2417
megoldást keresek erre a problémára
-
#1454 Sziasztok.
Abszolut tudatlan vagyok office területén, ezért kérném a segítségeteket abban, hogy hogyan lehet csatolni a cellába beirt szöveghez képet. Vagyis ha az egérrel rámész az adott szövegre akkor jelenitse meg a hozzá csatolt képet.
Odáig jutottam el hogy ha rányomok a szövegre akkor jön be egy teljes képernyős ablak, a benne lévő kisméretü képpel. Hát így nem jó, úgyhogy légszives segítsetek. -
#1453 Nincs mit. -
#1452 Köszönöm. -
#1451 Kijelölöd a sorokat, majd valamelyiknél a sorjelölő alján – a kurzor kereszt alakú, a függőleges vonala alsó és felső végén nyíllal – duplán kattintasz. Ezek a sorok innen kezdve automatikusan követik a beírt értékek magasságát. -
#1450 Az automatikus sormagasságra van valami billentyű kombináció? Vagy van olyan beállítás, hogy tényleg automatikus legyen? -
iandar #1449 Csak ennyi?!?! -> []
Big THX! -
iandar #1448 Megoldottam, de nem túl elegánsan, tehát várom a további ötleteket!
Az én megoldásom az lett, hogy két cellára bontottam a megjelenítést:
-Az első cella az =INT(SZUM(...:...)) függvénnyel és tizedesjegyek nélküli szám formátummal megadja az órák számát,
-a második cella =SZUM(...:...) függvénnyel és egyéni ":"pp (perc perc) cellaformátummal megadja a perceket.
Az eredmény: óóó:pp formátum. -
#1447 Hihetetlen, de a cellaformátummal tudod megoldani.
Az Egyéni kategóriába ezt írd: [ó]:pp -
iandar #1446 Sziasztok!
Van egy táblázatom, aminek az egyik oszlopában óra:perc értékek vannak. (Ez egy havi összesítő, hogy adott napon hány ledolgozott óra és perc volt.)
Hogyan, milyen függvénnyel tudnám az oszlop értékeit úgy összeadni, hogy óra:perc formátumú eredményt kapjak, de a 24 órát meghaladó értéket is kiírja az Excel? (24 óránként nullára vált, tehát most a sima SZUM a 25 óra helyett 1 órát ír ki)
iandar -
Culram #1445 Nem baj. Nagyon szépen köszönöm, hogy próbálkoztál. -
#1444 Feldobtam a kérdést egy másik fórumon, de ott sem sikerült megoldani.
-
Culram #1443 Hehe, úgy néz ki leöltem a topicot :) -
sulooman #1442 sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy meg lehet e excelben csinálni egy olyan hisztogramot melynél az oszlopok nem egységnyi szélességűek, hanem olyan szélesek, mint az X-tengelyen szereplő érték.
pl: http://robslink.com/SAS/democd26/mekko2.png
köszi -
Culram #1441 Szia! Köszi.
Sajnos a leírásom nem teljesen egyértelmű és még gyorsan is írtam. Csináltam egy piszkozat fájlt. Termelés.xls
Tehát lenne egy tábla a bal oldali, amiben ott van a kezdési és végidő, darabszám, utána számoltattam a különbséget és egy darab/percet is (azt már magamtól). És ezeket az adatokat kellene úgy feldolgozni valahogy, ahogy a jobb oldali táblában van, majd az ábrázolni a grafikonon.
Ugye itt a nehezebb részre az órára való lebontás, amihez még ötletem sem nagyon nincs.
Próbálgattam amit írtál, de nem akart nagyon összejönni. -
#1440 Nem derült ki az írásodból, de valószínűleg a két megadott idő különbségével akarsz operálni.
A negyedik oszlop legyen a különbség, D2 -> =B2-A2, a címe mondjuk Eltelt idő.
Az A, B, és D oszlop idő formátumú legyen, ez fontos!
Készíts kimutatást diagrammal, ahol a kimutatásban a SOR-hoz a D oszlopot, az ADAT-hoz a C-t tedd be. Állj a kimutatásban az Eltelt idő mezőre. Adatok|Tagolás és részletek|Csoportba foglalás. Itt beállítod az Órák opciót, és már kész is van.
2003-as verzióra vonatkozik a leírás.
-
Culram #1439 Sziasztok! Segítség kellene.
Tehát van pár adatsorom.
A oszlop: kezdési idő
B oszlop: végzési idő
C oszlop: darabszám
Ezekből szeretnék egy grafikont összehozni órára lebontva.
A kezdő és végidő között több óra is eltelhet, de lehet kevesebb is mint egy óra.
Köszönöm, ha tudtok segíteni. -
#1438 ha adatsorra hivatkozol működni fog excelben is. ne a grafikonra. a grafikon is az adatsorra hivatkozik. sokkal egyszerűbb. s szerintem csak így lehetséges. -
gombabácsi #1437 Nem is tudom hova írjam ezt. Talán ide.
Létezik olyan program, amivel egymástól függő grafikonokat lehet rajzolni?
Úgy értem hogy pl. van egy grafikon ami jelzi hogy az évek haladtával csökken az olaj. Pl. be tudom állítani hogy 2050-re elfogy.
Aztán létrehozok egy másik vonalat ami az életszinvonalt mutatja és összefüggést adok meg az olaj vonallal. Pl. ha az olaj mennyiség már 50ezer hordó per nap akkor az életszivonal 0.1-re esik.
