2417
megoldást keresek erre a problémára
-
zmrzlina #1134 Én ugyan nem Delila vagyok, de foglalkoztam egy kicsit a problémáddal és ezt sikerült kiötleni:
Sub rendez()
Application.ScreenUpdating = False
Dim machine As Byte
Sheets("Szűrésre").Select
Range("A1").Select
Do
Sheets("Szűrésre").Select
ActiveCell.Offset(1, 3).Select
machine = ActiveCell.Value
If machine = 0 Then
Application.ScreenUpdating = True
End
End If
Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlToLeft)).Select
Selection.Cut
Sheets("Machine " & machine).Select
Range("A65536").End(xlUp).Select
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
ActiveSheet.Paste
Loop
End Sub
-
Culram #1133 Bocsi! Itt lesz a fájl. Csatolt fájl -
Culram #1132 Szia Delila!
Lenne egy kérdésem. Csatolt fájl
Hogy lehetne azt megoldani, hogy a csatolt fájlban lévő adathalmazt szeretném szortírozni gépszám szerint úgy hogy azokat egy másik lapra helyezni gépszám szerint feldolgozási sorrendben egymásalá.
Majd a szűrendő fület ürítse, és ha majd másik adattáblát teszek be akkor azt szintén feldolgozva adja hozzá a már meglévő gépenkénti táblákhoz. -
Gimre #1131 Egy egyszerű kérdést még fel szerettem volna tenni. Mi a külömbség a Range és a Excel.Range között.
Köszönöm
üdv Gimre
-
jabulani #1130 megpróbálom, nagyon köszönöm!
jabulani -
#1129 Ha itt nem kapsz választ, fordulj ide: http://prohardver.hu/tema/excel/friss.html
Rád fog találni a 2010-es verzió lelkes híve, Fire. -
Gimre #1128 Sziasztok!
Egy kis segitség kellene. Office 2010-t használok és az excelben letöltöttem egy sablont, namost van benne egy függvény méghozzá a darabteli és a kritérium mezőben ez volt [@Country] 1ébbként a Country egy lenyiló lista jellegű vmi, szerintem szürő. szoval azt szeretném kérdezni hogy miért kell a @-jel. Ugyan ez a jel van ([@W*3])+[@D].
Azt nem tom ha esetleg kitörlöm a @ jelet akkor mitörténik.
Előre is köszönöm
Üdv Imre -
#1127 Először is kapcsold be az Eszközök/Bővítménykezelőben a 2 Analysis kezdetű bővítményt, akkor sok más függvénnyel együtt rendelkezésedre áll majd a RANDBETWEEN, ami az argumentumában megadott két egész szám közötti véletlenszámot állít elő.
Ezután írd be a lehetséges adatokat. Pl. az S oszlopban felsorolod a családtagokat, a T-ben a foglalkozásokat, stb.
Az A2 (családtagok) képlete (feltételezve a címsort): =indirekt("S" & randbetween(1;20))
Ez akkor igaz, ha a családtagokat az S1:S20 tartományban soroltad fel.
A B2 (foglalkozások) képlete: =indirekt("T" & randbetween(1;10)) – értelemszerűen a T1:T10 tartományban vannak a lehetséges foglalkozások. -
jabulani #1126 Sziasztok!
Egy friss kérdésem lenne, alapszintű excell felhasználó vagyok.
Van egy táblázatom, aminek az oszlopaiban azonos tipusú adatok vannak. (a oszlopban családtagok, b oszlopban foglalkozások, c oszlopban életkorok, d oszlopban hobbik, stb. -valami ilyesmi) szeretnék létrehozni egy olyan véletlenszerű generálást, hogy van egy fix szövegem, amiben vannak üres részek és ezekbe az üres részekbe tegyen bele a megfelelő oszlopból adatot, teljesen véletlenszerűen. Az adatok nincsenek összekötve, tehát az apa lehet kőműves vagy pék, lehet 5 éves vagy 85, stb....Szóval minden oszlop független egymástól. Tud valaki ebben segíteni nekem?
köszi
-
#1125 Az INDIREKT függvény adja vissza a megfelelő értéket.
=indirekt("A" & B1) -
czipi #1124 sziasztok
Adott:
az A1 helyen 2
az A2 helyen 8
az A3 helyen 5 van
és a
a B1 helyen 1
Olyan függvényt keresek, amely az A oszlop azon értékét adná vissza, amelyre a B1 hivatkozik?
