Excel kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigerbácsi
Helló! :-)
na még egy kérdés :-)

azt meg lehet oldani, ha egy cellába beírok valamit, majd enter nyomására elindítson egy makrót?

pl. szavazó munkalapon a a C26 cellába beírok valamit, s enter lenyomása után elindítaná a hétfõ nevû makrót és ha pl a D26 os cellába írok be valamit akkor meg a Kedd neví makrót idítsa el. és így tovább.
(a konkrét cella még nem ismert, hogy hova jönnek ki a kitöltendõ cellák, de gondolom e példán keresztül át tudom írni :-) )

Köszönöm elõre is!

szia!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Delila1
Szívesen. <#wink>

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.

tigerbácsi
ohh köszi! :-)

én azt a hibát követtem el, hogy az End Sub után írtam be újra az elõzõt, ahol ezeket javítottam :-) s úgy megakadt. de így már jó :-)

köszönöm még egyszer :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Delila1
A Target.Column az oszlop száma. B-nél ez 2, G-nél 7.
Ezt fûzd még hozzá:

If Target.Column = 7 And Target.Row > 4 And Target.Row < 21 Then _
Cells(Target.Row, 8) = Now()

tigerbácsi
jaja mûködik :-) ennek örülök köszi! átnéztem de nem igen jöttem rá hogy mûködik :-( megtaláltam a sorokra való hivatkozást ám az oszlopokét nem :-( legalábbis megpróbáltam még azt hogy máshol is mûködjön, de nem jött össze :-( mit kell még hozzásfûznöm, hogy ez más oszlopban is mûködjön :-) pl a G oszlopban írom az 5 - 20-ig H ba is megjelenjen az idõpont :-) s mit hogy kell változtatnom? Köszi!

tigerbácsi
köszi szépen!

majd kipróbálom, csak nem tudom megnyitni. valami bibi lett leve. :-( így újra kell kezdeni. :-(

Delila1
Ehhez egy egyszerû makró kell.
A lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. A VB szerkesztõben jobb oldalon kapott üres lapra másold be:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 2 And Target.Row > 4 And Target.Row < 21 Then _
Cells(Target.Row, 3) = Now()
End Sub

tigerbácsi
helló!

ismét megakadtam! :-D lehet elég egy függvény de lehet makro kellene nemtom! nekem nem jön össze! :-(
probléma:

pl B5-B20 - ig lehet különbözõ sorrendekben bevinni idõpontokat. mellette a C5-C20 as oszlopban kellene egy sorszám (ami a bevitel idõpontjával növekszik), vagy a bevitel pontos idõpontja. a lényeg az az, hogy meg tudjam késöbb állapítani milyen sorrendben lett bevíve az adat.

köszönöm!

üdv Zsolt!

Penatesz
Sajnos a probléma nem ilyen egyszeru és majdnem 100%-ig biztos vagyok abban, hogy a hiba az Excelben keresendo. Utánanéztem a hibaüzenetnek, és úgy tunik, hogy ez egy bug. A probléma az, hogy ezt a bug-ot elvileg SP2-vel kiirtották Excel 2003-ból. Én eddig Excel 2003-at használtam SP3-al, de csak azért, hogy elkerüljem a hibaüzenetet upgreadeltem a szoftvert 2007-re, feltettem SP2-t is, de a bug továbbra is jelentkezik... Nem baj, azért köszönöm a segíto szándékot.

Penatesz

Delila1
Csak egy próbálkozás volt részemrõl, nem ismerem a matlab-ot. Annak a makró kezelését kellene kutatnod.

Penatesz
😞
A VBA-t kiegészítettem, a bõvítménykezelõben az Analysis toolpak-ot és toolpak -VBA-t bekapcsoltam, de ugyanazt a hibaüzenetet kapom változatlanul.

Penatesz

Delila1
Próbáld meg az Excelben a bõvítményeknél bekapcsolni a két Analysis kezdetût.
Az End Sub elé mindenképp be kell tenni egy Application.DislpayAlerts=True sort.

