Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir

A halál csupán a kezdet...

desigo
humorosból

Fenrir

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

desigo
exTrem
Értem, köszönöm 😊

Clidey
Lesz, de mivel nem a reptér üzemeltetõi szervezik a banzájt, õk csak szenvedõ alanyok, így semmi konkrétat nem tudok.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

exTrem
Tibi bácsi, sétarepülés lesz ? Ha igen akkor mennyibe kerül saccperkábé ? 😊

desigo
Köszönöm.
Ha az idõ engedi akkor megnézzük.
Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

VRSDM
kisebb koromban jártam, mikor még a Malév neve alatt futhatott.
nemtudom mi lesz most :/

u dont have to listen anybody else but me

desigo
Jövõ hétvégén lesz Dunakeszin repülõnap.
Voltál már korábban érdemes kinézni?
Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Willenbrock
Kittyhawk-ot találtak a Szaharában amit a helyieknek félig már sikerült is szétverni 😞

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ez kész. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

1942-ben elveszett P-40 a Szaharában

Képek

http://www.youtube.com/watch?v=wQepSizX26o

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Bucser
"A Ryanair egy ultralowcost légitársaság, O'Leary még az anyját is eladná 3 euróért ha kéne valakinek. Nekem baromira unszimpatikus ez a fajta felfogás amit õk mutatnak be, szégyen a repülésre nézve."

Nem értem miért is szégyen? Üzlet.

A szemétszállítás is szégyen a transzportvállalatokat tekintve? Vagy az ultralowcost coachingservice?

"A személyzet szól az ottani ramp agent-nek vagy officer-nek, hogy készen állnak a beszállításra és akkor indulnak csak az utasok."

Akkor csak Budapest Ryanair staff az inkompetens.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Fenrir
Már miért a BUD határozza meg, hogy mikor kell kimenni? A személyzet szól az ottani ramp agent-nek vagy officer-nek, hogy készen állnak a beszállításra és akkor indulnak csak az utasok.

Ha õk hamarabb kirendelik az utasokat minthogy készen lennének az csakis az õ hibájuk.

A Ryanair egy ultralowcost légitársaság, O'Leary még az anyját is eladná 3 euróért ha kéne valakinek. Nekem baromira unszimpatikus ez a fajta felfogás amit õk mutatnak be, szégyen a repülésre nézve.

Bucser
Nézd, a ryanair ott farag költséget ahol tud. Ezért low cost és ezért a majdnem legolcsóbb.

Aki buszozni akar az utazzon easyjettel vagy wizzair-el és fizessen kicsit többet. De a Ryanair mindenhol sétáltat. Münchenben is, Londonban is, Mindenhol. De Budapesten kívül sehol nem terelik ki az embereket a placcra addig amíg a gépbe nem lehet beszállni. Azt pedig, hogy mikor tereleik ki az embereket, nem a Ranair választja meg tudtommal, hanem A BUD.

Úgyhogy ágálhatsz amennyit akarsz, hogy ez nem a BUD hibája, de eddig nekem a legrosszabb repülõs tapasztalataim mindig a BUD-al voltak (pl az 1-es terminálon röhej volt, hogy 20 métert buszoztunk és a 40 fokban nyáron a légkondícionálatlan buszba bezavartak minket, és ott álltunk 25 percet a BUSZBAN. Hát akkor már a szabad levegõ ha lehet... ez pl easyjet volt)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Fenrir
Én már végignéztem pár beszállítást a 9 éves pályafutásom alatt Ferihegyen, amikor egy 800-asba akar 160-180 ember beszállni az minden csak nem gyors. Az simán megvan akár 15 perc is amíg mindenki bepréseli magát és leül. Mivel a Ryanair minimális fordulóidõkkel számol akkor akár meg az is megeshet, hogy kirendelik az utasokat úgy, hogy a gépen még fent dolgoznak a takarítók meg a catering-esek. Erre is láttam már példát.

