Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
na még egy kérdés :-)
azt meg lehet oldani, ha egy cellába beírok valamit, majd enter nyomására elindítson egy makrót?
pl. szavazó munkalapon a a C26 cellába beírok valamit, s enter lenyomása után elindítaná a hétfõ nevû makrót és ha pl a D26 os cellába írok be valamit akkor meg a Kedd neví makrót idítsa el. és így tovább.
(a konkrét cella még nem ismert, hogy hova jönnek ki a kitöltendõ cellák, de gondolom e példán keresztül át tudom írni :-) )
Köszönöm elõre is!
szia!
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
én azt a hibát követtem el, hogy az End Sub után írtam be újra az elõzõt, ahol ezeket javítottam :-) s úgy megakadt. de így már jó :-)
köszönöm még egyszer :-)
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Ezt fûzd még hozzá:
If Target.Column = 7 And Target.Row > 4 And Target.Row < 21 Then _
Cells(Target.Row, 8) = Now()
majd kipróbálom, csak nem tudom megnyitni. valami bibi lett leve. :-( így újra kell kezdeni. :-(
A lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. A VB szerkesztõben jobb oldalon kapott üres lapra másold be:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 2 And Target.Row > 4 And Target.Row < 21 Then _
Cells(Target.Row, 3) = Now()
End Sub
ismét megakadtam! :-D lehet elég egy függvény de lehet makro kellene nemtom! nekem nem jön össze! :-(
probléma:
pl B5-B20 - ig lehet különbözõ sorrendekben bevinni idõpontokat. mellette a C5-C20 as oszlopban kellene egy sorszám (ami a bevitel idõpontjával növekszik), vagy a bevitel pontos idõpontja. a lényeg az az, hogy meg tudjam késöbb állapítani milyen sorrendben lett bevíve az adat.
köszönöm!
üdv Zsolt!
Penatesz
A VBA-t kiegészítettem, a bõvítménykezelõben az Analysis toolpak-ot és toolpak -VBA-t bekapcsoltam, de ugyanazt a hibaüzenetet kapom változatlanul.
Penatesz
Az End Sub elé mindenképp be kell tenni egy Application.DislpayAlerts=True sort.
Application.DisplayAlerts = False
Application.Run "MenuRunAnalysis" (ez futtatja a másik szoftver makróját)
End sub
Valami ötlet?
Köszönöm
Penatesz
Köszönöm a segítséget.
ezután már csak össze kellene szorozni az eurot a dátummal és meg lenne az eredmény.
de ezt vajon, hogy lehet megcsinálni?
nice legs. what time to open?
Meg vannak adva bizonyos pénzösszegek és hogy melyik nap kapta meg az egyes cég euróban. ezt kellene átváltani egy másik táblázatban szereplõ napi árfolyamnak megfelelõen. Tehát két oszlop a dátum azonos, az egyikben van egy olyan oszlop, hogy összeg (€-ban), a másikban, h váltás (Ft-ban). A dátumok 2001.jan.1-tõl 2001.febr.28-ig vannak. Milyen függvénnyel kellene szerintetek ezt megoldani?
Nem tudom, h érthetõ volt-e a feladat.
Ellenõrizheted az =SZUM(tartomány)/DARAB2(tartomány) képlettel.
Átlagot szeretnék számítani, pozitív-negatív számmal. A talált képlet nem ad jó eredményt.
Tud ebben valaki segíteni?
- minden dbf-et tudjon átkonvertálni
- be lehessen állítani a separator karakterét (,/😉
- konvertálható sorok száma ne legyen korlátozva
Elvileg excel/access is meg tud nyitni dbf-et, gyakorlatilag sok fajtát nem. Átmeneti (konkrétan 30 napos 😊) megoldásom van, de az nem az igazi.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Sub rendez()
Application.ScreenUpdating = False
Dim machine As Byte
Sheets("Szûrésre").Select
Range("A1").Select
Do Until IsEmpty(ActiveCell.Offset(1, 0)) = True
ActiveCell.Offset(1, 3).Select
machine = ActiveCell.Value
Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlToLeft)).Select
Selection.Cut
Sheets("Machine " & machine).Select
Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Select
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
ActiveSheet.Paste
Loop
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Sub rendez()
Application.ScreenUpdating = False
Dim machine As Byte
Range("A1").Select
Do
ActiveCell.Offset(1, 3).Select
machine = ActiveCell.Value
If machine = 0 Then
Application.ScreenUpdating = True
End
End If
Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlToLeft)).Select
Selection.Cut
Sheets("Machine " & machine).Select
Range("A65536").End(xlUp).Select
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
ActiveSheet.Paste
Loop
End Sub
Lenne egy kérdésem. Csatolt fájl
Hogy lehetne azt megoldani, hogy a csatolt fájlban lévõ adathalmazt szeretném szortírozni gépszám szerint úgy hogy azokat egy másik lapra helyezni gépszám szerint feldolgozási sorrendben egymásalá.