Penatesz
Egy kereskedelmi forgalomban kapható szoftvert szeretnék programozni matlab környezetben. A közös platform, amin keresztül a programozás megy: excel. Nem vagyok járatos VBA-ban, ezért a szükséges makrót simán felvettem ’makró rögzítése’ paranccsal. Ha excelbõl futtatom ezt a makrót, simán lefut, ha matlabból futtatom ugyanezt a makrót, akkor azt a hibaüzenetet kapom, hogy: 'A makrólapon nincs sem VISSZA(), sem MEGÁLL() függvény.' Próbáltam már kikapcsolni a hibaüzenetet, de nem értem el vele semmit. A teljes makró ennyi:

Application.DisplayAlerts = False
Application.Run "MenuRunAnalysis" (ez futtatja a másik szoftver makróját)
End sub

Valami ötlet?
Köszönöm

Penatesz

Delila1
Szívesen. 😊

Delila !

Köszönöm a segítséget.
Delila1
Szívesen.

SASboy
igen, fkeres volt a megoldás.
köszi szépen

nice legs. what time to open?

Delila1
http://data.hu/get/3270409/nevtelen.JPG

Delila1
Ha igaz, a képen láthatod a megoldást.

SASboy
Rájöttem, hogy végülis az kellene, hogy a az aktuális dátum legyen = az aktuális dátumnak megfelelõ váltásnak. pl. 2001.01.04=200
ezután már csak össze kellene szorozni az eurot a dátummal és meg lenne az eredmény.
de ezt vajon, hogy lehet megcsinálni?

SASboy
Tehát arra kellen függvény, hogy elõször keresse meg a megegyezõ dátumot és az eurós összeget szorozza meg a váltás oszlopban szereplõ Ft-tal.

SASboy
Sziasztok

Meg vannak adva bizonyos pénzösszegek és hogy melyik nap kapta meg az egyes cég euróban. ezt kellene átváltani egy másik táblázatban szereplõ napi árfolyamnak megfelelõen. Tehát két oszlop a dátum azonos, az egyikben van egy olyan oszlop, hogy összeg (€-ban), a másikban, h váltás (Ft-ban). A dátumok 2001.jan.1-tõl 2001.febr.28-ig vannak. Milyen függvénnyel kellene szerintetek ezt megoldani?
Nem tudom, h érthetõ volt-e a feladat.

Delila1
Az =ÁTLAG(tartomány) jó eredményt ad.

Ellenõrizheted az =SZUM(tartomány)/DARAB2(tartomány) képlettel.

Sziasztok.

Átlagot szeretnék számítani, pozitív-negatív számmal. A talált képlet nem ad jó eredményt.
Tud ebben valaki segíteni?
joebacsi
Eléggé érintõleges téma, de nem tudtok egy megbízható, free .dbf to .csv konvertert, ami tudja a következõket:
- minden dbf-et tudjon átkonvertálni
- be lehessen állítani a separator karakterét (,/😉
- konvertálható sorok száma ne legyen korlátozva

Elvileg excel/access is meg tud nyitni dbf-et, gyakorlatilag sok fajtát nem. Átmeneti (konkrétan 30 napos 😊) megoldásom van, de az nem az igazi.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

TreDoR
Megoldottam.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

TreDoR
Üdv! Nekem az egyik oszlopban lévõ számokat kellene csökkentenem, mindegyiket ugyanannyival. Erre le tudja valaki írni a képletet?

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Van egy kicsit szebb megoldás is. Ebben már nincsen az a ronda feltétel nélküli feltételes ciklus meg pár másik csúnyaság. Szerintem használd ezt!