A busz nem csak azért jó mert nem kell sétálni hanem nem ázol bõrig vagy fagysz csontig. Ez csak simán egy parasztság amit a Ryanair mûvel. Teljesen mindegy, hogy 5 vagy 15 percig kell állnod az esõben, bunkóság és kész.

Bucser
Ki küldi ki a edves utasokat idõ elõtt a gépekhez? a Ryanair vagy a BUD?

Mert eddig akárhol láttam Ryanair-t, biza az utasoknak mindig csak akkor kell kifáradni a géphez ha már be lehet szállni.

Fenrir
Ez a Ryanair idiótasága mert csak õk csinálják ezt egyedül. A BUD-ot meg belekényszerítették ebbe, hogy elfogadja.

VRSDM
illetve mindenki buszozhat drágábban 😉

én szivesen sétálgatok a reptéren 😄

VRSDM
pontosan.
ha már utolsó lehetõségként (gondolom mérlegelték a lehetõségeket) õket választották. ez van.

de akkor engedjenek ki a repülõhöz, amikor az nyitott ajtókkal vár, odasétálok és beszállhatok. ha esik ha fúj elnézhetõ... :/

Bucser
Már megbocsáss de ez nem a Ryanair idiótasága hanem a BUD-é hogy kiküldik ennyivel hamarabb felszállni az embereket....

Fenrir
Ryanair 😄

Remélem mihamarabb elûzik innen õket vagy felgyújtják a repülõjüket. Most még istenes, de mi lesz majd télen, vízszintes hóesésben vagy -10 fok hidegben?

Tuti pilótahiba. Olvastam valahol hogy 10.000 lábról kért ereszkedést 6000-re mikor ott 6XXX magas hegyek vannak

Fenrir

VRSDM
Dunakeszi

Boconadi
Dunaújváros?
VRSDM
véletlen arra járt egy általam szeretett fotós.
véletlen...

VRSDM
szerk.

az olcsón felvásárolt, majd beépitett lakópark értéke biztos szép növekedésnek indul majd a "zajos reptér" nélkül.

de ez persze senkinek sem érdeme, felejtsük is el <#miaz>

VRSDM
laktam >10km-en belül a reptérhez.
és tényleg sokat ment a repülés, mert ez egy repülõtér.

a bácsit biztos nem zavarják a fémgyüjtõk, dinnye és krumpliárusok. akik szombat reggel 8kor már nyomják a harsonába a kihagyhatatlan ajánlatot...

alert
Akkor nem zavarta õket a zaj, amikor elkezdték kialakítani a lakóparkot és szarér-hugyér megvették a telkeket a város szélén egy repülõtér mellett, ami zajos...??? Ugyanez megy Tökölön, Budaörsön, stb.

Los Angeles, Van Nuys.... itt miért nem zavar senkit a nagygépes forgalom? Lehet, hogy zavar, de az nem költözik oda...

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

desigo
Nem tudom elképzelni,hogy reggeltõl estig ment ott a repkedés.
Be kellene tiltatniuk akkor ott az autó,busz forgalmat is.
Vegyen õ is full elektromos autót az halk...
Molnibalage
Már alig várom, mikor a Nyugati pályaudvar zajára való panszkodás miatt bezárják...

Fenrir
Azért amikor a Cargolux bejön vagy emelkedik akkor még Csepelen is lehet hallani elég erõteljesen a hangját 😊

VRSDM
nem az alacsony repülésrõl van szó, ahogy az utakon sem azt büntetik meg aki 50 helyett 60al megy.

holnap bezárják a hungaroringet mert hangos. ja hogy az pénzautómata a repülés meg hobbi? inkább áldozni kéne, befektetni felvirágoztatni. 😊

na de sokmindent lehetne ami nincs. szépnapot.

Papirzacsi
Megbszhatják a nénikéjüket. Az a lakópark 2002-ben még nem is létezett! Rokonom lakik az utcában, és meg kell mondjam, az M0-ás zaját 0-24 órában zavaróbbnak találom. A faszinak meg biztosan lézeres távolságmérõ van a szemébe építve. (bár tényleg láttam már ott alacsonyan gépet repülni)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Bátor fickó megmentett mindenkit.
http://www.youtube.com/watch?v=FoSGzLii0KM&feature=player_embedded
VRSDM
mindenki boldog.

