Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más helyre (megadod a cellát, ahova a kigyomlált listát szeretnéd íratni), Csak az egyedi rekordok megjelenítése.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
pls help
Az 1. képen a "Nagyságrend" nem csak legördülõ listaként mûködik, hanem be lehet írni konkrétan, h 0,001. És akkor már minden pöpec.
=B2
Hogy tudom azt megcsinálni ha beírok egy szám jellegû adatot egy cellába mondjuk B2-be akkor ugyanaz az Enter lenyomása után beíródjon mondjuk G2-be?
Elõre is köszönöm.
!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo
Mit kéne itt állítsak? Én úgy látom, h itt egyik opció sem segít megoldani a dolgot.
Megpróbáltam a formátumot átállítani, h hátha ott meg lehet oldani, de az sem járható út.
Akkor megpróbáltam, h az adatok ezerszeresét ábrázolom, erre pedig:
A bal oldali oszlop a feszültség adatoké, a legnagyobb érték köztük 0,8V körül van, de mégis ilyen 20tól 120ig skálázza. Átállítani meg ugye nem lehet, mert úgy viselkedik, mintha tényleg ilyen adatokat olvasott volna be.
Kérem segítsen valaki!
=ha(.2=.1;"del";"") utána szûrés a 'del'-re, sorok törlése
tehát, van pár megoldás 😉
¥ xfire: kistekila
Az igazság az, hogy én OpenOffice- ban próbáltam és fel sem merült bennem, hogy ilyen téren különbségek lehetnek a két program között.
Az excelben tényleg lehet.
Mégegyszer köszi
Lehet, hogy az intézõben az Eszközök/Mappa beállításai/Nézet fülnél be kell jelölnöd a Rejtett fájlok és mappáknál a megjelenítést is.
Mikor a teljes tábla látszik, a Nézet/Egyéni nézet menüben adsz neki egy nevet, és bejelölöd, hogy a monitoron, nyomtatásban, vagy mindkét helyen akarod-e így látni. Ezután a füzetedben beállítod a következõ nézetet, hogy pl. a képletek legyenek láthatóak, a nyomtatásban legyenek sor- és oszlopazonosítók, egyes sorok, oszlopok legyenek elrejtve, cellarácsok, lapfülek, görgetõsávok tûnjenek el, zéró ne látsszon, stb. Ehhez a nézethez is rendelsz egy nevet. Akárhány nézetet adhatsz meg. A kívánt megjelenítést ugyanebbõl a menübõl választhatod ki.
Lehet-e egy excel dokumentum munkalapjaihoz külön nyomtatási beállításokat hozzárendelni?
Külön oldalbeállítások stb.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Hogyan lehet szûrni ezeket, vizsgálni.Mert az akarom hogy ne legyen.
Rejtett/sytem file látható állapotban talán megtalálod.
Azért van a forum, hogy vitázhassak veletek. :)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Olyan kérdésem lenne, hogy: Azt szeretnénk megoldani, hogy egy vonalkód becsipogásánál egy fix elsõ 4 karaktert figyeljen és, ha eltér akkor ne lehessen becsipogni. Megoldható?
Pl.: HU1ö****** ez ok, de HU11***** nem ok.
Légyszi a
Köszi.
Kijelölöd a tartományt, indítod a makrórögzítést.
A makrónév legyen pl. Ertek_beillesztes.
A rögzítés helye legyen az "Egyéni makró-munkafüzet", a billentyûparancshoz írd be a Ctrl mellé azt a betût (pl. e), amivel majd indítani akarod, OK, rögzítés vége.
Kaptál egy üres makrót a fenti címmel, amibe be van írva a billentyûparancs. A Rögzítés1 Makró-, és a dátumot tartalmazó sort kitörölheted.
A helyükre másold be ezt:
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
Application.CutCopyMode = False
A Visual Basic szerkesztõt bezárhatod.