Fake adatok meg hülye példa, de remélem érthető lesz. -
#1436 Sajnos ennél jobbat nem tudok... -
#1435 Azért köszönöm a válaszodat. -
#1434 Nem érhető el. -
#1433 Azt szeretném megkérdezni, hogy a "Függvény beszúrása" elérhető billentyű parancsként? -
#1432 Szivi. -
mukika36 #1431 Dejóóó :-)
Köszi!!! -
#1430 Helyesen a B9 képlete:
=SZUMHA($C$1:$C$6;1;$B$1:$B$6)/DARABTELI($C$1:$C$6;1), és 2 helyen kell átírnod az 1-est 2-re.
Az előbb csak összegeztem a jan-i és febr-i értékeket, a darabteli függvénnyel együtt kiszámolja az átlagot.
-
#1429 Vegyél fel egy segédoszlopot a C-be. A C1 képlete: =hónap(a1). Ezt másold le C6-ig.
A B9 képlete: =SZUMHA($C$1:$C$6;1;$B$1:$B$6)
Ezt másold le a B10-be, és a függvény közepén lévő 1-et írd át 2-re. -
mukika36 #1428 Legyetek szívesek segítsetek:
-
#1427 Nosza!
Privátban megírtam a címet. -
putto1 #1426 Nem igazán.
Elküldhetném ímélben a konkrét feladatot? -
#1425 Át tudod írni a képleteket, hogy az A:E tartományba írja az első 5-öt? -
putto1 #1424 Köszönöm a több győztes kiíratását, de #1420 már egy másik kérdés.
-
#1423 Most vettem észre, hogy az új táblázatodba az A:E tartományt szeretnéd bevinni. A példa alapján biztosan meg tudod csinálni. Ha nem, szólj! -
#1422 Egy kicsit cselezni kell, hogy ha azonos több helyezés, ne az először megtalált nevet írja ki az azonos számok mellé.
A D2 cellába (címsort feltételezve) ezt írd: =C2+SOR()*0,000001
Az F1 lesz a név, G1 a helyezés.
G2 -> =NAGY(D:D;5)
G3 -> =NAGY(D:D;4), és így tovább G6-ig, ami =NAGY(D:D;1)
F2 -> =INDIREKT("A"&HOL.VAN(G2;D:D;0))
ezt simán lemásolhatod F6-ig.
A G oszlop formátuma olyan legyen, hogy a számoknak csak az egész részét mutassa, a tizedeseket nem. A D oszlopot el is rejtheted. -
putto1 #1421 Az előzőhöz:
Az alaptáblázat adatai időnként változnak, így jó lenne, ha ez a kigyűjtés automatikusan frissülne az alaptábla módosulásakor
putto1 #1420 Lenne egy újabb kérdésem:
Adott egy táblázat.
Első oszlopban nevek (A), a harmadik oszlopban (C)helyezések.
A helyezések nincsenek minden névhez rendelve, mert csak bizonyos feltételek esetén van helyezési sorszám, egyéb esetben ez a mező üres.
Szeretnék ugyanezen a munkalapon egy olyan táblázatot is készíteni ahol helyezési (növekvő) sorrend alapján vannak rendezve az adatok. Csak azok a sorok kellenek ahol van helyezési szám, és azokból a sorokból kellene, az első öt oszlop (A:E). -
#1419 Más megoldás is van, az irányított-, vagy a 2007-es verziótól kezdődően speciális szűrés.
A cellák értéke:
AF1 a pontszámot tartalmazó oszlop címsora (pontszám)
AF2 =max(AD:AD)
AH1 a neveket tartalmazó oszlop címsora (név)
AI1 a pontszámokat tartalmazó oszlop címsora (pontszám)
Az ir. szűrő párbeszédablak mezői:
Más helyre szűrje bejelölve
Listatartomány $A:$AD
Szűrőtartomány $AF$1:$AF$2
Hova másolja $AH$1:$A1$1
-
zmrzlina #1418 Ez a képlet működése miatt van így, meg azért mert nem értek eléggé az excelhez.
Ha a következő kódot új modulba másolod és lefuttatod akkor a D1 cellától lefelé egymás alá kiírja a maximum ponttal rendelkező játékosok nevét.
A Set eredmenyek = Worksheets("Munka1").Range("B:B") sorban a Munka1-t írd át a te munkalapod nevére.
Sub nyertesek()
Dim maxpont As Double
Dim hovategye As Integer
hovategye = 1
Set eredmenyek = Worksheets("Munka1").Range("B:B")
maxpont = Application.WorksheetFunction.Max(eredmenyek)
For i = 4 To 53
If Cells(i, 2).Value = maxpont Then
Cells(hovategye, 4).Value = Cells(i, 1).Value
hovategye = hovategye + 1
End If
Next
End Sub
A sorok sorszámát nem kell bemásolni a makróba. -
putto1 #1417 Még 1 kérdés: ha többen vannak az élen miért csak az elsőt írja ki? -
putto1 #1416 A második képlet tökéletesen műxik!
=INDEX(A:B;HOL.VAN(MAX(B:B);B:B;0);1)
Örök hálám!!! -
putto1 #1415 A nevek A4-A53-ig vannak, a pontok AD4-AD53-id de a módosított képletem nem a megfelelő adatot adja:
=INDEX(A4:AD53;HOL.VAN(MAX(AD4:AD53);AD4:AD53);1)
Mit írtam el ?