Sub rendez()

Application.ScreenUpdating = False
Dim machine As Byte
Sheets("Szûrésre").Select
Range("A1").Select

Do Until IsEmpty(ActiveCell.Offset(1, 0)) = True

ActiveCell.Offset(1, 3).Select
machine = ActiveCell.Value

Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlToLeft)).Select
Selection.Cut

Sheets("Machine " & machine).Select
Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Select
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
ActiveSheet.Paste
Loop

Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Nagyon tuti, nagyon köszi.

joebacsi
Autoszûrõ miért nem jó?

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Én ugyan nem Delila vagyok, de foglalkoztam egy kicsit a problémáddal és ezt sikerült kiötleni:

Sub rendez()

Application.ScreenUpdating = False

Dim machine As Byte
Range("A1").Select

Do
ActiveCell.Offset(1, 3).Select
machine = ActiveCell.Value

If machine = 0 Then
Application.ScreenUpdating = True
End
End If

Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlToLeft)).Select
Selection.Cut

Sheets("Machine " & machine).Select
Range("A65536").End(xlUp).Select
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
ActiveSheet.Paste

Loop

End Sub

Bocsi! Itt lesz a fájl. Csatolt fájl

Szia Delila!

Lenne egy kérdésem. Csatolt fájl

Hogy lehetne azt megoldani, hogy a csatolt fájlban lévõ adathalmazt szeretném szortírozni gépszám szerint úgy hogy azokat egy másik lapra helyezni gépszám szerint feldolgozási sorrendben egymásalá.

Majd a szûrendõ fület ürítse, és ha majd másik adattáblát teszek be akkor azt szintén feldolgozva adja hozzá a már meglévõ gépenkénti táblákhoz.

Egy egyszerû kérdést még fel szerettem volna tenni. Mi a külömbség a Range és a Excel.Range között.

Köszönöm
üdv Gimre
<#wave> <#conf>
megpróbálom, nagyon köszönöm!

jabulani
Delila1
Ha itt nem kapsz választ, fordulj ide: http://prohardver.hu/tema/excel/friss.html

Rád fog találni a 2010-es verzió lelkes híve, Fire.

Sziasztok!
Egy kis segitség kellene. Office 2010-t használok és az excelben letöltöttem egy sablont, namost van benne egy függvény méghozzá a darabteli és a kritérium mezõben ez volt <@Country> 1ébbként a Country egy lenyiló lista jellegû vmi, szerintem szürõ. szoval azt szeretném kérdezni hogy miért kell a @-jel. Ugyan ez a jel van (<@W*3>)+<@D>.
Azt nem tom ha esetleg kitörlöm a @ jelet akkor mitörténik.
Elõre is köszönöm
Üdv Imre <#wave> <#nemtudom>
Delila1
Elõször is kapcsold be az Eszközök/Bõvítménykezelõben a 2 Analysis kezdetû bõvítményt, akkor sok más függvénnyel együtt rendelkezésedre áll majd a RANDBETWEEN, ami az argumentumában megadott két egész szám közötti véletlenszámot állít elõ.

Ezután írd be a lehetséges adatokat. Pl. az S oszlopban felsorolod a családtagokat, a T-ben a foglalkozásokat, stb.
Az A2 (családtagok) képlete (feltételezve a címsort): =indirekt("S" & randbetween(1;20))
Ez akkor igaz, ha a családtagokat az S1:S20 tartományban soroltad fel.
A B2 (foglalkozások) képlete: =indirekt("T" & randbetween(1;10)) – értelemszerûen a T1:T10 tartományban vannak a lehetséges foglalkozások.

Sziasztok!

Egy friss kérdésem lenne, alapszintû excell felhasználó vagyok.

Van egy táblázatom, aminek az oszlopaiban azonos tipusú adatok vannak. (a oszlopban családtagok, b oszlopban foglalkozások, c oszlopban életkorok, d oszlopban hobbik, stb. -valami ilyesmi) szeretnék létrehozni egy olyan véletlenszerû generálást, hogy van egy fix szövegem, amiben vannak üres részek és ezekbe az üres részekbe tegyen bele a megfelelõ oszlopból adatot, teljesen véletlenszerûen. Az adatok nincsenek összekötve, tehát az apa lehet kõmûves vagy pék, lehet 5 éves vagy 85, stb....Szóval minden oszlop független egymástól. Tud valaki ebben segíteni nekem?

köszi

Delila1
Az INDIREKT függvény adja vissza a megfelelõ értéket.

