2417
megoldást keresek erre a problémára
  • zmrzlina
    Vagy ha a későbbiekben bővíteni szeretnéd a listát akkor ne adj meg utolsó sort az A:B tartománynak és használd ezt:

=INDEX(A:B;HOL.VAN(MAX(B:B);B:B;0);1)

Ebben az esetben ha az A:B oszlop végére beírsz egy játékost akinek mindenkinél több pontja van akkor a képletet tartalmazó celládban annak a neve fog megjelenni.
  • zmrzlina
    Ha A1:A6-ban vannak a nevek és B1:B6-ban a pontszámok akkor a kérdéses cella képlete amiben a nevet szeretnéd látni:

=INDEX(A1:B6;HOL.VAN(MAX(B1:B6);B1:B6);1)
  • putto1
    Segítséget kérnék:
    Adott egy táblázat, amiben az A oszlopban nevek, B oszlop pontszámok vannak.
    Szeretném valahol a lapon kiíratni egy cellába annak a játékosnak a nevét, akinek a legtöbb pontja van!
  • Delila1
    Én is kipróbálom, anélkül nem küldenék választ. Nem másoltam át az adatokat, csak bevittem 4-5 értéket.

Mikor írtad az adatok mennyiségét, megpróbáltam bemásolni a linkelt változatot, de nem sikerült. Tegnap agonizált a netem.

Kiváncsi vagyok, Spongya kipróbálta-e a makródat, mert jó.
  • zmrzlina
    Neked aki fejből írja a makrókat próba nélkül biztosan ismeretlen a módszer de én mielőtt nekiállok valamit megírni előbb legyártom a hozzá való munkafüzetet.

Onnantól kezdve a sorok megszámolása egy Ctrl+lefelényíl volt.
  • Delila1
    Szívesen. Most már áruld el, milyen nyelven beszél az Exceled!

Zmrzlina
    Te jó ég! Megszámoltad a sorokat?
  • spongya
    Köszi nagyon szépen!
    Sokat segítettél :)
  • zmrzlina
    Abból gondoltam, hogy 2007-10-ről van szó, mert a linkelt példa 306962 sort tartalmaz, az pedig nem fér bele a korábbi verziók 65536 soros korlátjába. Azzal együtt a táblázat ilyen szerkezeténél az általad javasolt sor valóban ugyanazt az eredményt adja mint az enyém.

Én lecseréltem az én fájlomban a pontokat vesszőre és így dolgoztam vele, arra gondolva, hogy a kérdező a saját verziójú excelében ugyanúgy fog működni a makró csak ott pont lesz a tizedeselválasztó.

Tévedek?
  • Delila1
    Magyar beállítás esetén ez nem jó.

Lehet, hogy a területi beállítások a magyar tizedes vesszőnek felelnek meg, csak a hosszú számsorokat importálja a kérdező valahonnan.

Mivel nem tudjuk, az Excelnek melyik verziójáról van szó, a
    for i = 1 to range("A1048576").end(xlup).row + 1 helyett a
    for i = 1 to range("A1").end(xldown).row + 1 sort használnám.
  • zmrzlina
    Vagy ha mégsem szeretnél képletekkel bajlódni akkor másold új modulba és futtasd le ezt:

Sub osszegez()
    Dim osszeg As Long
    Dim egeszresz As Integer
    egeszresz = Int(Cells(1, 1).Value)

For i = 1 To Range("A1048576").End(xlUp).Row + 1

If Int(Cells(i, 1).Value) = egeszresz Then
    osszeg = osszeg + Cells(i, 2).Value
    Else
    Cells(egeszresz + 1, 4).Value = egeszresz
    Cells(egeszresz + 1, 5).Value = osszeg
    osszeg = 0
    egeszresz = Int(Cells(i + 1, 1).Value)
    End If

Next
    End Sub
  • Delila1
    Abból, hogy tizedesjelként pont szerepel az A oszlopodban, arra következtetek, hogy angol nyelvű az Exceled. Ebben az esetben a C1 képlete legyen =INT(A1). A képletet lemásolva a többi adat mellé az A oszlop értékének egész részét adja.

Most vegyél fel egy új oszlopot, ami nullától 26-ig tartalmazza a számokat. Legyen ez az oszlop a D. Az E1 képlete: =SZUMIF(C:C;D1;B:B)

Ha magyar Excelt alkalmazol, akkor az A oszlop értékei szövegként vannak jelen az oszlopban. Ebben az esetben a C1 képlete =BAL(A1;SZÖVEG.KERES(".";A1)-1)*1, ahol az 1-gyel való szorzás a szövegként szereplő számjegyeket számmá alakítja. A D oszlop itt is a 0-26 értékeket tartalmazza, az E1 képletébe a SZUMIF helyett a SZUMHA függvénynév kerül.

