14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#5795 Ja és megitn leírom előre, hogy nem úgy értem, hogy elkezd tőle tolatni :) De azért rendese nvisszaugri ka sebességmérő gondolom. -
#5794 Azért gondolom elég nagy hátralökés votl a gépnek egy ilyen elsütése :)
Jajj ne megint kezdődi ka vita a harckocsi visszalökődésről :D -
#5793 Az ilyen nagy űrméretű ágyúkkal általában erődítéseket, hajókat, harckocsikat, páncélvonatokat, egyszóval "kemény" földi célokat lőttek. Vadászgépeknek is volt különféle páncélvadász változata:
[center]
Jak-9K, 45mm-es gépágyúval
Ez especiel nem páncéltörésre készült: ez a Me-262-es BK5 50mm-es gépágyújával a bombázókra vadászott
Hs-129B-3 75mm-es BK7.5 ágyúval, a harckocsik (és a gép pilótáinak) réme volt -
#5792 Én csak eun belül repkedtem, és azokon a Boeingeken tvse volt :) -
#5791 Amikor én repültem kanárira akkor is mind1ik működött. -
#5790 Amikor tunéziába repültünk egy TunisAir 737-essel, annak is működött minden monitorja. :)) -
#5789 Naja :) -
#5788 Szerintem ha csak kicsit mellé ment is vitt mindent... :) -
#5787 kezelőknek meg tuti annyi. -
#5786 egy találat a csapágyakhoz, vagy egéyb irányzó szerkezetekbe, és kész. -
#5785 német 88-as flak
-
#5784 Pantherben volt 75 mm-s ágyú, bár az kicsit más, de egy 75ös ágyúnak nem jelenthet gondot egy ágyú semlegesítése. Főleg a japóknál, ahol soha nem páncéloztak semmit se túl. Ezzel az agyúval az els vh-ban és a 2 vh elején tankokt lőttek ki. -
#5783 Hát nem is védte semmi komoly, 1 ilyen űrméretű fegyvwenek nem jelenthetett gondot. -
#5782 nade egy légvédelmi üteg sem hungarocellből van -
#5781 B-25H-n is votl egy 75 mm-s ágyú, de az már nem M4-es volt, hanem egy könyebb változat. -
#5780 Szvsz ez nem puhított, hanem kompletten szétlőtte az ágyút. Azért 75 mm nem kis ágyú. -
#5779 előpuhította a terepet, lehet hogy rárepült a légvédelmi ütegekre, kiszedte a kezelőszemélyzetet majd a következő hullám megszórta bombával -
#5778 Jaja az lesz. Azt írja, hogy a japán légvédelmi ágyúk ellen használták. Gondoltam egyfajta Ju-88-as amcsi változata volt. -
#5777 Most ovlasom, hogy ez a gép Ground Attack szerepkörbe is beletartozott, magyarul földi célpontokat is lött, lehet ahhoz volt jo az ágyú. -
#5776 Ja, csak a B-25G-n volt ilyen a többin nem. -
#5775 hát ez megeshetett, nem véletlenül nem alkalmazták többet :) -
#5774 Cifu majd úgyis megmondja a tutit. -
#5773 Hát gondolom nem 20 méterre állították az időzítőt.
Olvasgattam erről az M4 75 mm-es ágyúról, és valami 1. vh-s francia ágyúnak a "remakeje". -
#5772 Ah! És abba nem repült bele maga a B-25-ös akár véletlenül is? -
#5771 még mindig üt mindent ez a gép
-
#5770 repeszt képez -
#5769 Mi az hogy pamacsoló? -
#5768 Most olvasom, hogy 21 lövedék tudott magával vinni a 75 mm-eshez. gondolom akkor, hogy valami pamacsoló -
#5767 Szerinted egy olyan lassú 75 mm-es lövedékkel milyen valószínűséggel lehet eltalálni egy mozgékony vadászgépet? -
#5766 Ez a 75 mm-es egész véletlenül nem "pamacsoló" lövedéket lött? Ami azért érthető, mert elég hatékony volt a lasabb gépek ellen. -
#5765 Ez volt a legnagyobb gépágyú, amit amcsi bombázóra szereltek. Gondolom mikor alacsonyabban szállt, akkor elkellett a tűzerő, hogy minél gyorsabban kilőjjék az elfogóvadászokat. -
#5764 biztos a vacsorát lőtte -
#5763 B-25 tüzelés teszt:
Itt meg 75 mm-es ágyúval az orrában. Ez mire volt jó? Mire lőtt vele? -
#5762 ritka alkalmak egyike: minden monitor működik :D
-
#5761 A pirospólósbácsisat meg a kigyulladósat nem láttam még. :D -
#5760 Akkor tessék, hogy enyhüljenek az elvonási tünetek. ;)
(egyáltalán van olyan Corsair kép, amit eddig nem láttál? :DDD)
[center]
Nem, nem kigyulladt - így indul! :)
-
#5759 Nem tehetek róla, hogy rosszul tördel az sg! -
#5758 az a baja hogy 1 sorba írtad 2x, ha mindkettőbe egyet-egyet írtál volna akkor lenne már csak "fasza" :D -
#5757 De most a 2 db miért sok? Megint pikkel rám :/ -
#5756 lol :D