Majd a szûrendõ fület ürítse, és ha majd másik adattáblát teszek be akkor azt szintén feldolgozva adja hozzá a már meglévõ gépenkénti táblákhoz.
Köszönöm
üdv Gimre
<#wave>#wave> <#conf>#conf>
jabulani
Rád fog találni a 2010-es verzió lelkes híve, Fire.
Egy kis segitség kellene. Office 2010-t használok és az excelben letöltöttem egy sablont, namost van benne egy függvény méghozzá a darabteli és a kritérium mezõben ez volt <@Country>@Country> 1ébbként a Country egy lenyiló lista jellegû vmi, szerintem szürõ. szoval azt szeretném kérdezni hogy miért kell a @-jel. Ugyan ez a jel van (<@W*3>@W*3>)+<@D>@D>.
Azt nem tom ha esetleg kitörlöm a @ jelet akkor mitörténik.
Elõre is köszönöm
Üdv Imre <#wave>#wave> <#nemtudom>#nemtudom>
Ezután írd be a lehetséges adatokat. Pl. az S oszlopban felsorolod a családtagokat, a T-ben a foglalkozásokat, stb.
Az A2 (családtagok) képlete (feltételezve a címsort): =indirekt("S" & randbetween(1;20))
Ez akkor igaz, ha a családtagokat az S1:S20 tartományban soroltad fel.
A B2 (foglalkozások) képlete: =indirekt("T" & randbetween(1;10)) – értelemszerûen a T1:T10 tartományban vannak a lehetséges foglalkozások.
Egy friss kérdésem lenne, alapszintû excell felhasználó vagyok.
Van egy táblázatom, aminek az oszlopaiban azonos tipusú adatok vannak. (a oszlopban családtagok, b oszlopban foglalkozások, c oszlopban életkorok, d oszlopban hobbik, stb. -valami ilyesmi) szeretnék létrehozni egy olyan véletlenszerû generálást, hogy van egy fix szövegem, amiben vannak üres részek és ezekbe az üres részekbe tegyen bele a megfelelõ oszlopból adatot, teljesen véletlenszerûen. Az adatok nincsenek összekötve, tehát az apa lehet kõmûves vagy pék, lehet 5 éves vagy 85, stb....Szóval minden oszlop független egymástól. Tud valaki ebben segíteni nekem?
köszi
=indirekt("A" & B1)
Adott:
az A1 helyen 2
az A2 helyen 8
az A3 helyen 5 van
és a
a B1 helyen 1
Olyan függvényt keresek, amely az A oszlop azon értékét adná vissza, amelyre a B1 hivatkozik?
Vagyis valami olyasmi, hogy =A(B1) esetén 2 lenne, de ha megváltoztatnám a B1-t kettõre, akkor már 8-at adna vissza.
Valamilyen duplahivatkozás... talán...
Remélem érthetõ!
köszi
Sub copy()
Range("C1").Select
Do While ActiveCell.Value > 0
ActiveCell.copy
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
ActiveCell.PasteSpecial (xlPasteValues)
ActiveCell.Offset(1, -1).Select
Loop
End Sub
A "C" oszlopban van az FKERES fv, a "D" oszlopba másolódnak a 0-tól különbözõ értékek.
A makró futását lehetne indítani a "C" oszlop értékeinek változásától (pl ha beírsz egy új értéket).
Munka2 A oszlopa
=ma()+10
=ma()+1
...
=ma()-30
A Munka2 lap B oszlopa
10 nap múlva lejár
1 hét múlva lejár
...
lejárt 1 hónapja
A Munka1 F2 képlete
=HA(VAGY(B2>0;HIBÁS(FKERES(C2;Munka2!A:A;1;0)));"";FKERES(C2;Munka2!A:B;2;0))
=ÉS(B1="";C1<=$H$1)
=HA(B2>0;"";HA(C2>$H$1;($H$1-C2)*-1& " nap múlva lejár";HA(C2=$H$1;"Ma jár le";(C2-$H$1)*-1& " napja lejárt")))
Az E oszlopnak adhatsz feltételes formázást. Kijelölöd az oszlopot, a feltétel (a képlet értéke): =ÉS(B1="";C1>=$H$1) itt adhatsz pl. piros, és félkövér karaktert.
Vegyük, hogy az A oszlopban van a számla kelte, B-be írod be a dátumot, amikor teljesített. C-ben az a dátum szerepel, amikor teljesítenie kellene a partnernek, E oszlopban szeretnéd a kiírást.
Felvettem a MA() függvényt a H1 cellába. Az E2 képlete:
=HA(B2>0;"";HA(C2>$H$1;($H$1-C2)*-1& " nap múlva lejár";(C2-$H$1)*-1& " napja lejárt"))
Ezt másold le az adataid mellé.