• spongya
    Sziasztok!
    Excelben szeretnék segítséget kérni függvény terén. Elég rég használtam excelt és elfelejtettem a dolgokat. A lényeg hogy van egy hasonló fájlom
    File
    A bal oldal a másodperceket jelöli. a tizedesvesszőtől balra van az egész érték. A jobb oszlopban meg az egyes időpontokhoz tartózó érték.
    a kérdésem az lenne hogy hogy tudok egy függfényt írni ami összeadja az egyes másodpercekhez tartozó értékeket.
    PL minden értéket ami 0 másodperchez tartozik. aztán mindet ami az 1-hez tartozik? valaki tudna segíteni. Előre is köszi! :)
  • zmrzlina
    Szia.

Ne haragudj, hogy ezzel kezdem de ha segítséget kérsz legalább vedd a fáradtságot és produkálj egy tagolt, értelmes, olvasható hozzászólást!!!

Képes voltál beleírni három mondatnyi mondandót egyetlen mondatba.

A kérdésedre egyébként itt a válasz. Pontos válaszhoz tudni kellene mit adtál meg argumentumként a fv-nek (ha cellahivatkozást akkor mi van a cellában).

Tudom nyelvtannáci vagyok de ha a képletedet is ilyen igénnyel írod akkor értem miért nem működik. Még jó hogy az Excelt nem lehet lenyelvtannácizni legfeljebb jó nagyokat szopni vele ha nem respektálod a szabályait.
  • Gimre
    Sziasztok. Megszeretném kérdezni, hogy az excel 2010- ben van egy függvény aminek a neve: S() ami azt csinálja a leirás szerint, hogy a beirt értéket számmá alakitja és az IGAZ, HAMIS értéket 1, 0- ra alakitja, de ez nálam nem müködik akármit beirok, akkor azt a hiba üzit irja ki, hogy: A beirt képlet hibás akkor minek ez a függvény ha még "használni sem lehet" Vajon mi lehet a probléma nálatok müködik.
    Nagyon köszönöm és jo hétvégét.
  • Delila1
    Start menü - Microsoft Office - Microsoft Office eszközök - Microsoft Office Beállításmentő varázsló.

Ezzel elmentheted egy fájlba a beállításaidat, az új telepítés után ugyanitt behívhatod.
  • dras58
    Az excelben van az automatikus javítás azon belül pedig kivételek.
    Én a kivételekbe sok feltételt raktam amit nem akarom, hogy javítson. Most újra telepítek mindent és szeretném lementeni ezt az adat bázist,
    hogy ne keljen újra feltölteni a kivételekkel.
    Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan vagy hol tudom lementeni ezeket a kivételeket.[IMG]http://[/IMG]
  • Delila1
    Idézve a másik fórumon kapott választ:

"mert táblázattá alakított részből lett rámutatással létrehozva.
    ha zavar, kérd a tartománnyá alakítást.
    vagy be lehet állítani, hogy ne ezeket a fajta @neveket alkalmazza ("Táblázatnevek használata képletekben"), hanem a szokásos A3:A88 tipusú azonosítókat!"
  • Gimre
    Sziasztok.
    A multkor kérdeztem, hogy milrt kell a táblázat név elé @ karakter pl: @összeg -a szögleteszárojelet nem tom kiiratni- szal kiakartam probálni egy táblázatban de nekem nem müködik pedig bevan jelölve a táblázatnev használata a képletekben.
    Nem tudom, hogy miért nem fogadja el.
    Imre
  • Fruzsi991
    Sziasztok!
    Az lenne a problémám, hogy a gépemen már előre telepítve volt a microsoft office starter, és már használtam is. Viszont most megpróbáltam megnyitni egy már elmentett excel fájlt, de nem nyitja meg, és azt írja, hogy azért nem, mert "the system has not been rebooted". Tudna nekem valaki ezzel kapcsolatban segíteni, hogy ezzel mit tudok csinálni? Előre is köszönöm :)
  • Delila1
    A nick neved alapján nem azonosítottalak, de utána jártam, így már tudom, ki vagy.
    Természetesen várom az új kérdéseidet, és majd kiderül, tudok-e segíteni. Mindenesetre megpróbálom. :)

Igen, érdemes minden kérdést az alkalmazott verzió közlésével kezdeni, akkor a válasz is arra vonatkozik majd.
  • Prakesz
    Kedves Delila! Vagy Katalin(?),

Remélem emlékszel még arra, hogy tavaly sokat segítettél nekem. MOST külön köszönöm, hogy megint írtál és nagyszerű segítséget adtál. Igazából egyik ismerősömnek próbálok segédkezni egy saját tőzsdei analítika elkészítéséhez, de azért találkoztam olyan problémával, amihez már szükségem volt mások segítségére.