Willenbrock
Nagyon laza😄

Voyager5
Fenrir
1961. augusztus 6-án a Malév Douglas DC-3 típusú repülõgépe (HA-TSA) városnézõ-sétajárat közben dugóhúzóba került, és Zuglóban, az Erzsébet királyné és a Lumumba (Róna) utca keresztezõdésénél lezuhant. Huszonhárom utas, a négy fõnyi személyzet és három járókelõ meghalt. Az eset után Budapesten leállították a sétarepüléseket. (A szemtanúk szerint a 3 "járókelõ" valójában három kisgyerek volt, akik az egyik ház udvarán játszottak. A Róna u. 224 falán emléktáblát helyeztek el.)

1962. november 23-án a Párizs melletti Le Bourget repülõtér megközelítésekor a Malév egyik Iljusin Il–18 típusú repülõgépe (HA-MOD) Roissy-en-France falu közelében átesés miatt lezuhant, a nyolc fõs személyzet és a tizenhárom utas meghalt.

1969. november 19-én az egyik Tupoljev Tu–134 típusú repülõgép Isztambulban a vizes pályán túlfutott és súlyos balesetet szenvedett.

1971. augusztus 28-án az egyik Iljusin Il–18V típusú repülõgép (HA-MOC) Koppenhága közelében a tengerbe zuhant, csak hárman élték túl a szerencsétlenséget. A gép pilótája Szentgyörgyi Dezsõ volt, a második világháború legeredményesebb magyar ásza.

1971. szeptember 16-án az egyik Tupoljev Tu–134A típusú repülõgép (HA-LBD) Kijev/Boriszpol (ma: Boriszpil) mellett katasztrófát szenvedett, 41 utas és a személyzet életét vesztette.

1975. január 15-én Ferihegyen lezuhant a Malév egyik Iljusin Il–18-as repülõgépe (HA-MOH). A gép kilenc fõs személyzete életét vesztette.

1975. szeptember 30. – Bejrút partjai elõtt lezuhant a Malév 240-es járata (egy Tupoljev Tu–154) (HA-LCI) a fedélzetén 50 utassal és 10 fõs személyzettel. (Egyes információk szerint a gépet lelõtték; roncsai a mai napig is a tengerben nyugszanak.)

1977. szeptember 21. – a Malév egyik Tupoljev Tu–134 típusú repülõgépe (HA-LBC) Bukarest/Urziceni leszállás közben katasztrófát szenvedett, a nyolctagú személyzet, valamint 24 utas az életét vesztette.

1981. október 21. – az egyik Tupoljev Tu–154B típusú repülõgép (HA-LCF) a prágai repülõtéren leszállás közben kettétört.

2000. július 4. – A Malév egyik Tupoljev Tu-154 típusú repülõgépe (HA-LCR) behúzott futóval ért földet Szaloniki, Görögország repterén. A személyzet hibás megközelítés miatt idõzavarba került, így elmaradt az ellenõrzõlista (check-list) felolvasásának befejezése és a futónyitás. Az átstartolást rádiófigyelmeztetésre kezdték meg. A gép így is közel 400 métert csúszott a pályán, de még nem lépett mûködésbe az ún. hasraszálló rendszer, amely egyébként ilyenkor leállítja a hajtómûveket is. A sérült gép második leszállási kísérlete a fékszárnyak sérülése ellenére sikeres volt. Személyi sérülés nem történt, de a repülõgépben kb. 2 millió $ kár keletkezett, így a gépet a Malév a Szaloniki repülõtérnek ajándékozta; azon a helyi reptéri tûzoltóság gyakorlatozik.

qtab986
Hol zuhantak le Malév gépek?

Nagyi leszállása.
A videón egy számítógépes szimuláció látható, illetve néhány részlet a rádióforgalmazásból.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Krapo
Elrontottam a képet .. Egyik ha ez nem menne másik .