=indirekt("A" & B1)

sziasztok

Adott:
az A1 helyen 2
az A2 helyen 8
az A3 helyen 5 van
és a
a B1 helyen 1

Olyan függvényt keresek, amely az A oszlop azon értékét adná vissza, amelyre a B1 hivatkozik?
Vagyis valami olyasmi, hogy =A(B1) esetén 2 lenne, de ha megváltoztatnám a B1-t kettõre, akkor már 8-at adna vissza.
Valamilyen duplahivatkozás... talán...
Remélem érthetõ!

köszi
Egy kicsit nyakatekertnek tûnhet a megoldás de én egy makróval átmásolnám egy üres oszlopba az FKERES fv által generált oszlop celláinak csak azokat az értékeit amelyek nem nullák. Ezután a diagramban tengelynek ezt makró által elõállított oszlopot adnám meg.

Sub copy()
Range("C1").Select

Do While ActiveCell.Value > 0
ActiveCell.copy
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
ActiveCell.PasteSpecial (xlPasteValues)
ActiveCell.Offset(1, -1).Select
Loop

End Sub

A "C" oszlopban van az FKERES fv, a "D" oszlopba másolódnak a 0-tól különbözõ értékek.
A makró futását lehetne indítani a "C" oszlop értékeinek változásától (pl ha beírsz egy új értéket).
Delila1
Yan módszere kiegészítve:

Munka2 A oszlopa
=ma()+10
=ma()+1
...
=ma()-30

A Munka2 lap B oszlopa
10 nap múlva lejár
1 hét múlva lejár
...
lejárt 1 hónapja

A Munka1 F2 képlete
=HA(VAGY(B2>0;HIBÁS(FKERES(C2;Munka2!A:A;1;0)));"";FKERES(C2;Munka2!A:B;2;0))

Holnap kipróbálom, köszi a segítséget.
Sajna hiányzik a vesszõ- lejárat, nettó stb.. BOCS
Delila1
Hibásan tettem a "kacsa csõrét". A formázásnál a képlet helyesen
=ÉS(B1="";C1<=$H$1)

Delila1
Az elõzõ kibõvítve azzal az esettel, mikor a lejárat az aktuális napra esik:

=HA(B2>0;"";HA(C2>$H$1;($H$1-C2)*-1& " nap múlva lejár";HA(C2=$H$1;"Ma jár le";(C2-$H$1)*-1& " napja lejárt")))

Az E oszlopnak adhatsz feltételes formázást. Kijelölöd az oszlopot, a feltétel (a képlet értéke): =ÉS(B1="";C1>=$H$1) itt adhatsz pl. piros, és félkövér karaktert.

Delila1
Nem egészen értem a "lejárat nettó"-t.
Vegyük, hogy az A oszlopban van a számla kelte, B-be írod be a dátumot, amikor teljesített. C-ben az a dátum szerepel, amikor teljesítenie kellene a partnernek, E oszlopban szeretnéd a kiírást.
Felvettem a MA() függvényt a H1 cellába. Az E2 képlete:
=HA(B2>0;"";HA(C2>$H$1;($H$1-C2)*-1& " nap múlva lejár";(C2-$H$1)*-1& " napja lejárt"))
Ezt másold le az adataid mellé.

Delila1
Kipróbáltam, gördítõsávval is mûködik.

Biztos zaj van nálam ezt nem értem. Addig OK hogy megadom, a lejárathoz a dolgokat,(ma+ 1 stb) de az FKERES itt nem talál lejáratot....hogyan vigyem át a másikba? Ráadásul azt is szeretném, hogy csak azokat a számlákat figyelje amelyek nincsenek kifizetve...