Vagyis valami olyasmi, hogy =A(B1) esetén 2 lenne, de ha megváltoztatnám a B1-t kettőre, akkor már 8-at adna vissza.
Valamilyen duplahivatkozás... talán...
Remélem érthető!
köszi
-
zmrzlina #1123 Egy kicsit nyakatekertnek tűnhet a megoldás de én egy makróval átmásolnám egy üres oszlopba az FKERES fv által generált oszlop celláinak csak azokat az értékeit amelyek nem nullák. Ezután a diagramban tengelynek ezt makró által előállított oszlopot adnám meg.
Sub copy()
Range("C1").Select
Do While ActiveCell.Value > 0
ActiveCell.copy
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
ActiveCell.PasteSpecial (xlPasteValues)
ActiveCell.Offset(1, -1).Select
Loop
End Sub
A "C" oszlopban van az FKERES fv, a "D" oszlopba másolódnak a 0-tól különböző értékek.
A makró futását lehetne indítani a "C" oszlop értékeinek változásától (pl ha beírsz egy új értéket).
-
#1122 Yan módszere kiegészítve:
Munka2 A oszlopa
=ma()+10
=ma()+1
...
=ma()-30
A Munka2 lap B oszlopa
10 nap múlva lejár
1 hét múlva lejár
...
lejárt 1 hónapja
A Munka1 F2 képlete
=HA(VAGY(B2>0;HIBÁS(FKERES(C2;Munka2!A:A;1;0)));"";FKERES(C2;Munka2!A:B;2;0))
-
apcaja #1121 Holnap kipróbálom, köszi a segítséget. -
apcaja #1120 Sajna hiányzik a vessző- lejárat, nettó stb.. BOCS
-
#1119 Hibásan tettem a "kacsa csőrét". A formázásnál a képlet helyesen
=ÉS(B1="";C1<=$H$1) -
#1118 Az előző kibővítve azzal az esettel, mikor a lejárat az aktuális napra esik:
=HA(B2>0;"";HA(C2>$H$1;($H$1-C2)*-1& " nap múlva lejár";HA(C2=$H$1;"Ma jár le";(C2-$H$1)*-1& " napja lejárt")))
Az E oszlopnak adhatsz feltételes formázást. Kijelölöd az oszlopot, a feltétel (a képlet értéke): =ÉS(B1="";C1>=$H$1) itt adhatsz pl. piros, és félkövér karaktert. -
#1117 Nem egészen értem a "lejárat nettó"-t.
Vegyük, hogy az A oszlopban van a számla kelte, B-be írod be a dátumot, amikor teljesített. C-ben az a dátum szerepel, amikor teljesítenie kellene a partnernek, E oszlopban szeretnéd a kiírást.
Felvettem a MA() függvényt a H1 cellába. Az E2 képlete:
=HA(B2>0;"";HA(C2>$H$1;($H$1-C2)*-1& " nap múlva lejár";(C2-$H$1)*-1& " napja lejárt"))
Ezt másold le az adataid mellé. -
#1116 Kipróbáltam, gördítősávval is működik. -
apcaja #1115 Biztos zaj van nálam ezt nem értem. Addig OK hogy megadom, a lejárathoz a dolgokat,(ma+ 1 stb) de az FKERES itt nem talál lejáratot....hogyan vigyem át a másikba? Ráadásul azt is szeretném, hogy csak azokat a számlákat figyelje amelyek nincsenek kifizetve... -
#1114 Régebbi verzióban is meg lehet oldani. Egy kattintás a vonalon, kijelölted az adatsort. Még egy kattintás az első hátralévő hónap adatpontján (ne duplaklikk legyen), kijelölted az adatpontot. Jobb klikk, Adatpont formázása. A Mintázat fülön a Vonal kategóriában a Nincs paramétert jelöld be.
Ezt ismételd meg a többi hátralévő hónap adatpontján. -
l1ght1ng #1113 Feladat: vannak különböző átmérőjű körök (max. tizedes, százados eltérés), melyeknek a 0,0 ponttól azaz az origótól eltérő a középpontjuk (itt is max. százados, ezredes eltérés). Meg kell állapítani, hogy mekkora az így megrajzolt körökbe írható legnagyobb kör átmérője.
