14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#12443 nem semmi képek -
#12442 Flying Lions-ös kép kemény :)
Van róluk video is:
-
#12441 [center]
És ez történik, amikor a mélyrepülés nem sikerül túlságosan jól:
Ennek a Spitfire-nek szerencséje volt, a fa légcsavartollak végei letörtek, de még így is le tudott szállni
Ennek a P-47 fém lapátjai voltak, amelyek sikeresen hátrahajlottak, ám ő is le tudta tenni a gépet
Ez még érdekesebb, egy fa koronájával találkozott ez a P-47-es, de utána még majdnem 200km-et repült a reptérig, és szállt le - hiába a P-47-es iszonyú masszív egy szörny volt... -
-
#12439 -
#12438 EMAS. Az a cucc a kifutó végén (ha van), ami a túlfutó gépet megfogja azáltal, hogy összeroppan és szétporlad a gép tömegétől. No, a kínaiak is tesztelték a saját verziójukat (ami azért lehet érdekes, mert a jelenlegi egyetlen gyártó (Zodiac) egy téglát 1000 US$-os áron kínált...).
[center]
-
#12437 Segédhajtással a tisztább, olcsóbb jövő felé
Az elgondolás jó csak az a baj vele, hogy a hajtóműindítás után a taxizás arra volt pont jó, hogy a hajtóműolaj nagyjából üzemi hőmérsékletre felmelegedjen. Ezek után majd az lesz, hogy megáll a gép a pálya végén és bőgeti a motort 5 percig amíg bemelegszik? Mi van ha nem működik az APU és így nem tud hajtóművet indítani földi segítség nélkül? -
Baluxx #12436 Ez mar par hetes... nameg azota annyi tortent, hogy a lengyel hatosag emberei felmentek a gepre, (amikor ala lett tamasztva) megneztek a kapitany hata mogotti biztositektablat, az also sorban levo bal szelso biztositekot visszanyomtak, ekkor a tartalek rendszer gyonyoruen kitolta a futot. -
Freeda Krueger #12435 Brazil légitársaság "Azul"
-
#12434 Na akkor jól emlékeztem én is kb :) -
#12433 4-ről tudok, 2 737-esen, 2 Dash-on, mind a négyen elsőtisztek. -
#12432 Malévnál hány női pilóta van most 3-4 ? -
#12431 Jött Lufthansa is úgy hozzánk, hogy a teljes személyzet nő volt :) -
#12430 Az lehet :), de szerintem jó a változatosság, főleg ha egy full női crew áll rendelkezésre akkor miért ne ? :) -
#12429 Én nem mondtam, hogy rossz, csak éppen szokatlan :) -
#12428 Szerintem aranyos :) -
#12427 Még a váll-lap is rózsaszín :P -
#12426 -
#12424 édesjóistenem... -.- -
#12423 Melyik légitársaságnak van ilyen vicces színű egyenruhája? Valahogy az ilyen rikító egyenruha számomra mindig a komolytalanság látszatát kelti.
