Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sharks
Én inkább egy F-16-osra vagy MiG-29-esre szállnék fel! Az sem érdekelne, ha Szibériában tenne ki... <#vigyor5>

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Én is inkább valami melegebb éghajlatra utaznék most inkább. Nagyon nem esik jól ez a hûvös csapadékos idõ. Spanyolországban most is 12-16fok van. Ugyan esõs ott is, de legalább nincs hideg. Jó lenne most felszállni valami fapados repcsire és két óra alatt valami meleg helyen landolni és süttetni a hasunkat. Már csak azért is szeretem nézegetni az utazási irodák oldalait, mert megnézhetem, hogy milyen szép tájakra lehetne elutazni, és ötletet gyûjthetek a következõ évi nyaralás megtervezéséhez. 😊
morleone
Svájcba ill. Genfbe most ahogy nézem, nagyon olcsón ki lehet jutni, (itt néztem) bár az ottani mindennapi élet kompenzálhatja ezt. 😄
Ha én mennék ki oda, biztosan megnézném a CERN-t! <#vigyor2>

Amúgy még ajánlom még ezt a cikket is, 10 ok amiért érdemes Svájcba síelni menni. (Engem nem gyõzött meg, utálom a hideget. 😄)

Fenrir
Voltam Zürichben meg Genfben is, Genf gyönyörû repülõrõl, mi a genfi tó felett mentünk át és úgy fordultunk rá a hegyek között a pályára, az valami félelmetesen szép volt. Zürich egy kissé lapos területen van, de az is szép látvány a hegyek között még egy Q400-as pilótafülkéjébõl is 😛

A halál csupán a kezdet...

Imádok repülni!!
Bár gondolom, ez nem nagy újdonság ebben a topicban. :-)
Nagyon sokat volt szerencsén repülni már, most egy téli repülést tervezek. Tavaly télen Münchenbe repültem, illetve onnan Spanyolországba. Gyönyörûek voltak a havas hegycsúcsok a magasból!!!
Ami mondjuk még ennél is szebb, az a tenger fentrõl!!! Amikor Barcelonába repültem tavaly októberben. egy reggeli járattal mentem, s pont akkor fordultunk rá a reptérhez vezetõ légifolyosóra, amikor a narancssárga nap emelkedett ki a tengerbõl. Rá voltam tapadva az ablakra!! Leírhatatlanul szép volt!!

Most Svájcba készülök, méghozzá síelni a családdal.
Mindenképpen valami reggeli járatra akarok jegyeket foglalni, hogy egyrészt idõben megérkezzünk, másrészt, hogy láthassam a havas hegyeket.

Valaki járt esetleg már Svájcban? Mert én még soha, de nagyon várom, mert gyönyörû helynek tartom.
Nagyon jó földrajzi adottságokkal rendelkezik: vannak tavak, hegyek, alacsonyabba fekvõ területek.
Úgyhogy várom az információkat!
Molnibalage
Az Aranysas legutóbbi számában egy elég hosszú cikk van a témáról.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

JürgenKlinsmann
Doolitle elképesztõ pilóta volt ehhez kétség sem fér. Bár a visszavágást lehet bírálni, hiszen a Pearl Harbor elleni támadás tisztán katonai csapásmérés volt, amit Doolitle és százada háborús bûntettnek beillõ, civil lakosság elleni terrorbombázással torolt meg. Az akciónak ez az egyetlen nem "emberfeletti" mivolta, amit persze a korabeli sajtó (de még a jelenlegi) is próbál kendõzni.

Ez a Gee Bee egyébként mennyire kultikus repülõ? Nem ez felelõs a méltán híres Bee Gees formáció nevéért? <#nyes><#nyes>

@blazsa:Soha nem nyertem még tombolán sem, de azért egy másodlagos email címmel toltam rá egy regisztrációt, hátha. Az ingyen repjegyek mindig jól jönnek egy vérbeli repülésbuzinak! <#wink>

Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit

Ezt pl. eddig nem tudtam.
"Talán csak egyetlen pilóta élte túl a Gee Bee-vel való repülést, ez a pilóta Jimmy Doolittle volt. Igen, az a Doolitlte, aki ismét bizonyítja világhírének jogosságát a háború alatt, mint a Tokyo elleni, 1942 áprilisi „lehetetlen” bombázást végrehajtó akció parancsnoka. (http://www.hadakutjan.hu/tortenetek_visszavagas_napja.php)."