Igaz, nem írtam, de MS Office 2010-et használok, ám ezek alapján rögvest megtalálom a leírt dolgokat.

Ha elakadnék, akkor kérdezhetek még pár apróságot? Azonban ígérhetem, hogy nem sűrűn teszem ezt, mert mielőtt kérdeznék, ált. rárontok kedvenc barátaimra, így a Google-ra vagy a Yahoo-ra. (Csak kicsit kijöttem az elmúlt hónapokban az Excelből - bár ez a saját egyéni szociális problémám....)

KÖSZÖNÖM még egyszer A GYORS SEGÍTSÉGET! G
  • Delila1
    Nem írtad, az Excelnek melyik verzióját alkalmazod. A 2003-ra írom a megoldást.

1.)Kétféle módon oldhatod meg a képletek másolását.
    1.a.) Az Eszközök - Beállítások - Szerkesztés fülön bekapcsolod az "Adattartomány végén a formázás és a képletek folytatása" választókapcsolót. Öt kitöltött sor után beírod a 6. fix értéket, a képleteket mellé másolja automatikusan. 5-nél kevesebb sor után még nem másol.
    1.b.) A területet, amin dolgozol, kijelölöd (Ctrl+t), majd listává alakítod (Ctrl+r). A lista képleteit hivatalból másolja az Excel az új megkezdett sorba.

2.) A listába foglalt adatok tartományát elméletileg automatikusan követi a belőlük készült diagram, vagy kimutatás. Tapasztalatom szerint nem mindig igaz.

3.) Vegyük, hogy az A oszlopban vannak a dátumaid, és havonta akarod más-más háttérszínnel jelölni az A2:G100 tartományt. Kijelölöd a formázandó tartományt. Formátum - Feltételes formázás. Az első legördülőből kiválasztod "A képlet értéke" nevű sort, a mellette kapott rovatba írd be: =HÓNAP($A2)/2=INT(HÓNAP($A2)/2) A Formátum gombbal adj hozzá háttérszínt. Következő feltételként megadhatod ezt a képletet, csak a középső = jelet írd át <>-re. Ha nem adsz második feltételt, akkor is különbözni fog a páros-, és páratlan hónap, mert a párosat kiszínezted. :)
  • Prakesz
    Kedves Fórumosok!

Első körben szeretném megkérdezni, hogy él még ez a fórum? - Ugyanis a legutolsó bejegyzések óta eltelt egy kis idő.

HA(IGEN;AKKOR...) - hogy stílusos legyek - szeretnék 3 kérdést feltenni, ami az átlagos Excel felhasználók ismereteit meghaladó kérdéseket feszeget.

A PROBLÉMÁK a következők, amikre választ keresek:

1.) lehet-e és ha igen, akkor hogyan kellene elmagyarázni (pl. makro) az Excelnek, hogy egy táblázat 8 oszlopában lévő cellaképleteket automatikusan úgy másolja a következő sorba, hogy az utolsó kitöltött sor cellaképleteit (pl. a B22...I22) az első oszlop cellaértéke alapján (így a B23-ba adat kerül), akkor a C23..I23-ba is áthozza a képleteket automatikusan. Vagyis anélkül, hogy B22..I22 kijelöl és egérrel lehúzva másolunk? Ezzel egyfajta dinamikusság tesszük a rendszert.

2.) Egy oszlop n számú adatát diagramon ábrázolva hogyan lehet automatikusan változtatni az adattartományt anélkül, hogy a diagram Adattartomány tulajdonságát naponta módosítsuk? Vagyis itt a feladat éppen az lenne, hogy adott pl. egy n számú adathalmaz, ebből egy diagram. Ha másnap felvisz valaki n+212 adatot, akkor a diagram automatikusan kövesse az adattartomány változását.

3.) Maradva az előbbi táblázatnál, az egyes felvitt adatok naptári idejét megadva a tábla külön-külön kezelje az egyes hónapok adattartalmait, így minden hónaphoz tartozó adatok más és más színűek legyenek? (Lehetnek 2 színűek is, csak az egymás alatt lévő hónapok adatai vagy a hónapokhoz tartozó cellák háttere eltérő színűek legyenek.) És ezt hogyan lenne célszerű szűrni?

