Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
igen
MI-17-es
Dunakeszi? 😉

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

desigo
Molnibalage

Elképszetõe jól látszódik, hogy hogyan megy a frogalom és milyen iszonyatosan jól kell szervezni a dolgokat. Gyakorlatilag 70 percig folyamatosan mennek a gépek ki, ahogy a csövön kifér.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Kata

[/cserf][/fülünyúl]

desigo
Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Fenrir
Egyedüli retro-ként bõven elférne, az LQD is gyönyörû lett szvsz.

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Izlések és pofonok, de nekem jobban bejön a jelenlegi Malév festés, mint a régi 90-es évek eleji Tu-134 / -154-eken lévõ. 😊

Bár szvsz lehet még szebbe lenne, ha a gép orra fehér lenne, viszont a hajtómûgondolák sötétkékek.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Fenrir
Ráadásul mivel a törzs nagy része fehért ezért a festékhibák és a kosz baromi messzirõl látszik.

robotnyk
nem valami szép az alap Malév festés eleve a bohócorral (szerintem), szal valami ilyesmi nem ártana. a lufthansás, klmes retro liveryk is jól néznek ki.
Fenrir
Sajnos a matricán kívül ugyanaz az oldschool festés.

Milyen komoly lenne egy ilyen a 737-es flottának is az LQD mellé. Mondjuk a LOD lenne az a képen szereplõ LOF helyett 😊

robotnyk
[NST]Cifu
Amennyire én értek a témához ehhez már telepített rendszer kell, több méteres, esetleg több tíz méteres antenna, komolyabb több száz W vagy akár kW nagyságrendû adóteljesítmény.

Javaslom azonban, hogy inkább a rádióamatõröknél kilincselj ezzel, elsõ sorban a Index Rádióamatõr topic. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy ha jól tudom, akkor ilyen esetben már rádióamatõr vizsga szükséges, illetve a hatóságtól engedélyt kell szerezned a cucc telepítéséhez. A vonatkozó jogszabályok erre találhatóak.

És milyen az a komolyabb? max. én 300km-et szeretnék beszélni és 400-at szeretnék hallgatni.

[NST]Cifu
Amennyire én értek hozzá egy kézi készülék egy "picit" gyenge ahhoz, hogy 300-400km-en belül mûködjön. Ahhoz egy komolyabb antenna és fõleg komolyabb adóteljesítmény kell, ha beszélni is szeretnél.

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hogy egy ICOM IC-A15-ös rádióra milyen antennát vegyek hogy 300-400km-s körbe tudjam hallgatni is és hozzászólni is a rádiózáshoz?

Válaszotokat elõre is köszönöm!

Molnibalage
http://fekszarny.blog.hu/

Turistaosztály -1...

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

desigo
exTrem
Jaja kemény lehetett, terjed szépen mindenhol a videó 😊

Boconadi
Aztakurva???!!

robotnyk
most hallottam ismerõstõl. barátnõje KLMmel repült múlt héten (Budapest-Amsterdam). a gépen akkor vették észre, hogy az egyik utas rossz gépre szállt, mikor jött egy másik versenyzõ ugyanarra a helyre. 3 jegyellenõrzés után ez hogy sikerült? a tavalyi balhé után nem gondoltam volna hogy elõfordul ilyen. amúgy mennyire lehetnek az ilyenek gyakoriak?
robotnyk
végre... remélem mielõbb kiderül mi volt pontosan
Molnibalage
Megtalálták az Air France fekete dobozát.
(2009, Atlanti-óceán feletti katasztrófa, nyáron történt.)