Ennek a körnek a középpontjának koordinátáit ki lehet számolni, ha átlagolom az x és az y koordinátákat. Viszont a kérdésem az, h nincs e vmi jó módszer, eszköz az excelben a kör átmérőjének meghatározására?! (Pl. solverrel próbálkoztam, de nem nagyon jött össze)
Előre is köszi a segítséget!
-
wizso #1112 köszi, de nem üres cellákról van szó, hanem 0-t, " "-t (szóközt) vagy betűt tartalmaz. Mivel egy függvény van a cellában, ezért már nem tudja üresként kezelni (legalábbis én így látom). -
kelan #1111 Ja, tényleg elírtam véletlenül... Működik a makró, de akkor sajnos nem másol, ha az A1 cella értékét egy görgetősávval változtatom... -
zmrzlina #1110 Szia
Nekem magyar 2007-es excelem van ott úgy működik, hogy jobbkatt a diagrammon ->Adatok kijelölése és ott van egy "Rejtett és üres cellák" gomb. Itt van egy hármas opciógomb "Üres cellák megjelenítésnek módja" felirattal. Ha itt a Közökkel opciót választod akkor nem fogja ábrázolni nulla értékként az üres cellákat.
-
wizso #1109 Sziasztok!
Küzdök napok óta egy problémával, a segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy vonaldiagram, amely értékeinek táblázata egy másik táblázat alapján frissül automatikusan (Fkeres függvénnyel, de végülis ez úgy gondolom nem olyan fontos).
A probléma nagyon egyszerű, de sikerült túljárnia az eszemen: a még rendelkezésre nem álló adatok (év hátralévő hónapjainak adatai) helyén értelemszerűen nincs adat beírva, így a függvény a forrástáblában nem talál adatot, tehát 0-t ír a diagram értékeinek táblázatába.
A vonaldiagram pedig így elég szarul néz ki: meredek vonal a 0-ba minden diagram végén.
Van valami ötletetek? Próbáltam már HA függvénnyel is operálni, de ha az üres cellákba "0" helyett " " vagy betű van, akkor is ugyanez a probléma... -
#1108 remélem jól értelmeztem :)
csinálsz egy segédtáblát a munka2-re, felsorolod mi az ami kell 'A'-ba egymás alá (10 nap, 1 hét, ...), 'B'-be a függvényeket hozzá =ma()+10, =ma()+7, ...,
a munka1 lapon a kellő oszlop első cellájába
=FKERES("amelyik a 'teljesítés' cella";Munka2!A$1:B$"ahány sorod van";1;HAMIS)
és lemásolod végig -
apcaja #1107 Kedves fórumozok!
Kintlévőség kezeléssel bíztak meg, adatbázisom egy számla adatait tartalmazó Excel munkafüzet. Fejadatok: számla kelte, teljesítés, lejárat nettó, bruttó, lejárt/nem járt le. Szeretnék egy olyan oszlopot ahol a lejárathoz képest (egy dátumhoz képes, vagy akár a MA()-hoz képest) a következők jelennének meg: 10 nap múlva esedékes, 1 hét múlva esedékes, 1 nap múlva esedékes, lejárt 1 hét, lejárt 2 hét, lejárt 1 hó, lejárt 2<.
Tudtok segíteni?
Előre is köszönöm. -
#1106 Ez a makró, amit bemásoltál, a Munka1 B4, B6 és B8 celláit másolja a Munka2 E, F és G oszlop első üres sorába, majd a Munka1 lap A4, A6 és A8 celláit törli.
Te ezt írtad: A Munka1 A4, A6, A8 cellák értékeit másolja a Munka2 meghatározott helyére, sorokba, mindig az új üres sorba, majd törli a Munka1 A4, A6, A8 cellák értékeit.