Légcsavaros legendák …és ami kimaradt
Itt olvastam.
Van még egy pár érdekesség régi gépekrõl, lehet hogy valaki talál benne még újat.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Szerintem csak simán keress rá az úticélra, és ki fog dobni egy csomó lehetõséget.
Másik lehetõség, hogy keress légitársaságonként, nézd meg a honlapokat, mert egyrészt mindenhol mindig változnak az akciók, másrészt így, hogy még nincs kifejezett város, ahova mennél, még válogathatsz is.
Én szerencsére sokat repülök / repültem már, most is síelni készülök valahova, ezért is vagyok ennyire tájékozott. :-)
A legtutibbat a Swiss Air honlapján találtam, ugyanis náluk ingyen is van repülõjegy, ráadásul egy síelõs hétvégével összekötve.

http://www.swiss.com/web/EN/various/competition/Pages/winter_in_switzerland_form.aspx

Egy próbát megér!
Itt is nézelõdhetsz, ha például Svájra gondoltál, de a fapadosokkal nagyon sok helyre el lehet jutni, szinte lehetetlenül olcsó áron.
Egy dologra vigyázz: így karácsony közeledtével mindenhol megemelik az árakat, úgyhogy ha nem feltétlen idén szeretnél menni, azt javaslom, januári járatokat nézz inkább, sokkal olcsóbb lesz.
Ilyenkor még a fapadosok is nagyon drágák.
Papirzacsi
Hát lehet 2012. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Fenrir
Ahogyan haladnak eléggé kétségesnek tûnik.

Papirzacsi
Márciustól, a nyári menetrend elsõ napjától lesz használható a SkyCourt.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Thaison
Ide írok,mert talán itt van a legnagyobb élet. Most télen, decemberben vagy januárban el szeretnénk repülni valahova. Konkrét úti célunk még nincs nagyban függ majd attól hogy milyenek a repülõjegyárak. Lényegében az érdekelne hogy hol érdemes õket nézegetni? Én most Ferihegynek az oldalán találtam egy részt ahol fent vannak országok szerint a különbözõ légitársaságok ajánlatai,gondolom ezek az akciósak. Persze ez lehet hogy csak nekem újdonság, nem vagyok egy sûrûn repkedõ sajnos😞

Más dolog: Most hogy néztem az oldalukat kicsit olvasgattam, és nem is tudtam hogy épül egy új terminál, az mikorra fog elkészülni?

Boconadi
ha annyira odaadnák a fél kezüket, már megvették volna szvsz.
Sziasztok!
Vasárnap portré film lesz Rubik Ernõrõl a DunaTV-n.
Info

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Fenrir
Ez lemaradt a hírbõl:

"Csak zárt és légkondicionált helyre adják el õket, hogy az utókor is "tanulmányozhassa" a XX. század ûrhajóit."

Molnibalage
Ezek szerintem marhák. Eladnak fillérekért egy olyan hajtómûvet és komplett rendszert, amit senki nem tudott rajtuk kívûl eddig létrehozni...?

Lehet, hogy jenki szemel "elavult" (?), de más a fél kezét odaadná, hogy ízekre szedhesse a gépet.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Fenrir
Így múlik el egy korszak:

A NASA eladja régi ûrrepülõit: a Discoveryt, az Atlantist és az Endeavourt. Korábban 42 millió dollárért hirdették õket, ennyiért azonban senkinek sem kellettek - ezért most már egyenként 28,8 millió dollárért lehet vinni õket. A fõ hajtómûveket korábban 400-800 ezer dollárért hirdette, most viszont már ingyen adja a NASA - igaz, a szállítást a vevõnek kell fizetnie, írja a brit Telegraph. A vételi szándékot 2010. február 19-ig kell jelezni.

Atlantis

A NASA-nak nincs szüksége az elavult technikájú ûrhajókra, a leendõ ûrprogramok finanszírozásához viszont minden cent jól jön.

Fenrir
Sokat azon nem lehet elbaxni, ha be van tekerve az ILS frekvencia akkor automatikusan lehangolja azt, amikor GS és a LOC capture van onnantól pedig már tényleg hátra lehet dõlni és élvezni az autoland csodálatos élményét. A végén kell csak visszavenni az irányítást a pályaelhagyáshoz és taxizáshoz.

[NST]Cifu
Azért nem árt, ha a robotmasina normálisan van beállítva a pilóták által. Ködös emlékeim vannak egy Airbus katasztrófáról, ahol a robotpilóta egyik rosszul beállított kapcsolója miatt szántották fel a földet...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Fenrir
Semmi gond nincs a magyar pilótákkal, a legtöbbje még vasalódeszkán el is tud repkedni ha kell, szerintem bõven megállnák a helyüket bárhol a világban.

Amúgy mi a kunszt egy Cat III/B leszállásban ahol mindent a robot csinál? Az nem a személyzet érdeme.

Kata
Mindenesetre ne legyetek közel a leszálló repülõkhöz mert bármikor felrobbanhatnak. Többfelé jártam Európába, de velem is többször elõfordult, hogy Ferihegyre hazaérkezve, leszállás közben egyszerûen felrobbant a gép, mielõtt elérte volna a talajt. Ott is volt aki nem futott el, vagy késõn kapcsolt, õk elestek, beütötték térgye kalácsukat és bevérzett.

[/cserf][/fülünyúl]

Tikal
nem azt sose...csak sejtéseink lehetnek.. 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Kata
szerintem nem tudjuk mire gondolt igazán 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Palinko
jaja ez a neve 😊 aki akar tud szép képeket találni róla googleba.
morleone
Azért a hullámokon látszik, hogy azért egy kis szelet azért hoz magával a repülõ! 😄
Olyan rossz idõ van ma, és ahogy nézem a repülõs videókat, úgy elrepülnék valami meleg vidékre. Mondjuk egy kis Egyiptom nagyon jól esne.

