Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Boeing a világelsõség visszaszerzésére számít

Az amerikai Boeing repülõgépgyár, egyszersmind a legnagyobb amerikai hadiipari szállító, a világelsõség visszaszerzésében bízik az idén a polgári repülõgépek piacán a nyugat-európai Airbusszal vívott versenyben.

- Az idén megverjük õket - mondta a Boeing új kereskedelmi igazgatója, Scott Carson kedden. Számokat nem közölt, reményeit az elsõ negyedévi megrendelésekre alapozta, amelyeket a Boeing az ír Ryanairtõl és kínai légitársaságoktól kapott.

Az Airbus elsõ ízben 2003-ban szállított több polgári repülõgépet a megrendelõknek, mint a Boeing, és ezt tavaly is megismételte. Tavaly különösen zavarba ejtõ volt a Boeing számára, hogy összesen 272 új megrendelést kapott repülõgépekre, messze elmaradva saját várakozásaitól, miközben az Airbus 366 új megrendelést szerzett.

Hétfõn közölték, hogy az amerikai kormányzat a két fél által megszabott április 11-i határidõ után is kész folytatni a tárgyalásokat az Európai Unióval a Boeingnek és az Airbusnak adott állami támogatások ügyében, de ha a megbeszélések kudarcot vallanak, az ügyet a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) elé viszi.

Évek óta heves vita folyik a két nagy repülõgépgyár támogatásáról: mindkét fél a másikat vádolja a szabad versenyt torzító, túlzott szubvencionálással. A tárgyalások januári megkezdésekor az európaiak és az amerikaiak megegyeztek, hogy 90 napra befagyasztják a két óriáscégnek adott állami támogatásokat - ez a határidõ április 11-én lejár. Március 21-én a megbeszélések megszakadtak, ezért mindkét fél a másikat vádolta, és ez a minimálisra csökkentette az esélyét annak, hogy április 11-ig az amerikaiak és az európaiak megállapodjanak.

Falconer
Szép gépekkk

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Anyuuuu, melyik géppel fogok repülniiiii? 😊)

Punkerwork
szétszedtem, aki anyázik repülni fog.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Punkerwork

Punkerwork

Punkerwork

narazzino
de legalább jók a képek

narazzino
csak 17 van berakva 😊)

Topic alcímben: "Hozzászólásonként max. 3-5 kép"
Kösz.

Seaweed

narazzino
a franciáknál volt sérült?

narazzino
így van.

1993. július 24, fairfordi repnap. Nem volt sérült.

A franciáknál, 89-ben zuhant le Anatolij Kvocsur gépe, õ 80 méterrõl katapultált.

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

Placebó
Régen asszem franciaországi légibemutató volt. Mindkét pilóta valamint a nézõk is túlélték...

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Falconer
Mikor és hol?<#shakehead>

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

narazzino

Falconer
Besenyei rossz gépbe szállt? 😊

Falconer
Huvazzee... Ez nagyon kemény. A végén amikor beállt keresztbe, az is a szél miatt volt?

narazzino
csak azt nem értem hogy neked az airlines-ról pedig sikerült linkelned

narazzino
annyira nem lényeges.

Mentsd le a képet. Aztán töltsd fel az iaro.srv.hu -ra. Vagy valamilyen más képfeltöltõre. És onnan linkeld.

narazzino
így se jó
akkor inkább hagyom a fenébe

Amikor az elsõ "farolást" megláttam, kezem-lábamból kiszaladt a vér...

Hogy Arado azt tudtam, a pontos típusszámot viszont meg kellett néznem, mert annyira azé nem vagyok penge 😊)

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

Falconer
Voodka LOL😄

Seaweed
hehe
[NST]Cifu
Figyelembe véve milyen széles a B-52-es törzse, még ez is szép eredmény... 😊)

(írja is, hogy 2x1-es széksorok... 😊)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A gyereknek elszált a fantáziája - az RF-101C 'Voodoo' Agresszor változata:

Falconer
48passengers? Nem lett volna túl nagy sikere

[NST]Cifu
Mi lett volna, ha...

Ha a B-52-esnek lett volna civil változata - Boeing 752

[NST]Cifu

Indiai Tu-142M tengerészeti felderítõ repülõgép.

Falconer
ezt csak így zsigerböl?

Punker
ez csapatszállító volt nem?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Seaweed
<#taps>
Arado Ar 232B.

Seaweed
...megint egy "ezmiez" talalos kerdes:
Falconer
Ha ilyen 150es csj.. lol 😄

Clidey
Igen tudom, biztos voltam benne... <#eljen><#smile>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Kata
Igen, tüneményes jelenség. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
ha lehetõségem lenne rá, én is vezetgetném akár hatvannégy párnával is. 😊)

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Ismerem, köszi, csak nem jutott eszembe hirtelen a neve. Még a video sokkjában voltam. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Clidey
Hehe...milyen aranyos ezzel a hatvankét párnával a háta mögött... <#crazya>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Nem rossz néni 😊

Clidey

Nekem is ez volt...
Igaz én nem sikítottam... 😄
De mit nem adnék hogy egyszer elvigyen egy-két körre az extrán! Hah!!

Kata
Ez annyira jó, hogy szavakat nem találok!
Nagyon jól nyomja Peti, az a csaj is, meg mindenki!
Én is akarooook! 😄

[/cserf][/fülünyúl]