Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát nemtom, attól, hogy a háború után épült még messer a messer, inkább az az ok, hogy nem a Messerschmitt gyár tervei alapján építették õket, hanm a HA és az AVIA eltérõ tervei alapján, ami következtében ezek új típusok. (A finnek csináltak ilyet a Morane Saulnier gépeikkel, új ruszki motort építettek be, ezek lettek a Lagg-Moranék, vagy Mörkö-Moranék).

Ez a Buchon inkább P-40-re hasonlít, borzasztóan elcsúfították szegény 109-est.Az Avia az kicsit jobban hasonlít, bár ez is randa. Érdekes, hogy az izraeli pilóták annak az országnak a gépeivel érték el elsõ sikereiket amely ország 6 millió honfitársukat küldte a halálba. Ráadásul az angolok (és egyiptomiak) ellen.

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

Seaweed
Ez az emlitett Avia S-199..errol anyit kell tudni hogy ez egy hibrid!
Ugyanis a haborubol megmaradt G-14 sarkanyokra nem volt mar DB motor es "kenyszerusegbol", mert mas nem volt raraktak egy ceh gyartasu eroforrast(es a legcsavar se nemet eredetu, (az is sokat szamit egy legcsavaros gepnel!))....es nem az izraeli legiero szamara keszultek hanem a cseh legiero elso "onnallo" tipusa lett volna (gyakorlatban par evig volt is). De ez a gyenge motor annyira kihozta minden hibajat a sarkanynak hogy kezdo pilotanak nagyon nehez volt vele repulni! Ezert gyorsan el is passzoltak azt az epp eledezo izraeli legieronek...Ott azert meg legigyozelmet is arattak vele...tehat valamire azert jo volt 😛)

"köszi, amúgy az aviákat nem csodálom hogy nem tekintik messernek:"

Hispano gepeknek semmi kozuk a nemet gepekhez, egy nemet alkatresz sincs bennuk! Meg a sarkany is sajat gyartmany, persze nemet tervek es technologiak alapjan, de ettol meg spanyol gep. (S-199-rol irtam)
joebacsi
köszi, amúgy az aviákat nem csodálom hogy nem tekintik messernek:

a festés "kissé furcsa" <#guluszem1>
(amúgy cseh gyártmányú gépek az izraeli légierõ számára)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Seaweed
A motor, es jopar avionika! De ami miatt nem soroljak egy kalap ala, ugyanugy mint az AVIA S-199-eket sem, az az hogy a haboru utan keszult mind!
joebacsi
oks igaz, csak úgy gondoltam, hogy a "Spanish-built version of the Second World War German Messerschmitt Bf109 fighter"-t hívhatom messernek 😊
amúgy ekkora lehet a különbség a két típs között, hogy nem is szabad egy kalap alá sorolni õket? [nagyon laikus<#whatever>]

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Seaweed
Vedd ugy hogy megerositettem a 3921-et a 3922 alapjan <#smile>
Kata
Bocs, a fogalmazásod olyan "spanyolviaszosnak" tûnt.

[/cserf][/fülünyúl]

Seaweed
Szerinted en nem tudok visszaolvasni 1 hozzaszolast?!
Kata
Mondta Balázs is a 3921-ben. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Seaweed
Ezzel csak 1 baj van hogy ez nem Messerschmitt!
Hanem egy licenszben a haboru utan gyartott Hispano Aviacion HA 1112-M1L Buchon
joebacsi
õ volt a bûnös:

Ezt nem is tudtam. Abban bizots voltam, hogy igazi messer nem zuhant le úgy az utóbbi idõben, hogy abban meg is haljon valaki. A Buchon, viszont... az nem messer 😊)

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

joebacsi
Mark Hanna
"The accident took place at Sabadell near Barcelona...Mark was flying an Hispano Buchon, a Spanish-built version of the Second World War German Messerschmitt Bf109 fighter."

narazzino
na megis miben? messerschmittben<#idiota>

Én meg akkor is kérdeztem, hogy miféle messerben?

joebacsi
punker már beszúrta egyszer, rá mondtam hogy szegény ember egy messerben halt meg 😞

tommmi
ez engem iss érdekel!!!