Tikal
jaja, híres reptér ebbõl a szempontból, bár ez a gép még a szokásosnál alacsonyabban landolt... 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Molnibalage
http://vilagutazo.blog.hu/2010/04/01/a_vilag_legizgalmasabb_landolasai

Molnibalage
St. Maarten (?)

Palinko
ez a tengerpart errõl híres hogy lehet így látni gépeket múltkor mondták is hogy melyik már nem emlékszem a nevére. de állat lehet ücsörögsz a vízben persze fülvédõvel a fejeden és pár méterrel fejet fölött száll egy több tonnás gép 😄
Molnibalage
Sokkal nagyobb veszély - nem is értem, hogy hogyan nem borult fel még senki - a gép gázsugara és az szárvégi leválási örvények, amik elérhetik a talajt. Simán eldobnak méterekre egy embert ezek az örvények.

Mondjuk út is megy el ott, elvben tehát ki van számolva, hogy ez nem történhet meg.

Tikal
szerintem arra gondolt hogy becsapodhat a gép.. egyenesen a turisták arcába 😊

w77d
a mai világba kituggya xXXXD

Molnibalage
A gépek nem szoktak csak úgy maguktól felrobbanni.

masika
Ez nagyon vagány! Mondjuk én az emberek helyében elfutottam volna, mert elég közel volt a gép és ha felrobbant volna akkor õk is meghaltak volna. volna, volna, volna😄 De így megörökítették az utókornak 😊 Kiváncsi vagyok magyar pilóta hogy vette volna ezt a szituációt...

morleone

na ez sem semmi. 😄

JürgenKlinsmann
Így van! De azért tényleg szépen csinálta, kerülte a pánikot és határozottan cselekedett. Persze nem olyan horderejû ez a teljesítmény, mint a Hudson folyós eset, de egy szép tapsot így is megérdemel! 😊

Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit

Molnibalage
Akkor úgy átfordult volna a gép, hogy egybõl nyekk...

Az útraszállás este annyira nem vészes, mert kisgépek leszállási sebessége nem túl nagy. Nem a teljes kigurlási távot kell venni. Ha 160-nal leteszi és 90-re fékez, akkor már a forgalom ritmusábam megy. 😊

Végsõ estben az út mellé is vihette volna gépet, ha valakit lekaszált volna. Hála istennek nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha...

JürgenKlinsmann
Igen, ezzel egyetértek. Bár a videón kevésbé látszik, de az is lehet, hogy pilóta kiszúrta ezt a kongást az úton és ezért a biztonságosabb aszfalt landolást választotta. Könnyen lehet, hogy az a mezõ inkább egy lagúnás, lápos terület amire landolni egyenlõ azzal, hogy összetörik magukat.

Molnibalage
Igen, de végülis elvárható, hogy a repüléssel felvállalt kockázatot ne toljad rá másra. Pl. Bp estén két élet vs. több száz odalent. Persze ez inkább morális megközelítése a dolognak.

JürgenKlinsmann
Nem hiszem, hiszen kényszerleszállás volt. Bár a videóban is látható, hogy a másodpilóta egy mezõre mutat, szóval még ki tudja, lehet, hogy elvették volna a repülési engedélyét gondatlanság miatt amiért nem ott hajtotta végre a kényszerleszállást. Nem tudom, hogy hány óra körül történt az eset, mert ha a déli órákban akkor nem csoda, hogy ilyen kihalt volt az út.

Egyébként ilyet én is sokszor szoktam játszani szimulátorban, bár a Flight Simulator nem ilyen megengedõ, mikor a kis Cessna jetet akarom a Ferenc körútra lerakni a Budapest Scenery-n! <#nevetes1>

Fenrir
Itt minden valós idõben volt, nem volt vágás, ergo nem volt rádiózás sem, hogy "gond van és zárjanak le valami utat mert oda szállnánk le". Még mondja is az utas, hogy balra van valami mezõ-féle, de a pilóta nem arra vette az irányt.

Szerintem csak mákjuk volt, hogy pont akkor nem volt ott forgalom.

Tikal
akkor miért nem zárták le mindkét sávot?

ha délután ötkör kimegyek a házunk mögé a kétszer két sávosra, az egyik oldalon 3 kilométeres sor van, kifelé meg üres az út... mákja volt...

w77d
elvileg az, csak gyanús hogy egy 2x2 sávos nagy forgalmi úton az egyik oldalt senki sincs, még gyalogosok sem...

Molnibalage
??? Ez nem egy váratlan mûszaki meghibásodás?

w77d
egy árva lélek nincs az úton, valszeg lezárták emiatt...

Molnibalage
Ha elcsaptak volna valakit, akkor felelõsségrevonhatóak lettek volna?

w77d
még friss volt az elméleti oktatás anyaga, hogy mi a teendõ vészhelyzet esetén 😊

Tikal
szép volt bazz 😊

Fenrir
Csávó gyorsan kapcsolt és nem pánikolt be: