Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kis motoros sárkányrepülõk a bosszantóak mert azok épp várost néznek és sokszor körbe-körbe köröznek.
A halál csupán a kezdet...
Nem oszt, nem szoroz, hogy most hivatalosan is "megölik-e".
Most akkor el lehet dönteni, hogy pénz vagy teljes nyugalmat akarnak. BTW Miklós nincs messze, arra is jár gép. Én már észre sem veszem. A Ferihegyre tartó vagy távozó gépek nagy része pont a fejem felett megy el. Kibírható.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szó se róla, én is tiltakoztam már hasonló okokból, a lakhelyemtõl nem messze tervezett agyagbánya és téglagyár felhúzása ellen...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Tegnap is a 4 gépbõl csak 2 volt üzemképes, talán ma már 3.
Be akarják záratni a tököli repteret. Én azt nem értem, hogy az emberek potom pénzért telket vesznek és házat építenek repterek közvetlen közelében. Mégis mi a f@szt remélnek egy reptér közvetlen környezetében? Hogy majd lábujjhegyen mennek a repülõk?
Ráadásul amíg katonai reptér volt, nagyobb és zajosabb forgalmat csinált, ergó nem értem az ott lakók felháborodását. A reptér egy ilyen üzem, nem kell a kifutópálya tövébe építkezni, el kell költözni és akkor nincs gond. Ennyire idióták az emberek?
[/cserf][/fülünyúl]
Az is nehezíti a munkánkat, hogy a Boeing-es Minimum Equipment List-hez képest a Q400-é sokkal szigorúbb és a gépet sokkal hamarabb fûre kell tenni.
Az már csak hab a tortán, hogy a dokumentációja sem a legjobb, nem véletlen, hogy a 2 legjobb dokumentációnk az az osztrákok által írt interaktív program és az iflybombardier.com online hibakeresõje. Ez a kettõ már nagyon sokszor kihúzott minket a csávából.
Azt meg sem említem, hogy sokszor van olyan, hogy még ez sem segít, na ilyenkor jön az, hogy próbálkozik az ember mindennel aztán csak bejön valami mint pl tegnap.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Fater is mondja, hogy a válságból õk annyit látnak, hogy kigördül egy gép a hangrából és a másik már tolja be az orrát...
Ma is 13 órán keresztül küzdöttünk az LQC-n, a munkaidõm lejárta után még kimentünk hajtómûvezni, csoda, hogy kaptunk engedélyt 6 után take off gázra.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
Lezuhant egy második világháborús bombázó
Kár érte. <#rinya>#rinya>
Legalább a személyzet megúszta. <#taps>#taps>
Elõre is köszönöm!
[/cserf][/fülünyúl]
Pontosan emiatt van az, hogy nem tudom, hogy mi a valóság. Ráadásul ahogy az emlékek fakulnak, úgy keverden az infók. Lásd már az évre sem emlékszem pontosan, hogy mikor volt a párizsi seggodaverés.
A keresõ (+youtube) megdöbbentõen sok találatot hoz ki arra az eseményre Szu-37 jelzéssel is. Zavar a köbön és lövésem sincs. És hajlok arra, hogy neked higyjek és a linkelt oldal szimplán hiányos (?). 😊
Az a lista cirka 2-3 éve készült. Amennyire rémlik a magyar szövek ez kb. azzal azonos.
Mivel n+1 protó és idióta jelölés született, igen nehéz eldönteni szerntem, hogy melyik forrás az autentikus.
Tudtommal nem igazán. Az összes Szuhoj között az alapvetõ hasonlóság az aerodinamika, de evolúcióban a Szu-35 inkább Szu-30 leszármazott.
A bibi az, hogy a Szu-35-bõl is volt legalább kettõ. A '90-es évek végén volt TVC hajtómûves Szuhoj ami 1998-ben le is zuhant Párizsban. Akkor azt még Szu-37-nek hívták. A másik megmaradt gébõl - asszem csak 1 vagy 2 darab volt - viszont kiszerelték a nyugati elektronikát nem fizetés miatt, és más gépekbõl is meg akarták tenni, ezért egy ideig külföldi repnapkra nem jártak az oroszok ezekkel a gépekkel, mert lefolgalták volna õket adósság fejében.
A "lerabolt" gépet átnevezték Szu-35-re Szu-37-rõl. Viszont, amit most fejlesztettek ki legújabb generációs Szu-35-ként és már gyártás alatt van, az nem azonos azzal a '90-es évek végi gépekkel, egy korábbi fejlesztési lépcsõfoknak fogható fel, egy oldalági (?) rokonnak.
A kacsaszárnyak jelenléte szinte követhetlen, legalábbis számomra.
Anno Cifu írt egy listát a típusváltozatokról a HT topikban. Megpróbálom feltúrni, de otthon biztosan megvan elmenteve.
[/cserf][/fülünyúl]
Megvan valakinek Háy György - Amit a repülésrõl tudni kell címû könyve? Akinek megvan, megtenné nekem, hogy lefényképezi és elküldi nekem a benne található repülõs szlengszótárt? )[email protected]
Elõre is köszönöm!
Érdekes 😊