E tartomány celláira hat. Az első jobb klikkre, a második duplaklikkre hajtja végre a feladatot. -
#913 Kép -
mg14 #912 köszi a gyors választ bejött(azt hittem nem fogjátok érteni XD) -
ANP #911 Sziasztok! A következő feladatban szeretném a segítségeteket kérni.
1.esemény: tetszőleges mezőbe kattintva beszínezi pirosra a cellát, és beír egy szöveget. pl.: "FALSE"
2.esemény: tetszőleges mezőbe duplán kattintva beszinezi zöldre a cellát, és beír egy szöveget. pl.: "OK"
Ezt a funkciót nem az egész táblázatra szeretném alkalmazni, csak 3 oszlopra.
Sajnos csak úgy tudom megoldani a fealdatot hogy billentyűparancsra fusson le a macro.
Üdvözlettel: ANP
pl.:
Sub Macro2()
'
' Macro2 Macro
' Macro recorded 2010.03.31 by ANP
'
' Keyboard Shortcut: Ctrl+k
'
ActiveCell.FormulaR1C1 = "OK"
With Selection.Interior
.ColorIndex = 4
.Pattern = xlSolid
End With
End Sub
-
#910 nekem kiírja végig.
cella formázásnál esetleg válts át egyéni-[ó]:pp:mm -re -
#909 idő adattípusként van beállítva az meg ugyebár 1 nap= 24 óra:) -
mg14 #908 Hello
Hogyan lehetne például 244:00:00 kiírni mert csak a 24:00:00 - ig írja ki? -
#907 Nincs mit. -
keletiszel #906 Köszönöm Delila! -
#905 A VBA-ban a pontosvessző helyett vesszőt kell írnod (a VBA angol nyelvű). -
keletiszel #904 Cella-képletet szeretnék makróból vezérelni. Ez működik:
ActiveCell.FormulaR1C1 = " =SUM(R[-1]C[-1]:R[-2]C[-1])
Akkor a B2 cellába beírja a SZUM(A1:A2) képletet.
Ugyanilyen elgondolással egy BAL(A1;2) képletet szeretnék a B2 cellába beírattatni:
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=Left(R[-1]C[-1];2)"
de „Run-time error ’1004’: Application-defined or object-defined error” hibaüzenetet kapok.
Tudna-e valaki segíteni?
-
#903 megnyitod openoffice-al és elmented *.xls-be.
érdekes hogy az oo tudja kezelni az *.xlsx fájlokat az mso nem :)
saját magával nem kompatibilis :D -
balcsi70 #902 Hülyeséget írtam itt a nagy sietségemben (találtam egy file Format convertert) az rátelepítettem a 2003-asra és most már átkonvertálta.) köszi mégegyszer. -
balcsi70 #901 Igen 2003 as szervizcsomag van benti gépen,az otthonin meg 2007-es. Végül sikerült. Köszi a gyors válaszokat. -
#900 ha jól értelmeztem van egy szervízpack 3 a 2003 as office-hoz amit ha telepítesz meg tudod nyitni. olvasd át azért Te is, mert csak fél szemmel futottam át.
link -
#899 kell keresni egy 2007.es excelt, s visszamenteni. -
balcsi70 #898 Sziasztok.Lenne egy kérdésem,hátha tudtok segíteni.(fontos lenne)
Otthon a 2007-es Excel be lett csinálva valami itt a benti gépen melóban 2003-as van,nem bírja megnyitni,hogyan lehet konvertálni vagy mit kell csinálni hogy a 2003-as megnyissa. Előre is köszönöm(fontos lenne). -
mcfer #897 Sajnos azt hiszem annyira kezdő vagyok, hogy még a választ sem értettem meg. BocsAzonban közben rájöttem, hogy egyszerűen =A1*B1 nullát ad eredményul, ha valamelyik nulla. A probléma az lehetett, hogy én szorzat függvénnyel próbálkoztam így:=SZORZAT(A1;B1)és érdekes módon ebben az esetben valamiért az egyik argumentum cella üresen hagyása estén azt 1-nek veszi. Ezt ugyan nem értem, de a lényeg, hogy sikerült. Azért köszönöm a segítséget -
#896 =HA(DARAB2(A1:B1)=2;A1*B1;"")
feltéve, hogy az adataid az A1 és B1 cellákban vannak. -
mcfer #895 Sziasztok!
Sajnos elég kezdő vagyok az excelben ezért segítséget kérnék egy probléma megoldásában. Egy táblázatban szorzatokat kell létrehoznom, de az volna a cél hogyha az egyik szorzandó cella üres marad akkor a végeredmény vagyis a szorzat cella 0 legyen ill. üres maradjon. Most ugyanis az történik, hogy az üresen hagyott cellát 1-nek veszi a program.