Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
Ha én mennék ki oda, biztosan megnézném a CERN-t! <#vigyor2>#vigyor2>
Amúgy még ajánlom még ezt a cikket is, 10 ok amiért érdemes Svájcba síelni menni. (Engem nem gyõzött meg, utálom a hideget. 😄)
A halál csupán a kezdet...
Bár gondolom, ez nem nagy újdonság ebben a topicban. :-)
Nagyon sokat volt szerencsén repülni már, most egy téli repülést tervezek. Tavaly télen Münchenbe repültem, illetve onnan Spanyolországba. Gyönyörûek voltak a havas hegycsúcsok a magasból!!!
Ami mondjuk még ennél is szebb, az a tenger fentrõl!!! Amikor Barcelonába repültem tavaly októberben. egy reggeli járattal mentem, s pont akkor fordultunk rá a reptérhez vezetõ légifolyosóra, amikor a narancssárga nap emelkedett ki a tengerbõl. Rá voltam tapadva az ablakra!! Leírhatatlanul szép volt!!
Most Svájcba készülök, méghozzá síelni a családdal.
Mindenképpen valami reggeli járatra akarok jegyeket foglalni, hogy egyrészt idõben megérkezzünk, másrészt, hogy láthassam a havas hegyeket.
Valaki járt esetleg már Svájcban? Mert én még soha, de nagyon várom, mert gyönyörû helynek tartom.
Nagyon jó földrajzi adottságokkal rendelkezik: vannak tavak, hegyek, alacsonyabba fekvõ területek.
Úgyhogy várom az információkat!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez a Gee Bee egyébként mennyire kultikus repülõ? Nem ez felelõs a méltán híres Bee Gees formáció nevéért? <#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
@blazsa:Soha nem nyertem még tombolán sem, de azért egy másodlagos email címmel toltam rá egy regisztrációt, hátha. Az ingyen repjegyek mindig jól jönnek egy vérbeli repülésbuzinak! <#wink>#wink>
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
"Talán csak egyetlen pilóta élte túl a Gee Bee-vel való repülést, ez a pilóta Jimmy Doolittle volt. Igen, az a Doolitlte, aki ismét bizonyítja világhírének jogosságát a háború alatt, mint a Tokyo elleni, 1942 áprilisi „lehetetlen” bombázást végrehajtó akció parancsnoka. (http://www.hadakutjan.hu/tortenetek_visszavagas_napja.php)."
Légcsavaros legendák …és ami kimaradt
Itt olvastam.
Van még egy pár érdekesség régi gépekrõl, lehet hogy valaki talál benne még újat.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Másik lehetõség, hogy keress légitársaságonként, nézd meg a honlapokat, mert egyrészt mindenhol mindig változnak az akciók, másrészt így, hogy még nincs kifejezett város, ahova mennél, még válogathatsz is.
Én szerencsére sokat repülök / repültem már, most is síelni készülök valahova, ezért is vagyok ennyire tájékozott. :-)
A legtutibbat a Swiss Air honlapján találtam, ugyanis náluk ingyen is van repülõjegy, ráadásul egy síelõs hétvégével összekötve.
http://www.swiss.com/web/EN/various/competition/Pages/winter_in_switzerland_form.aspx
Egy próbát megér!
Itt is nézelõdhetsz, ha például Svájra gondoltál, de a fapadosokkal nagyon sok helyre el lehet jutni, szinte lehetetlenül olcsó áron.
Egy dologra vigyázz: így karácsony közeledtével mindenhol megemelik az árakat, úgyhogy ha nem feltétlen idén szeretnél menni, azt javaslom, januári járatokat nézz inkább, sokkal olcsóbb lesz.
Ilyenkor még a fapadosok is nagyon drágák.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Más dolog: Most hogy néztem az oldalukat kicsit olvasgattam, és nem is tudtam hogy épül egy új terminál, az mikorra fog elkészülni?
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
"Csak zárt és légkondicionált helyre adják el õket, hogy az utókor is "tanulmányozhassa" a XX. század ûrhajóit."
Lehet, hogy jenki szemel "elavult" (?), de más a fél kezét odaadná, hogy ízekre szedhesse a gépet.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A NASA eladja régi ûrrepülõit: a Discoveryt, az Atlantist és az Endeavourt. Korábban 42 millió dollárért hirdették õket, ennyiért azonban senkinek sem kellettek - ezért most már egyenként 28,8 millió dollárért lehet vinni õket. A fõ hajtómûveket korábban 400-800 ezer dollárért hirdette, most viszont már ingyen adja a NASA - igaz, a szállítást a vevõnek kell fizetnie, írja a brit Telegraph. A vételi szándékot 2010. február 19-ig kell jelezni.
Atlantis
A NASA-nak nincs szüksége az elavult technikájú ûrhajókra, a leendõ ûrprogramok finanszírozásához viszont minden cent jól jön.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Amúgy mi a kunszt egy Cat III/B leszállásban ahol mindent a robot csinál? Az nem a személyzet érdeme.
[/cserf][/fülünyúl]
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Olyan rossz idõ van ma, és ahogy nézem a repülõs videókat, úgy elrepülnék valami meleg vidékre. Mondjuk egy kis Egyiptom nagyon jól esne.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Mondjuk út is megy el ott, elvben tehát ki van számolva, hogy ez nem történhet meg.
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
Az útraszállás este annyira nem vészes, mert kisgépek leszállási sebessége nem túl nagy. Nem a teljes kigurlási távot kell venni. Ha 160-nal leteszi és 90-re fékez, akkor már a forgalom ritmusábam megy. 😊
Végsõ estben az út mellé is vihette volna gépet, ha valakit lekaszált volna. Hála istennek nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha...
Egyébként ilyet én is sokszor szoktam játszani szimulátorban, bár a Flight Simulator nem ilyen megengedõ, mikor a kis Cessna jetet akarom a Ferenc körútra lerakni a Budapest Scenery-n! <#nevetes1>#nevetes1>
Szerintem csak mákjuk volt, hogy pont akkor nem volt ott forgalom.
ha délután ötkör kimegyek a házunk mögé a kétszer két sávosra, az egyik oldalon 3 kilométeres sor van, kifelé meg üres az út... mákja volt...