Most, hogy ilyen egyszerű kérdéseket feszegetek itt, előre is KÖSZÖNÖM mindenkinek, aki építő gondolatokat tud a feltett kérdésekhez hozzátenni!
  • Delila1
    C:\Documents and Settings\Username\Application Data\Microsoft\Office\MSO1038.acl
  • dras58
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy az excelben lévő automatikus javítás- kivételek listáját hol találom meg, hogy letudjam menteni?
    Újra telepítés miatt kellene.
  • tigerbácsi
    ok!

köszönöm!

akkor hazaviszem, s xpsen beállítom, mert akkor itt is megjelenik! :-) mert már csináltam otthon ilyet, s mikor itt (munkahelyen) nyitottam meg akkor is színes volt :-)

köszönöm szépen mégegyszer!
  • commissioner
    Több helyen is azt olvasom a neten, hogy csak Excel 2002-től lehet színeket beállítani, úgyhogy ez nálad nem fog működni... :(
  • tigerbácsi
    köszi! nekem nincs ilyen :-( 2000 es itt cégnél az office
    de azért köszi!
  • commissioner
    jobbklikk a fülre --> Lapfülszín

Ha ezt makróval akarod, akkor kérdezd Delila kisasszonyt!
  • tigerbácsi
    Helló!

tudom már volt szó róla, de akkor sem találom :-( hogy tudom a munkafüzet fülének színét megváltoztatni?

köszönöm szépen előre is!
  • Lummox
    Sajnos képet csak így tudtam beilleszteni...
  • Lummox
    Sziasztok!
    Lenne még 1 kérdésem:
    Van egy excle táblázatom, ahol az első munkalapon egy táblázatba vannak foglalva az évszámok (C oszlop), mellette a világ országai (D oszlop), illetve a fejlécben a korosztályok (E3 - M3 cellákban).
    Valahogy így néz ki: http://kephost.hu/share-C782_4E8CBB28.html
    Az eredeti táblázatomnak ez egy lebutított változata, mert az a világ összes országának a népesség-eloszlássát tartalmazza, korosztályonként 1950-ig visszamenőleg. Az átláthatóság kedvéért a 2. munkalapra szeretnék egyfajta szűrőrendszert kialakítani. A terv az lenne, hogy a 2. munkalap D3-as cellájában egy legördülő lista alapján ki lehetne választani a vizsgálni kívánt évszámot, az E3-as cellában pedig ugyanígy egy lista alapján pedig az országot. Ezt követően az F3-N3 cellákban megjelenne a kiválasztott paramétereknek megfelelő érték korosztályonkénti bontásban, az alábbi módon: http://kephost.hu/share-D32D_4E8CBB28.html
    Kérdés, hogy milyen képletet írjak az F3-N3 cellákba, mely az adott paraméterek megadásával, meg keresné az arra vonatkozó korosztályonkénti értéket?

A segítséget előre köszönöm!
  • Delila1
    Ehhez tudni kell a két lap nevét, a másolandó cellák oszlopjelét, és azt, hogy melyik cellát hova másolja a második lapon.

Add meg ezeket, és írok rá egy makrót, ami gombnyomásra elvégzi a másolást.
  • chachichi
    Sziasztok!

Segitseget szeretnek kerni, mivel nagyon nem ertek az excelhez.
    Szoval szeretnek egy tablazatot csinalni, amiben nevek, cimek, stb szerepelnek.....idaig megy.:)
    Azt szeretnem elerni, hogy mindig a legutolso sorom adott cellait atmasolja nekem egy masik munkalap adott cellaiba....na ide kene nekem az esz.:)
    Elore is koszonom, Anita
  • Delila1
    Nincs mit. :)
  • Gimre
    Delila azért köszönöm a segitséget.
  • Delila1
    Köszönöm, legközelebb kipróbálom.
  • commissioner
    ezt használd legközelebb képfeltöltésre: link
  • Delila1
    Közben a másik fórumon, ahol előbb tetted fel a kérdést, válaszoltak rá, nézd meg!
  • Gimre
    Sziasztok. Egy kis segitségre lenne szükségem. Letöltöttem egy excel sablont amiben van egy függvény amit nem értek:
    =DARABTELI(GroupStages[Loser];[@Country]) vagyis azt, hogy miért van a [Country mező elött kukac @ jel?