Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezen a képen látszik ahogyan a fém borítás (Leading Edge Guard) meg van sérülve sajnos az ilyen sérülés javíthatatlan, ezért még aznap este ki is kellett cserélni az egész lapátot.
Egyik esti érkezõ gép ilyen rádióantennával jött haza. Személyzet persze nem vette észre, még jó, hogy most kicsit jobban figyeltem a körbejárásnál 😊
Az orrfutó behúzó munkahengerének cseréje után futópróba volt. Érdekes módon a gyárban összerakott munkahenger egyik fittingje nem volt meghúzva rendesen ezért ahányszor ki-be húztuk a futót mindig dõlt belõle ott a hidraulika.

A halál csupán a kezdet...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
[/cserf][/fülünyúl]
Ezen a képen látható a törzs két oldalán lévõ felfújható úszógumi 😄
F-15SE és az illeszkedõ póttartályban kialakított belsõ fegyvertér
Ez lesz a F/A-XX?
Szép kis JAS-39D festés:
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
karosszéktábornok.blog.hu
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Gázturbinás hajtómûvek vannak és régen voltak a dugattyús hajtómûvek.
Helikopter wiki
Helikopter hajtómûvek
Érdekelne engem a helikoptereken használt sugárhajtómûvek felépítése, leírása, és annak a leírása, hogy hogyan is hajtja meg a rotor lapátokat. Ha valaki tudna nekem linket vagy esetleg dokumentumot küldeni, errõl azt nagyon meg tudnám köszönni!
Üdv: Jenc

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
A rövid járatokon üzemelõ pilóták már a '70-es években is úgy repültek, mint az általad emlegetett BKV buszsofõrõk. Ilyen járatokat üzemeltet - vagy most is, ha még létezik - pl. az Aloha Airlines. A Hawaii-szigetek között 15-20 perces utakat nyomtak le. Leszálltak, utascsere és már mentek is. Erõsen kétlem, hogy ezek utáni pihenõrõl lenne szó. Mondjuk olyasmit képzelek el, hogy 4-6 vagy 6-8 óra után képzelnek el ennyit.
A baj az, hogy a hír nem volt elég részletes, de gondolom, hogy nem viccbõl tiltakoznak.
Inkább képzeld el, hogy egy BKV sofõr minden kör után elmegy 2 órás pihenõre mikor mondjuk a munka tartott 45 percig.
Szerintem nem a transzatlanti 12 órás járatokra gondolnak itt, hanem az 1-2 órás európai vagy közeli desztinációkra vonatkozó járatokra.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
1. A MALÉV hogyan hozhat egyáltalán ilyen elborult döntést ami a legalapvetõbb józan észnek és a repbiztonságnak is ellentmond? Mi ez az állatság?
2. Amennyiben ez jogilag lehetséges, akkor ismét csak az jön képbe, hogy melyik barom az, aki jogszabályokat alkotott, hogy ezt a döntést egy (magán)cég kezébe adja?
Kamionsofõrök pihenõje is sokkal durább követelményeknek kell, hogy megfeleljen, pedig azok nem embereket szállítanak...
Mondjuk amikor olyan a meló, hogy nagy megbontással jár mint pl a zajcsökkentõ rendszer actuatorait cserélni az oldalfalak és mennyezet mögött az már a "nemszeretem" kategória mert szét kell barmolni hozzá az utasteret.
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Több gépen is hallottam már a hejtómûvekbõl furcsa zajt....Meg tudnátok mondani, hogy ez mitõl van? Pl. ebben a videóban is jól hallható.
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”