14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#12199 Nekem személy szerint pl. hiányzik a sebességgyűjtés fázisa a földről elszakadás után. Szerintem ezekkel az öreg sugaras masinákkal hajdanán nem emelkedtek ilyen meredeken közvetlenül a felszállás után. -
#12198 Milyen paramtérekről van szó? -
#12197 A felszállások milyenségébe szerintem inkább ne menjünk bele. Legyen annyi elég, hogy nem igazán ilyen paraméterekkel kellett felszállni a 15-össel.. -
#12196 Azért sem hinném hogy pilótahiba lett volna mert előzőleg volt már 3 felszállásuk a géppel és ezek során szépen repültek vele,a felszállás is szép szabályos volt ahogy a leszállások is szabályosak,lágyak.A póttartályokkal volt valami baj. -
#12195 Ennyi erővel vedd le a keresztvizet minden pilótáról, aki gépet vágott oda, vagy minden sofőrt, aki autót/busz/stb. tett tönkre.
A járművek vezetése veszélyes üzem. Ez van. Főleg olyané, amivel itthon senki nem repült alsó hangon 20 éve. Lehetett volna külföldi pilótát is, lehet hogy az sem számított volna... -
#12194 Ennyi idő után még nem lehet messze menő következtetéseket levonni. Majd kiderül a vizsgálat után a pontos háttere a dolognak, vagy nem... Csak arra akartam rávilágítani, hogy még mindenki örvendezik, hogy legalább a két pilóta túlélte a dolgot (ami persze tényleg jó), addig azért elég szomorú, hogy 50 embernek, aki ennyit dolgozott vele, ezt kellett végignéznie. -
#12193 Úgy néz ki hogy valami módon a póttartályok okozták a bajt ezért inkább műszaki hibának tűnik.
Egyébként több fórumon is azt olvastam hogy a hatóságoknál páran nem akartak repülési engedélyt adni a gépnek,és sokan vádolták merevséggel meg szándékos akadályoztatással a hivatalnokokat.Még politikai okokat is emlegettek ezzel kapcsolatban,de bizonyos személycserék történtek a hatóságnál és ezután már nem álltak az engedélyek kiadásának útjába.Akik anno nem akarták kiadni az engedélyeket azok most biztos mondogatják hogy "Naugye mi megmondtuk" -
#12192 Ez nagyon nem szerencsés szemlélet... -
#12191 Mindenki úgy van ezzel, hogy felröppent a hír kb. 2 hete, hogy lesz egy ilyen esemény. Olvashattunk róla pár cikket, majd eljött. Gondoljunk azért bele, hogy milyen ez annak, aki évek óta várta ezt a pillanatot és dolgozott érte, meg rohangált, hogy összekunyerálja rá az anyagi támogatást: "A jelenlegi állapot mintegy 50 ember 5 év alatt végzett 25 ezer munkaórájának az eredménye." (HTKA-fórum, 2011)Ha az anyagiaktól el is tekintünk, akkor is durva még feltételes módban is kimondani, hogy ha ez pilótahiba volt, akkor 2-en vágták tönkre ezt a rengeteg munkát pár másodperc alatt. -
#12190 Nem kell olyan messzire menni, lengyeleknek is van egy.. -
#12189 Amerikában is van repképes Mig-15UTI
-
#12188 Civil gépről lévén szó, gondolom LH, KBSZ és katonai reptér (LHSN) lévén gondolom besegít a KLH is.. -
#12187 Melyik ilyenkor az illetékes hatóság? -
#12186 Kár találgatni, majd a kivizsgálás eldönti mi volt a kiváltó ok... -
#12185 Mekkora ijedtség lehetett a fülkében,mikor érzi az ember hogy lebillent a szárny...hogy elvesztette az uralmat felette,tényleg újjászületett a két pilóta. -
#12184 Vajon miért billent le az egyik szárny? Úgy néz ki mintha nem érte volna még el a felszállási sebességet mikor elemelték,vagy esetleg hirtelen húzták fel az orrát?,talán az ívelőlap amit felszállási helyzetbe nyitnak asszimetrikusan nyílhatott ki? Vagy elemeléskor lecsökkent a tolóerő.
Kiváncsi leszek hogy műszaki vagy pilótahiba történt-e. -
#12183 Sanszos, hogy a törzskeretek is deformálódtak és a hajtómű sem köszönte meg a puha "landolást". Biztos sokmindent ki lehet belőle menteni, de ez a sárkány már ránézésre is kuka sajnos... -
#12182 Hááááááááát...
A kép alapján az egyik szárnynak annyi. Kérdés, hogy a törzsbekötési pontokat mennyire tépte meg. Ha a törzs is nagyon károsdott, akkor szerintem kuka sajos az egész gépnek.
Ha "csak" a szárny és egybek, akkor is minimum egy használt szárnyat és futót kell valahonnan leakasztani és újrakezdeni az egészet. A hajtómű is finom ütést kaphatott, a segédberedezésekkel együtt. -
#12181 Aztarohadt. Ebbe simán belehalhattak volna így a kép alapján. -
GPx8 #12180 Szvsz. a sárkány kuka, de - talán - a hajtómű és az elektronika megúszta. -
#12179 A gépet most kezdhetik előlről vagy ez már így kuka? Jó sok pénz meg munka veszett akkor kárba. -
#12178 Kár érte de még szerencse,hogy nem lett személyi sérülés. -
#12177 Képek
Az első kép már az első elpattanás után készült, a jobb szárnytartály már leszakadt és a bal is keresztbenállt, meg már füstölt is a gép. Maradjunk annyiban, hogy kurva nagy mákjuk volt, hogy így megúszták. A gép viszont tropa... -
#12176 Ne menjünk szerintem egyelőre bele, mivel mindenkinek részinformációi vannak csak perpillanat.. Hallottam egy verziót, hogy hogyan történt a dolog, de szerintem várjuk meg amíg jobban összeáll a kép. Amúgy a 15-öt nem mondanám rigolyás gépnek, inkább másmilyen odafigyelést igénylőnek. Ezt nem a kisujjamból szoptam amúgy, mielőtt nekem ront valaki, hanem apám és keresztapám is repült ezzel a típussal jó pár órácskát, szóval csak tudják..;) -
#12175 Az mit jelent hogy felszállás közben összecsukták? Korán húzták be a futót? Kár érte nagyon sok meló volt benne de amit eddig a Mig-15-ről hallottam elég rigolyás gép,nem pilótabarát. -
#12174 Igen, igaz a hír. Felszállás közben összecsukták és ahogy hallottam elég gatya a gép, de legalább a pilóták megúszták... -
#12173 Már bocsánat a felindulásért, de remélem ez valami szar vicc... -
#12172 MiVaN??????!!! -
#12171 Most olvastam a HTKA-n és az AP blogon, hogy a gép összetört. :(
A pilóták szerencsére túlélték. -
#12170 Ha szar az EGPWS akkor simán. Az egyik Malév gépen mostanában xarakodik pl a TCAS, állítólag az a baja, hogy a gépet magát látja intruder-nek és simán ad manőver utasítást, Amszterdamban nagy balhé is volt belőle mert approach közben bejött a fals jelzés, a pilóták meg rögtön kezdtek emelkedni, erre az irányítás nem győzte szétdobálni a többi gépet a légtérből :) -
#12169 Normális az, hogy tervezett leszálláskor "terrain, pull up" figyelmeztetés van? -
Baluxx #12168 Kint voltam... :) -
#12167 -
#12166 -
#12165 Szavak nélkül. -
#12164 Szvsz a launch szo egzakt jelentese inditas melyet folyamatos vagy gyorsulo emelkedes kovet, vagy "tompitott" kiloves lassu inditassal es folyamatos energialeadassal elert gyorsitassal.
De csak szerintem;) -
#12163 mert ennyit ér az egész :D -
#12162 Aha, akkor én miért vagyok szürke? :) -
#12161 aki szürke az offline, aki zöld az éppen online. -
#12160 Oké, meggyőztél :)
BTW mi ez a szürke csík a nevem előtt? Neked zöld van.