-
#12422 te láttál képet róluk elölről is? ... -
#12421 Malév pilóták mondták, nem is nagyon osztanak oda be női elsőtisztet. Ez inkább Egyiptomra, Libanonra meg Jordániára vonatkozik. -
#12420 Jaja, bár érdekes, hogy nekik megéri HUD-ot is venni, nekünk meg még winglet-re sem telik, pedig pár év alatt simán behozná az árát. -
#12419 Nem hinném, ugyanis Pakisztánnak is vannak női pilótái. :) -
#12418 Brazilok :) -
#12417 Gondolom sokat nem repülnek a Közel-Keletre mert ott konkrétan nem állnak szóba a női pilótákkal :P -
#12416 wow
oda kellene sündörögni közéjük -
#12415 :) -
#12414 Egy súrlódást csökkentő habbal szórták tele a pályát mielőtt a gép landolt volna. -
#12413 és a csupasz betonra szállt le? vagy ilyenkor felvisznek valamit a kifutora? -
#12412 Ott meg a meleget unnád meg :) -
#12411 Sarkvidéki repülőtér? Na ott sem dolgoznék az tuti! Inkább valami karibi kis reptér pálmafákkal. :) -
mEkLaU #12410 Nem nyilt ki a futomu, es ugy dontottek egy ora korozes utan, hogy jojjon ami meg nem volt -
mEkLaU #12409
Sorry nem tom volt-e mar..de nagyon pro -
#12408 [center]
-
#12407 Very cool, very cold..:) -
#12406 -
#12405 Én úgy tudom, hogy a Kossuth bukta a Jar (Part)-66-os minősítését, ergo nem ad semmilyen szakszolgálati engedélyt, így jelenleg hazánkban nincs olyan középiskolai szintű képzés ami használható repülős papírt adna. Nem véletlen, hogy mindent az alapokról kell megtanulnia a végzősöknek a típustanfolyamokon az Aerok-ban. A kisgépes képzést én nem ismerem, erről nem tudok nyilatkozni, de azt tudom, hogy a Kossuth-os végzők nagy része az ACE-hoz vagy a Lufthansa Technik-hez kerül, lássuk be azért ezek olyan cégek ahol modern technikát tanulhat az ember és nagy repülőkön dolgozhat. -
Baluxx #12404 Ugy tudom, a Kossuth nem csak A1, B1, B2-es szaxot ad, hanem B3-ast is, ha kervenyezed. (Nameg a tanmuhelyben nem Tu-154-es van, hanem 21-es, Mi8, Mi4(jo ezek nem B3-ak, de a tobbi igen), meg PZL, Piper Tomahawk, Ancsa, meg en emlekszem valami novemberes lajstromu ketmotorosra, ami szinten ott figyelt.
Es igaz, az itthoni kisgepes uzembentartok kore leszukult, de azert van, aki ebbe a szektorba megy, es nem csak az ACE/LHTB buvkor letezik. (Bar akik most oda jarnak, ugy tudom gyakszira oda szoktak menni.) A korabbi munkahelyemen (kisgepes) is volt par fiatal Kossuthos arc. Igaz ok bedolgoztak Ferihegyre is. Ja es azert kellenek az alapok, mert a nagyobb madaron is van 1-2 elektromechanikus meg barometrikus standby muszer... persze kicsiben is kezdenek megjelenni az Air Data Computerek (ld. a G1000, G600, Avidyne, Aspen, stb.), de meg annyira nem elterjedtek. -
#12403 És ha nem csinálod meg azt a sulit, akkor szerinted, hogy lehet kikerülni ferihegyre az ACE-hoz vagy a Lufihoz? Csak bekopogtatsz, hogy szeretnék jönni röpüllőt szerelni? Mert más lehetőség szerintem nincs az országban, csak a kossuth.
A pénzről, ami szükséges lenne ahhoz, hogy legalább egy generációval fejlettebb technikát oktassanak, szerintem ne is beszéljünk. Az oktatók is abban a tudásban járnak, amikor mégcsak tu-154/134, meg il-18 (MiG-21, stb) volt. Ezen sem ártana változtatni. Csak minden a pénzen múlik, ami jelenleg nincs.
Aki nem repülhet, vagy nem szeretne repülni, de szeretné szerelni őket/mellettük lenni, azt hogy lehet megoldani manapság szerinted? Tudtommal jelenleg sem az ACE-hoz, sem a Lufthansa-hoz nincs felvétel (az elbocsájtott állományról ne is beszéljünk), a magyar szerelői kontraktorok pedig általában ismerősöket, ismerősök ismerőseit alkalmazzák. Protekció nélkül el vagy veszve, hiába vagy marha ügyes.
Csak annyit tudok mondani, hogy elszomorító ami magyarországon van jelenleg a karbantartói állomány oktatásával kapcsolatban.