Azt a makrót, amit most adok meg, a Munka1 laphoz kell rendelned. A lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. Bejutottál a VB szerkesztőbe, a jobb oldali üres lapra másold be. Feltételezem, hogy a 3 adatot egymás után adod meg, utoljára az A8 értékét. Amikor ezt megadod, indul a makró. Megnézi, hogy az A1 értéke nagyobb-e 1-nél. Ha igen, másolja az A4, A6 és A8 értékeit a Munka2 lapra, és törli a Munka1 lapon ezt a 3 cellát. 1, vagy 1-nél kisebb érték esetén minden marad, ahogy volt.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$8" Then
If Cells(1) > 1 Then
Dim usor As Integer
usor = Sheets("Munka2").Range("E65536").End(xlUp).Row + 1
Sheets("Munka2").Cells(usor, 5) = Sheets("Munka1").Cells(4, 1)
Sheets("Munka2").Cells(usor, 6) = Sheets("Munka1").Cells(6, 1)
Sheets("Munka2").Cells(usor, 7) = Sheets("Munka1").Cells(8, 1)
Range("A4") = "": Range("A6") = "": Range("A8") = ""
End If
End If
End Sub
-
kelan #1105 A másolós makród kicsit átalakítva. A Munka1 A4, A6, A8 cellák értékeit másolja a Munka2 meghatározott helyére, sorokba, mindig az új üres sorba, majd törli a Munka1 A4, A6, A8 cellák értékeit.
Sub Copy()
Dim usor As Integer
usor = Sheets("Munka2").Range("E65536").End(xlUp).Row + 1
Sheets("Munka2").Cells(usor, 5) = Sheets("Munka1").Cells(4, 2)
Sheets("Munka2").Cells(usor, 6) = Sheets("Munka1").Cells(6, 2)
Sheets("Munka2").Cells(usor, 7) = Sheets("Munka1").Cells(8, 2)
Range("A4").Select
Selection.ClearContents
Range("A6").Select
Selection.ClearContents
Range("A8").Select
Selection.ClearContents
End Sub
-
#1104 Egek! Ezt a kérdést május 18-án tetted fel. Ki emlékszik már rá azóta?!
Másold be ide, akkor nem kell újra gondolkozni a megoldáson.
-
kelan #1103 A [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1081321937&no=983]#983[/URL]-mas hozzászólásomban feltett másolós makrót szeretném továbbfejleszteni, és a másolás akkor hajtódna végre, ha a cella egyik értéke nagyobb lenne az egyik meghatározott cella (A1) értékénél. Ez amit írtál remekül működik, annyival egészítettem ki csupán, hogy a makró törli az A1 cella tartalmát, és így a másolás csak egyszer történik.
Ami problémába ütköztem, az az, hogy ha én az A1 cellához hozzárendelek egy ActiveX görgetősáv vezérlőelemet, és ott kezdem el növelni az A1 értékét, akkor a kódhoz írt feltétel teljesülésekor nem történik meg a másolás. Nyilván ilyenkor nem hagyom jóvá az A1 változtatását egy Enter leütésével, és ezért nem fut le a másolás se. Valamit kéne írnom a Scroll-bar kódjába is? -
#1102 Ha nem egy bizonyos makróról van szó, általánosságban:
a kérdéses laphoz rendelve (lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése, a jobb oldalon kapott üres lapra másold be)
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Cells(1, 1) > 1 Then
MsgBox "Fut a makró"
End If
End Sub
Az MsgBox "Fut a makró" sor helyére írd a saját makródat.
-
#1101 Visszamentem jún.15-ig. Megkönnyítenéd a választ,ha megírnád, melyik makró volt a kérdéses, vagy megadnád az akkori hozzászólásod számát. -
kelan #1100 Delila, tudsz segíteni, hogyan tudnám bővíteni a már meglévő és működő makrómat úgy, hogy az egy feltétel teljesülésekor fusson le? Pl. ha az A1 cella értéke 1-nél nagyobb, fusson le a makró. -
#1099 A cellaformátumnál az egyéni kategóriában ezt add meg:
ééééhhnn
Ugyanúgy viheted be az adatokat, mint eddig, pl. 1.3 , az eredmény 20100103 lesz. -
mcngoht #1098 Sziasztok! Hogy tudnám azt elérni, hogy a dátumot pontok nélkül írja. Így: 20101002 És ha mondjuk egy számjegyű a hónap vagy a nap, akkor elé írjon egy nullát. Így: 20100101. Meglehet ezt oldani valami egyszerű képlettel? -
kelan #1097 ok, köszi! -
#1096 Tedd fel a kérdéseidet itt. -
kelan #1095 És ha szabad, kérdezhetek mégegyet? :) =VÉL() függvénnyel generált véletlen számot tartalmazó cellát szereték másodpercenként frissíteni, de nem manuálisan, hanem automatikusan. Ez megoldható valahogy? Köszönöm előre is!