Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
[/cserf][/fülünyúl]
Ezen a képen látható a törzs két oldalán lévõ felfújható úszógumi 😄
F-15SE és az illeszkedõ póttartályban kialakított belsõ fegyvertér
Ez lesz a F/A-XX?
Szép kis JAS-39D festés:
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
karosszéktábornok.blog.hu
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Gázturbinás hajtómûvek vannak és régen voltak a dugattyús hajtómûvek.
Helikopter wiki
Helikopter hajtómûvek
A halál csupán a kezdet...
Érdekelne engem a helikoptereken használt sugárhajtómûvek felépítése, leírása, és annak a leírása, hogy hogyan is hajtja meg a rotor lapátokat. Ha valaki tudna nekem linket vagy esetleg dokumentumot küldeni, errõl azt nagyon meg tudnám köszönni!
Üdv: Jenc

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
A rövid járatokon üzemelõ pilóták már a '70-es években is úgy repültek, mint az általad emlegetett BKV buszsofõrõk. Ilyen járatokat üzemeltet - vagy most is, ha még létezik - pl. az Aloha Airlines. A Hawaii-szigetek között 15-20 perces utakat nyomtak le. Leszálltak, utascsere és már mentek is. Erõsen kétlem, hogy ezek utáni pihenõrõl lenne szó. Mondjuk olyasmit képzelek el, hogy 4-6 vagy 6-8 óra után képzelnek el ennyit.
A baj az, hogy a hír nem volt elég részletes, de gondolom, hogy nem viccbõl tiltakoznak.
Inkább képzeld el, hogy egy BKV sofõr minden kör után elmegy 2 órás pihenõre mikor mondjuk a munka tartott 45 percig.
Szerintem nem a transzatlanti 12 órás járatokra gondolnak itt, hanem az 1-2 órás európai vagy közeli desztinációkra vonatkozó járatokra.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
1. A MALÉV hogyan hozhat egyáltalán ilyen elborult döntést ami a legalapvetõbb józan észnek és a repbiztonságnak is ellentmond? Mi ez az állatság?
2. Amennyiben ez jogilag lehetséges, akkor ismét csak az jön képbe, hogy melyik barom az, aki jogszabályokat alkotott, hogy ezt a döntést egy (magán)cég kezébe adja?
Kamionsofõrök pihenõje is sokkal durább követelményeknek kell, hogy megfeleljen, pedig azok nem embereket szállítanak...
Mondjuk amikor olyan a meló, hogy nagy megbontással jár mint pl a zajcsökkentõ rendszer actuatorait cserélni az oldalfalak és mennyezet mögött az már a "nemszeretem" kategória mert szét kell barmolni hozzá az utasteret.
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Több gépen is hallottam már a hejtómûvekbõl furcsa zajt....Meg tudnátok mondani, hogy ez mitõl van? Pl. ebben a videóban is jól hallható.
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
Ha nem titkos az információ, akkor elárulod, hogy honnét van ekkor rálátásod erre a területre? Légiközlekedéshez kapcsolódik a munkád, vagy csak autodidakta módon képezted ki magad, mert érdekelt?
Iranyito szemelyzetnel pedig a kis forgalmu idoszakban keletkezik a legtobb hiba, a hibak 70-75%-a. A hibak 45%-a keletkezik a beulestol szamitott negyed oran belul, es 65% pedig a 6 evnel kevesebb gyakorlattal rendelkezo iranyitokkal fordul elo.