[www.hunavia.hu] [www.horac.fw.hu] [www.gripen.hu] [www.harcirepulok.hu] [www.harcirepulo.hu] [www.airliners.net] Jó sok REPÜLŐ....Hogy miért hívják így őket máig nem tudom?????Mér nem GÉPMADÁR?

baromi hosszu azért de megéri meg nézni a hangot meg maxra😄DDD

Ob\'s stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, www.wwiionline.hu

narazzino
Igazából pontosan nem tudom de hogy baromi lassaqn tölt be az biztos

Spitfire rulez😊)))
GOGO

Ob\'s stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, www.wwiionline.hu

Placebó
Áramszedõs Õrmester...😄

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

narazzino
es videot hol lehet talalni? (mar ha lehet)

Kata
#3587, #3617, #3619, #3621

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Abszolute semmit nem tudtam róla eddig, most megpróbáltam keresgélni a neten, de nem igazán találtam infot... 😞

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kata
Épp téged is meg akartalak anno kérdezni, nem tudsz-e többet a baleset körülményeirõl, mert nagyon keveset írtak róla, szinte csak azt tudtam meg, hogy hol és kivel történt.

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Akkor elnézést... 😊)

Kata
ezt már tettem be ide, és ki is tárgyaltuk 😊

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu

Nemtudom, mert elfelejtettem a címet 😊))

berakom kisebbe...

Naszóval, vajon mi ez?

Kata
Tedd be url-ként.

[/cserf][/fülünyúl]

affrancba, de nagy lett...

Kata
Nem egészen így van. Én is csak repülési témájú képet/írást rakok ide.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Csak régebben, de már leszoktam róla.

[/cserf][/fülünyúl]

Punker
azért volt furcsa mert szokott a makett topic-ban is nézelõdni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Blasta
Ennyit????
Egyszer írtam be, csupán tájékoztató jelleggel, hátha nem tud róla.
Semmi rosszindulat vagy egyéb "beszólokcsakazéris" nem vezérelt!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Ha jól tévedek itten Kata a házigazda, szal azt rak ide amit akar 😊)

(egyébként meg nemtom mit kell ezen ennyit lovagolni)

Blasta
Van ám makettezés topik Kata!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Felfedező
Vagy mégis?! <#wilting><#conf><#whatever>

Felfedező
Éjszakai repülés

[/img]

<#nezze><#nevetes2>

Felfedező
És rajtad kivül kit zavartak a makrók? na mindegy több képet ugyse linkelek be...

Kata
Aham, sajnos szerkeszteni nem tudom a hozzászólásokat, de muszáj volt törölni, és újra belinkelni, mert olyan szerencsétlen vagy, hogy még normálisan képet sem tudsz belinkelni. Ugyanis plusz makrók fityegtek a kép szélein. Sz'al tudd hova tedd magad... LoL <#sniffles>

[/cserf][/fülünyúl]

Felfedező
Azért a pofátlanságnak is van ám határa!!!

Falconer
Ez már elég nomád

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

[NST]Cifu

Lengyel gyártmányú, Nepáli M28 Skytruck gép...

...amelyek ilyen kifutókról üzemelnek:

[NST]Cifu
Meg még pár érdekes kép:

[NST]Cifu
Nézd mit találtam neked Kata! 😊

Kata

[/cserf][/fülünyúl]

Falconer
Huhh, ez aztán nagyon durva, beleöszülsz mire összerakod

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Punkerwork
de oda is elférnének, + mivel nagyon jók valszeg érdekelné a "szakértõket" is

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Kata
De akkor nem linkelek többet.

[/cserf][/fülünyúl]