14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#12239 :O gondolom az aszfalt sem jobban lehet kellett húzni rá egy réteget :D -
#12238 Már látom Jaguárok-arra tippeltem. -
#12237 Nem látom jól milyen gépek ezek? Ez nem megközelítés szerintem,nem akartak ezek leszállni csak csináltak egy kis magasságú áthúzást nagy sebességgel hogy örüljön a nép odalenn. -
#12236 Persze hogy le, csak megviseli a gépet. B-1B-t is tettek le 550-nel a szárnymozgató rendszer hibája miatt. A gép túlélte, de az összes abroncs kidurrant, a súrlódás meg megtette a magáét a agyon és mindenen, ami futószáron volt. Azt tudom, hogy a gép súlyosan sértült, de arról sajnos nem írtak, hogy a beton hogyan viselte a dolgot. -
#12235 sztem 400 al még le lehet tenni. -
#12234 ? -
#12233 Köszönjük, professzor úr. -
#12232 Nekem ez marad az örök kedvenc.
A lenti videón az a furcsa, hogy nem úgy tűnt, hogy le akar szállni a gép. Ahhoz nagyon gyors volt. A gép bőven 600 felett húzott át. Egy elrontott megközelítésről nem gyorsít fel ennyire, hacsen nem 400-as tempónál akart leszállni, ami elég necces lenne. :) -
#12231 -
#12230 Caribbean Airlines Boeing 737-800 ma info
-
#12229 Sejtettem hogy ezt a labdát leüti valaki De így van szó szerint a riportban. -
#12228 "előtte farokra lett húzva"
Ez így már nemi erőszak... -
#12227 A Jet Age alapítvány igazgatójának véleménye a Mig-15 balesetről 6X ért le a farokrész,165-nél már el lett emelve a gép,előtte farokra lett húzva :/ -
#12226 Egy kivizsgálás nem órák / napok, hanem inkább hetek / hónapok kérdése. Szóval a végleges elemzésig csak találgatni lehet.
A szigorúan nem hivatalos vélemény viszont a legtöbb helyen az, hogy pilótahiba, egyszerűen túlságosan is gyorsan húzta fel a gép orrát a pilóta. -
Nyiri #12225 Valami olyasmi volt hogy 181 a VR de már 140-nél tépték fel. A videókon látszik hogy simán átesett. -
#12224 lehet már tudni többet, mi történt pontosan? Túl hamar huzta fel az orrát akkor? -
#12223 Szívbemarkoló egy videó még így kívülállóként is -
#12222 -
#12221 Nem Discovery?
Jah lol, ugyanazt a post-ot használták fel, csak éppen nem módosították a szöveget. -
#12220 ATLANTIS utolso landolása! -
#12219 -
#12218 Ez a videó mindent elmond... -
no comment.. -
#12216 CRJ is majdnem így esik be, minimálisat lebegtet ki. -
#12215 Azt hiszem minden benne van..:( -
#12214 Nem azt kérdeztem, hogy normális dolog-e, mert tudom hogy nem az. -
#12213 Nem tudok róla, hogy ez normális dolog lenne. Kb. annyira lehet normális, mint ez. Kíbírja a gép, de azért nem ezt kellene erőltetni...
-
#12212 Milyen már orrfutóra landolni? Vagy olyanok mint a biciklivel eleső hülyegyerek: én így szoktam leszállni?
-
#12211 Egy külső felvétel a lengyelről...
-
#12210 Egyébként itt van még 1 belső kamerás videó, amin elég tisztán látszik, hogy szinte magától jön el a gép, minimális kormánymozdulatokkal..
-
#12209 Az igaz hogy felszálláskor feltűnt milyen nagy állásszögben emelkedik,a segge szinte leért a betonra de én azt hittem ennél a rövid törzsű gépnél biztos így van jól. -
#12208 Amúgy foglalkoznak vele egyáltalán? Mert pl a B737-esen igen, de a Q400-on se Predictive se Reactive Windshear jelzés nincs, számomra furcsa, hogy miért. -
#12207 Nem kell ide szélnyírás. Oldalszél (ami láthatóan volt, hiszen az elporladt keró láthatóan oldalirányba terjedt szét) + nagy állásszög már okozhat gondot a törzs által árnyékolt oldalon, ami hogy hogy nem ebben az esetben pont egybe esik az említett lebillent szárny felőli oldallal. A nyilazott szárny csak rásegít a szárnyvégi átesési hajlamával. De tartom magam az előttem szólóhoz, ez innen az iróasztal mögül csak fecsegés, majd az illetékesek kiderítik a baleset okát. -
#12206 Szélnyírás belejátszhat ebbe vagy vadászgépeknél nem foglalkoznak vele? -
#12205 Így van, ezt a gépet nem arra találták ki, hogy éppen, hogy átesési sebesség felett jöjjön el a betonról.. 21-essel, 29-essel meg lehetett csinálni, hogy fáklyakapcsoláskor már húztad is seggre a botot, aztán eljött az orrfutó 200 körül, 300-nál meg a gép is a levegőben volt, de ennél a gépnél ez nem így működik.. Na mindegy, már így is valahol túlragoztuk a dolgot, majd kiderül mi volt.. -
#12204 A seggrehúzást én is észrevettem, nem tudtam, hogy ennél ez "abnormális". -
#12203 Nyilazott szárny + oldalszél + nagy állásszög... :-) szép kombináció tud lenni.:) -
#12202 Kezdve azzal, hogy a 15-ös nem szerette, ha elcibálják a földről. Hagyni kellett elől a botot és magától eljött egy idő után. Ezzel szemben nézd meg mondjuk az első felszállás képeit, videóit. A gép farka 5 centire a betontól, az orra fent a levegőben. Ezzel maximum azt éred el ennél a gépnél, hogy tolod a levegőt magad előtt és egy idő után, közel átesési sebességgel el is jön a madár. Nézz meg egy eredeti videót, pl. ezt (0:16-tól):
Na ezután hasonlítsd össze a magyar gép felszállásait ezekkel, pl. ezen a képen:
Az első felszálláskor amúgy lehet látni valamelyik videón is, hogy lebillen egy kicsit a bal szárny. Félreértés ne essék, a világért sem szeretnék pálcát törni senki felett, hiszen lehet, hogy műszaki hiba volt, de ez mindenesetre érdekes adalék szerintem. Egy a lényeg, várjuk meg a vizsgálat eredményét, addig kár magáról a balesetről fantazmagóriákat gyártani.. -
#12201 Nekem személy szerint az esetről nincs, viszont láttam a szűzfelszállás videót (ami itt is linkelve van) a múlthéten és akkor határozottan ilyen benyomásom volt.
-
#12200 Van videótok? Én eddig pár fotót láttam, amiből jóformán semmi nem derül ki.