Innen kezdve a képleteket tartalmazó területet kijelölöd, a Ctrl+e billentyûkre bármelyik füzetedben elvégzi az irányított beillesztést ugyanarra a területre. Ugyanarra a területre!
Az F9 feladata a képletek újraszámolása, nem az értékük beillesztése.
hogy lehet megcsinálni, h több cellában a képleteket lecserélje a kiszámolt értékükre. irányított beillesztéssel megy, de én úgy tudom, h van rá vmi bill.komb is, csak nem emlékszem rá. azt tudom, h ha belenyomok cellába akkor F9el megcsinálja, de ez sok cellánál körülményes...
A1-> =ha(Egyik_lap!B1>0;Egyik_lap!A1;"")
B1-> =ha(Egyik_lap!B1>0;Egyik_lap!B1;"")
feltéve, hogy az Egyik_lapon az A és B oszlopokban vannak az adataid, és a másik lapon is oda akarod tenni.
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy egy táblázatban szerepel egy megnevezés és mellette egy összeg és ha ez az összeg nagyobb nullánál akkor a szöveget és a hozzátartozó összeget is gyûjtse ki egy másik táblázatba.
Gyakorlatilag egy kintlévõség kezelésre kellene, hogy több táblázatból gyûjtse ki a tartozókat.
Nekem bevált! A 3 saját készítésû eszköztár, 14 rajzolt gombkép ikonjával azonnal elõkerült - az egyik lebegõ, az is a helyén - a makróikat is mind megtalálta!
Minden munkafüzetben a helyén van minden, mintha a régi gépen lenne!
Le is mentettem az útmutatás szerint a beállítás fájlt.
Most már csak az a kérdés, hogy a saját készítésû ikonokat (saját makróval a personal.xls-ben) is menti/behívja-e. Már sokszor újra kellett rajzolnom a 15 egyéni ikonomat.
Aztán lett megoldás:
Start menü / Programok / Microsoft Office -->Microsoft Office Eszközök --> Beállításmentõ varázsló.
Lement egy .OPS kiterjesztésû fájlt,ezzel az újra telepített Offisban minden beállítás,egyéni gombképek, ezköztárak visszakerülnek!
Mindig újra kell telepíteni.
Elkellne egy kis segítség!
Új gép, új telepítés (Excel 2003),régi munkafüzetek.
A régi géprõl a saját készítésû eszköztárakat hogy lehet áthozni az új telepítésûre, hogy ne kellene az egészet újra összeálítgatni?
Köszi elõre is !!
Szóval az lenne a lényeg, h az A oszlopban lévõ cellák mellé a B oszlopba kiírja soronként, h az adott cellaértékbõl hány darab van.
Azért szeretném ezt, h ki tudjam szûrni, ha van azonos cella az A oszlopban.
Bocs a dupla postért! 😄
Milyen függvénnyel tudnám megszámoltatni az egyik oszlopban lévõ azonos értékeket tartalmazó cellákat?
Kijelölöd a területet, ahol korlátozni akarod az adatbevitelt.
Adatok/Érvényesítés. A Beállítások fülön a Megengedve legördülõbõl a Listát választod. A Forrás legördülõbe kattintasz, majd a lapon kijelölöd az elõre beírt 15 szót.
Nézd meg a másik két fül tartalmát is a párbeszéd ablakban, de azok kitöltése nélkül is mûködni fog a korlátozás.
Szeretnék egy oszlopot kreálni, amibe csak az általam megszabott szavak kerülhetnek, ez kb. 15 szó.
Valami lenyílós rész kellene, amivel az aktuális sorba ki tudnám választani azt a bizonyost, ami éppen kell.
Hogy lehetne ezt megtenni?
A segítséget elõre köszönöm!
Üdv,
POCOK2000
=IF(C3="Cs";E3=D3;0)
Gondolom a "Cs" a probléma de nem tudom miért.
Tehát azt szeretném, hogy ha a C3 ba Cs -t írok akkor a D3 cellában lévõ szám jelenjen meg az E3 cellában is.
Kösz