Fenrir
Wow, érdekes koncepció:

Kata
Üzemanyagturizmus. Biztos náluk drágább, ezért annyit vittek el amennyit csak lehetett. Lehet még a klotyót is víz helyett keróval töltötték meg, meg a pilóták kulacsait is. 😄

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
Múltkor a Fedex MD-11-e 82 tonnát tankolt 😊

Kata
Hogy pazarolják a kerót, mikor úgyis készlet- és kitermelési problémák vannak a fosszílis tüzelõanyagok terén. Ej ej

[/cserf][/fülünyúl]

robotnyk
" az American Airlines indulása elõtt nem sokkal a Boeing jobb szárnyából mintegy 200 liter üzemanyag ömlött a betonra. A tûzoltók azonnal a helyszínre értek és megkezdték a káresemény felszámolását. A fedélzeten tartózkodó utasokat erre az idõre visszairányították a tranzitba. Az esemény miatt a járat végül másfél órás késéssel indul New Yorkba."
Fenrir
Akkor az az overwing fuel sapkája, olyan volt még classic-on. Én viszont a normál tankolócsonkra gondoltam.

alert
A bal szarny tetejen levo tanksapka szallt el. A kis lanc nem sokat ert 100 csomonal, ahogy a pelda mutatja.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

robotnyk
passzolom, abszolút koca vagyok a témában, fõleg a planespotter képekért látogatom az oldalt, csak érdekesnek tûnt az eset (azért nem jfk-a380 szinten érdekes, de mégis 😊)
Fenrir
Érdekes, elvileg a gépeken egy kis lánccal a refuel/defuel station-höz van rögzítve ez a sapka tehát csak úgy nem tud eltûnni. Mondjuk itt biztos a tankolást végzõ ember hibázott, az õ dolga a tanksapka visszarakása miután levette a csövet.

"A káreset helyszínén a tûzoltók megállapították, hogy a jobb szárnyon található üzemanyagkupak hiányzik, így a kiömlõ kerozin a hajtómûre csapódott - ez okozta az erõs füstölést."

Ezek szerint az access door-ja is hiányzott volna? Mivel az alatt vannak a kijelzõk, a szelepek meg a csatlakozási csonk.

robotnyk
robotnyk
én airportalon láttam a képet errõl, én is meglepõdtem egy kicsit 😊
[NST]Cifu
Ha egy USCG járõrgépet látsz Ferihegyen, na az furcsa lenne. 😊
Egy USCG VIP jet annyira azért nem meglepõ. 😊

Fenrir
Nem ütköztem meg csak egy kicsit furcsa, hogy ilyen gép volt itt.

[NST]Cifu
Tapasztalatcsere, együttmûködés, kiképzés... ki tudja, minden esetre annyira nem kell megütközni rajta.

Fenrir
No, de mi köze van az európai partokhoz az USCG-nek?

[NST]Cifu
Ez egy VC-37A, az USCG-nek egy ilyenje van (CG-01, lásd farokkód), a parti õrség fõtisztjének VIP jetje. Hogy mit keres nálunk? Passz, talán valamelyik USCG fejesnek itt van találkozója az EU parti õrséggel kapcsolatos döntései terén. Ugyebár Magyarország az EU soros elnöke...

Fenrir
Mit csinált vajon Ferihegyen?

Fenrir
Ha a hajtómûvet nézzük akkor talán több is.

Kata
Ne feledjük, hogy a két gép között van fél évszázad kb.

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
És még a Q400-re mondják, hogy kávédaráló. Ha az az akkor ez meg fûnyíró kb 😊

Molnibalage

Tikal
Mondjuk van benne valami, egyszer 747essel utaztam tengerentulrol haza, joformán üres volt, mondjuk oda felé meg tele volt 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Egyszerûen nem gondoltam volna, hogy meg tudja tölteni, mivel a legtöbb légitársaság 767, 777, A330, A340-et küld, még a 747-eseknek is viszonlag alacsony az aránya ezen a viszonylaton, persze egy forgalmasabb reptérrõl lehet, hogy megéri.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Fenrir
Ha meg tudja tölteni utasokkal akkor miért ne érné meg?

Ez kimaradt: *megéri egy ekkora gép üzemeltetése*

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\