Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de valamit mégis jól csinál
Tõlem akarják védeni a gépeket mikor az én feladatom az, hogy üzemképessé tegyem õket. Egy szánalmas gyökér hely lett a repterünk, már csak ezért is érdemes itt hagyni a retekbe õket, a 3 éve minden évben elmaradt fizetésemelésrõl már nem is beszélek.
A halál csupán a kezdet...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem kifejezett felhõk feletti a téma, de azért kapcsolódik a repüléshez.
Rendesen javítja a magyar hírnevet.<#mf1>#mf1>
Reptéri fenékbe nyúlás, tangahúzogatás
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
A redundacia csak akkor fontos ha a személyzet valamelyik tagja cselekvésképtelen, ahogyan írta a Rynair-es muksó annak az esélye, hogy valamelyikük szívrohamot kap vagy bármi más probléma áll fenn az tényleg konvergál a nullához. Ott van pl a Helios esete ahol mind a 2 pilóta cselekvésképtelen lett. Ott semmit nem ért, hogy volt a kapitányon kívül még valaki.
2. Igen, ez az egyetlen pontja ennek ami a leggyengébb. Egy oktatópilóta mellett egy elsõtiszt rengeteg tapasztalatot tud szerezni, ebben igazad van.
3. A Rynair nem jár román libalegelõkre ahol ILS sincsen, ha pl csak olyan helyre küldik a gépet ahol biztosított a mûszeres leszállítórendszer akkor ez nem lehet probléma.
Vagy esetleg abba nem gondolt bele senki, hogy pont azért van emberetelnül kevés súlyos balaeset, mert a két fõs személyzet az esetek túlnyomó többségében kellõen redundáns?
Továbbá azt is megkérdezném, hogy akkor ezentúl a 0 órás gépparancsnok egybõl egyedül fog gépet vezetni a világ legnagyobb forgalmú repterein? Nesze fiam, toljad! Már a '80-es években is nyafogtak a jenkiknél a nagy pilótahiány idején, hogy néhány gépparancsnok túl kevés rutinnal lett parancsnok...
Ez csak pár elég nyomós érv arra, hogy miért is jó a két pilóta. A kellõen magas szintû mûszerezés meg nem minden reptéren adott és odalent is lehet idõleges üzemzavar, hogy nem áll rendelkezésre az ILS minden eleme, vagy bármi más. Ilyenkor is IJ?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
Static air temperature (SAT) is also called: outside air temperature (OAT) or true air temperature
A SAT-ot akkor méred, ha pl. egy hõlégballonnal felmész magasra, és kilógatod a hõmérõt. A TAT viszont a SAT és a levegõ lefékezõdésébõl adódó hõmérséklet növekedés eredménye. Konyhanyelven ennyi.
Pl. a concorde repülésénél hiába volt a külsõ levegõ hõmérsékelte (SAT) -60 Celsius, a 2 Mach sebesség miatt, a lefékezõdõ levegõ közel +120 fokosra melegítette a törzset.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
Amúgy a szárny kilépõélét értelmetlen fûteni (így a csûrõket is) mert a jég ott képtelen felrakodni. A belépõéleket fûtik vagy forró levegõvel amit a hajtómûtõl vesznek el és aztán csöveken viszik végig a belépõél alatt vagy egy úgynevezett de-icing boot-ot használnak ami egy gumicsõ szerûség amit felfújnak levegõvel így amikor kitágul akkor lepattan róla a jég.
Régen használtak még alkoholos jégtelenítést, de az már eléggé eltûnt.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Õk állítólag rossz helyen jöttek le, nem ott ahol a torony utasította õket.
runaway racing 😄
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
[/cserf][/fülünyúl]
Csak titkos reptereken száll le? Ha nem, akkor ott is beavatottak a kiszolgálók? Minden mûszak? Vagy ennyire nagyszabasú a dolog, hogy már a mûszakok beosztásába is beleszólnak?... Na, gondolom érzed, hogy ez a dolog igen gyenge lábakon áll.
[/cserf][/fülünyúl]
Mondjuk félig viccesen azt írtam erre egyszer, hogy ha egy repülõgép leengedi az üzemanyagot a levegõben (hogy a leszállási tömegét a biztonságos szintre lecsökkentse), az is tekinthetõ chemtrailnak. 😊
Ezen a képen látszik ahogyan a fém borítás (Leading Edge Guard) meg van sérülve sajnos az ilyen sérülés javíthatatlan, ezért még aznap este ki is kellett cserélni az egész lapátot.
Egyik esti érkezõ gép ilyen rádióantennával jött haza. Személyzet persze nem vette észre, még jó, hogy most kicsit jobban figyeltem a körbejárásnál 😊
Az orrfutó behúzó munkahengerének cseréje után futópróba volt. Érdekes módon a gyárban összerakott munkahenger egyik fittingje nem volt meghúzva rendesen ezért ahányszor ki-be húztuk a futót mindig dõlt belõle ott a hidraulika.