14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Mark007
    Van valami gyakorlat most? Itt Eger felett 100m körüli magasságban húz el egy gripen 5-6 percenként..
  • ambasa
    Bocs, de csak most néztem meg a videót. Én idáig a pilonról beszéltem, azokat szoktak oldható csavarkötéssel rögzíteni, ellenben a bombazár, már oldható. Ennek lehet oka vészoldás, de lehet, mint ahogy a PG-ben MiG-21 berepülés közben történt a zárhorog tarórugójának törése miatti nem szándékos oldás is.

TG
  • Boconadi
    Ez hogy nem jutott eszembe :o
  • Kata
    Lassított felvételen látszik, ahogy a gonosz bomba egy szempillantás alatt dugi csavarhúzójával kicsavarozza és már hullik is utána.
  • Molnibalage
    Viszont akkor nagyon fura a meghibásodás, hogy pont akkor engedett el a csavarkötés (?), mikor "megkönnyebült"? :)
  • Reaper
    Mivel általában a függesztő pilonok csavarokkal/csavarcsapokkal kerülnek rögzítésre, így nem igazán jellemző az oldhatóság..
  • [NST]Cifu
    Ahogy ambasa, úgy én sem hallottam még ilyenről.
  • ambasa
    Elvben az általam ismert gépeken nem, mert azokat fix csavarkötések tartották, de a Mi-8TB-n a piropatronos bekötéseken keresztül az egész fegyverrács lerobbantható volt (ilyen megoldást hasonló különleges esetekben el tudok képzelni)

TG
  • Molnibalage
    A fegyver tartókat tehát elvben levegőben nem lehet ledobni egyetlen gépen sem?
  • [NST]Cifu
    Vészleoldásnál se kellene a TER-nek is leoldania, szóval én inkább meghibásodásra gyanakodnék. :)
  • Fenrir
    Jaja, az nekem is furcsa volt, Cifu biztos tud róla valamit mondani.
  • Molnibalage
    0:43-nál vészleoldás lenne? Vagy valami gebasz lehetett a leoldásnál? Elég hajmeresztően néz ki.
  • Fenrir
  • Tikal #12267
    miért kell ilyen köcsög zenével elrontani a videot? ...
  • Fenrir
  • desigo
    Bioüzemanyaggal repült egy Boeing Mexikóvárosból Madridba
  • Boconadi
    hogy kattognak a gépek... :D
  • Molnibalage
    Abszolút értékben igen, fajlagosan már egészen más a helyzet.

Számold ki (saccold) hogy mennyi a fajlagos fogyasztása utaskilométerre vetítve egy gépnek attól függően, hogy mennyire messzire megy és mennyire van tele. Sanszosan egy súlycsoportban van a személyautók átlagos használatára vetíve, mikor csak 1-2 ember ül benne.

Teljesen tele gép esetén interkontinentális repüléseken, ahol nagyon sokáig vannak optimális magasságon, ott meg max. hajók szorongatnák meg őket, de hát azok meg csigalassúak...
  • desigo
    Nem kevés üzemanyag elpusztítása árán...
  • Kata
    Felhajtóerő a csoda neve. :)
  • [NST]Cifu
    Ez olyan kérdés, minthogy hogyan képes egy akkor fémdarab úszni, mint egy repülőgép-hordozó. :)

Van nála nagyobb (An-225), ami már lassan 20 éve repül. Terveztek nála jóval nagyobbat is (Boeing Pelican, Berijev Be-2500). :)
  • [NST]Cifu
    Szerintem azért furcsa neked, mert te Jak-52-esnek nézed azt a Jak-18-ast... :D
  • Fenrir
    Valahol azért az csoda, hogy egy ekkora fémdarab hogyan képes repülni.
  • Kata
  • Kata
  • Kata
    Főleg neked. :)
  • Willenbrock
    Jaknak fura a motorburkolata.
  • Willenbrock
    Kicsoda? Nem láttam jól hogy milyen gép,lehetett volna Jaguár is.
  • Molnibalage
    Ha már így belejöttünk. Biztosan volt már ez, de hátha nem ismeri valaki.

• Reaper
    LOL
  • w77d
    óóbazd alsónál a propeller érinti egy picit a földet és kész a baj... azért a felső se semmi, bár ott hasról fel tdná húzni..
  • Molnibalage
    Az alsó gép akár sövényt is nyírhatna. :)
  • [NST]Cifu
    Komolyan mondom, ezek a szánalmas kezdők az un. mélyrepüléseikkel... a profik bezzeg... :D

[center]

• Molnibalage
    Ez most kinek szólt?
  • Sharks
    Még jó, hogy nem olvastad az én hsz-emet múlthéten a másik fórumon.
  • Reaper
  • Kata
    Bakker akkora ökörségeket írnak, hogy én lehalok, pedig nem vagyok egy nagy repülős guru. De ők annak tartják magukat. És ahogy megszakértik... Kész! :D
  • Reaper
    Jó lesz az Alpha Jet-nek is...:)
  • Kata
    Please ne szpemmeljetek hülyeségekkel mert törlök. Köszi.
  • Molnibalage
    Aszfalt? Nem beton?